JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איש לא יוצא טוב מבדיקת רוזן בתיק מנדלבליט - כולל רוזן עצמו | זמן ישראל
דוד רוזן, שי ניצן, יהודה וינשטיין, אביחי מנדלבליט (צילום: פלאש90)
פלאש90

איש לא יוצא טוב מבדיקת רוזן בתיק מנדלבליט - כולל רוזן עצמו

החלטתו של נציב הביקורת על הפרקליטות דוד רוזן, בתלונה בעניין הטיפול בתיק החקירה נגד אביחי מנדלבליט בפרשת הרפז - היא רובה ככולה מסך עשן ● סיבה אפשרית לכך היא ניגוד העניינים החריף שרוזן מצוי בו ● ועדיין, עולה ממכתבו של רוזן שורת פגמים מהותיים בהתנהלות של כל המעורבים בפרשה, ובכלל זה פרקליט המדינה שי ניצן, היועמ"ש וינשטיין והחשוד מנדלבליט ● פרשנות

1

מסך עשן

החלטתו של נציב הביקורת על הפרקליטות ומייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן, בתלונה בעניין הטיפול בתיק החקירה נגד אביחי מנדלבליט בפרשת הרפז – היא רובה ככולה מסך עשן שמטרתו להסיט את מרכז הכובד של הפרשה מהעיקר אל הטפל.

רוזן עשה כאן שימוש במתלונן מקרב הציבור, שאינו מצוי בפרטים והתמקד בטענות הלא נכונות, תוצאה של מניפולציות תקשורתיות מתוחכמות.

דוד רוזן (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
דוד רוזן (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

כפועל יוצא מכך, יכול היה רוזן לטשטש בין עיקר לטפל, ולהיטפל להיבטים שוליים של העניין, דוגמת הביקורת הפומבית החריפה שהטיח מנדלבליט בדן אלדד, כאשר זה שימש ממלא מקום פרקליט המדינה. זאת, במקום לעסוק בסוגיות העיקריות – והן הנסיבות והתהליכים שהובילו להחלטה לסגור את תיק החקירה נגד מנדלבליט ב-2015.

מה טעם מצא רוזן בהדהוד טענות מופרכות של מתלונן שניזון באופן סלקטיבי ושגוי מהתקשורת, ואז בהפרכת אותן טענות ברעש גדול ובצלצולים? מתגנבת ללב התחושה שבעוד שרוזן סוגר בפומבי את התלונה המופרכת נגד מנדלבליט, ה"בירור" בעניינה של התלונה האחרת, העניינית יותר, עודנו נמשך – שם קצת קשה יותר למרוח.

בינתיים, רוזן יכול להרשות לעצמו להשתעשע בהתמודדות עם תיאוריות קונספירציה כאילו מנדלבליט שתל כפרקליט צבאי ראשי חפרפרת בצוות התביעה שליווה את חקירת פרשת הרפז, או שהוא קשור בברית עבריינית עם האחים שוקי ומומי למברגר.

קשה לבוא בטענות למתלונן התמים, שטענותיו היוו סינתזה של פרסומי בדים מהחודשיים האחרונים, בטווח שבין אילה חסון לבועז גולן. אבל האופן שבו חוגג רוזן את הדיפת הטענות הללו, אומר דרשני.

2

ניגודי עניינים

סיבה אפשרית להתנהלות תמוהה זו, עשויה להיות נעוצה בעובדה שרוזן מצוי בעצמו בניגוד עניינים חריף בדונו בתלונה נגד מנדלבליט. ולא שהוא אינו מודע לכך.

דוד רוזן (במרכז) מגיש את הדוח השנתי לביקורת לשרת המשפטים איילת שקד והיועמ"ש אביחי מנדלבליט, ב-24 במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
דוד רוזן (במרכז) מגיש את הדוח השנתי לביקורת לשרת המשפטים איילת שקד והיועמ"ש אביחי מנדלבליט, ב-24 במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

פרק שלם ונרחב בהחלטתו מוקדש לנימוק החלטתו לטפל בתלונה נגד מנדלבליט, על אף שהוא מצוי בניגוד עניינים נוכח יחסי החברות ארוכי השנים ביניהם. רוזן עצמו שימש במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית וביחידת נציב קבילות החיילים, בטרם פרש ומונה לשופט שלום, בעוד מנדלבליט המשיך במסגרת הצבאית עד לתפקיד הפצ"ר.

 

במסגרת התמרונים הלא-אלגנטיים שרוזן עושה כדי להציג זאת כצעד מתבקש, הוא אף מתאר באופן מעוות תקדים שאירע בבג"ץ בעניין צחי הנגבי, שבו כביכול בית המשפט אישר להנגבי להישאר בתפקיד השר לביטחון פנים בעת שהתנהלה נגדו חקירת משטרה (האמת היא שהנגבי עזב את התפקיד ביוזמתו בתחילת החקירה).

במסגרת התמרונים הלא-אלגנטיים שרוזן עושה, הוא אף מתאר באופן מעוות תקדים שאירע בעניין צחי הנגבי, שבו כביכול בג"ץ אישר להנגבי להישאר בתפקיד השר לביטחון פנים בעת שהתנהלה נגדו חקירה

אלא שבניגוד למסקנה של רוזן, שאין בנמצא שום גוף אחר שיכול היה לברר את התלונה בעניין מנדלבליט, הוא יכול היה לפנות למבקר המדינה ולבקשו לעסוק בנושא בכובעו כנציב תלונות הציבור; או להסמיך את סגנו לטפל בעניין. רוזן יודע היטב כי הצדק צריך לא רק שייעשה אלא גם שייראה, ובמקרה הזה, בוודאי על רקע תוצאת הבדיקה, מתעוררת מראית עין של טיוח.

3

בדיקה סלקטיבית

הנציב רוזן הודיע שלא יבחן את אופן התנהלותו של מנדלבליט בימיה הראשונים של פרשת הרפז, בעת ששימש כפצ"ר. זאת בשל מצוות החוק, שאינו מסמיך את נציב התלונות על מייצגי המדינה בערכאות לטפל בפרקליטות הצבאית.

לעומת זאת, בחירתו שלא לעסוק גם בתהליכי הפרקליטות שהובילו להחלטת היועץ המשפטי לממשלה דאז, יהודה וינשטיין, לסגור ב-2015 את תיק מנדלבליט בלא עילת סגירה מפורשת – כבר פחות מובנת מאליה.

היועמ
היועמ"ש היוצא יהודה וינשטיין והיועמ"שׁ הנכנס אביחי מנדלבליט, ב-1 בפברואר 2016 (צילום: יונתן סינדל/פלאש90)

התירוץ של רוזן להחלטה זו נעוץ בטענה שהנושא כבר נבדק הן על ידי מבקר המדינה, והן על ידי בג"ץ. לא ברור על סמך מה מתבססת הטענה שהמבקר בדק עניין זה – מהלך עניינים זה, שאירע בשנים 2014-2015, בא הרבה אחרי דו"חות מבקר המדינה בעניין פרשת הרפז.

באשר לבג"ץ – ובכן, נציב פחות הססן היה מצהיר שאמנם בג"ץ עסק בנושא בעקיפין במסגרת העתירות נגד מינוי מנדלבליט ליועמ"ש, אך בוודאי לא ניתן לומר שמלוא המידע שנחשף בתקופה האחרונה עמד לנגד עיני השופטים – לרבות העובדה שתיק מנדלבליט נסגר בשל חוסר ראיות, מבלי שהדבר נאמר במפורש, ותוך שהפרקליטות איפשרה לשופטים להגיע למסקנות מוטעות בעניין זה.

משכך, השאלה היחידה שבה החליט רוזן לעסוק, היא האם קיים חומר רלוונטי לתיק החקירה בפרשת הרפז, שלא עמד בפני הפרקליטות בעת שהחליטה לסגור את התיק. האמת, לא צריך חקירה כדי להשיב על כך בשלילה. אין בנמצא פרסומים עיתונאיים משכנעים, אף לא מהעת האחרונה, המרמזים אחרת.

השאלה היחידה שבה החליט רוזן לעסוק, היא האם קיים חומר רלוונטי לתיק החקירה בפרשת הרפז, שלא עמד בפני הפרקליטות בעת שהחליטה לסגור את התיק. האמת, לא צריך חקירה כדי להשיב על כך בשלילה

גם המסקנה שלפיה הקלטת השיחות בין גבי אשכנזי למנדלבליט שנעשו בלשכת הרמטכ"ל, והמצויות בכספת הפרקליטות בשל היותן האזנת סתר, ולפיכך לא ניתן לעשות בהן שימוש כראיות – הייתה כבר ידועה. רוזן לחץ על דוושת הגז עד הסוף, כשהרכב בניוטרל.

4

חוסר אשמה

אך למרות זאת, היה בכל זאת טעם בהליך הבירור המשונה שערך רוזן – ולו כדי לשפוך מעט אור על התנהלותם של וינשטיין ושי ניצן במסגרת סגירת תיק מנדלבליט.

התמונה המתגלה אינה מלבבת, ומעידה בעיקר על פחדנות, שהובילה לכך שהשניים נמנעו מלציין במפורש באיזו עילה נסגר התיק. הותרת הנושא מעורפל סייעה למנדלבליט לקדם את מועמדותו לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, זמן קצר לאחר מכן.

רוזן מעלה על הכתב – לראשונה במסמך רשמי, ולא בפרסומים עיתונאיים – חלק מהמהלכים שננקטו והלחצים שהופעלו בדרך להחלטת וינשטיין להימנע מלהודיע האם תיק מנדלבליט נסגר בשל חוסר ראיות או חוסר אשמה. כך, הוא חושף שהיועץ וינשטיין ניאות להיפגש בנובמבר 2014 עם מנדלבליט, בעת שזה שימש מזכיר הממשלה.

הנה פריבילגיות שרק יחידי סגולה נהנים מהן: איפה נשמע שראש התביעה הכללית נפגש בעצמו עם חשוד בתיק, שכל מטרתו ללחוץ על היועץ לסגור את חקירתו בחוסר אשמה (לאחר שכבר קיבל הדלפה כי התיק בדרך לסגירה ולא לכתב אישום)?

היועמ"ש יהודה וינשטיין ופרקליט המדינה שי ניצן, ב-2014 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
היועמ"ש יהודה וינשטיין ופרקליט המדינה שי ניצן, ב-2014 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

רוזן מציין כי וינשטיין אימץ את עמדתו של פרקליט המדינה שי ניצן, שלפיה עילת הסגירה של תיק מנדלבליט תהיה "משולבת" בין חוסר ראיות מספיקות לבין "מכלול נסיבות העניין".

חשוב להדגיש – "מכלול נסיבות העניין" (שנקראה בעבר "חוסר עניין לציבור") היא עילה בעייתית יותר מנקודת מבטו של החשוד. פירושה הוא שיכול להיות שיש ראיות מספיקות לצורך העמדה לדין (כלומר, נמצאו יותר ראיות מפלילות מאשר אם התיק היה נסגר רק תחת "חוסר ראיות מספיקות") אך אין אינטרס ציבורי בקיום הליך משפטי, מסיבות שונות. העילה ה"משולבת" לא מסייעת בהיבט של ניקיון כפיו של מנדלבליט.

שופטי בג"ץ לא קיבלו מהפרקליטות את מלוא המידע שהיה דרוש להם כדי להכריע בעתירות נגד מינוי מנדלבליט. הם לא ידעו שפרקליט המדינה – שבניגוד לשופטים אף ראה את הראיות הגולמיות עצמן בתיק מנדלבליט, ולא הסתמך על סיכומים מכלי שני – התנגד לסגירת התיק מחוסר אשמה.

שופטי בג"ץ לא קיבלו מהפרקליטות את מלוא המידע שהיה דרוש להם כדי להכריע בעתירות נגד מינוי מנדלבליט. הם לא ידעו שפרקליט המדינה התנגד לסגירת התיק מחוסר אשמה

הם ידעו שווינשטיין אימץ את עמדת ניצן, אך לא נאמר להם (או לציבור) במדויק מהי עמדתו של ניצן, וכתוצאה מכך הם הגיעו למסקנה שגויה, שכביכול יש לראות את תיק מנדלבליט כאילו נסגר או כתיק שראוי להיסגר בשל חוסר אשמה.

הלוליינות (שלא לומר – הנכלוליות) שבה פעל החשוד מנדלבליט, באמצעות סנגורו עו"ד ז'ק חן, אף לאחר שהחל לכהן כיועץ המשפטי לממשלה, גרמה לכך שאמירותיהם השגויות של שופטי בג"ץ בעניין זה שימשו את מנדלבליט בפנייתו המחודשת לפרקליטות, אחרי פסק הדין, בדרישה שתוזן למחשב המשטרתי עילת הסגירה "חוסר אשמה". מדהים לגלות בהחלטה של רוזן, מפי ניצן, כי עניין זה נשקל ברצינות.

בסופו של דבר הוחלט שלא לפעול כך, רק בשל ניגוד העניינים שבו היו מצויים כל אנשי הפרקליטות, לרבות פרקליט המדינה עצמו, בשעה שמנדלבליט כבר משמש כבוס הישיר שלהם.

ההחלטה על עילת סגירת תיק מנדלבליט נדחתה אם כך לפברואר 2022, לאחר שיסיים את כהונתו כיועץ.

רוזן מוצא פגם בהתנהלותו של ניצן בפרשה, הן לפני והן אחרי תחילת כהונתו של מנדלבליט כיועץ. הביקורת מוצדקת, אך רחוקה מלתפוס את התמונה במלואה – לרבות חדלונו של וינשטיין ונכלוליותו של מנדלבליט (כחשוד).

גילוי נאות: יובל יועז ייצג ב-2016 חלק מהעותרים בעתירות נגד מינויו של מנדלבליט לתפקיד היועמ"ש.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,181 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 19 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

קצין בשירות מילואים, רב סרן איתמר ספיר, נהרג בהיתקלות בדרום לבנון

פרסום ראשון: נתניהו הודיע לגורמים ביהדות התורה שהשיג את הרוב הדרוש לחקיקת חוק הפטור ● בג"ץ: עבודתה של ועדת גרוניס "לקתה בחסר", לכן יש מקום לכך שתתכנס שוב כדי לשמוע את אורי אלמקייס ואת הקצין שחקר את הפעלתו ● חברים בקואליציה הסירו את תמיכתם ממועמדות יוסף אלרון לתפקיד מבקר המדינה; מנגד הודיעה יש עתיד על תמיכתה במועמדותו

לכל העדכונים עוד 34 עדכונים

"הגוף בכיתה, הראש עדיין בעזה" - החיים הכפולים של המילואימניקים

"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".

משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.

ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים
אמיר בן-דוד

מפלגות שוויתרו על "הקול הרוסי"

סקרים שמתפרסמים לאחרונה מראים, כי אילו הבחירות התקיימו היום, נפתלי בנט או גדי איזנקוט היו ככל הנראה מצליחים להקים ממשלה. אך כידוע סקרים  לא תמיד מנבאים את תוצאות האמת: עתידה הפוליטי של ישראל לוט בערפל, בין היתר בגלל המגזר הרוסי.

כיום, המגזר הרוסי שווה כ-18 מנדטים ורק כ-25% מהם תומכים בקואליציה הנוכחית.

אלכס טנצר הוא פעיל חברתי, לשעבר יו"ר ועדת מעקב אחרי ביצוע הבטחות לעולים. יו"ר מטה למען עובדי הקבלן. 7 דו"חות מבקר המדינה התפרסמו בגלל תלונותיו. נבחר בעבר על ידי עיתון כל העיר בירושלים כאיש השנה. 6 פעמים נבחר על ידי המגזר הרוסי כאיש השנה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 571 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

האם יש לדוקו הישראלי עתיד - או אפילו הווה?

תקציר הפרקים הקודמים: בסוף 2025 סער עולם התרבות בעקבות החלטת שר התרבות מיקי זוהר לעצור את המימון לטקס פרסי אופיר ולקדם תחתיו טקס חלופי, "ציוני".

כאשר יוצרים שנבחרו להשתתף בטקס הודיעו שלא יגיעו, השר העלה את גובה האיום: ביטול חוק הקולנוע, עצירת תקציבי הקרנות, ופגיעה בתקציבים שכבר הובטחו.

אלון לוי הוא יוצר ובמאי תיעודי, מנהל קריאטיב, ולעתים במאי אנימציה. הוא בוגר בית הספר "סם שפיגל" בירושלים ובעל תואר שני בVisual Media Anthropology מ-Freie Universität Berlin. הוא יליד טבריה, נשוי, אב לשניים, ומאמין בכוחה של יצירה תיעודית לשנות את העולם (או לפחות את מי שיצר אותה).

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 984 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-1 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.