בת ים (צילום: יצחק הררי/פלאש90)
כיצד יצביעו תושבי העיר בספטמבר 2019

הבייס של ליברמן

בת ים

אביגדור ליברמן מסתמן כאחד המרוויחים הגדולים מהקדמת הבחירות, אבל הבת-ימים מצביעים לו בהמוניהם כבר שנים ● שלומי לחיאני: "האנשים שגרים במקומות האלה הם הפלנקטון שלו, הם מזינים אותו״ ● אמיר בן-דוד פותח במסע לעבר ה-17 בספטמבר

אם אתם לא דוברי רוסית ולא גרים ביישוב שיש בו ריכוז גדול של דוברי רוסית, הסיפור של יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, עלול להיראות לכם כמו תעלומה בלשית מספר ריגול, מתקופת המלחמה הקרה.

החיוך הקטן על פניו של יו"ר "ישראל ביתנו" רומז תמיד, שהוא יודע משהו שלפוליטיקאים האחרים סביבו אין סיכוי לדעת. כשכל הקולגות שלו מתרוצצים מיוזעים בין אולפני הטלוויזיה לכנסים הפוליטיים, ומנסים לקושש מצביעים בכל חור אפשרי, ליברמן נראה כמי שסיים עיסוי רקמות עמוק בספא יוקרתי, בטוח שהמנדטים הנחשקים כבר מונחים בכיס של חלוק המגבת שלו.

ואז הוא מפתיע באיזה מהלך פוליטי כל כך עקום ובלתי צפוי, שמשאיר גם את הפרשנים המנוסים ביותר פעורי פה. למשל, לגרור את ישראל למערכת בחירות שנייה, כשלאף אחד אין ממש מושג מי צריך אותה.

מוצא

גיל

השכלה

תעסוקה

שלומי לחיאני, לשעבר ראש העיר בת-ים, יודע את התשובה. ליברמן. "כולם יודעים שהוא היחיד שיודע לפנות למצביעים ברוסית", אומר לחיאני, "ליברמן השכיל לייצר אינטראקציה בין-אישית עם כמה מאות אנשים, שיש להם פוזיציה מיוחדת אצל העולים מרוסיה. מנהלי בתי אבות, הוסטלים, מקומות כאלה.

"האנשים שגרים במקומות האלה הם הפלנקטון שלו. הם מזינים אותו. יש מערכת שלמה שדואגת להם כל הזמן, מטפלת בהם ופותרת להם בעיות, ולא רק בבחירות. מאחורי הקלעים יש מערך שלם שפועל ברוסית ושאנחנו לא חשופים אליו כמעט.

"אם תבוא ל'בית קחטן' (בניין מגורים לעולים קשישים) בבית ים, תפגוש שם מאות אנשים, שאם תבדוק את דפוס ההצבעה שלהם בקלפי, אני מבטיח לך שתגלה שלפחות שני שלישים מהם מצביעי ליברמן.


"אלה מצביעים שליתר הפוליטיקאים קשה מאוד להגיע אליהם. לא אכפת להם שבתקשורת כותבים שליברמן מושחת. הם בכלל לא חשופים לתקשורת ישראלית. רובם מעל גיל 65. וזו גם הבעיה של ליברמן – והוא יודע את זה. אלה אנשים מאוד מבוגרים, כך שהבסיס שלו הולך ומתמעט, והוא חייב ליזום מהלכים חדשים".

ממה שאתה מתאר נשמע כאילו הוא ממש במצב של מפא"י בשנות ה-70. הזקנים עוד איתו, הצעירים כבר הלכו הלאה.

"לגמרי לגמרי. לדעתי, כל מה שהוא עושה עכשיו זה להתמודד עם הבעיה הזאת. ליברמן הוא הפוליטיקאי הכי ציני בישראל. הוא יותר ציניקן מביבי. יש לו סוקר מדהים, והוא זיהה שיש בארץ סנטימנט ציבורי מטורף לכיוון של אחדות, אז הוא הולך על הקו הזה. אני רואה את זה בבת ים בכל מקום. אני פוגש אנשים שאומרים שיצביעו לליברמן בפעם הראשונה, כי הם מאמינים שרק הוא יביא אחדות".

