JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נציב שירות המדינה נרתם למאבק נתניהו נגד מינוי פרקליט המדינה | זמן ישראל
דניאל הרשקוביץ, בנימין נתניהו, אבי ניסנקורן, אביחי מנדלבליט (צילום: פלאש90, לע"מ)
פלאש90, לע"מ

נציב שירות המדינה נרתם למאבק נתניהו נגד מינוי פרקליט המדינה

מובן מאליו מדוע הותרת מערכת אכיפת החוק בידיהם של ממלאי מקום היא חדשות רעות ליציבותה ולחוסנה של המערכת ● וכשמדובר במערכת אכיפת החוק - עם ראש ממשלה הנאשם בפלילים - המדובר בעיוות דין של ממש ● למאבק נתניהו למנוע מינוי פרקליט מדינה הצטרף עתה הנציב הרשקוביץ ● העימות שנגלע השבוע בינו לבין היועמ"ש ושר המשפטים עוד עשוי להסתיים בבג"ץ ● פרשנות

אחד מקווי הדמיון בין ממשל דונלד טראמפ לממשלתו של בנימין נתניהו, הוא בהחלשת הדרג הפקידותי הבכיר, לעתים בהתשתם באמצעות מתקפות של מקורבים, לעתים בהחלפה בלתי פוסקת של מי שמחזיקים בתפקיד, ולעתים פשוט בהותרת תפקידים בכירים פנויים, ללא מינוי קבע במשך תקופות ארוכות. כך רוקן טראמפ בתחילת כהונתו מתוכן את משרד החוץ; כך עושה נתניהו במערכת אכיפת החוק. גם זו דרך לפורר מערכת שלטונית.

מובן מאליו מדוע הותרת מערכת אכיפת החוק בידיהם של ממלאי מקום היא חדשות רעות ליציבותה ולחוסנה של המערכת. מי שמחזיק בתפקיד ממלא מקום לעולם יהיה חשוף יותר ללחצים ממי שמכהן במינוי קבע. מטבע הדברים, ממלא המקום מעוניין לקבל את המינוי, ולכן הוא ייטה לפעול להשבעת רצונם של מקבלי ההחלטות – הדרג הפוליטי.

כאשר מדובר במערכת אכיפת החוק, ובמצב שבו ראש הממשלה הוא יעד לאכיפה פלילית של מערכת אכיפת החוק, וחלק משרי הממשלה פועליו למען האינטרסים האישיים שלו, הדבר עלול להביא לעיוות דין של ממש.

כל זה ידוע ומוכר עוד מאחד הסבבים הקודמים של קרבות בצמרת משרד המשפטים – סביב התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לכוונתו של שר המשפטים הקודם, אמיר אוחנה, להאריך עוד ועוד את כהונתו של עו"ד דן אלדד לממלא מקום פרקליט המדינה.

אחת ההאשמות מכיוון צרצריו של נתניהו כלפי מנדלבליט, היא על כך שהוא מחזיק בידיו כעת, בנוסף לתפקיד היועץ, גם את תפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה. ובכן – מנדלבליט עצמו מעוניין לצאת מהמשבצת הזאת במהירות האפשרית. הן מבחינת האינטרס הפרטי שלו, הן בשל הצורך למלא אחר התחייבות המדינה לבג"ץ, והן בשל טובת הפרקליטות כמערכת, היועץ מעוניין שיתמנה פרקליט מדינה בהקדם האפשרי.

אחת ההאשמות מכיוון צרצריו של נתניהו כלפי מנדלבליט, היא על כך שהוא מחזיק בידיו כעת, בנוסף לתפקיד היועץ, גם את תפקיד מ"מ פרקליט המדינה. ובכן – מנדלבליט עצמו מעוניין לצאת מהמשבצת במהירות האפשרית

במסגרת העתירות לבג"ץ שפסק כי ניתן להטיל על נתניהו את תפקיד הרכבת הממשלה, נקבע לא רק שהיתר זה כפוף לחתימת נתניהו על הסדר ניגוד עניינים שירחיק אותו מכל השפעה על מערכת אכיפת החוק, אלא גם שהמינויים בצמרת המערכת ייעשו תוך זמן סביר. זאת, בוודאי נוכח הזמן שבו כלל לא ניתן היה למנות מפכ"ל, פרקליט מדינה ומנכ"לי משרדים – במהלך 17 החודשים שבהם כיהנה ברציפות בישראל ממשלת מעבר.

בעניין מינוי פרקליט מדינה בהקדם, מנדלבליט מתואם עם שר המשפטים אבי ניסנקורן. הצעד הראשון הוא הקמת ועדת איתור לפרקליט המדינה, שבראשה עומד היועץ עצמו. שלשום החליט נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, להציב את עצמו לצדו של נתניהו בעימות הזה.

מלבד מנדלבליט, מכהנים בוועדת האיתור גם הנציב עצמו, וכן עורך דין מקרב הציבור, שאותו בוחר היועץ עצמו – מנדבליט החליט לבחור בעו"ד רחל תורן, שהייתה בעבר יו"ר הפורום הפלילי בלשכת עורכי הדין, וזה לה הסבב הרביעי בוועדת האיתור הזו (היא כיהנה בוועדה הזו גם כשמנדלבליט עצמו היה מועמד לתפקיד פרקליט המדינה, ב-2007); דיקני הפקולטות למשפטים בחרו בפרופ' אורן גזל-אייל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

נשאר רק גורם חמישי ואחרון להשלמת הרכב ועדת האיתור, וזהו מנכ"ל משרד המשפטים. כאן החליט הנציב הרשקוביץ לתחוב מקל בגלגלי המינוי, כשהודיע למנדלבליט שלא ניתן למנות את ממלאת מקום מנכ"ל משרד המשפטים, סיגל יעקובי, לוועדת האיתור, ויש להמתין עד למינוי מנכ"ל קבוע למשרד.

"כלל לנו שממלא מקום מנהל כללי של משרד ממשלתי אינו משתתף בהליכי בחירה למשרות בכירות במשרדו", כתב שלשום הנציב ליועץ המשפטי.

הנציב דניאל הרשקוביץ והיועמ"ש אביחי מנדלבליט בוועדת ביקורת המדינה, ב-3 בדצמבר 2018 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
הנציב דניאל הרשקוביץ והיועמ"ש אביחי מנדלבליט בוועדת ביקורת המדינה, ב-3 בדצמבר 2018 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

מדוע באמת אין מנכ"ל קבוע למשרד המשפטים? לפני חודשיים הודיע ניסנקורן כי מועמדו לתפקיד המנכ"ל הוא עו"ד שמעון בר-און, שייצג בתקופה האחרונה את כחול-לבן, בין היתר בפני בג"ץ. בר-און אף אושר בוועדת המינויים העליונה של נציבות שירות המדינה, שבראשה עומד הרשקוביץ עצמו.

כדי להשלים את תהליך מינויו של בר-און, על הממשלה לדון במינוי ולאשרו, כפי שהדבר נעשה ביחס לכלל המנכ"לים במשרדי הממשלה. ניסנקורן פנה שלוש פעמים, מתברר, למזכיר הממשלה, בבקשה שהנושא יועלה על סדר יומה של הממשלה – אך משום מה, זה לא קרה. טביעות האצבע של נתניהו מרוחות בבירור על הסחבת הזו שהיא מנת חלקו של ניסנקורן.

שחר בן-מאיר בדיון בעתירתו בבג
שחר בן-מאיר בדיון בעתירתו בבג"צ. 19 במרץ 2020 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

והנה כעת, כתוצאה מאותו עיכוב הנגרם באחריותו של נתניהו, מודיע נציב שירות המדינה כי לא ניתן למנות פרקליט מדינה. לא בכדי מיהר שלשום עו"ד שחר בן-מאיר, יחידת גרילה של עורך דין אחד, לפנות למנדלבליט בדרישה – מרחיקת-לכת מעט – לפתוח בחקירה פלילית נוספת נגד ראש הממשלה, נוכח מעורבותו העקיפה הזו במניעת מינוי פרקליט מדינה.

"פעולות אלה של ראש הממשלה הן בגדר התערבות גסה, בוטה ומלאה של נאשם בפלילים במינוי (ובאי מינוי) בעל תפקיד בכיר ביותר ברשויות אכיפת החוק", כתב בן-מאיר.

ניסנקורן ומנדלבליט זיהו אתמול את הפוזיציה של הרשקוביץ, כמי שבא לשרת את האג'נדה של נתניהו, למנוע מינויו של פרקליט מדינה. היועץ מיהר לשגר לנציב מכתב, שבו כתב כי על אף האי-נוחות הנגרמת מהכללת ממלא מקום מנכ"ל בוועדת איתור, הדבר בטל בשישים לעומת הנזק הכבד הנגרם מהמשך פעולתה של הפרקליטות ללא פרקליט מדינה שיעמוד בראשה.

לגישתו של מנדלבליט, אין מניעה בנסיבות הנוכחיות לכלול את יעקובי בוועדת האיתור, אפילו במחיר החלפתה במהלך עבודת ועדת האיתור, אם פתאום תחליט הממשלה לאשר את מינויו של בר-און למנכ"ל.

סיגל יעקבי (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
סיגל יעקבי (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

מנדלבליט הזכיר להרשקוביץ כי בעבר ישבו ועדות איתור בכירות שבהן כיהנו ממלאי מקום. כך, מי ששימש ממלא מקום נציב שירות המדינה עצמו, אהוד פראוור, ישב בוועדות איתור שונות, ואיש לא טען שצריך להקפיא את כלל המינויים הבכירים במדינה, עד שימונה נציב של קבע.

ככל הידוע, עמדת היועץ המשפטי הוותיק של נציבות שירות המדינה, עו"ד רון דול, היא כעמדת מנדלבליט בעניין זה, ולא כעמדתו של הרשקוביץ.

גם ניסנקורן מיהר לפנות אתמול לנציב שירות המדינה, בטענה כי העיכוב במינוי מנכ"ל משרד המשפטים אינו יכול להביא לעיכוב בהתנעת הליך בחירת פרקליט המדינה.

ניסקורן שלח חץ מדויק לעבר הרשקוביץ, בציינו כי לא רק במשרד המשפטים, אלא גם במשרד ראש הממשלה עצמו מכהן ממלא מקום מנכ"ל – רונן פרץ, מה שלא מונע ממנו לשבת בוועדות שונות, למשל בוועדת החריגים לעניין הארכת כהונה של נושאי משרה. כאילו רמז שר המשפטים לנציב – אל תתעסק איתי, כי גם אצל מיטיבך נתניהו אפשר לתקוע כל מיני תהליכים.

ניסקורן שלח חץ מדויק לעבר הרשקוביץ, בציינו כי לא רק במשרד המשפטים, אלא גם במשרד ראש הממשלה עצמו מכהן ממלא מקום מנכ"ל – רונן פרץ, מה שלא מונע ממנו לשבת בוועדות שונות

אם הצדדים יתבצרו בעמדותיהם, מן הסתם תוגש בקרוב עתירה לבג"ץ בנושא, ואז תתווסף עוד שכבה של מורכבות: מחלקת הבג"צים, הכפופה למנדלבליט, תצטרך לייצג את "עמדת המדינה" (אם התיק יגיע להרכב שבו יושב השופט חנן מלצר, הוא מן הסתם יתקן את הפרקליט שיטען לפניו, כפי שהוא נוהג לעשות ויאמר – אתם מייצגים את "הממשלה", לא את "המדינה").

"המדינה", כידוע, מעדיפה לדבר בבית המשפט בקול אחד. מעניין קולו של מי זה יהיה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,006 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

טראמפ רמז שאין התקדמות במגעים עם איראן: "ייתכן שנידרש לסיים את העבודה"

ילדה בת שבע נורתה למוות בערערה; המשטרה עצרה מספר גורמים שלפי החשד קשורים לירי ● כמה רחפני נפץ של חזבאללה פגעו בצפון הארץ, בקרבת הגבול ● צה"ל תוקף באזור צור ● גפני קרא לנציגי מפלגתו ברשויות המקומיות שלא לשתף פעולה עם המשטרה; לפיד: זו קריאה לאנרכיה ● לבקשת נתניהו, בית המשפט ביטל שוב את הישיבה שבה הוא אמור היה להמשיך למסור את עדותו

לכל העדכונים עוד 35 עדכונים

קשת אחים - דוח הנציבות האזרחית לפשעי חמאס

כשהייתי תובעת בעזה, בתפקיד הראשון, הגיע לידיי יום אחד תיק הרצח של שעיה דויטש ז"ל. מושבניק מהזורעים, שנדד לירושלים ומשם לכפר-ים בגוש קטיף, שם אהבתו לחקלאות הובילה אותו לגדל זני פרחים מיוחדים.

ב-29.3.1993, שבוע לפני הפסח, נקרא לחממה על ידי פועליו. למפגש הביא ממתקים וופלים לכבוד החג, אלא שהם התנפלו עליו ואחד דקרו בלבו.

עו"ד סא"ל במיל' אורי אגוז, לשעבר בפרקליטות הצבאית, שופטת בעבירות טרור. חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,464 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה במבצע חיסול

ספק אם יש מישהו במדינה שמסוגל לדקלם את שמות כל "ראשי הנחש" שישראל חיסלה מאז השבעה באוקטובר. והלילה חיסלנו – בפעם המי יודע כמה – את ראש הזרוע הצבאית של חמאס ● וגם: הווטו האמריקאי בצפון ● האיום הדרמטי של רוסיה ● התפנית המעודדת בגוש עציון ● מבזק ספורט ● ועוד...

הרמטכ״ל אייל זמיר, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ בדיון בקריה ב-26 במאי 2026 (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
מעיין טואף/ לע״מ

פסילוסיבין ככיוון מבטיח לטיפול ב-PTSD בארץ

מאז ה-7 באוקטובר אנחנו מתמודדים לא רק עם שיקום בתים וקהילות, אלא גם עם שיקום נזק בלתי נראה: שיקום התודעה.

הנתונים שמצטברים מהשטח מציירים תמונה מוכרת מדי למי שעוסקים בבריאות הנפש – גל מתמשך של הפרעות דחק פוסט־טראומטיות, דיכאון וחרדה, שמאתגר את המערכות הקיימות ודורש מענה רחב, מהיר ומדויק.

פרופסור איל פרוכטר הוא שותף מייסד ומנהל תחום רפואה ומדע קולקטיב עיקר - השותפות לחוסן בישראל.

ד"ר נדיה ליסובודר היא יועצת קלינית CRO, מייסדת ומנכ"לית של גליל מחקר ביו-רפואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 849 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

תגובות אחרונות

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.