JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הערכים של ריבלין | זמן ישראל

הערכים של ריבלין

הארועים שהתקיימו במזרח ירושלים ובמערבה הפכו את יום האתמול לאחד הדרמטיים בתולדות ישראל ● בצד אחד של העיר החל שלב ההוכחות שיחרוץ את גורלו המשפטי של ראש הממשלה, בצד השני החלו הדיונים בבית הנשיא שיחרצו את גורלו הפוליטי של נתניהו ● במשך כל היום דיבר ריבלין על שיקולים ערכיים אבל לא שכנע איש ● השאלה אם הצליח לשכנע את עצמו ● פרשנות

הנשיא ראובן ריבלין ביום ההתייעצויות עם הסיעות, 5 באפריל 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

הארועים שהתקיימו במזרח ירושלים ובמערבה הפכו את יום האתמול לאחד הדרמטיים בתולדות ישראל ● בצד אחד של העיר החל שלב ההוכחות שיחרוץ את גורלו המשפטי של ראש הממשלה, בצד השני החלו הדיונים בבית הנשיא שיחרצו את גורלו הפוליטי של נתניהו ● במשך כל היום דיבר ריבלין על שיקולים ערכיים אבל לא שכנע איש ● השאלה אם הצליח לשכנע את עצמו ● פרשנות

לפני שנות דור היה הנשיא ראובן ריבלין יו"ר בית"ר ירושלים. הקבוצה הפסידה בדרבי מול הפועל וריבלין מירר בבכי בחדר ההלבשה. צלמי הטלוויזיה של הערוץ היחידי צילמו את האירוע, אבל בדרך לשידור אבד סרט ההקלטה. הצלמים פנו לריבלין וסיפרו לו על האסון. ריבלין אמר "אין שום בעיה", הצלמים חזרו יחד אתו לחדר ההלבשה והוא פרץ שוב בבכי תמרורים, הרבה יותר עז ונוגע ללב.

נזכרתי באירוע הזה אתמול בבית הנשיא, אחרי הפגישה של הנשיא ריבלין עם אנשי המשלחת של ימינה. איילת שקד יצאה מהפגישה עם היועצת שלה, והשתיים פסעו על השטיח האדום שמונח במקום לעבר המכונית.

איילת שקד על השטיח האדום בבית הנשיא, 5 באפריל 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
איילת שקד על השטיח האדום בבית הנשיא, 5 באפריל 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

הצלמים לא אהבו את זה. הם רצו את שקד לבד על השטיח. "אין בעיה", אמרה שקד, חזרה לאחור, וצעדה שוב לעבר המכונית, הפעם לבד, לשמחת הצלמים.

זה היה רגע מחויך באחד הימים הקשים והדרמטיים בתולדות הפוליטיקה הישראלית בשנים האחרונות. העיר סערה במזרח ובמערב.

בבית המשפט המחוזי ברחוב צלאח א-דין התייצב ראש הממשלה בנימין נתניהו לשלב מכריע במשפט על שוחד, מרמה והפרת אמונים. במשכן הנשיא ברחוב ז'בוטינסקי התבקש נשיא המדינה בידי 52 חברי כנסת להטיל על נתניהו את הרכבת הממשלה הבאה.

אף אחד מבין הממליצים לא עשה את החיבור הנורא בין שני המקומות. רק הנשיא. בפגישה הראשונה עם נציגי הליכוד ולאורך כל היום הוא רמז כי יש גם שיקולים ערכיים לפני שבוחרים להטיל את המנדט על מי שעומד לדין. אבל ריבלין לא שכנע אף אחד מהם. צריך רק לקוות שהצליח לשכנע את עצמו.

בפגישה הראשונה עם נציגי הליכוד ולאורך כל היום ריבלין רמז כי יש גם שיקולים ערכיים לפני שבוחרים להטיל את המנדט על מי שעומד לדין. אבל ריבלין לא שכנע אף אחד מהם. צריך רק לקוות שהצליח לשכנע את עצמו

נתניהו הגיע בבוקר לבית המשפט לתחילת שלב ההוכחות במשפט שלו. הוא צירף אליו את בנו הצעיר, אבנר נתניהו. האירוע התנהל בעצלתיים והיה רצוף בתקלות טכניות ואחרות. דברי הפתיחה של התובעת ליאת בן-ארי, אותם קראה מן הכתב בטון מונוטוני, היו ברורים וענייניים, אבל עוררו את זעמם של הפרקליטים.

באותו רגע היה ברור לי שגם נתניהו רותח. הוא שילב ידיים, נשען לאחור ושוחח עם פרקליטו עמית חדד שישב לידו, מאחורי התובעת. הפרקליט ז'ק חן ניסה להשיב, אבל השופטת רבקה פרידמן-פלדמן קטעה אותו. זה לא המקום, היא אמרה.

עורך הדין ז'ק חן, שמייצג את שאול אלוביץ', עם התובעת ליאת בן-ארי בבית המשפט המחוזי בירושלים, 5 באפריל 2021 (צילום: אורן בן חקון/פול)
עורך הדין ז'ק חן, שמייצג את שאול אלוביץ', עם התובעת ליאת בן-ארי בבית המשפט המחוזי בירושלים, 5 באפריל 2021 (צילום: אורן בן חקון/פול)

נתניהו עזב. הוא החסיר את העדות של אילן ישועה שעוד ידובר בה. ישועה תיאר מציאות שבה ראש הממשלה משעבד לטובתו עיתון אינטרנטי שלם, חשוב ונפוץ, ועושה שם כבתוך שלו. את התמורה הוא השיב לבעלים במטבע רגולטורי. "זהו סחר בכוח שלטוני", אמרה התובעת בן-ארי.

