JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארץ האפשרויות המוגבלות: החופש הקצר של ילדים עם אוטיזם | זמן ישראל
צילום המחשה (צילום: .istockphoto)
.istockphoto

ארץ האפשרויות המוגבלות החופש הקצר של ילדים עם אוטיזם

בג"צ פסק, משרד החינוך הפיץ חוזרי מנכ"ל וחתם על חוזה עם השלטון המקומי, אבל קייטנות ה"תקשורת" לילדים האוטיסטים עדיין מסתיימות מוקדם מדי ברשויות רבות, וההורים נאלצים לעזוב את עבודתם ● המקרה של נהריה כמשל למדינה שיודעת לחוקק ולא יודעת ליישם

בתחילת השנה דודו עוד האמין שזה פתיר. שלא ייתכן שדווקא בנהריה, ילדים עם אוטיזם ב"גני תקשורת" לא יקבלו הארכת יום, בניגוד לפסיקות בג"צ ולחוזרי מנכ"ל משרד החינוך שמחייבים את העירייה לספק לילדים סייעות החל מ-14:30 ועד 16:45. "הרי לא ייתכן שהעירייה תפקיר דווקא את אלה שהכי זקוקים לעזרתה, נכון?" , הוא חשב והמשיך להאמין שזו בעיה זמנית.

"אולי בחנוכה", אמר לעצמו כשבכירי העירייה כינסו את ההורים לילדים הלומדים בשלושת גני התקשורת בעיר לקראת סוכות, והודיעו להם שהילדים יסיימו את הגן ב-14:30. אבל עוד חופשה עברה, והנה, גם בקיץ הזה הבן של דודו וכל הילדים עם אוטיזם בעיר מסיימים את יומם בגן ב-14:30 ולא ב-16:45.

כך נחתך גם יום העבודה של ההורים וחוזרת על עצמה המציאות המוכרת היטב לקרוביהם של אנשים עם מוגבלות: ההוצאות גדלו – ההכנסות קטנו.

ברוכים הבאים אל התהום הפעורה בין ישראל המחוקקת הליברלית והמתקדמת, לישראל שאיננה מצליחה ליישם את מה שהחליטה.

הרי על הנייר, כל זה לא אמור היה להתרחש: על פי ההסכם בין משרד החינוך לרשויות המקומיות, שנחתם ב-2015 בעקבות פסיקות בג"צ וגובה מאז בחוזרים של מנכ"ל משרד החינוך, בגני התקשורת תופעל "הארכת יום" גם בחופשות סוכות, חנוכה, פסח והחופש הגדול, עד 15.8, כך שהילדים ישהו בגן עד 16:45.

ההסכם גם מגדיר את חלוקת האחריות בין הרשות הממשלתית למקומית: משרד החינוך מספק את הצוות עד השעה 14:30 וממנה ועד 16:45 – הרשות המקומית היא האחראית לספק את הסייעות.

כשמדובר בחינוך מיוחד, הסייעות האלה גם צריכות היכרות מוקדמת עם הילדים הרגישים לשינויים, והן גם צריכות להיות בעלות הכשרה מתאימה.

אלא שפלא פלאים: נשים לא ששות לעבוד בעבודה קשה בשביל שכר מינימום, ובישראל קיים מחסור אדיר בסייעות בכלל, ובאלה של החינוך המיוחד – במיוחד.

כמובן שאיש לא מתכוון להעלות את שכרן של הסייעות ולהפוך את המקצוע לאטרקטיבי יותר, אז מה עושים? מתעלמים מהנהלים.

הדחקות ותירוצים

כשבדקנו מדוע יש רשויות מקומיות שלא מקיימות את חובת הארכת היום נתקלנו בכאלה שמכחישות את קיומו, וכאלה שמדחיקות אותו בתירוץ "אין סייעות". אבל העילה השכיחה ביותר היא פשוט בורות. הרשויות לא מכירות את ההסכם, לא מכירות את חוזרי המנכ"ל ואין להן מושג מה הן אמורות לעשות.

נחזור למקרה של נהריה:

"בתחילת השנה אמרו לנו בעירייה ששוקלים לבטל את הארכת היום בחופשות", מספרת לימור, אמא של ילד באחד מגני התקשורת בעיר. "לפני סוכות קיבלנו מכתב מהעירייה שבחופשת החג לא תתבצע הארכת יום.

"זה היה בדקה התשעים, יומיים לפני החופשה. קבעו לנו את זה כעובדה. התעצבנתי. אמרו לנו שכרגע אין צוות שיכול לתפעל את הגן ומי שמגיע בין 14:30 ל 16:45 הוא צוות לא מיומן והגננות חוששות. אמרו לנו שעד פסח זה יסתדר"

לימור: "בכיתי בפגישה הזו את החיים שלי. אמרתי שם שהחברים בגן זה החברים היחידים של הבן שלי. אף אחד לא רוצה לשחק איתו, הוא לא יכול ללכת לגן משחקים כי לא מקבלים אותו, ולא לג'ימבורי כי הרעש מטריף אותו"

דודו: "לפני פסח הם אמרו: 'אתם רוצים שנביא סייעות מבחוץ שלא מוכשרות לילדים עם צרכים מיוחדים ולא ידעו איך להתנהג? אתם לוקחים על זה אחריות?

"ראש העיר התערב: 'אני מגיע ממערכת הביטחון ובטיחות אצלי זה ערך עליון ואני לא אסכים לזה'. רוכבים על נושא הבטיחות כדי להפחיד את ההורים.

"וזה עבד – ההורים באמת פחדו ונרתעו מלדרוש את מה שמגיע לילדים. הרי גם ההורים לא יודעים מה בעצם העירייה חייבת לספק להם".

לימור: "בכיתי בפגישה הזו את החיים שלי. אמרתי שם שהחברים בגן זה החברים היחידים של הבן שלי. אף אחד לא רוצה לשחק איתו, הוא לא יכול ללכת לגן משחקים כי לא מקבלים אותו בחברה, ולא לג'ימבורי כי הרעש מטריף אותו.

"אמרו לי מאוד יפה שהם מבינים את המצב ושנורא כואב להם, אבל אין מה לעשות. לפני חופשת הקיץ, בעניין אחר נכנסתי לדוברות העירייה והתחלנו לדבר גם על הקייטנות. כשהתלוננתי, הם ביקשו ממני להגיד תודה על זה שהעירייה מסבסדת את הטיפולים הפרה-רפואיים ולא – ההורים ישלמו מהכיס שלהם".

"זה לא רק הפחד, זו העייפות"

משיחות עם גורמים בעירייה, עולה הרושם שבנהריה לא פעלו מתוך זדון, אלא מתוך אי הבנה של המתחייב מהם. "אני חדשה בתפקיד", הסבירה לי ענת אזרזר, שמנהלת את מדור הגנים באגף החינוך של עיריית נהריה, "אני מוכנה ללמוד את העניין. אבל אם נהגנו לא בסדר, איך זה שמשרד החינוך גיבה אותנו בכל צעד?".

באמת איך?

"כי גם עובדי משרד החינוך לא תמיד בקיאים בהנחיות שהנהלת המשרד מוציאה", אומרת עוה"ד הדס ארנון-שרעבי מאגף זכויות באלו"ט, "והבעיה חוזרת על עצמה שוב ושוב. נהריה היא לא מקרה יחיד, יש לנו לפחות עשרה כאלה".

ואכן, מצבים דומים קיימים גם בעפולה, רחובות, בני ברק, ירושלים ורשויות נוספות. "חוזרי המנכ"ל של משרד החינוך מאפשרים לרשויות המקומיות להיות במצב של בורות נוחה", מסבירה עוה"ד ארנון-שרעבי.

"חוזרי המנכ"ל מנוסחים בדרך לא ברורה, רב בהם הנסתר על הגלוי ולפעמים גם אנחנו המשפטניות שוברות את הראש בניסיון להבין אותם. גם במקרה הזה, משרד החינוך לא רוצה חקיקה אלא הנחיות בחוזרי מנכ"ל, כי החוזק הנורמטיבי של חוזר מנכ"ל קטן משל חוק וכך הם פחות מחויבים ליישם אותו".

הדס מאמינה שמקרים נוספים עדיין לא הובאו לידיעתה בגלל חשש של ההורים:
"יש גם הורים שמפחדים להתלונן מהפחד שהמערכת תתנכל להם. הרי ההורים האלה צריכים את המערכת יותר ממה שהיא צריכה אותם. הנה, בנהריה אמרו להם כשדרשו את זכויותיהם 'אוקי, אז ניקח מכם זכויות אחרות'".

"זה לא רק הפחד, זו העייפות", מספרת לי שירי מיוקנעם, אמא לילד אוטיסט שלחמה ברשות המקומית ורק לאחרונה שכנעה אותה להאריך את יום הלימודים.

"יש גם הורים שמפחדים להתלונן מהפחד שהמערכת תתנכל להם. הרי ההורים האלה צריכים את המערכת יותר ממה שהיא צריכה אותם. הנה, בנהריה אמרו להם כשדרשו את זכויותיהם 'אוקי, אז ניקח מכם זכויות אחרות'"

"אנחנו פשוט הורים עייפים. זו התמודדות מאוד קשה, יומיומית. בשורה התחתונה זה פשוט קשה לנו. אני החלטתי כן להלחם על הדבר הזה, לא לקבל לא כתשובה, אבל יש הורים שקצרה ידם מלהושיע.

"שילמתי מחיר: בשבועיים האחרונים לא עבדתי, רק נלחמתי, אבל אני עצמאית ועובדת מהבית אז יכולתי. עשיתי בלגן, דפקתי על שולחנות וככה הצלחנו.

"ראש העיר באמת רצה לעזור לנו, יאמר לזכותו, הוא פשוט לא ידע מה הנהלים, כי המפקחת והאחראית ממשרד החינוך לא עדכנו את העירייה. מרגע שראש העיר ידע הוא עבד בזה ועוד באותו יום מצא פתרון".

תגובות

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "אנו פועלים, בשיתוף פעולה מלא עם העירייה, כדי לסייע לה לאתר את כוח האדם החסר וכדי להפעיל את מסגרות החינוך באופן מלא, לשביעות רצון ההורים והתלמידים".

מעיריית נהריה נמסר: "אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא ובתיאום עם משרד החינוך למציאת פתרון שישמור על ביטחונם של ילדינו ויעניק מענה מקצועי מיטבי במסגרת גני התקשורת הפועלים בעיר".

ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה: "מרכז השלטון המקומי רואה במתן פתרון כולל לילדים אוטיסטים בחופשות דבר חשוב והכרחי בדיוק כפי הנהוג במהלך שנה"ל. על כן, בשיתוף משרד החינוך גובש מודל יום לימודים ארוך בימי החופשות. הרוב המכריע של הרשויות אימץ את המודל ונערך בהתאם. אנו קוראים לרשויות הבודדות שטרם עשו כן לנהוג באופן דומה בהקדם".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,045 מילים
כל הזמן // יום שישי, 17 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

חרף האזהרות, עקורים לבנונים שבים לבתיהם שבדרום המדינה

הן צה"ל והן צבא לבנון קראו לאוכלוסייה שלא לשוב לדרום המדינה חרף הפסקת האש ● צבא לבנון: ישראל תקפה מספר יישובים לאחר שהסכם הפסקת האש נכנס לתוקפו ● התרעה הופעלה לפנות בוקר במושב נטועה, אולם צה"ל מסר שהדבר נבע מזיהוי שגוי ● טראמפ: המלחמה באיראן "אמורה להסתיים בקרוב מאוד"

לכל העדכונים עוד 10 עדכונים

הימור השותף הזוטר

קיימת סחרחורת היסטורית מיוחדת שאוחזת בך כשאתה צופה באותה דרמה עצמה מועלית פעמיים באותו תיאטרון, כשרק התלבושות השתנו. אלה מאיתנו שהקדישו את הקריירה שלהם לחקר הצומת שבין האסטרטגיה הישראלית לפוליטיקה של המעצמות הגדולות חווים כעת את הסחרחורת הזאת.

באוקטובר 1956 פתחה ישראל במתקפת בזק על חצי האי סיני, תוך התקדמות לעבר תעלת סואץ. המבצע היה, בלשון פשוטה, פיסת תיאטרון מתואמת -שנכתבה בפגישות סודיות בסֶוְר עם הבריטים והצרפתים, שתי מעצמות אימפריאליות שהיו נחושות לבטל את הלאמת תעלת סואץ על ידי נשיא מצרים נאצר, ולא במקרה, להפיל מנהיג שנתפס מבחינתם כמי שמערער את הסדר המזרח-תיכוני שנותר בידיהן לטובת הסובייטים.

ד"ר לי-און הדר הוא עיתונאי, פרשן לעניינים גלובליים ומרצה ליחסים בינלאומיים בוושינגטון. לשעבר עמית מחקר במכון קאטו ופרופסור אורח באמריקן יוניברסיטי, הוא משמש כעת כעמית בכיר במכון למחקרי מדיניות חוץ ועורך תורם בנשיונל אינטרסט מגזין.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 964 מילים ו-1 תגובות

האמת תשחרר אותנו

"יש לך סרפדת", הכריז הרופא. "תגובה אלרגית, אני לא יודע להגיד למה, אני אתן לך טיפול תרופתי אבל תצטרכי לאבחן זאת במרפאת אלרגיות".

*  *  *

נסיבות החיים הביאו אותי במהלך השבועות האחרונים להגיע למרפאת חירום. זה היה אחרי לילה עם התראות חוזרות וביקורים במקלט, הצלחתי לחזור לישון (אם אפשר לקרוא לזה ככה), אבל אחרי מספר שעות התעוררתי. שטפתי פנים, ובעודי מחליפה בגדים אני מבחינה שכל הגוף שלי מכוסה פריחה. החלטתי לא לחכות ונסעתי לראות רופא

הגר סידס היא כותבת תוכן ופובליציסטית במגוןן תחומים; אוכל, אופנה, תיירות, אקטואליה ופוליטיקה. הכתיבה מאפשרת לה להעביר את מה שהיא מרגישה וחושבת באופן הטוב ביותר, גם בסוגיות מורכבות יותר כמו רווקות, הגירה, יחסים בינלאומיים ואקטואליה בשילוב סאטירה, הומור וסרקסזם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,094 מילים

למקרה שפיספסת

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

מירי רגב בונה את התיק נגד ישראל

"חיילים רוקדים ושרים זה לא פשע מלחמה, לא משנה מה הם שרים. במידה שחיילים מסוימים עברו על חוקי המלחמה הדבר יידון במערכת המשפט הישראלית…. מעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל חבר כנסת או שר קובעים מדיניות, ומעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל אמירה כעוסה שווה ערך למדיניות שמתממשת".  

בדבריו אלו בבית הדין הבינלאומי בהאג, התייחס פרופסור מלקום שאו, מי שנשכר לעמוד בראש צוות ההגנה של ישראל בדיונים, לשלל הציטוטים שהביאה התביעה של פוליטיקאים, חיילים ואפילו זמרים.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 770 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 197 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים ו-1 תגובות

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות

קפיטליזם של מקורבים

הסיפור של ממשלת אורבן הוכיח כי פגיעה בדמוקרטיה אינה רק סוגיה של זכויות אדם, אלא גם מהלך הרסני לכלכלה ● כאשר מפרקים את שומרי הסף, מעוותים את שיטת הבחירות כדי לצמצם תחרות, ומחליפים את השוק החופשי בחברות של מקורבים – מי שמשלמים את המחיר הם האזרחים הפשוטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 751 מילים ו-3 תגובות

נשים יוכלו להתמיין לכל תפקיד בצה"ל

לאחר שש שנים של דיונים, בג"ץ מחייב את צה"ל לפתוח את המיונים לכלל תפקידי הלחימה לנשים ולקבוע מועד לפיילוט בשריון המתמרן ● ההכרעה מצמצמת את שיקול הדעת של הצבא מול לחצים פוליטיים וחברתיים ומעבירה אליו את חובת ההוכחה לסגירת תפקידים ● ברקע המלחמה והמחסור בכוח אדם, השופטים מדגישים כי מדובר לא רק בשוויון אלא גם בצורך ביטחוני ממשי

לכתבה המלאה עוד 1,509 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.