JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזנחת הממשלה גבתה קורבן יהודי ראשון באתיופיה | זמן ישראל
"מפחיד מאוד לראות מרחוק מה עובר על המשפחה שלי, אני קרוע מבפנים"

הזנחת הממשלה גבתה קורבן יהודי ראשון באתיופיה

מעקב גירמיו גטה, 36, שנורה למוות באזור הגבול אמהרה-תיגראי, המתין 24 שנים כדי לעלות לארץ ● הוא הותיר אחריו בת זוג וילדה בת 4 ● סבתו בת ה-84, חיה כמעט בגפה בקרית גת ● אלפי יהודים נמצאים בסכנת חיים באתיופיה בזמן שממשלת ישראל אינה מממשת את החלטותיה להעלותם ● כעת, אחרי הקורבן הראשון בעימותים החמושים באתיופיה, פעילים מתחננים בפני ראש הממשלה להעלות את כולם - ועכשיו

גרמיו גטה, שנהרג באתיופיה ב-12 בנובמבר 2020 בעת שהמתין מזה 24 שנים לעלות לישראל (צילום: באדיבות המשפחה)
באדיבות המשפחה
גרמיו גטה, שנהרג באתיופיה ב-12 בנובמבר 2020 בעת שהמתין מזה 24 שנים לעלות לישראל

העימות המתעצם בין ממשלת אתיופיה למנהיגי הפרובינציה הצפונית תיגראי בשבוע שעבר גבה את הקורבן הראשון מהקהילה היהודית בגונדר: גרמיו (ירמיהו) גטה, בן 36.

גטה, שהמתין במשך 24 שנים להגר עם משפחתו לישראל, הותיר אחריו בת זוג ואת בתם בת הארבע.

גטה התגייס לצבא האזורי באמהרה כדי להרוויח כסף לכלכלת אמו הענייה ואחיו, שעזבו את כפרם כדי להתקרב למרכז הקהילה היהודית בגונדר, כשבלבם פועם החלום להגר לישראל ולהתאחד עם סבתו בת ה-84.

גטה התגייס לצבא האזורי באמהרה כדי להרוויח כסף לכלכלת אמו הענייה ואחיו, שעזבו את כפרם כדי להתקרב למרכז הקהילה היהודית בגונדר, כשבלבם פועם החלום להגר לישראל ולהתאחד עם סבתו בת ה-84

גטה יצא לחופשה מהצבא, חזר למשפחתו בגונדר ועזב לאזור הגבול בין תיגראי לאמהרה (העיר גונדר נמצאת במחוז אמהרה) כדי למצוא עבודה חקלאית עונתית. הוא עבד עם טרקטור ומונה על ידי הצבא כאחראי על כמות קטנה של כלי נשק.

לדברי בן דודו מרקצ'ו וולדי, 27, שדיבר עם זמן ישראל מהמכללה שבה הוא לומר ליד אשדוד, גטה קיבל פקודה להצטרף לאחרים מהאזור כדי להגן על אזור הגבול נגד חדירות מתיגראי.  "התיגראים חדרו לאזור שבו הוא עבד", מספר וולדי. "הם ירו במספר רב של אזרחים וחיילים, הוא ביניהם. הוא נפטר ביום חמישי בבוקר".

אזור העימותים בתיגראי (צילום: AP)
אזור העימותים בתיגראי (צילום: AP)

צעד נוסף לעבר כינון דמוקרטיה

שורשיו של העימות הנוכחי, שפרץ לפני כשבועיים, עמוקים. זהו מאבק כוח שהתחיל עם כניסתו לתפקיד של ראש הממשלה אבי אחמד לפני שנתיים.

אבי שם קץ למצב החירום של המדינה, שחרר אסירים פוליטיים ועשה שלום עם אריתריאה השכנה. על כך הוענק לו פרס נובל. בצעד נוסף לעבר כינון דמוקרטיה, הוא פירק את המפלגה ששלטה במדינה במשך כמעט שלושים שנה – מפלגה שנשלטה על ידי החזית העממית לשחרור תיגראי, למרות שהתיגראים מהווים רק 6% מאוכלוסיית אתיופיה.

החזית העממית סירבה להצטרף לקואליציה עם מפלגתו של אחמד ובספטמבר קיימה בחירות משל עצמה לפרלמנט, שעליהן הכריזה הממשלה כלא חוקיות. ב-4 בנובמבר, כוחות ביטחון מתיגראי תקפו את בסיס כוחות הביטחון האתיופיים בצפון, מה שגרם לאדיס אבבה להוציא מתקפה אווירית בתגובה.

אלפי אתיופים ברחו לסודן, ועל פי הדיווחים מאות נהרגו בקרבות.

פליטים אתיופים שנסו מאזור תיגראי אל סודן, 17 בנובמבר 2020 (צילום: AP Photo/Marwan Ali)
פליטים אתיופים שנסו מאזור תיגראי אל סודן, 17 בנובמבר 2020 (צילום: AP Photo/Marwan Ali)

הגבול בין אמהרה לתיגראי נמצא במחלוקת בין שתי המדינות, וקיימים חששות מרובים לכך שהקרבות יכניסו את אמהרה למעגל האלימות.

ביום שישי בלילה, שיגרה החזית העממית טילים לעבר שני שדות תעופה באמהרה, אחד מהם שדה התעופה שמשרת את העיר גונדר, שם ממתינים כשלושת רבעי מיהודי אתיופיה להגירתם לישראל.

"המצב במחנה בגונדר קשה מאוד", אומר וולדי. "דיברתי עם אחי שם אתמול. הטיל שנפל על שדה התעופה יצר המון לחץ ואנשים מפחדים שמשהו יפגע גם בהם. התיגראים נלחמים בכל הכוח, והם איימו לירות טילים נוספים על גונדר. אתיופים צעירים רבים נהרגו, ואחרים חוששים שהממשלה האתיופית תורה על גיוס כללי לצבא, שיכלול חלק מהגברים הצעירים שמחכים לעלות לישראל".

"המצב במחנה בגונדר קשה מאוד. אתיופים צעירים רבים נהרגו, ואחרים חוששים שהממשלה האתיופית תורה על גיוס כללי לצבא, שיכלול חלק מהגברים הצעירים שמחכים לעלות לישראל"

"מפחיד מאוד לראות מרחוק מה עובר על המשפחה שלי", וולדי מוסיף. "אני קרוע מבפנים".

אתיופים מתפללים באדיס אבבה, ב-5 בנובמבר 2020 (צילום: AP Photo/Mulugeta Ayene)
אתיופים מתפללים באדיס אבבה, ב-5 בנובמבר 2020 (צילום: AP Photo/Mulugeta Ayene)

"החיים של סבתא הם סבל מתמשך"

אימהותיהם של גרמיו המנוח ושל וולדי הן אחיות. הן שתיים מבין תשעת ילדיה של אריבבו שיבש. אריבבו עלתה לישראל לפני קצת פחות מ-18 שנים. היום, כשהיא בת 84, היא חיה במרכז קליטה בקרית גת. בחגים מצטרפים אליה קרובי משפחה שהגיעו לישראל ב-1984 במסגרת מבצע משה. בשאר הזמן, כששאר המשפחה שלה – למעט וולדי – עדיין בגונדר, היא לגמרי לבדה.

אריבבו שיבש (צילום: באדיבות המשפחה)
אריבבו שיבש (צילום: באדיבות המשפחה)

"החיים של סבתא הם סבל מתמשך", אומר וולדי ומוסיף שמותו של גטה הכניס אותה למצב של הלם. "הוא היה הרועה שלה כשהיה קטן. היא עזרה לגדל אותו אחרי שכל הילדים שלה התחתנו ועזבו את הבית. הוא גר איתה. חיכיתי חמישה ימים לפני שסיפרתי לה את החדשות הרעות".

וולדי, שגר לאורך רוב נעוריו בסביבת המרכז הקהילתי היהודי בגונדר, אומר ששש משפחות – ביניהן משפחתו של גטה ושלו – שקיבלו אישור להגר בישראל כבר ב-2014 בזכות חוק השבות.

"היינו אמורים להגיע ב-17 בדצמבר 2014", הוא נזכר. "מכרנו הכול, קיבלנו חיסונים ושבוע לפני נסענו באוטובוס לאדיס אבבה כדי לעלות למטוס לישראל. ואז הם (משרד הפנים הישראלי) שינו את דעתם ואמרו שאנחנו לא זכאים לפי חוק השבות. מאז הכול הוקפא.

"אבל אנחנו לא ננוח עד שכל זה יתוקן, והעוול שנעשה למשפחתנו יתוקן, וכולנו נוכל להיות שוב עם סבתא, שגם ככה מבוגרת מאוד".

נפלו בין הכיסאות

אחרי העלאת יהודי קהילת ביתא ישראל מאתיופיה בשנות ה-90, הממשלות בישראל התפלגו סביב מעמד שארית קהילת יהודי אתיופיה, הידוע גם בכינוי הגנאי "פלאשמורה", שהמירו דתם לנצרות. זאת, למרות פסיקה של רבנים בכירים לפיה יהודים שהוכחו להתנצר הם יהודים ללא ספק.

חוסר ההחלטיות של הממשלה קרע משפחות לגזרים, כשחלקן בישראל וחלקן ממתינות שנים ארוכות באתיופיה.

ביום שני, כשקהילת יוצאי אתיופיה חגגה בישראל חג הסיגד השנתי, ציינו חברי הקהילה בדיוק  חמש שנים להחלטה 716 של הממשלה, בה נקבע כי יש להביא את כל הממתינים לארץ – בהתאם לקריטריונים – בתוך חמש שנים. מאז הועלו רק 2,257 אתיופים לישראל, בטפטופים, לפי נתוני הסוכנות היהודית. כ-8,000-9,000 מהם נותרו באתיופיה, בגונדר ובאדיס אבבה.

מרקצ'יו וולדי (צילום: באדיבות המשפחה)
מרקצ'יו וולדי (צילום: באדיבות המשפחה)

בספטמבר הכריזה הממשלה על החלטה להביא לארץ 2,000 אתיופים לפני סוף ינואר, בטענה שזה כל מה שהתקציב מאפשר.

אבל עבור וולדי ובני משפחתו, אין באמירה הזאת שום תקווה. הם נפלו בין הכיסאות. מבחינת משרד הפנים, הם לא עונים על קריטריון חוק השבות, או על הקריטריונים שנקבעו בהחלטות הממשלה העדכניות. הממשלה מתעקשת שהמשרד עשה טעות ביורוקרטית, ושהם זכאים לעלות לפי הקריטריונים הממשלתיים.

וולדי, מותש מהגשות אינסופיות של בקשות להגירה, אחרי שהשתכנע על ידי ספונסר לעלות לישראל, הגשים את חלומו ועלה על מטוס לתל אביב לפני שנה.

"הם (משרד הפנים) ביטלו את הוויזה שלי – למרות שזה לא הגיע לשגרירות הישראלית באדיס אבבה בזמן כדי למנוע ממני לעלות על המטוס", הוא אומר בעברית שוטפת. "כשהגעתי לישראל, עצרו אותי והמתנתי 18 שעות עד שעורך דין שחרר אותי. הם ניסו לגרש אותי כבר שלוש פעמים, ועורך הדין ביטל את הצו שלוש פעמים. למזלי, הספונסר שלי ורבים אחרים עזרו לי לשלם את העמלות המשפטיות".

"כשהגעתי לישראל, עצרו אותי והמתנתי 18 שעות עד שעורך דין שחרר אותי. הם ניסו לגרש אותי כבר שלוש פעמים, ועורך הדין ביטל את הצו שלוש פעמים. למזלי, הספונסר שלי ורבים אחרים עזרו לי לשלם את העמלות המשפטיות"

ברגע שהרשויות התירו לו ללמוד בישראל, הצטרף וולדי לקורס במכללה במטרה להפוך למאמן כושר. אבל אין לו אשליות.

"ברגע שאסיים את הלימודים", הוא אומר, "הם אמורים לשלוח אותי בחזרה. אבל אני מקווה שבינתיים רשות האוכלוסין וההגירה תכיר בזכותנו לעלות".

"סכנת חיים ממשית ומיידית"

קבוצה שתומכת בהעלאת שארית יהודי אתיופיה לישראל הזהירה השבוע כי אלו שממתינים בגונדר ובאדיס אבבה נמצאים ב"סכנת חיים ממשית ומיידית".

במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר ישראל כ"ץ הזהירו אנשי המאבק להעלאת יהודי אתיופיה לא רק מהמצב הביטחוני המעורער אלא גם מהפחד שבזמני אי-ודאות, היהודים עשויים להיות חשופים להתקפות אנטישמיות.

מחאת מעוכבי העלייה מאתיופיה: חברים בקהילה היהודית באדיס אבבה נאספים בבית כנסת, ב-19 בנובמבר 2018 (צילום: AP Photo/Mulugeta Ayene)
מחאת מעוכבי העלייה מאתיופיה: חברים בקהילה היהודית באדיס אבבה נאספים בבית כנסת, ב-19 בנובמבר 2018 (צילום: AP Photo/Mulugeta Ayene)

המכתב מציין שתי החלטות ממשלה קודמות – זו מנובמבר 2015 שיושמה בחלקה להעלות ארצה כ-8,000 אנשים בתוך חמש שנים, והשנייה מספטמבר השנה, להעלות ארצה רק 2,000 אנשים, על בסיס "תקציב זמין".

"לאור זה, וברוח הסיגד שנחגג ביום שני האחרון ומורה לנו לחפש בנשמותינו את התקווה לגאולה ולשיבה לציון, אנחנו קוראים לך לפעול בדחיפות וליישם את החלטות הממשלה 716 ו-419, להעלות ארצה את כל האוכלוסייה שממתינה להגיע לארץ ישראל", נכתב.

היום (רביעי) התכנסה שוב ועדת העלייה של הכנסת כדי לתשאל נציגים מהמשרדים הממשלתיים ומארגונים שונים בנוגע למצב.

מנהל מינהל האוכלוסין במשרד הפנים, יואל ליפוביצקי, אמר בישיבה כי עד כה נבדקו 10,391 בקשות, אולם המינהל מצא רק 920 מתוכם כעומדים בקריטריונים. "אם לא נגיע ל-2,000 זכאי-עליה, נבחן את הבקשות לפי סעיף 7 בהחלטת הממשלה", אמר.

ובינתיים, נציגי משרד הפנים והסוכנות היהודית נמצאים כבר באתיופיה – בוחרים את בני המזל שיזכו להעלות על מטוס לישראל בחודשיים הקרובים ובכך אולי להציל את חייהם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
צבא אתיופיה וצבאות נוספים פלשו לאדמותיהם בזזו את רכושם שגם ככה הי דל .. רצחו ילדים אנסו ילדים . הכל מתועד הכל מצולם צבא ששוחרר שלום הצחקתם אותי אבל אני תכף בוכה עליהם. אני בתור אתיופי ט... המשך קריאה

צבא אתיופיה וצבאות נוספים פלשו לאדמותיהם בזזו את רכושם שגם ככה הי דל .. רצחו ילדים אנסו ילדים . הכל מתועד הכל מצולם צבא ששוחרר שלום הצחקתם אותי אבל אני תכף בוכה עליהם. אני בתור אתיופי טיגרי יהודי ישראלי מתבייש בצבא אתיופיה ממש מתבייש.. נ.ב שנות השמונים המבין יבין…

לכתבה המלאה עוד 1,167 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

בת שבע נהרגה מירי בערערה - הרקע ככל הנראה פלילי

החרדים איימו לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית לטבח - הליכוד הצביע בעד חוק המעונות; מועצת אוקטובר: טרגדיה של עם הפכה לספין מגעיל ● צה״ל מאשר: ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד עודה חוסל ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● לפיד: כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית

לכל העדכונים עוד 19 עדכונים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה במבצע חיסול

ספק אם יש מישהו במדינה שמסוגל לדקלם את שמות כל "ראשי הנחש" שישראל חיסלה מאז השבעה באוקטובר. והלילה חיסלנו – בפעם המי יודע כמה – את ראש הזרוע הצבאית של חמאס ● וגם: הווטו האמריקאי בצפון ● האיום הדרמטי של רוסיה ● התפנית המעודדת בגוש עציון ● מבזק ספורט ● ועוד...

הרמטכ״ל אייל זמיר, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ בדיון בקריה ב-26 במאי 2026 (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
מעיין טואף/ לע״מ

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

תגובות אחרונות

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.