JavaScript is required for our website accessibility to work properly. החופש הגדול | זמן ישראל
נושא
החופש הגדול
נושא
החופש הגדול

חיפה הולכת בעקבות ראשל"צ ומאריכה את שעות ההצלה בחופים עד השקיעה ● אביב לביא שולח קריאה לראשי ערים נוספים להרים את הכפפה

הלחץ התקשורתי והציבורי מתחיל להניב פירות: עיריית חיפה האריכה הקיץ את שעות ההצלה בחופי העיר עד 20:00, כך שניתן לרחוץ בבטחה עד החשיכה. בכך מוגשמת ססמת הקמפיין שבשנים האחרונות תפס תאוצה – "מציל עד השקיעה".

חיפה היא העירייה השנייה שנענית לקריאה, אחרי ראשון לציון, שכבר לפני 3 שנים הכריזה על "מציל עד השקיעה" ב-3 מתוך 7 החופים המוכרזים בעיר. בחופים אלה המצילים מאיישים את הסוכה עד 20:00 בכל החופש הגדול.

מדי ערב, בשעה שעדיין יש אור מלא, המציל מודיע בכריזה שהסתיימו שירותי ההצלה, מזהיר מפני הים המסוכן והולך, כשבמים נותרים המוני מתרחצים ביניהם ילדים רבים

הפער בין שעות ההצלה לשעות הרחצה הוא שערורייה מתמשכת. מצד אחד, משרד הבריאות מתריע מפני חשיפה לשמש בשעות החמות וממליץ להגיע לים רק בשעות אחר הצהריים המאוחרות. מצד שני, בפתיחת עונת הרחצה המצילים ברוב הערים מסיימים את המשמרת בין 16:00 ל-17:00.

בהמשך העונה, בשיא הקיץ והחום, סוכת המציל ננטשת בין 18:00 ל-18:45. בפועל, אלה השעות הנעימות והקרירות ביותר שבהן רבים מגיעים לחופים.

התוצאה: מדי ערב, בשעה שעדיין יש אור מלא, המציל מודיע ששירותיו הסתיימו, מזהיר מהים המסוכן והולך, כשבמים נותרים המוני מתרחצים, בהם ילדים.

חשוב להזכיר שהים התיכון בקיץ מתאפיין בזרמים חזקים ומסוכנים, ושכמעט כל מקרי הטביעה – כמה עשרות בקיץ – מתרחשים בחופים ללא שירותי הצלה.

הקיץ יהנו תושבי חיפה משירותי הצלה בחופי הים עד השעה 20:00, וכן, שלוש תחנות הצלה יפעלו גם בחודשי החורף!ההסכם החל היום,…

Posted by ‎עינת קליש רותם – ראש העיר ה10 של חיפה‎ on Monday, July 1, 2019

הים הוא אולי בילוי החינם המשמעותי האחרון שנותר למשפחה הישראלית, ושירותי הצלה שתואמים את שעות הרחצה הם שירות בסיסי שהציבור אמור לקבל בתמורה לכספי המסים – העירוניים והממשלתיים – שהוא משלם.

למרות האינטרס הציבורי המובהק, הארכת שירותי ההצלה נקלעה לתסבוכת בין האוצר, ההסתדרות, הרשויות המקומיות והמצילים, כששום גורם לא יכול או רוצה להתיר את הפלונטר, לייצר הסכמי עבודה חדשים והוגנים ולגייס מצילים נוספים.

משרד הפנים טומן את ראשו בחול ומפנה את החיצים אל הרשויות המקומיות, אלה מצידן מאשימות את המצילים והמצילים את כולם.

סוכת מצילים בראשון לציון (צילום: עיריית ראשון לציון)
סוכת מצילים בראשון לציון (צילום: עיריית ראשון לציון)

בימים האחרונים, עינת קליש רותם, ראשת העירייה, פרסמה פוסט חגיגי בדף הפייסבוק שלה, ובו בישרה על השינוי שיחול כבר בקיץ הזה.

דני שנקר בן ה-77, חיפאי וותיק שפוקד מדי יום את החופים, אמר אתמול ל"יהיה בסדר" בגל"צ: "כל הקמפיין שלנו כאן בחיפה נבע מזה שמשפחות היו מגיעות בקיץ לים בדיוק כשהמציל הלך. עכשיו מדהים לראות כמה כיף – וגם בטוח".

"כל הקמפיין שלנו כאן בחיפה נבע מזה שמשפחות היו מגיעות בקיץ לים בשש בערב בדיוק כשהמציל הלך. עכשיו מדהים לראות כמה כיף. החוף יפה, נקי, ועכשיו גם בטוח"

קליש רותם ואנשי עיריית חיפה מסרבים להתראיין ולהגיב בנושא. אולי זה חלק מהמדיניות התקשורתית של ראשת העיר, ואולי משום שההסכם עם המצילים עדיין לא סגור לחלוטין. גם על המצילים שם – עובדי עירייה – נאסר להתראיין.

אבי אפיה, יו"ר איגוד המצילים הארצי, מסביר שיש עדיין פרטים בהסכם שלא נסגרו, שכרגע עדיין מדובר בפיילוט ושבסיום העונה תתקבל החלטה לגבי ההמשך.

כך או כך, ראשל"צ וחיפה הוכיחו שעיריות שמעוניינות לשרת את התושבים ולשמור על בטיחותם לא צריכות להמתין לממשלה, ויכולות להגיע להסדר עצמאי עם המצילים. בראשל"צ, אגב, אומרים שלא מדובר בהוצאה כבדה במיוחד.

כעת הפנים מופנים לרון חולדאי ושאר הראשים של ערי החוף, בהן בת ים, אשדוד, אשקלון, הרצליה, חדרה, נתניה, עכו ונהריה. מי הבא שידאג למציל עד השקיעה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 474 מילים

ארץ האפשרויות המוגבלות החופש הקצר של ילדים עם אוטיזם

בג"צ פסק, משרד החינוך הפיץ חוזרי מנכ"ל וחתם על חוזה עם השלטון המקומי, אבל קייטנות ה"תקשורת" לילדים האוטיסטים עדיין מסתיימות מוקדם מדי ברשויות רבות, וההורים נאלצים לעזוב את עבודתם ● המקרה של נהריה כמשל למדינה שיודעת לחוקק ולא יודעת ליישם

לכתבה המלאה עוד 1,045 מילים

תיאסר לינה באוהלים בחוף הבונים ובחוף דור

חשיפה המועצה האזורית חוף הכרמל החליטה לשים סוף לבאלגן: תאסור כליל על קיום מסיבות ואירועים ברצועת החוף ● לינה באוהלים תותר בשני מקטעים קצרים בלבד - ותוגבל בזמן ● הכללים ייכנסו לתוקף החל מה-1 ביוני, בעוד שבועיים

עכשיו זה כבר ברור: תהיה מלחמה בקיץ. מלחמת חוף הכרמל.

אחרי שבקיצים האחרונים נכבשה אחת מרצועות החוף היפות בארץ – זו שמשתרעת למרגלות הכרמל ובמרכזה חוף הבונים – על ידי מאות אוהלים, זולות וישראלים שהעבירו את החודשים החמים על קו המים, המועצה האזורית חוף כרמל החליטה לשים קץ לתופעה.

ההודעה על התוכנית להשליט סדר חדש בחוף כבר מעוררת סערה ותגובות זועמות מנופשים שנשבעים להיאחז בחלקת החול שלהם בציפורניים.

לכאורה אין דבר רע באדם שנוטע אוהל על שפת הים ומבקש ליהנות מקצת בריזה ושקט בשיאו של חום יולי-אוגוסט. אלא שמה שקורה בקיצים האחרונים בחופי הכרמל, כבר מזמן לא מזכיר את התמונה השלווה הזו. החוף רחב הידיים משך אליו כמו מגנט עוד ועוד יחידים, זוגות ומשפחות, למה שהתפתחה להיות עיר אוהלים סואנת.

חלק מיושבי האוהלים שמרו על השקט, הניקיון וחיי חוף צנועים, אבל אחרים הקימו מאהלי ענק, מילאו אותם ברהיטים, גנרטורים ומכשירים חשמליים – ממקררים עד מערכות הגברה רבות עוצמה – וייצרו רעש ופסולת בכמויות מסחריות.

אגב מסחריות: במקום פעלו גם עסקים פיראטיים כגון ברים, מסיבות ואירועים פרטיים. בהיעדר תשתיות ושירותים מתאימים בחוף, הפסולת עלתה על גדותיה וניירות הטואלט המשומשים בצבצו בכל פינה.

מפת שימושים חוף כרמל
מפת שימושים חוף כרמל

בפסח האחרון, אומרים במועצת חוף כרמל, השאיר עם ישראל ברצועת החוף הזו כ-200 טון אשפה. בחלק מימי הקיץ הזולות עומדות ריקות כשהבעלים בכלל לא בסביבה – אבל כך סימנו שהשתלטו על הטריטוריה ולמעשה הפקיעו אותה מהציבור הרחב. בדרך אל החזון הפסטורלי, העיקרון שחוף הים שייך לכולם נשכח מעט.

לקראת הקיץ הקרוב, ואחרי חילופי הנהגה (אסיף איזק החליף את כרמל סלע כראש המועצה), החליטו במועצה האזורית חוף כרמל להחזיר לעצמם את השליטה על הנעשה בחוף, והכריזו ש"הבלגאן שחגג פה במשך שנים לא יימשך".

במליאת המועצה התקבלה תוכנית לפיה, בשיתוף פעולה עם רשות מקרקעי ישראל, המשטרה, רשות הטבע והגנים ועוד שורה של גורמים שפועלים באזור, החל מה-1 ביוני ייושמו וייאכפו כללים חדשים.

עיקרי הכללים:

  • העסקים הלא חוקיים, המסיבות והאירועים ייאסרו כליל בכל רצועת החוף;
  • לינה באוהלים תותר בשני מקטעים קצרים בלבד (חוף מעיין צבי ובין הבונים לנווה ים), וגם זה רק לפרקי זמן מוגבלים, על מנת ליצור רוטציה בין המבקשים ללון במקום;
  • תתבצע אכיפה אגרסיבית כנגד נסיעה על החוף ברכבי ארבע-על-ארבע, שמהווה עבירה על החוק.

את המנהג הזה, של נהיגה על החוף, הגורמת לנזקים קשים לסביבה החופית, מתכוונים להדביר בין השאר באמצעות הצבת מצלמות בחול שיקבלו חשמל מפאנל סולארי צמוד. מעניין כמה זמן המתקנים הקומפקטיים האלה ישרדו את הוונדליזם הישראלי.

סיור בחוף של מועצת חוף כרמל
סיור בחוף של מועצת חוף כרמל

ההודעה על חוקי המשחק החדשים התקבלה בתגובות מעורבות. חלק מתושבי האזור שמחו לשמוע שהחוף והשקט יוחזרו להם. למשל איציק, שכתב בדף הפייסבוק של המועצה: "מעולה! הים ובעלי החיים הם הנפגעים העיקריים ואין ברירה אלא לאסור שהייה בלילה בחופים. זה מזמין צרות. רוב האוכלוסיה שמגיעה להרוס לנו את החופים היא לא מקומית ולא יודעת לכבד את הטבע". איריס כתבה: "טוב ויפה וחשוב! מה זה עיר הקרוואנים שצמחה לנו?? השתלטו על כל חלקה טובה וקטנה שעוד נותרה… חבל!"

מנגד, רבים טוענים שלא מחזירים את הציבור לחוף – אלא גוזלים אותו. דני, למשל, כתב: "אני גר בעתלית יותר מעשור ואני פה רק בגלל הים. יש לנו את החופים הכי יפים, כאילו הוצאו מאלבום תמונות, ואתם רוצים להגיד שאני לא יכול ליהנות בחופים האלו כי אני אוהב לשמוע מוזיקה ולהיזרק בים עם חברים ולישון בים ולהבעיר מדורה? מה הבעיה בזה?".

תומר הוסיף: "אתם חושבים שאתם יכולים לחוקק מה שתרצו… 60 משפחות מאבדות את הפרנסה שלהם, אתם עוברים פה על חוקי יסוד בסיסיים כמו חופש העיסוק… ניפגש בבית המשפט!".

כ-2200 איש כבר חתמו על עצומה שמתנגדת למדיניות החדשה של המועצה, מתוך יעד של 20,000 שהציבו יוזמי העצומה.

כמקובל במקומותינו וברשתות החברתיות, חלק מהמגיבים גלשו לגידופים ואיומים. במועצה טוענים שרוב המתנגדים כלל אינם מהאיזור וכי מדובר בכאלה שמנהלים בחוף עסקים לא חוקיים – ועכשיו מרגישים שהבוננזה המפוקפקת שלהם בסכנה.

הבלוגר גיל דרורי אוסף פסולת בחופי ישראל (צילום: Meir Vaknin/Flash90)
הבלוגר גיל דרורי אוסף פסולת בחופי ישראל (צילום: Meir Vaknin/Flash90)

הניסיון בישראל מלמד שכשרשויות – בעיקר רשות קטנה שמוגבלת בתקציב וכוח אדם – מחליטות להתעמת עם הציבור, הסיכוי שלהן לנצח בקרב לא מזהיר. המאבק על דמותה של רצועת חוף כרמל מקפל בתוכו שאלות עקרוניות כמו למי שייכים חופי הים בישראל ומחדדת את העובדה שמדובר במשאב ציבורי שהולך ומתכווץ בגלל אתרי תשתית, מרינות, בסיסים צבאיים ותוכניות בנייה, בעוד הביקוש הולך וגדל בשל הגידול המהיר באוכלוסייה.

בכל מקרה, במועצה משאירים פתח להתגמשות: מדובר בפיילוט, מבהירים שם, והחל מה-1 ביוני תיערך בכל שבוע ישיבה מיוחדת של הסקת מסקנות בהתאם להתפתחויות. כמו לכל מלחמה, אם כך, גם למלחמת חוף הכרמל הראשונה כבר יש חמ"ל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מושחתים נמאסתם.. מעניין שבכל הכתבה לא הוזכר על התשתיות תועלות החדשות 100 מטר מהים ההרחבה לנווה ים ולא הוזכר על הכביש יציאה דרומית לעתלית תמורתה תינתן הנחה של בניינים.. במקום להציב מצלמו... המשך קריאה

מושחתים נמאסתם.. מעניין שבכל הכתבה לא הוזכר על התשתיות תועלות החדשות 100 מטר מהים ההרחבה לנווה ים ולא הוזכר על הכביש יציאה דרומית לעתלית תמורתה תינתן הנחה של בניינים.. במקום להציב מצלמות וגדרות הייתם מציבים פחים וניקיונות ולא לוקחים לאנשים את החופש לטובת העשירים שגרים על החוף. מועצה מושחתת!!! הלקאכפת להם מחוף .. אכפת להם רק לשמור את החוף לעצמם ולחברים העשירים שלהם.

מדגיש שוב העם לא טיפש בקרוב היו בחירות וכל הישובים שלקחו בעלות על החופים הכל והכל יגיע הפוך על הפוך אני אישית התמוך במפלגה שתחזיר את רצועת החוף לעם דיי לשדוד את העם אנחנו אומרים אמא אד... המשך קריאה

מדגיש שוב העם לא טיפש בקרוב היו בחירות וכל הישובים שלקחו בעלות על החופים הכל והכל יגיע הפוך על הפוך אני אישית התמוך במפלגה שתחזיר את רצועת החוף לעם דיי לשדוד את העם אנחנו אומרים אמא אדמה שייכת לטבע ולחופש

עצוב מאוד אני כן מהדרום ואוהב להגיע לחופים בארץ ולפעמים לשבוע מה אתם רוצים שנרגיש בגטו מחנות ריכוז זה מה אתם עושים לאט לאט סוגרים את רצועת החוף בארץ ועל חשבון העשירון העליון בושה וחרפה ... המשך קריאה

עצוב מאוד אני כן מהדרום ואוהב להגיע לחופים בארץ ולפעמים לשבוע מה אתם רוצים שנרגיש בגטו מחנות ריכוז זה מה אתם עושים לאט לאט סוגרים את רצועת החוף בארץ ועל חשבון העשירון העליון בושה וחרפה ותפסיקו לבלבל את המוח בנסיעה על החוף אתם מחפשים רק כסף מזוהם לראיה שרק אנשי חוק מותר להם מה ההבדל יש מודעות גדולה היום בנהיגה על החוף אז מספיק לחנוק אותנו מספיק נמאס מהחוקים בטבע לא אמור להיות חוקים בטבע שומרים על אמא אדמה בלי חוקים לאט לאט מבייש אותי להיות אזרח ישראלי בקצב הזה לא לשכוח בקרוב בחירות והעם ידאג לחופש האדם הכל יגיע הפוך על הפוך וזה יקרא אני מבטיח תפסיקו את המלחמות האלה בשביל החופש

עוד 675 מילים ו-4 תגובות
אמיר בן-דוד
כל הזמן // יום שישי, 17 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: המלחמה באיראן "אמורה להסתיים בקרוב מאוד"

בחצות נכנסה לתוקפה הפסקת האש בין ישראל לחזבאללה ● צבא לבנון: ישראל תקפה מספר יישובים לאחר שהסכם הפסקת האש נכנס לתוקפו ● התרעה הופעלה לפנות בוקר במושב נטועה, אולם צה"ל מסר שהדבר נבע מזיהוי שגוי ● הן צה"ל והן צבא לבנון קראו לאוכלוסייה שלא לשוב לדרום המדינה

המרכז הרפואי שערי צדק בירושלים, 10 באפריל 2026 (צילום: Dor Pazuelo/Flash90)
המרכז הרפואי שערי צדק בירושלים, 10 באפריל 2026 (צילום: Dor Pazuelo/Flash90)

78 מהנפגעים במערכה, שהחלה בסוף חודש פברואר, מאושפזים בבתי החולים, כך הודיע הבוקר משרד הבריאות.

מצבו של אחד מהמאושפזים אנוש, מצב 16 קשה, מצב 28 בינוני ומצב 33 קל.

עוד נמסר ממשרד הבריאות שמתחילת המערכה פונו לבתי החולים 7,834 נפגעים.

מגן דוד אדום הודיע אמש שצוותי הארגון טיפלו באזור כרמיאל בשני פצועים, שנפגעו באורח קשה מרסיסים, ובאזור נהריה בפצוע במצב בינוני.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בוועידת פסגה של האיחוד האירופי בבריסל, 19 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Omar Havana)
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בוועידת פסגה של האיחוד האירופי בבריסל, 19 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Omar Havana)

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בירך על הפסקת האש בין ישראל ללבנון וקרא לכל הצדדים לכבד אותה.

מזכ"ל האו"ם הביע תקווה שהפסקת האש תסלול את הדרך למשא ומתן לקראת פתרון ארוך טווח לסכסוך בין ישראל לחזבאללה, כך אמר דובר האו"ם סטפן דוז'אריק.

גוטרש שיבח את ארצות הברית על שסייעה להביא להפסקת האש בין ישראל ללבנון, הוסיף.

המזכ"ל שב והדגיש את תמיכת האו"ם בכל המאמצים לשים קץ ללחימה ולסבל של האזרחים משני צידי הגבול בין ישראל ללבנון, אמר דוז'אריק.

כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו שמתנחלים הציתו הלילה שני כלי רכב באזור דרום הר חברון שבדרום הגדה המערבית. לא דווח על נפגעים.

צה"ל קרא הלילה לתושבי דרום לבנון שלא לנוע אל דרומה מנהר הליטני.

בהודעה שפרסם בערבית אביחי אדרעי ממערך דובר צה"ל נכתב שכוחות הצבא ממשיכים לאייש עמדות בדרום לבנון, והאוכלוסייה נקראת שלא לנוע אל דרומית לליטני "עד להודעה חדשה".

רויטרס
רויטרס, 07:39 עריכה

ישראל ביצעה הפרות של הסכם הפסקת אש בלבנון, שנכנס לתוקפו בחצות, הכוללות הפגזות לסירוגין על מספר יישובים בדרום לבנון, כך מסר צבא לבנון מוקדם יותר היום.

בהודעתו קרא הצבא לאוכלוסייה להמתין עם שובם לכפרים ולעיירות בדרום המדינה. לא נמסרה תגובה מיידית מהצבא הישראלי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

למקרה שפיספסת

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 964 מילים

האמת תשחרר אותנו

"יש לך סרפדת", הכריז הרופא. "תגובה אלרגית, אני לא יודע להגיד למה, אני אתן לך טיפול תרופתי אבל תצטרכי לאבחן זאת במרפאת אלרגיות".

*  *  *

נסיבות החיים הביאו אותי במהלך השבועות האחרונים להגיע למרפאת חירום. זה היה אחרי לילה עם התראות חוזרות וביקורים במקלט, הצלחתי לחזור לישון (אם אפשר לקרוא לזה ככה), אבל אחרי מספר שעות התעוררתי. שטפתי פנים, ובעודי מחליפה בגדים אני מבחינה שכל הגוף שלי מכוסה פריחה. החלטתי לא לחכות ונסעתי לראות רופא

הגר סידס היא כותבת תוכן ופובליציסטית במגוןן תחומים; אוכל, אופנה, תיירות, אקטואליה ופוליטיקה. הכתיבה מאפשרת לה להעביר את מה שהיא מרגישה וחושבת באופן הטוב ביותר, גם בסוגיות מורכבות יותר כמו רווקות, הגירה, יחסים בינלאומיים ואקטואליה בשילוב סאטירה, הומור וסרקסזם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,094 מילים

תגובות אחרונות

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

מירי רגב בונה את התיק נגד ישראל

"חיילים רוקדים ושרים זה לא פשע מלחמה, לא משנה מה הם שרים. במידה שחיילים מסוימים עברו על חוקי המלחמה הדבר יידון במערכת המשפט הישראלית…. מעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל חבר כנסת או שר קובעים מדיניות, ומעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל אמירה כעוסה שווה ערך למדיניות שמתממשת".  

בדבריו אלו בבית הדין הבינלאומי בהאג, התייחס פרופסור מלקום שאו, מי שנשכר לעמוד בראש צוות ההגנה של ישראל בדיונים, לשלל הציטוטים שהביאה התביעה של פוליטיקאים, חיילים ואפילו זמרים.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 770 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 197 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים ו-1 תגובות

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות

קפיטליזם של מקורבים

הסיפור של ממשלת אורבן הוכיח כי פגיעה בדמוקרטיה אינה רק סוגיה של זכויות אדם, אלא גם מהלך הרסני לכלכלה ● כאשר מפרקים את שומרי הסף, מעוותים את שיטת הבחירות כדי לצמצם תחרות, ומחליפים את השוק החופשי בחברות של מקורבים – מי שמשלמים את המחיר הם האזרחים הפשוטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 751 מילים ו-3 תגובות

נשים יוכלו להתמיין לכל תפקיד בצה"ל

לאחר שש שנים של דיונים, בג"ץ מחייב את צה"ל לפתוח את המיונים לכלל תפקידי הלחימה לנשים ולקבוע מועד לפיילוט בשריון המתמרן ● ההכרעה מצמצמת את שיקול הדעת של הצבא מול לחצים פוליטיים וחברתיים ומעבירה אליו את חובת ההוכחה לסגירת תפקידים ● ברקע המלחמה והמחסור בכוח אדם, השופטים מדגישים כי מדובר לא רק בשוויון אלא גם בצורך ביטחוני ממשי

לכתבה המלאה עוד 1,509 מילים

מי עדיין קורא סיפורי שואה?

ליסבת הנק עומדת בראש הוצאת הספרים הגדולה באירופה לזיכרונות שואה, ועוקבת בזמן אמת אחר נתוני הקריאה העולמיים ● בריאיון לזמן ישראל היא מספרת כיצד טבח השבעה באוקטובר הוביל לצניחה חדה בביקוש, על החרם מצד חנויות ספרים שמסרבות לארח סופרים, והאיומים שהובילו לאבטחה משטרתית

לכתבה המלאה עוד 1,373 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.