משרד החוץ עדכן כי הממונה על שגרירות ספרד בישראל, פרנסיסקה פדרוס, זומנה לשיחת נזיפה במשרד החוץ.
בהודעה נמסר כי הזימון בוצע בעקבות התבטאות של שרת הנוער, סירה רגו, שהצהירה כי הציבור הספרדי תומך במדינה פלסטינית "מהנהר ועד הים" — סיסמה שמשמעותה מחיקת מדינת ישראל. עוד נטען כי אמירה זו מצטרפת ל"מדיניות אנטי ישראלית שיטתית" מצד ממשלת ספרד והעומד בראשה ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ס.
בהודעה נמסר כי "דבריה של שרת הנוער, שבחרה בעבר שלא לגנות את טבח ה-7 באוקטובר ובספטמבר 2025 אף נאסרה כניסתה לישראל, מעידים על הכיוון של הממשלה הנוכחית בספרד: תמיכה בחזון שמשמעותו חיסולה של מדינת ישראל. זאת, בשעה שראש ממשלת ספרד תוקף את ישראל על עצם זכותה להגן על עצמה — מול איראן ומול חמאס".
עוד נמסר: "ממשלת ספרד איבדה את המצפן. במקום לעמוד לצד המאבק בטרור ובאיומים על ביטחון ישראל, היא הפכה את מדינת ישראל לשק החבטות של מדיניות החוץ שלה והיא לוקחת חלק פעיל בקמפיין נגד ישראל וקיומה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו