המצאותם האפשרית של טילים מדוייקים בידי ארגון חזבאללה בלבנון מהווה "משנה משחק" במערכת היחסים בין הארגון ומדינת ישראל, ומייצרת מימד חדש למאזן ההרתעה שקיים מאז מלחמת לבנון ב-2006.
סרט זה מצטרף לשורת פרסומים מחודש ספטמבר 2019 בהם הודתה ישראל בקיומם של טילاם אלו על אדמת לבנון, שהם תולדה של פרוייקט מאומץ מצד כוח קדס וחזבאללה לשדרוג והסבת טילים "רגילים" לטילים מדוייקים, ולהקמתה של תשתית לייצור חרושתי של אותם טילים.
חזבאללה חשף לאחרונה סרטון בו הוא מאיים על ישראל באמצעות הטילים המדוייקים הנמצאים ברשותו. סרט זה מצטרף לשורת פרסומים מספטמבר 2019, בהם הודתה ישראל בקיום טילים אלו על אדמת לבנון
בהנחה שהארגון הצליח לבנות יכולות חרושתית שמאפשרת לו להחזיק עשרות ואולי מאות טילים מדוייקים, מדובר בתפנית חמורה אשר מגבירה דרמטית את יכולת הסבת הנזק של הארגון לישראל בעת לחימה. אמנם, לארגון יש כבר כיום עשרות אלפי טילים לטווחים שונים, כולל טילים "כבדים" עם ראשי קרב גדולים אשר מסוגלים להיות משוגרים למרחק של מאות קילומטרים, אבל הכניסה של רכיב הדיוק הינו משתנה שישראל לא נתקלה בו בעימותיה הצבאיים בעבר.
הלכה למעשה יכולת זו מאפשרת לארגון חזבאללה לעבור ממצב של "ירי סטטיסטי" לירי מדוייק אשר מבטיח בסיכוי גבוה פגיעה במטרה הנבחרת. עובדה זו מאפשרת לחזבאללה ליישם בפועל את משוואת ה"עין תחת עין" שהוא מנסה לבסס מול ישראל מאז 2006 (קרי, כל מה שישראל תפגע בלבנון חזבאללה יפגע בישראל – בין אם אלו תשתות צבאיות, אזרחיות ומוסדות שלטון), ובכך להגביר משמעותית את יכולת ההרתעה של הארגון.
מנגד, ניתן לראות את כשלונה של ישראל במניעת התחמשותו של הארגון בנשק מדוייק ככשלון צורב אשר מטיל ספק רב ביעילותה של המערכה בין המלחמות, אולם עלינו לזכור כי בהיסטוריה העולמית, בוודאי זו המודרנית, היכולת למנוע ממדינה (או מארגון טרור שלו יכולות של מדינה ונהנה מתמיכה של מעצמה בקנה מידה מזרח תיכוני), התחמשות קונבנציונלית הינה מוטלת מאוד בספק.
סקירת התחמשותו של ארגון חזבאללה, גם לאחר תחילתה של המב"מ, מראה כי גם אם היו עיכובים כלשהם בפרוייקטים השונים, בסופו של יום היכולת למנוע מחזבאללה לקבל יכולות "סמי מעצמתיות" בתחום טילי החוף ים, טק"ק והג"א מוטלת מאוד בספק, בעיקר כאשר ישנו חשש עמוק לפגוע באותם אישים אשר אחראים על פרוייקטים אלו או לפגוע בלבנון עצמה
אמנם לארגון יש כבר כיום עשרות אלפי טילים לטווחים שונים, כולל טילים "כבדים" עם ראשי קרב גדולים שניתן לשגר למרחק מאות קילומטרים, אבל הכנסת רכיב הדיוק היא משתנה שישראל לא נתקלה בו בעימותיה הצבאיים בעבר
כך, במסגרת מלחמה עתידית, יוכל חזבאללה לבחור (בהתאם למטרותיו ולהתקדמות הלחימה) בין פגיעה "טקטית" אשר יכולה לשתק בסיס או מערך הגנה ישראלי לבין פגיעה אסטרטגית באתרי אנרגיה שונים. פגיעות כאלה עלולות להוביל לפגיעה קשה במשק הישראלי ופגיעה בסמלי שלטון ישראלים, באופן שיתכן כי יטיל מגבלות קשות על יעדי צה"ל בלחימה (אלה עלולים להשאר מוגבלים יחסית מחשש שחזבאללה יפעיל יכולת זו).
כדי "לקחת" מהארגון את היכולת שכבר קיימת בארסנל שלו, ולשחזר לדוגמא את מבצע "מבצע סגולי" (מבצע אשר פתח את מלחמת לבנון ב-2006 ושלל למעשה מחזבאללה את היכולת לירות טילים ארוכי טווח לעבר ישראל), ישראל תאלץ לפגוע בכל הטילים שנמצאים בידי הארגון. לולא כן, גם אם מספר רב של טילים ייפגע, אפילו קמצוץ מאותם טילים מדוייקים שיישארו בידי הארגון עלולים להשית הרס רב ופגיעה חסרת תקדים במוקדים שונים בישראל.
אמנם ייתכן שבדומה להגיון ה-MAD – mutually assured destruction ששרר בין ארצות הברית לבין ברית המועצות בתקופת המלחמה הקרה, דווקא הימצאותם של טילים אלו מרחיקה משמעותית את סכנת המלחמה בין ישראל לבין לבנון – אבל ההרס שטילים כאלו יכולים לזרוע בישראל מחייב נקיטת צעדים שמטרתם שלילת היכולת המדוייקת של הארגון.
לאור סימן השאלה הגדול באשר ליכולת לשלול את "היכולת המדוייקת" של חזבאללה באמצעים צבאיים (וסביר להניח שחזבאללה למד היטב את לקח מבצע "משקל סגולי"), עובר הזרקור לשימוש באמצעים נוספים כדי למנוע מהארגון להשתמש ביכולת שכבר קיימת בידיו.
חזבאללה יוכל לבחור בין פגיעה "טקטית" שתוכל לשתק בסיס או מערך הגנה ישראלי לבין פגיעה אסטרטגית באתרי אנרגיה שונים. פגיעות שעלולות להוביל לפגיעה קשה במשק הישראלי ובסמלי שלטון ישראלים
לשם מניעה מהאירגון להשתמש ביכולת הזו, מעבר "לחיזוק ההרתעה" (שסביר שלא תושג באיומים בלבד. כפי הוכח גם באירועים קודמים – פרסומים עיתונאיים ואיומים שונים לא רק שעוצרים את הארגון אלא בלא מעט מהמקרים דווקא מדרבנים אותו להמשיך במהלכיו), על ישראל והקהילה הבינלאומית לחשוב היטב כיצד ניתן לנצל את רצף האירועים בלבנון כדי להוביל להחלשה משמעותית של הארגון.
הקמת הממשלה החדשה בלבנון והזעם שקיים בציבור הלבנוני על התנהלות הארגון מחייב התנייה מוחלטת של כל סיוע לממשלת לבנון העתידית בפירוק אותן תשתיות שמאפשרות לארגון לייצר את אותם טילים.
כלומר, היעד של ישראל בעת הנוכחית בזירה הלבנונית צריך להיות בנייתו של מערך משולב מדיני וכלכלי, המנצל את חולשת לבנון ואת הזעם בציבור הלבנוני. יעדו המרכזי של המערך צריך להיות החלשת העוצמה הצבאית של הארגון. ברור כי לא ניתן לפרק את ארגון חזבאללה מנשקו ולכן יש למקד לחץ זה בשלילת היכולת המדוייקת של הארגון. כל מאמץ קינטי לשלילת יכולת כזו או אחרת עלול להוביל, בוודאי על רקע המצב הקשה שנמצא בו הארגון לכדי עימות אלים שאת תוצאותיו לא ניתן לחזות.
נקודה נוספת נוגעת לסיפור האיראני. חיזוקו את ארגון חזבאללה והתעצמותו הצבאית חסרת התקדים באים לשרת בראש ובראשונה את ההגיון האיראני, לפיו יש להרתיע את ישראל מתקיפתה של איראן, בדגש על תקיפת אתריה הגרעיניים.
השילוב של איראן חלשה ומוכה אשר חרדת לעתיד המהפיכה, תקיפות מסתוריות במדינה, ויכולת חסרת תקדים בידי חזבאללה עלולים להגביר את הפיתוי לשימוש ביכולות שבידי הארגון. כמובן, אין מדובר בהחלטה קלה, שכן חזבאללה מבין היטב ששימוש ביכולות אסטרטגיות כאלו עלולים להוביל למלחמה שלא בטוח שהוא רוצה בה. אבל אם תגבר תחושת האיום הקיומי בטהראן, ובעקבותיה הצורך לפגוע בכל אלו אשר מבקשים לקחת מאיראן יכולות אסטרטגיות – עלולה לגבור הסבירות של שימוש אפשרי ביכולות אלו.
השילוב של איראן חלשה ומוכה אשר חרדת לעתיד המהפיכה, תקיפות מסתוריות במדינה, ויכולת חסרת תקדים בידי חזבאללה עלולים להגביר את הפיתוי לשימוש ביכולות שבידי הארגון
בשורה התחתונה, למרות מערכה משולבת (קינטית – מערכת המב"מ, דיפלומטית ציבורית – באמצעות חשיפות מודיעיניות בכלי תקשורת ברחבי העולם, והרתעתית – באמצעות חשיפות משמעותיות בדבר הפרוייקט והמעורבים בו), הצליח ארגון חזבאללה לטענתו לבסס יכולת של הסבתם (ואולי ייצורם) של טילים מדוייקים על אדמת לבנון. עובדה זו הינה "משנה משחק" ביחסי ישראל עם ארגון חזבאללה ועל ישראל לנצל את שעת הכושר שנוצרה בלבנון ולפעול להתניה של כל סיוע כספי לממשלת לבנון החדשה בפירוק אותן תשתיות אשר מאפשרות לחזבאללה להחזיק ביכולת מדוייקת.
רס"ן (במיל') דני (דניס) סיטרינוביץ שירת 25 שנה במגוון תפקידי פיקוד ביחידות האיסוף והמחקר המובילות באמ"ן ובנספחות אמ"ן בשגרירות ישראל בוושינגטון. כיום חוקר עמית במכון לדיפלומטיה בינלאומית על שם אבא אבן.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
וואי וואי וואי היו פריימריז במפלגה של 0.8%
והאכלת עם המטעמים האלה חצי עם, וסגרת את הבחירות, ואת ה 61
מי שחושב שביבי ישן בלילות, לא ראה פאניקה מימיו
הסקר האמין האחרון 58 מנדטים לימין. בקלפי. לפי הסקרים מהבוקר – 74
30% מגוש המרכז–שמאל עברו לימין–חרדים. ממש
יש לי מגרש למכור לך בביצות בפלורידה
בתנועת חמאס יתחיל בקרוב תהליך הבחירות הפנימיות שיסתיים בחודש מרץ ובו תיבחר הנהגת התנועה. על התפקיד מתמודדים שלושה בכירים: אסמעיל הניה, ח'אלד משעל וצאלח אלעארורי. מסתמנת כבר הבנה על חלוקה העוגה השלטונית. התוצאות יקבעו אם מרכז קבלת ההחלטות של התנועה ישאר ברצועת עזה או יעבור לחו"ל.
תנועת חמאס תתחיל בעוד כמה ימים את תהליך הבחירות הפנימיות בתנועה לאחר שכבר התקיימו הבחירות הפנימיות להנהגת חמאס של האסירים הביטחוניים בבתי הכלא בישראל. תהליך הבחירות הוא חשאי ולא התפרסמו עד כה התוצאות שלו.
תנועת חמאס תתחיל בעוד כמה ימים את תהליך הבחירות הפנימיות. בקרב האסירים הביטחוניים בבתי הכלא בישראל כבר התקיימו הבחירות הפנימיות להנהגת חמאס. התהליך חשאי ותוצאותיו לא פורסמו עדיין
הבחירות הפנימיות יתקיימו ברצועת עזה, בגדה המערבית ובחו"ל והן ימשכו כמה שבועות. יבחרו נציגי האזורים ואחר כך מועצת השורא תבחר את חברי הלשכה המדינית של חמאס.
הנהגת התנועה רוצה לסיים אותן בהקדם עד חודש מרץ, כדי שתוכל להתכונן לבחירות לפרלמנט הפלסטיני. יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס הכריז על קיומן בחודש מאי.
לפני כשבועיים פירסם בכיר חמאס ברצועת עזה, ד"ר ראזי חמד, מאמר ביקורת חריף על הבחירות הפנימיות בתנועת חמאס, חמד טען במאמרו כי ההנהגה של חמאס נכשלה וכי הבחירות הפנימיות בתנועה מצמיחות מחדש רק הנהגות מסורתיות, כאלה הקשורות לאסכולת "האחים המוסלמים", ואינן מביאות להתחדשות.
על פי גורמים בחמאס, על תפקיד יו"ר הלשכה המדינית של חמאס, שהוא ראש הפירמידה של התנועה, מתמודדים שלושה בכירים: אסמעיל הניה, ח'אלד משעל וצאלח אלעארורי.
אסמעיל הניה משמש כראש הלשכה המדינית של חמאס בארבע השנים האחרונות והוא מעוניין בקדנציה נוספת. הוא נתמך על ידי איראן.
לפני כשנה עזב אסמעיל הניה את רצועת עזה והתמקם בדוחא שבקטאר, כדי לנהל משם את קמפיין הבחירות בעולם הערבי והאסלאמי, שאמור להביא לבחירתו מחדש.
מולו מתמודד ח'אלד משעל, שנתמך על ידי קטאר וטורקיה. משעל שימש עד 2017 כיו"ר הלשכה המדינית של חמאס במשך כ-20 שנה, הוא הפסיד בבחירות הפנימיות האחרונות את התפקיד לאסמעיל הניה ועכשיו הוא רוצה לעשות קאמבק.
גם צאלח אלערורי, סגן יו"ר הלשכה המדינית, מתמודד על תפקיד יו"ר הלשכה המדינית. לאלעארורי יש כמה תפקידים: הוא משמש כאיש הקשר לאיראן ולחזבאללה, הוא ראש הזרוע הצבאית של חמאס בגדה והאחראי מטעם חמאס לשיחות הפיוס עם תנועת פת"ח.
ד"ר ראזי חמד, בכיר חמאס בעזה, ביקר בחריפות את הבחירות הפנימיות בחמאס. לטענתו, הנהגתה נכשלה ומצמיחה רק הנהגות מסורתיות, מאסכולת "האחים המוסלמים"
בעוד אסמעיל הניה וצאלח אלעארורי מחוברים בעבותות לאיראן, ח'אלד משעל הסתכסך עם האיראנים ועם נשיא סוריה בשאר אסד, על רקע מלחמת האזרחים בסוריה ב-2011. כתוצאה מכך, הוא העביר את מפקדת חמאס מדמשק לדוחא בירת קטאר. הנתק של ח'אלד משעל מאיראן וסוריה נמשך עד היום.
על פי גורמים בחמאס, בשבועות האחרונים החריף המאבק במסגרת הפריימריז בתנועה. צאלח אלעארורי הצטרף לח'אלד משעל והוא תומך בו במועמדותו בבחירות לתפקיד ראש הלשכה המדינית, ואילו יחיא סינוואר, המפקד של רצועת עזה, הודיע על תמיכתו במועמדותו של אסמעיל הניה כראש הלשכה המדינית.
יש חשיבות רבה לשאלה במי תתמוך הזרוע הצבאית של התנועה. על פי גורמים בחמאס, בבחירות הקודמות היא תמכה באסמעיל הניה, דבר שהביא לניצחונו. על פי הגורמים האלה, ח'אלד משעל הסתכסך במהלך מבצע "צוק איתן" עם הנהגת הזרוע הצבאית ברצועה, דבר שהביא למפלתו בבחירות.
יחיא סינוואר נחשב גם למפקד הצבאי של הזרוע הצבאית של חמאס. בנוסף להיותו הבכיר מבחינה פוליטית ברצועה, הוא מנהל את הזרוע הצבאית ביחד עם מרוואן עיסא ומוחמד דף, ויש לו השפעה גדולה על החלטותיה.
נראה כי יחיא סינוואר החליט לתמוך במועמדותו של אסמעיל הניה, למרות המחלוקות החריפות ביניהם, לאחר שהגיע למסקנה כי עדיף לו ולאסמעיל הניה שמרכז קבלת ההחלטות של התנועה ישאר ברצועת עזה ולא יחזור לקטאר.
בסופו של דבר, סינוואר עזתי וגם אסמעיל הניה הינו עזתי ולשניים יש קו מתון יותר מאשר לח'אלד משעל וצאלח אלעארורי והם תומכים בקיום הסכמי הרגיעה עם ישראל לאחר שנכשל פרוייקט "צעדות השיבה".
סינוואר תומך בהניה, למרות מחלוקותיהם החריפות, כי העדיף שמרכז קבלת ההחלטות של חמאס ישאר ברצועת עזה ולא יחזור לקטאר. שניהם עזתים, מתונים יותר מח'אלד משעל וצאלח אלעארורי
הבנות בצמרת
על פי גורמים בחמאס, שלושת המתמודדים לראשות התנועה הגיעו כנראה להבנות על חלוקת העוגה השלטונית בצמרת התנועה. נראה כי יו"ר הלשכה המדינית הנוכחי אסמעיל הניה ימשיך בתפקידו לעוד קדנציה של 4 שנים. הוא זוכה לתמיכה רבה ברצועת עזה ובמחנות הפליטים הפלסטינים בלבנון. ח'אלד משעל יהיה האחראי על תנועת חמאס בחו"ל, ואילו צאלח אלערורי ישאר לעוד קדנציה של 4 שנים בתפקיד סגן יו"ר הלשכה המדינית של התנועה והאחראי על הזרוע הצבאית שלה בגדה.
לגבי יחיא סינוואר, המשמש בראש תנועת חמאס ברצועת עזה, גם הוא יזכה לקדנציה נוספת בתפקידו הנוכחי. הוא נהנה מתמיכה גדולה של הזרוע הצבאית של התנועה.
לפי מה שמסתמן, מרכז קבלת ההחלטות של התנועה ישאר ברצועת עזה, אך המאבק על כך עדיין לא הסתיים.
סוכנות הידיעות הפלסטינית "אמד" דיווחה ב-6 בינואר מפי מקורות בתנועת חמאס ברצועת עזה, כי צאלח אלעארורי, סגן יו"ר הלשכה המדינית של חמאס והמפקד של הזרוע הצבאית שלה בגדה, פועל לשנות את המבנה הפיקודי של הזרוע הצבאית ולהעביר את את השליטה במנגנון שלה לחו"ל.
על פי הדיווח, הוא החל להקים מטה שמורכב מפעילים מחו"ל ומרצועת עזה ללא פעילים מהגדה.
בקרב פעילי חמאס בגדה יש זעם רב, הם רואים בכך ניסיון למחטף בטרם הוכרעו תוצאות הבחירות הפנימיות. לדברי כמה פעילים, אלעארורי פעל בעורמה מבלי לעדכן את ראשי חמאס בגדה, כמו למשל השיח' חסן יוסף, דבר שפוגע באינטרסים של התנועה.
נראה כי המגמה של אלעארורי היא להתחיל ולהעביר את מרכז ההחלטות מהגדה לחו"ל. ברצועת עזה קשה לו יותר לעשות זאת מכיוון שיחיא סינוואר הוא דמות כריזמטית ודומיננטית והוא לא יאפשר לו דריסת רגל ברצועת עזה.
נראה כי המגמה של אלעארורי היא להתחיל להעביר את מרכז ההחלטות מהגדה לחו"ל. ברצועת עזה קשה לו יותר לעשות זאת כי סינוואר הוא דמות כריזמטית ודומיננטית ולא יאפשר לו דריסת רגל ברצועת עזה
ח'אלד משעל וצאלח אלעארורי רוצים להחזיר את השליטה בשטחי הגדה והרצועה להנהגת חמאס בחו"ל. לדבר הזה יש גם השלכות על היחס של חמאס כלפי ישראל. ח'אלד משעל נחשב לקיצוני יותר מאסמעיל הניה, ובתקופה שהיה יו"ר הלשכה המדינית של חמאס היו ברצועת עזה שלוש מלחמות של הארגון נגד ישראל: מבצע "עופרת יצוקה", "עמוד ענן" ו"צוק איתן".
מאבקי הכוחות בצמרת חמאס הינם בעיצומם. יחיא סינוואר מנסה להוביל ניצחון לקו שלו ושל אסמעיל הניה, באמצעות עסקת חילופי שבויים חדשה עם ישראל, שתשחרר מאות מחבלים רוצחים ותיתן קרדיט גדול להנהגה ברצועת עזה. אך המו"מ עם ישראל נתון במבוי סתום.
הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה מקבלת את המימון שלה מאיראן, וסביר להניח שתנהג על פי בקשת טהרן, המעוניינת שאסמעיל הניה ימשיך בתפקידו. גם קטאר וטורקיה בוחשות בקדירה לטובת ח'אלד משעל ומבטיחות הון עתק לזרוע הצבאית כדי שתתמוך בו.
התמונה תתבהר בעוד כחודשיים, וגורמים בחמאס טוענים כי המאבקים בצמרת התנועה רק החלו. כשהם יסתיימו, תתפנה הנהגת התנועה למאבק נגד הרש"פ על השליטה בפרלמנט הפלסטיני. כאמור, הבחירות לפרלמנט יחלו בחודש מאי
יוני בן מנחם הוא חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, מזרחן, עיתונאי, מנ"כל רשות השידור לשעבר, מרצה למזה"ת ותקשורת (צילום: דוד וינוקר)
ביומו האחרון כנשיא ארצות הברית העניק דונלד טראמפ חנינה לאביאם סלע, שהיה מפעילו של יונתן פולארד – כך פורסם בהצהרה של הבית הלבן.
בשנים 1985-1984 העביר סלע את המידע שקיבל מפולארד – אז קצין באגף המודיעין של הצי האמריקאי – ללשכה לקשרי מדע (לק"ם) שבמשרד הביטחון.
פולארד נעצר על ידי ה-FBI ונידון למאסר עולם. ב-2015 שוחרר אחרי שריצה 30 שנות מאסר. בחודש שעבר עלה פולארד לישראל, יחד עם אשתו, אסתר.
בהודעה על החנינה נכתב שבקשתו של סלע נתמכת על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, על ידי שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר, על ידי שגריר ארצות הברית בישראל דייוויד פרידמן ועל ידי מרים אדלסון.
טראמפ העניק היום שורה של חנינות, בין היתר ליועצו לשעבר סטיב באנון ולראפר ליל ויין.
הג'ודוקא לשעבר אריק זאבי דחה בימים האחרונים הצעות להצטרף לליכוד ולמפלגת הישראלים בראשות רון חולדאי – כך דיווחו הבוקר יובל קרני ונדב צנציפר ב"ידיעות אחרונות". לפני מספר ימים נפגש זאבי עם השר אופיר אקוניס, שהעביר לו הצעה להשתריין ברשימת הליכוד לכנסת.
מלשכתו של אקוניס וממפלגת הישראלים לא נמסרה תגובה. זאב מסר בתגובה: "קיבלתי מספר הצעות ממפלגות משני צידי המפה הפוליטית. כמו בפעמים קודמות תשובתי לא השתנתה, ואני עדיין מעדיף לא להיכנס לזירה הפוליטית".
לראשונה חוסנו למעלה מ-200 אלף איש ביום נגד קורונה – זהו מספר המתחסנים הגבוה ביותר, שחוסנו ביום אחד.
עברנו את רף 200 אלף חיסונים ביום –
זה הקצב לנצח את המוטציה!כבר 550,000 איש חוסנו גם בחיסון השני. 2,272,000 חוסנו בחיסון הראשון.
תמשיכו לשמור על ההנחיות גם עם קבלת החיסונים. עוד קצת וזה מאחורינו. pic.twitter.com/PDEcYKsYg0
— Yuli Edelstein ???????? יולי אדלשטיין (@YuliEdelstein) January 20, 2021
ועדת הכנסת תדון היום בבקשתם של חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ואופיר סופר להתפצל מימינה. השניים חברים במפלגת הציונות הדתית. אם פרישתם תאושר, יישארו בימינה חברי הכנסת נפתלי בנט, איילת שקד ומתן כהנא. הוועדה תתכנס בשעה 10:15 בבוקר.
פורום המומחים, שמייעץ לפרויקטור הקורונה, פרופסור נחמן אש, הביע חשש, בדיון שקיים שלשום, שאם ישראל לא תצא מהסגר באופן הדרגתי ומתון יידרש סגר רביעי בחודש מרץ – כך מדווחת קטי דור בתאגיד השידור כאן.
בתוך כך עדכן אש אתמול את שרי הממשלה, שההערכה במשרד הבריאות, שבשבועות הקרובים הווריאנט הבריטי של נגיף הקורונה יהיה הזן הדומיננטי בישראל. המוטציה הבריטית נתפסת כמדבקת יותר מהזן המקורי.
מספרים על אחד מגופי התקשורת, שהיה לו מנהל שניהל את ממלכתו ביד רמה ובזרוע נטויה. היה המוציא והמביא, השותל והעוקר, הבוחש והמשליך מטעמו, ומטעמם של שולחיו. אפילו עד חצרו של ראש הממשלה הגיע.
כמובן שפוזיציה שכזו דרשה כישורים ברמה גבוהה. בכל זאת, חצרו של ראש הממשלה, מוציא ומביא, שותל ועוקר וכיוצא בזה. לא ממש הבנתי לאיזה סוג של כישורים נדרשו, אך אין ספק שנדרש להיות מה שלימים כונה "ליגה אחרת".
בתכונה אחת, בה היה כרוך תפקידו, אין עוררין שניחן, על פי הפרסומים: סבלנות. סבלנות היתה לו בהחלט. לא פעם ולא פעמים נאלץ לגייס את חדוות העשיה והביצוע שלו ולהמתין למועד הנכון. גם אם סבר שעיכוב עלול לפגוע בטובת העניין, במערכת כולה, חלילה בראש הממשלה או משפחתו, גם כשגמלה בליבו ההחלטה שעל אדם זה או אחר לסיים את תפקידו לאלתר. גם אז התאזר בכל הסבלנות שהצליח לשים עליה את ידו וחיכה עד ליום ההולדת של אותו אדם, ורק אז זימן אותו למשרדו כעומד לשפותו במתנה או ברכה לבבית, רק כדי להודיע לו את שידע משכבר.
לעתים גייס את חדוות העשיה והביצוע והמתין למועד הנכון. גם כשגמלה בליבו ההחלטה לפטר אדם כזה או אחר. חיכה ליום הולדתו של האיש, ורק אז זימנו, כעומד לכבדו במתנה או ברכה לבבית, ובישר על פיטוריו
בימים אלה עוזב את חיינו מפטר גחמני ידוע. דונלד טראמפ הגיח לעולמנו בסדרת הריאליטי "המתמחה", מצויד במשפט שהפך מזוהה איתו, איתו נפרד מהמתחרים בלווית ניפנוף אצבע מבטל: "אתה מפוטר".
עדות מעניינת נוספת חושפת עוד טפח מהתנהלות ירון דקל בגל"צ, וגם את השיטה שבה פיטר שלושה עובדים: ביום ההולדת שלהם, עם שוקולד
https://t.co/uGsyu1hRp2— Nati Tucker נתי טוקר (@nati_tucker) June 14, 2019
נדמה שהקריירה החדשה שלו לא סיפקה לו את הריגוש שחווה בטלוויזיה. עם כניסתו לתפקיד, שכר הנשיא ה-45 שחקן שחור כדי שיגלם את קודמו, הנשיא ברק אובמה. השחקן התיצב בחדר הסגלגל למשחק תפקידים שכלל טקס פיטורין שצולם לשימוש אישי.
!some weird shit indeed
מנהיגי העולם החופשי הם לא כל אחד. לא תמיד אנחנו יכולים להבין אותם.
אבל אנחנו עדיין יכולים לבחור. אמנם מלאכת היישום הופכת קשה מיום ליום. אך עדיין עומדת לנו הזכות לסלוד מן המפטרים ברינה, ולהנות מאנחה קטנה של הקלה כשמדי פעם הסדר הישן והטוב קורץ לנו מעל ראשיהם של רשעים ובועט להם בתחת.
מעצבת, חושבת, מאיירת וכותבת. בעלת המותג B.Knit לטקסטיל ואפנת בית. פרסמה סיפורים קצרים בפלטפורמות שונות, בין היתר באתר המוסך, עברית ובכתב העת פטל. איירה עבור מוסף שישי של מעריב. גרה בתל אביב
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם