אחרי שהסגר פקע ובתום עימות בין ראש הממשלה בנמין נתניהו לראש הממשלה החליפי בני גנץ החליטה הממשלה להאריך את הסגר עד יום שישי הקרוב בשעה 07:00 בבוקר. זאת אף שנתניהו ביקש להאריך את הסגר עד ליום ראשון. עוד החליטו השרים להאריך עד הלילה שבין יום ראשון ליום שני את איסור הכניסה לישראל.
ביום רביעי הקרוב תדון הממשלה באסטרטגיית היציאה מהסגר.
היום ייערכו הפריימריז לרשימת העבודה לכנסת. 61 מועמדים מתמודדים על קולותיהם של 45,093 חברי המפלגה. הבוחרים יוכלו להצביע באופן מקוון או באחת מתשע הקלפיות שיהיו פזורות ברחבי הארץ. ההצבעה תחל בשעה 11:00 ותסתיים כעבור שמונה שעות, ב-19:00 בערב.
בין המתמודדים – חבר הכנסת רם שפע, חברי הכנסת לשעבר עמר בר-לב ונחמן שי, מנכ"ל התנועה הרפורמית גלעד קריב, העיתונאי חיים הר-זהב, מגישת הטלוויזיה לשעבר אפרת רייטן, הקולנוענית אבתיסאם מראענה, הפעילים אמילי מואטי, גיל ביילין, יצחק טיים ואייבי בנימין, חברת מועצת העיר תל אביב יפו מאיה נורי וחברת מועצת העיר חיפה נעמה לזימי. כל חבר מפלגה יוכל להצביע לחמישה עד שבעה מועמדים.
בסקר שפורסם אמש בחדשות 12 קיבלה המפלגה חמישה מנדטים – נתון המשקף עלייה של מנדט לעומת הסקר הקודם. באתר של פעילי המפלגה, הבמה הרעיונית של תנועת העבודה, הגיע בר-לב למקום הראשון בסקר שפורסם אתמול, ולמקום השני הגיעה מואטי. אחריהם – קריב, שפע והר-זהב. אולם הנשאלים בסקר לא מהווים מדגם מייצג של חברי העבודה.
הושג סיכום עקרוני על הצטרפותו של איציק שמולי לכחול לבן, אך טרם הוחלט על המקום שבו ישובץ ברשימת המפלגה לכנסת – כך מדווח הבוקר יובל קרני ב"ידיעות אחרונות". יושבת ראש מפלגת העבודה מרב מיכאלי דרשה משמולי, החבר במפלגה, להתפטר מהממשלה, שבה הוא מכהן כשר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים וכממלא מקום השר לשוויון חברתי, אולם הוא לא עשה כן.
השבוע, בימים רביעי וחמישי, יוגשו לוועדת הבחירות המרכזית רשימות המועמדים לכנסת. אחרי הגשת הרשימות מועמדים נוספים לא יוכלו להציג את מועמדותם עוד. אתמול החלו נציגי הרשימות השונות לתפוס מקום ליד משרדי הוועדה במשכן הכנסת.
מפלגה מס' 10 שנרשמה בינתיים לבד – האיחוד הלאומי pic.twitter.com/6UD4JjjbCd
— amir ettinger – אמיר אטינגר (@amirettin) January 31, 2021
ביום רביעי ההרשמה תיערך מ-13:00 בצהריים עד 21:00 בערב, וביום חמישי – מ-13:00 בצהריים עד 22:00 בלילה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו יהיה מוכן לקדם בנייה בעטרות, מעבר לקו הירוק, אם מפלגות מימין לליכוד יתאחדו לריצה משותפת – כך דיווח הבוקר נדב שרגאי ב"ישראל היום".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו