JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נשיא איראן פזשכיאן: נועדתי עם מוג'תבא חמינאי במשך שבע שעות | זמן ישראל

נשיא איראן פזשכיאן: נועדתי עם מוג'תבא חמינאי במשך שבע שעות

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן חותם בטהרן על מזכר הבנות עם ארה"ב, 18 ביוני 2026 (צילום: Iranian Presidency Office via AP)
Iranian Presidency Office via AP
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן חותם בטהרן על מזכר הבנות עם ארה"ב, 18 ביוני 2026

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר לטלוויזיה הממלכתית כי פגישתו האחרונה עם המנהיג העליון מוג'תבא חמינאי ארכה שבע שעות.

"דנתי עימו בכל ענייני המדינה, ובהם פרנסת האזרחים, מצב השוק, התעסוקה, הדיור, הסנקציות, האופן שבו אנחנו מתמודדים עימן, תמיכת העם, האחדות והלכידות", אמר, לפי פרסום ב"איראן אינטרנשיונל".

לפי הדיווחים, הפגישה עסקה גם בהשלכות המלחמה.

פזשכיאן תיאר לפי הדיווחים את הפגישה כחיובית ופורייה, ואמר שהעדיפות העליונה של חמינאי היא שמירה על האחדות הפנימית.

מוג'תבא חמינאי לא הופיע בפומבי מאז הפך למנהיג העליון, ולא שודרו הקלטות שבהן הוא נשמע מדבר – אלא רק הצהרות כתובות שיוחסו לו בידי כלי התקשורת הממלכתיים. לפי דיווחים, הוא נפצע ואולי אף סבל מעיוות כלשהו במתקפה שבה נהרג אביו בתחילת המלחמה, ומאז הוא מסתתר. עוד דווח כי הוא מתקשר עם בכירים אחרים במשטר באמצעות שרשרת איטית של מתווכים, כדי להימנע מהפיכתו למטרה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 10 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.