שלומי לחיאני (צילום: יונתן סינדל פלאש 90)
שלומי לחיאני (צילום: יונתן סינדל פלאש 90)

הסנטימנט על החוף

גם אבנר פרג'ון פוגש אנשים כאלה. הם מגיעים ל"יולנדה", בית הקפה שלו על החוף. עשרות רבות של אנשים, רובם גברים, משחקים שם רמי כל יום. בסופי שבוע מגיעים מאות. לפעמים גם מתווכחים על פוליטיקה. עכשיו פחות. חם ואין כוח, והבחירות עוד לא ממש מעניינות את האנשים.

פרג'ון יהיה בשנה הבאה בן 70. הוא ליכודניק ותיק שחי כל חייו בעיר. בתחילת שנות ה-90 היה ממובילי המחאה שם אחרי הרצח של הלנה ראפ. 40 שנה הוא מנהל קפה על החוף ומדבר עם האנשים. והוא משוכנע שליברמן יתחזק בבחירות האלה. זה הסנטימנט על החוף. "אני שומע הרבה אנשים שהצביעו בבחירות האחרונות כחול-לבן ואומרים שיצביעו לליברמן עכשיו. גם אני, שהצבעתי כחלון, חושב שאולי אצביע לליברמן.

אבנר פרג'ון בת ים (צילום: אמיר בן-דוד)
אבנר פרג'ון בת ים (צילום: אמיר בן-דוד)

"אבל מהליכודניקים השרופים אף אחד כמעט לא זז. לאנשים גם לא איכפת מכל הפרסומים על השחיתות של ביבי. ובטח שלא אכפת להם שאומרים שגם ליברמן מושחת. הם יגידו לך – עובדה שלא הצליחו להרשיע אותו, אז מה רוצים ממנו? זו השיטה. והם יגידו לך גם שאין מי שיכול להחליף את ביבי".

ברור שזה מה שהם יגידו. נתניהו דאג כל השנים לחסל את כל מי שאיים עליו.

"אז מה, זה לגנותו?", מתערב בשיחה גדעון כהן, מהקבועים של הקפה. "זה לא לגנותו. ככה עובדת השיטה. וביבי הוא איש מכירות מעולה. הוא יודע למכור אותנו בעולם הכי טוב מכולם. הלוואי שבכל תפקיד היה לנו מישהו כמו ביבי. ובגלל זה, אם תדבר פה עם כל האנשים, תראה שיש פה בקפה לפחות 50 מנדטים של הליכוד, שלא יזוזו, לא משנה מה יגידו".

גדעון כהן בת ים (צילום: אמיר בן-דוד)
גדעון כהן בת ים (צילום: אמיר בן-דוד)

לא מתערבבים

את המצביעים הרוסים פרג'ון אומר שקשה לו יותר לאפיין. בבת ים האוכלוסיות לא מתערבבות כמעט. לא מגיעים אליו לקפה הרבה דוברי רוסית, אבל בבתי הקפה שמסביב רוסית היא השפה הראשונה.

המקום של פרג'ון נמצא בין שני בתי קפה כאלה, שמאוכלסים בעיקר בדוברי רוסית. הם יושבים ב"איילנד", ב"פאב השאנטי", ב"וילה מארה" בטיילת. אפשר לפגוש אותם בערבי הריקודים הסלוניים שנערכים בעיר, בחוגים לילדים ובהרצאות של בית המהנדס. בבת ים אין אינטגרציה.

"בבת ים הרוסים עם הרוסים, האתיופים עם האתיופים, הישראלים עם הישראלים. ככה זה", הוא אומר. "ואין בכלל מתח. זה לא כמו שהיה בהתחלה. כל אחד בעניינים שלו. פה למעלה בטיילת, מעל הקפה שלי, יש בניין דירות שהיה מלון ועשו ממנו מרכז קליטה לרוסים. יש שם בין 80 ל-100 דירות. כולם שם חד הוריים, זקנים. יש מקום כזה באורט ישראל, וגם ביוספטל פינת כצנלסון. שם כולם ליברמן. המבוגרים. אלה המקומות שלהם.

"הצעירים – חלקם הגדול בכלל לא מעניין אותם פוליטיקה. למבוגרים יש פה אנשים שדואגים להם. הם מקבלים טיפול מעולה. תאמין לי, אני יליד בת ים וגר פה 70 שנה ואני מקנא ברוסים. המבוגרים האלה הם באנקר של ליברמן. הם לא יזוזו ממנו, אלא אם יפגע בהם. אבל הוא יודע שאין לו עוד הרבה זמן איתם".

טיילת בת ים (צילום: Dario Sanchez/Flash90)
טיילת בת ים (צילום: Dario Sanchez/Flash90)

לא קונה את התיאוריה

מריה רדינסקי, יו"ר עמותת "ברית עולם" שעוסקת בחיבור בין אוכלוסיות מוחלשות לשלטון, לא קונה את התיאוריות על התנהגות המצביעים הרוסים. כמי שעבדה במשך שנים עם נוער בסיכון, והייתה פעילה בבחירות המוניציפליות בבת ים ובחולון בגיוס "הקול הרוסי", היא סבורה כי "זה הקהל הכי הטרוגני שיש".

"הדבר היחיד שמקשר בין האנשים זה שהם יודעים את השפה הרוסית. אני לא מאמינה בכלל שיש דבר כזה שנקרא 'הקול הרוסי'. זה משהו שאולי מרגיע פוליטיקאים, כשבא אליהם איזה חאפר ואומר להם 'אני יודע איך להגיע אל הקול הרוסי'. אני לא מאמינה בזה, ואני גם רואה בשטח שזה לא מה שקורה.

"בת ים היא מקרה ייחודי. זו עיר יחסית גדולה ואחת הערים הוותיקות בארץ, עם אוכלוסיה מאוד מבוגרת, ויותר מ-30% דוברי רוסית. יש פה כל מיני קליקות, כל מיני ארגונים של דוברי רוסית, שפונים לקהל המבוגר יותר. לקהל הזה אין גישה לשום מקור מידע חוץ מערוץ 9 ומה שמפמפמים לו בשפה הרוסית, וליברמן שולט במדיה הרוסית ללא עוררין.

אלה ואביגדור ליברמן (צילום: יונתן סינדל פלאש 90)
אלה ואביגדור ליברמן (צילום: יונתן סינדל פלאש 90)

"אם אני פוליטיקאית ונזכרתי היום שאני רוצה להגיע למצביעים הרוסים, ואני חושבת שאביא איזה מומחה לדוברי רוסית ושהוא כבר יביא לי את הקול הרוסי – זו טעות וזה פשוט לא עובד ככה. זה מצחיק אותי נורא, אני מודה. בכל פעם בא איזה 'מושיע' שיודע מה צריך לעשות כדי שהרוסים יבואו להצביע בבחירות. אבל זה לא משהו שקורה בשנייה. זו השקעה לאורך השנים.

"ליברמן באמת משקיע לאורך השנים בדוברי הרוסית. הוא רואה אותם ומתייחס אליהם, וזה מה שאנשים בתכלס מחפשים. זה ברמה האנושית. הם רוצים להרגיש שייכות. קשישים במיוחד. הם עברו הגירה, עשו עלייה. חשוב להם שיש מישהו שמדבר בשפה שלהם. שמדבר אליהם. גם אם זה פופוליסטי, וגם אם זה בפועל לא מביא שום דבר, זה עדיין חשוב להם.

מריה רדינסקי בת ים (צילום: ואלרי באלקינד)
מריה רדינסקי בת ים (צילום: ואלרי באלקינד)

"אני לא מצביעה של ליברמן, אבל גם אני חושבת שהוא הרבה יותר רגיש לקהילה הרלוונטית. הוא פיזית נמצא שם, כל השנה. האנשים שלו שם. השליחים שלו שם. כל הזמן. מה ואיך הוא עושה כבר נתון לוויכוח. אבל הוא שם.

"עשיתי סקר אצלי בבית, שאלתי את סבתא שלי מה היא בוחרת. היא אמרה לי 'אני מצביעה ליברמן'. שאלתי אותה למה. היא אמרה לי 'כי אני רוצה שהקול הרוסי יישמע'. היא לא תגיד 'כי הוא דאג לי למשהו כזה או אחר'. חשוב לה שהוא שם, והיא לא רוצה שהוא ייעלם. היא רוצה שיהיה לרוסית נוכחות. זו התפיסה שלה. ואני חושבת שזו תפיסה של הרבה מאוד דוברי רוסית.

"כשאנשים מגיעים חודש-חודשיים לפני הבחירות עם כל מיני אסטרטגיות לכבוש את הקול הרוסי, אני חושבת שזה עושה להם יותר נזק מתועלת. המצביעים מרגישים שעובדים עליהם. זה גם מתחבר לשיח הכללי בציבור, שהפוליטיקאים הם חארות, עם רמת אמינות נמוכה. כל הפוליטיקאים האלה שנזכרים בהם חודש לפני הבחירות. אבל זה לא עובד ככה. לא על המבוגרים ובטח שלא על הדור הצעיר, שאותם זה פשוט מביך ומצחיק.

מסעדת יולנדה בבת ים (צילום: אמיר בן-דוד)
מסעדת יולנדה בבת ים (צילום: אמיר בן-דוד)

"אני חושבת שגם אצל הצעירים יותר, המהלך האחרון של ליברמן עשה מין גאוות יחידה. ליברמן עמד על שלו, יצא גבר וניצח. ולאנשים בא להזדהות עם המנצח. אני חושבת שזה משהו שיביא לו קולות. אני חושבת שזה משהו שלגמרי מחזק אותו. זה לא מדעי ולא חד משמעי – אבל הרבה אנשים שהצביעו בעבר יש עתיד והצביעו בבחירות האחרונות כחול לבן, מתכוונים עכשיו להצביע ליברמן".

ומה את חושבת על האיומים של נתניהו שהוא ייכנס בליברמן בקמפיין ויגנוב לו את הקולות הרוסים?

"זה מצחיק. אתה יודע למה זה מצחיק? כי הרוסים יודעים שהוא אף פעם לא עשה בשבילם שום דבר. הוא אף פעם לא היה שם בשבילם. אם הוא חושב שהוא יכול לקום יום אחד ולהעביר אותם אליו, זה מצחיק אותם – כי אין לזה שום אחיזה במציאות. אנשים מרגישים שעובדים עליהם, שצוחקים על האינטליגנציה שלהם, ואתה יודע שהרוסים רגישים לגבי האינטליגנציה שלהם. מי שחושב שאפשר לעשות את זה חי בסרט".

עוד 1,363 מילים
כל הזמן // יום שישי, 28 במרץ 2025
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־539 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

צה"ל תקף תשתית כטב"מים של חזבאללה בדאחייה שבביירות

נשיא לבנון: "תקיפת ישראל בביירות - המשך הפרת הפסקת האש"; מקרון: התקיפות הישראליות בלבנון אינן מוצדקות, אדבר על כך עם טראמפ ונתניהו ● התקיפה הגיעה לאחר שאזעקות נשמעו בצפון, אך גורם בכיר בחזבאללה הכחיש שהארגון הוא שירה לצפון הארץ ● אביו של הישאם א-סייד, ששוחרר בחודש שעבר אחרי עשור בשבי: "אי אפשר לנהל איתו שיחה; הוא לא יכול לחבר משפט"

עוד 28 עדכונים

הסטטיסטיקה בעדנו, המציאות פחות

הארכיון של רוןזמן ישראל נובר בארכיון של רון מיברג ומפרסם מחדש מבחר מכתבותיו, שקריאה בהן היום מספקת פרספקטיבה איך הגענו עד הלום ● והשבוע: בשמי אמריקה – בין טלטלות באוויר לתקלות על הקרקע – מיברג מתעמת עם פחד הטיסה, הסטטיסטיקה והשקר הגדול של תעשיית התעופה

עוד 2,590 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית יוצרת בחינוך - במצבי חירום

הוראה ולמידה במצבי חירום מציבות אתגרים משמעותיים בפני תלמידים, מורים ומערכת החינוך כולה. אירועים כמו מגפות, סכסוכים ואסונות טבע משבשים את שגרת החינוך ודורשים פתרונות חדשניים.

במסגרת פעילות הפורום לרציפות חינוכית במצבי משבר, הפועל במוסד שמואל נאמן, נבחנות דרכים מגוונות להבטחת רציפות חינוכית. תפיסתנו מבוססת על ההנחה שהבטחת רציפות חינוכית בשגרה תסייע לשמרה גם במצבי חירום. ברשומה זו נציע מספר היבטים בהם תורמת הבינה המלאכותית בכלל, והבינה המלאכותית היוצרת (GenAI) בפרט, להבטחת רציפות והתאמת החינוך למצבי חירום.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 575 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כָּהֲנִיזְם 252

בזמן שארגון הטרור "כהנא חי" נותר מחוץ לחוק, הכהניסט איתמר בן גביר קיבל מראש הממשלה נתניהו יד חופשית למוטט את שלטון החוק

עוד 1,499 מילים

למקרה שפיספסת

תרבות, בינה מלאכותית ואתגרי העתיד

למונח "תרבות" יש משמעויות רבות ומגוונות. ניתן להגדירו כמכלול תפיסות, אמונות וערכים המייחדים קבוצה מסוימת. אך מעבר לכך, התרבות כוללת גם את הידע, הסמלים והמשמעויות המגולמות באמצעי המדיה השונים, כגון ספרים, מוזיקה, תיאטרון, קולנוע, טלוויזיה ואפילו המדיה הדיגיטלית המתפתחת.

התרבות אינה רק דרך ביטוי אומנותית או אינטלקטואלית – היא השפה שבאמצעותה בני האדם מבינים את עולמם, יוצרים זהות אישית וקולקטיבית, ומנהלים דיאלוג עם חוויות חייהם.

ד״ר אלדד שידלובסקי הוא ראש החוג בפועל לכלכלה ושוק ההון במכללת אשקלון, לשעבר ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד האוצר. פרסם לאחרונה ספר ״שיחות על לוינס עם הרב דניאל אפשטיין״.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 1,168 מילים

הוועדה לבחירת שופטים היא רק הספתח במזימה של יריב לוין

החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים והעברת כל הכוח למינוי שופטים לפוליטיקאים הוא חלק ממזימה כוללת ● אי אפשר לנתק זאת מהמתווה המורכב של ההפיכה המשטרית, שעליה עובד יריב לוין שנים רבות, והיא מתחברת בכל צומת למשפטו הפלילי של נתניהו ● פרשנות

עוד 608 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

עקורים

אחרי שעורר תקוות במערב, א-שרע מביא לסוריה עוד מאותו דבר

לנשיא סוריה הזמני היה ועדיין יש הרבה מה להוכיח כדי לזכות בתמיכת המערב ● אם לשפוט לפי הצעדים בהם נקט בשבועות האחרונים, ניכר שהוא צועד בכיוון הלא נכון

עוד 1,273 מילים ו-1 תגובות

כך נכשלה האופוזיציה במשימת חייה

באופוזיציה טוענים כי מופעל לחץ מתמיד על ח"כים בליכוד לעזוב ולהפיל את הממשלה: "מציעים להם תיקי שרים ושריונים, אבל הקואליציה גדולה, הומוגנית ונתניהו שולט בה" ● ח"כים לשעבר מפקפקים: "האופוזיציה לא עושה מספיק" ● ח"כ קריב: "אין לנו כרגע ג'וקר שיציל את המדינה מהם ב'זבנג וגמרנו', המשימה שלנו היא מלחמת התשה שתאט את החקיקה ההרסנית"

עוד 2,338 מילים ו-2 תגובות

נתניהו נכנס לפרטים הקטנים כדי שנשכח מהבעיה הגדולה

נתניהו הוא אמן בהסטת דעת מנושאים שאינם נוחים לו ● כך עשה גם בנאומו בכנסת בעת העברת התקציב לשנת 2025, כאשר הציג מספרים שמפריכים לכאורה את הטענה לביזה ● הכול כדי שנדבר על אחוזים ונוסחאות במקום על העובדה הבלתי ניתנת לערעור: התקציב הזה מוביל אותנו לאבדון ● פרשנות

עוד 701 מילים ו-1 תגובות

המבצר עוד לא נפל

השופטים בכל הערכאות, ועמם הציבור כולו, נדרשים כעת לקחת נשימה עמוקה, ולקוות שהנזק העצום שהכנסת הטילה היום על הרשות השופטת, ועל המדינה כולה, יתוקן לפני שיגרום למפולת ולקריסה ● אין להתייאש, אך יש לעמוד על המשמר: עוד לא חדר רקב הפוליטיזציה את שערי בתי המשפט ● פרשנות

עוד 869 מילים ו-3 תגובות
היום ה־538 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

הוריו של אלון אהל: "שמענו שהוא על סף עיוורון ובסכנת חיים, מפחדים שלא ישרוד"

דיווח: ישראל סיפקה לארה"ב מודיעין שסייע בחיסול בכיר חות'י בתימן; המידע הועבר בקבוצת סיגנל של בכירי ממשל טראמפ אליה צורף בטעות עיתונאי ● בג"ץ דחה את בקשת הממשלה להתיר למ"מ נציב המדינה להמשיך בכהונתו ● דיווח: ארה"ב וקטאר עובדות על הצעה חריגה שבה ישוחרר החייל החטוף עידן אלכסנדר ● מעל 50 אלף הפגינו בתל אביב: "הממשלה רוצה שנשכח מהחטופים"

עוד 56 עדכונים

נתניהו לא יהיה טראמפ

ראש הממשלה נתניהו חזר בחודש שעבר מביקור אצל נשיא ארה"ב עם חזון חדש: להיות טראמפ של ישראל ● מאז הוא פועל בשיטה דומה – מנסה לבצע טיהורים בקרב שומרי הסף ולקדם חוקים מעוררי מחלוקת ללא מעצורים ● אלא שנתניהו פספס נקודה מרכזית, שעשויה להרוס לו את כל התוכנית ● פרשנות

עוד 861 מילים ו-2 תגובות

בכל העולם אוכל בריא יקר יותר מג'אנק פוד, אבל מחקר חדש שנערך בישראל ממחיש את האבסורד: משרד הבריאות מפרסם תפריט מומלץ לילדים, אבל רוב המשפחות לא יכולות לממן אותו ● החוקרת, נעמה ירוסלביץ: "משפחה בשני העשירונים החלשים צריכה להוסיף 2,700 שקל בחודש כדי להיצמד להמלצות. הפתרון – ארוחות צוהריים מסובסדות במוסדות החינוך"

עוד 1,025 מילים

הדתה במסווה של תרומה

מעקב זמן ישראל בקשת חופש מידע שהוגשה בעקבות תחקירי זמן ישראל חושפת: רוב מוחלט של התרומות הספרותיות לחיילי צה"ל בשנים האחרונות היו ספרי קודש – בהם גם כאלה הכוללים מסרים שנויים במחלוקת ● דובר צה"ל סירב למסור פרטים על תוכן הפרסומים, אך ייאלץ לעשות זאת לבקשת ביהמ"ש ● לצד המסלול הרשמי, נחשף גם מנגנון עוקף־נהלים שמאפשר למפקדים להזרים לחיילים תכנים בלי פיקוח

עוד 969 מילים ו-3 תגובות

ההתנגשות הטריטוריאלית בין ישראל כ"ץ ואייל זמיר

חילופי הדברים בפומבי בין שר הביטחון הרמטכ"ל שהתקיימו ביומיים האחרונים הם חלק ממאבק על שטחי מרעה - ולא בטוח שזה היה קורה אלמלא המלחמות המקבילות שמנהלת הממשלה מול המערכת המשפטית, המשטרה, שב"כ וכן הלאה ● אמש נפגשו כ"ץ וזמיר, ביוזמתו של הרמטכ"ל, והציגו חזית אחידה: הפעם, כ"ץ ויתר ● פרשנות

עוד 663 מילים ו-1 תגובות
היום ה־537 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

אלפים הפגינו ליד הכנסת נגד צעדי הקואליציה לפוליטיזציה של בתי המשפט

דיווח: נתניהו ראיין מועמדים לראש שב"כ בעת שהיועמ"שית אסרה זאת ולפני אישור בג"ץ ● פלסטינים הפגינו ברצועה נגד חמאס וקראו לעצירת המלחמה ● כ"ץ הודיע שבקרוב שטחים נוספים ברצועה יהפכו לאזורי לחימה ● "במבחן התוצאה נכשלתי": מפקד החטיבה הצפונית של אוגדת עזה פרש מצה"ל ● בשל ניגוד עניינים, טליה איינהורן לא תבחן את המועמדים לתפקיד ראש שב"כ

עוד 49 עדכונים
סגירה
בחזרה לכתבה