חגית ורובי חן, הוריו של החייל החטוף שנרצח איתי חן, קוראים לציבור להצביע רק למפלגות שיתחייבו להקים ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר 2023.
"אנחנו לא עומדים כאן כדי לבקש רחמים. אנחנו כאן כדי לדרוש תשובות", אמרה חגית חן לכ־200 המשתתפים בהפגנה השבועית נגד הממשלה בכיכר הבימה בתל אביב. "מי ידע, מי התריע, מי התעלם, מי אחראי".
"אנחנו קוראים מכאן לכל מפלגה ולכל מי שמבקש את אמון הציבור בבחירות: האם תקימו ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר? כן או לא?", אמרה. "למי שאינו מוכן להתחייב לחקר האמת – אנחנו קוראים לכם לא לתת לו את קולכם".
רובי חן אמר כי אי־הקמת ועדת חקירה ממלכתית, כמעט שלוש שנים לאחר מתקפת חמאס, היא "התחמקות מחקר האמת ומקבלת אחריות". הוא האשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרים אחרים בהפחדת הציבור מפני האופוזיציה, "בתקווה שנפסיק לשאול אותם מה הם עשו בפועל בתקופה הגרועה ביותר שהייתה כאן לממשלה".
"נצטרך לשאול אותם שוב ושוב: איפה הייתם ב־7 באוקטובר?", אמר. "מה עשיתם שגרם לרבע מיליון ישראלים לעזוב את ישראל?"
לדבריו, ועדת חקירה ממלכתית אינה שייכת למחנה פוליטי כזה או אחר, אלא היא "הבסיס ליכולת שלנו לחיות כאן בידיעה שהלקחים נלמדים והאסון הבא נמנע".
חן קרא גם למדינה "להכיר במציאות החדשה שיצר 7 באוקטובר" עבור משפחות כמו משפחתו, שסבלו מ"טרור פסיכולוגי" בעת שהמתינו להשבת גופות יקיריהן שנחטפו. לדבריו, צורכיהן של משפחות אלה אינם מקבלים מענה מצד המדינה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו