פקיסטן הודיעה כי היא ממשיכה לקיים מגעים עם ארצות הברית ועם איראן, בתמיכת מדינות באזור, במאמץ להשיב את וושינגטון וטהרן לשולחן המשא ומתן.
דובר משרד החוץ הפקיסטני, טאהיר אנדראבי, מסר בתדרוך עיתונאים שבועי באסלאמאבאד כי ראש ממשלת פקיסטן שהבאז שריף נועד השבוע עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן. הפגישה התקיימה בשולי פסגת ארגון שנגחאי לשיתוף פעולה בבישקק שבקירגיזסטן, כחלק ממאמצי התיווך.
אנדראבי הוסיף כי גם שר החוץ הפקיסטני, אישאק דאר, נפגש עם עמיתו האיראני, עבאס עראקצ'י, בשולי הפסגה.
בשבוע שעבר נסע מפקד צבא פקיסטן, פילדמרשל סייד עאסם מוניר, לאיראן במסגרת המאמצים הדיפלומטיים של אסלאמאבאד. לדברי אנדראבי, הביקור נועד לסייע בסיום הסכסוך ולחדש את המאמצים לפתיחתו מחדש של מצר הורמוז האסטרטגי.
עוד ציין הדובר כי במהלך ביקורו של מוניר בטהרן נדונו "הפחתת המתיחות האזורית, שבירת הקיפאון הצבאי ובחינת הסדר מוסכם להשבת השלום והיציבות באזור".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו