JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דואר היום ליום רביעי, 13 במאי 2026: אווירת סוף קדנציה | זמן ישראל
 
  אמיר בן-דוד  
 
דואר היום: ניוזלטר יומי עממי עם אמיר בן-דוד
יום רביעי, 13 מאי 2026
 
אווירת סוף קדנציה

צירוף המילים "פיזור הכנסת" נישא ביממה האחרונה בפי כל. כשמושב הקיץ של הכנסת יצא לדרך, לכולם היה ברור שעשרות רבות מתוך 120 הח"כים המכהנים יאבדו את החסינות בקרוב.

עד סוף הקיץ הם ימצאו את התשובה, את פשר הקולות, את כל החלומות. עד סוף הקיץ הם שוב ישבו בין ידידים, בחיים הרגילים והאפורים שבהם הם לא ידרשו יותר לגנות את ההתבטאות החמורה מהבוקר וגם לא ייתבעו להסביר למה הם לא מוכנים בשום אופן לשבת עם מפלגה ערבית.

יצחק גולדקנופף מיהדות התורה במליאת הכנסת, 13 במאי 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
יצחק גולדקנופף מיהדות התורה במליאת הכנסת, 13 במאי 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

אתמול הורה המנהיג הרוחני של דגל התורה, הרב דב לנדו, לאנשיו לקדם את פיזור הכנסת. זאת אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע למפלגות החרדיות שהוא לא מתכוון לקדם את חוק הפטור מגיוס לפני הבחירות הקרובות.

"אין לנו אמון יותר בנתניהו", נכתב בהודעה על פתק בכתב ידו של הרב לנדו, "המושג 'גוש' אינו קיים מבחינתנו יותר".

"אין לנו אמון יותר בנתניהו", נכתב בהודעה על פתק בכתב ידו של הרב לנדו, "המושג 'גוש' אינו קיים מבחינתנו יותר"

ובכן – הבעיה היא שגם לנו אין אמון בנתניהו, אבל גם אין לנו אמון בכם. כל המהלך הזה נראה כמו תרגיל פוליטי קלאסי, די בנאלי, שלא ממש מסובך לפענח אותו.

לנתניהו ממילא לא נוח להתמודד בבחירות באוקטובר (כי היה שם פעם, בשבעה באוקטובר, איזה אירוע לא הכי נעים, שאמנם לא קרה באחריותו של נתניהו, אבל משום מה רודפים אותו בגללו). וגם לא נוח לו להתמודד בבחירות אחרי שקידם את חוק ההשתמטות מגיוס, כי אפילו בבייס שלו קורסים תחת נטל המילואים וכועסים על האפליה. ולמפלגות החרדיות נוח להיראות מול בוחריהן כמי שמוכנות למות ולא להתגייס.

אז מה יותר פשוט מלביים "משבר עם המפלגות החרדיות"? כך יוקדמו הבחירות לספטמבר, בסך הכול חודש וחצי מוקדם יותר מהתאריך האחרון האפשרי. ההקדמה תאפשר לנתניהו לערוך את ההצגה הקטנה כאילו הוא דווקא התכוון לגייס חרדים, ולראייה: הם הכריזו שאין להם יותר אמון בו.

בקיצור – האווירה הרגילה של סוף קדנציה. למרות שהפעם לא מדובר בקדנציה רגילה בשום צורה.

אהרן רבינוביץ כותב הבוקר ב"הארץ" שהמפלגות החרדיות נמצאות באווירה של משבר קשה בסיום הקדנציה הנוכחית, שכן למרות ההרכב הקואליציוני שלא היה נוח ממנו מעולם, "הן לא הצליחו לרשום לטובתם הישגים גדולים".

טוב, גם המדינה לא ממש רשמה לטובתה הישגים גדולים בקדנציה האחרונה.

 
מתי יהיו הבחירות?
נפתלי בנט ויאיר לפיד בכנס השקת מפלגת ביחד, תל אביב, 12 במאי 2026 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
נפתלי בנט ויאיר לפיד בכנס השקת מפלגת ביחד, תל אביב, 12 במאי 2026 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

האופוזיציה הזדרזה לנצל את המשבר הפוליטי בקואליציה והגישה הצעת חוק לפיזור הכנסת. יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד והמועמד לראשות הממשלה נפתלי בנט, ערכו אתמול כנס השקה למפלגתם המשותפת "ביחד" בהשתתפות כ-3,500 תומכים.

בכנס הכריז לפיד: "אני מוכן לחתום בפניכם שבנט יכול להוביל את המדינה בשנים הקרובות. אנחנו פה כדי לסיים את עידן הפחד". ובנט הכריז: "ברית המשתמטים מתרסקת".

בכנס הכריז לפיד: "אני מוכן לחתום בפניכם שבנט יכול להוביל את המדינה בשנים הקרובות. אנחנו פה כדי לסיים את עידן הפחד"

ההצעה של האופוזיציה לפיזור הכנסת תעלה לדיון ביום רביעי הבא. בימים כאלה כדאי תמיד להקשיב לקולות העולים מכיוונו של יו"ר ש"ס אריה דרעי, השועל המנוסה ביותר במערכת הפוליטית (לצד ראש הממשלה).

"דרעי מעוניין להקדים את הבחירות ל-1 או ל-15 בספטמבר", כותב הבוקר שלום ירושלמי, הפרשן הפוליטי של זמן ישראל, "בעיצומן של עצרות ההתעוררות ואמירת הסליחות, או אפילו בעשרת ימי תשובה, בין ראש השנה ויום הכיפורים. בימים כאלה, הוא סבור, ההזדהות של הציבור הדתי עם המפלגות החרדיות גבוהה יותר, וברור שהשמאל נדחק ואין לו מה להציע".

 
המלחמה בצפון נמשכת
רכב בוער לאחר תקיפה אווירית ישראלית בעיירת החוף ברג'ה שמדרום לביירות, 13 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Mustafa Jamalddine)
רכב בוער לאחר תקיפה אווירית ישראלית בעיירת החוף ברג'ה שמדרום לביירות, 13 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Mustafa Jamalddine)

כשבארץ עורכים כינוסים פוליטיים, מתרגשים מעלייתו של נועם בתן לגמר האירוויזיון, ואצטדיוני הכדורגל מלאים (אתמול הגיעו כמעט 30 אלף צופים למשחק העונה באצטדיון טדי בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים, שהסתיים בתיקו 1:1) – הצפון עדיין במלחמה.

הבוקר הופעלו אזעקות בזרעית. רקטות נפלו ליד חיילי צה"ל בדרום לבנון (בלי נפגעים למרבה המזל). ודובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי, פרסם הבוקר הודעת פינוי דחופה לתושבי הכפרים מעשוק, יאנוח, בורג' א-שמאלי, חלוסיה אל-פוקא, דבעאל ועבאסייה שבדרום לבנון.

בהודעה נכתב כי לנוכח ההפרות הרבות של הסכם הפסקת האש מצד חזבאללה, צה"ל נערך לפעול בעוצמה באזורים הללו. התושבים התבקשו להתרחק למרחק של קילומטר לפחות ולשהות בשטחים פתוחים כי "כל מי שנמצא בקרבת פעילי חזבאללה או מתקניו מסכן את חייו".

ביממה האחרונה צה"ל תקף יותר מ-40 תשתיות של חזבאללה במספר מרחבים בדרום לבנון והרג פעילים בארגון. לוחמים מחטיבת גולני חצו בלילה את נהר הליטני והם נמצאים עכשיו כעשרה קילומטר מהגבול, כשחזבאללה ממשיך לשגר לעברם רחפני נפץ.

לוחמי גולני חצו בלילה את נהר הליטני והם נמצאים עכשיו כעשרה קילומטר מהגבול, כשחזבאללה ממשיך לשגר לעברם רחפני נפץ

 
משפט נתניהו חודש. ושוב נקטע
ראש הממשלה בנימין נתניהו מגיע לאולם בית המשפט המחוזי בתל אביב, לעדות במשפטו, 15 באוקטובר 2025 (צילום: ראובן קסטרו/פול)
ראש הממשלה בנימין נתניהו מגיע לאולם בית המשפט המחוזי בתל אביב, לעדות במשפטו, 15 באוקטובר 2025 (צילום: ראובן קסטרו/פול)

ראש הממשלה בנימין נתניהו חזר הבוקר לבית המשפט המחוזי בתל אביב להמשך החקירה הנגדית בתיק 2000.

הבוקר גם מו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס הגיע לדיון, שעוסק במסכת היחסים בינו לבין ראש הממשלה, במאבק (של מוזס) בחינמון "ישראל היום" ובטענה שהשניים ניסו להגיע להבנות שיבטיחו לנתניהו סיקור אוהד ב"ידיעות" בתמורה להגבלות רגולטוריות שיוטלו על "ישראל היום".

היום הוא הדיון ה-87 בעדותו של ראש הממשלה, היום ה-52 לחקירה הנגדית והיום השני לחקירה הנגדית בתיק 2000. וכרגיל, גם היום הזה לא הושלם במלואו.

אחרי שהוכנסה לנתניהו מעטפה עם הודעה דחופה, ראש הממשלה ביקש הפסקה של כמה דקות בדיון, ואחריה הודיעו השופטים כי גם הדיון הזה יקוצר ויסתיים בשעה 13:30 במקום בשעה 16:00 כפי שנקבע מראש.

 
מותם של כוכבי ה-NBA
שחקן ה-NBA ג'ייסון קולינס בעת ששיחק בקבוצת הברוקלין נטס, מרץ 2014 (צילום: AP Photo/Jonathan Bachman)
שחקן ה-NBA ג'ייסון קולינס בעת ששיחק בקבוצת הברוקלין נטס, מרץ 2014 (צילום: AP Photo/Jonathan Bachman)

ג'ייסון קולינס, כדורסלן ה-NBA הראשון שיצא מהארון וסיפר שהוא הומו, מת אתמול לאחר מאבק של שמונה חודשים בסרטן המוח. קולינס אובחן כחולה בסרטן מוח בשנה שעברה, ובדצמבר סיפר שמדובר בסרטן מוח אגרסיבי בשלב 4.

מ-2014, קולינס היה בזוגיות עם מפיק הקולנוע ברונסון גרין. השניים נישאו במאי בשנה שעברה. קולינס שיחק כסנטר בניו גרזי נטס, ממפיס, מינסוטה, אטלנטה, וושינגטון ובוסטון.

לפני יומיים נמצא ללא רוח חיים כדורסלן ה-NBA ברנדון קלארק. גופתו של הכדורסלן בן ה-29 התגלתה בביתו בלוס אנג'לס, ובמקום התגלו סימנים לצריכת סמים. הרשויות בודקות כעת אם הוא מת ממנת יתר. הוא נבחר בסבב הראשון של דראפט 2019 ושיחק מאז בממפיס גריזליס.

 
התזכורת היומית

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים במדינת ישראל – כי קיים חשש אמיתי שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

בנימין נתניהו, מאי 2008

 
עוד מכותבי זמן ישראל
 
זירת הבלוגים
 
 
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.