בערב ימשיך נתניהו את המשפט בפורום אחר. אם הפרקליטים שלו לא ענו לתובעת, כי כך נהוג, הוא יצא בנאום לאומה משלו נגד הפרקליטות והמשטרה, ויפרק עוד יותר את רשויות החוק שאותן הוא מאשים בניצול הכוח להפיכה נגד מועמד חזק מהימין (שדווקא איבד בבחירות שישה מנדטים).

משני צידי הרחוב עמדו מאות מפגינים משני המחנות. הטקסטים ההדדיים היו מחרידים, יש להודות. השנאה בעבעה. כולם איבדו מזמן את כל הגבולות והעסק רק הולך ומתדרדר. היו שם קללות, איומים ותנועות מגונות. אין טעם לחזור על הדברים.

אחרי כך נדדו המפגינים לבית הנשיא והתייצבו שוב זה מול זה. כחום היום הלהט רק התגבר. אלה עם החיסונים שנתניהו הביא, ואלה עם הצוללות שנגדו. אלה עם מלך ישראל ואלה עם מלך השחיתות. מפגש חזיתי קצר בין הכוחות נגרר כמובן לאלימות פיזית. מזל שהמשטרה הייתה שם בזמן.

הפגנת תמיכה בבנימין נתניהו מחוץ לבית המשפט המחוזי בירושלים, 5 באפריל 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
הפגנת תמיכה בבנימין נתניהו מחוץ לבית המשפט המחוזי בירושלים, 5 באפריל 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

רגע השיא של המאבק האזרחי, אם כן, לא היה בבחירות לפני שבועיים. בקלפי לא הושגה הכרעה וכך, אנחנו מטפסים לעוד פסגה של אי-שפיות לאומית וצופים בהשתאות בסרט הבא:

ראש הממשלה נאשם בפלילים חמורים; התובעת המאובטחת נושאת נאום פתיחה קשה; העד המרכזי מביא עדות מזעזעת; חברי הכנסת מכל המפלגות מנהלים מרוץ ממליצים וסופרים קולות, כמו בבחירות; הנשיא מתקשה להכריע בעצמו; וראש הממשלה עולה למגרש בשעה 17:30 אחר הצהריים כדי לענות לתובעת במשפט, תוקף בגסות את הפרקליטות, מערער על ההשגות הערכיות של ריבלין ועוד משיג יתרון בבית הנשיא.

רגע השיא של המאבק האזרחי, אם כן, לא היה בבחירות לפני שבועיים. בקלפי לא הושגה הכרעה וכך, אנחנו מטפסים לעוד פסגה של אי-שפיות לאומית

נתניהו יקבל היום כנראה את המנדט להרכיב ממשלה. בתחרות על הממליצים הוא השיג 52 לעומת 45 ללפיד ושבעה לבנט.

מי שהכשיל את הבכורה מלפיד היה גדעון סער שהחליט שלא להמליץ על איש. סער כנראה פחד לתת את המושכות בידיים של לפיד. אולי הוא חושש ממצב (תיאורטי) שלפיד היה מצליח במשימה. לפיד מבחינתו הוא איש שמאל. סער ימני לא פחות מבצלאל סמוטריץ'.

גדעון סער בארוע של תקווה חדשה במושב עזריה, 4 באפריל 2021 (צילום: פלאש90)
גדעון סער בארוע של תקווה חדשה במושב עזריה, 4 באפריל 2021 (צילום: פלאש90)

לנתניהו אין ממשלה גם אחרי המנדט שיקבל. בנט לא סומך על נתניהו וברגע זה מעדיף להקים ממשלה עם לפיד. אנחנו נכנסים לחודש מכריע שבו נתניהו יצטרך להקים ממשלה בתמיכת רע"ם, להחזיר אליו את בנט, לשכנע את בנט, סמוטריץ' ואיתמר בן-גביר שרע"ם לגיטימית, וגם לנהל מרחוק את המשפט הפלילי שלו.

גם בליכוד יש כיסי התנגדות למהלכים של נתניהו. אתמול פגשתי בבית המשפט המחוזי את ח"כ שלמה קרעי. הוא בא לתמוך בראש הממשלה. קרעי מתנגד לקואליציה עם רע"ם. מה הוא יעשה? אין לו פתרון.

"אמרתי לנתניהו שיציג ממשלת מיעוט ימנית עם 59 חברי כנסת", סיפר קרעי. "נראה אם סער יעז להתנגד, ולהביא לממשלת שמאל או לבחירות חדשות. זה יהיה הסוף הפוליטי שלו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כתבה אובייקטיבית והוגנת, תענוג. וכעת למה שחשוב באמת: טפו על ביבי, קליפטומן וכל חסידיו קליפטומנים וגנבי אנרגיה ומעתיקנים; ישראל תעלה כיתה רק אם ביבי יירקב בכלא, או לפחות, שבנו יתנדב בבית... המשך קריאה

כתבה אובייקטיבית והוגנת, תענוג. וכעת למה שחשוב באמת: טפו על ביבי, קליפטומן וכל חסידיו קליפטומנים וגנבי אנרגיה ומעתיקנים; ישראל תעלה כיתה רק אם ביבי יירקב בכלא, או לפחות, שבנו יתנדב בבית התמחוי בתחנה מרכזית ירושלים, תוך הגשת הצלחת לשולחן הנזקק עם בושה, בושה אמיתית, בושה שבאה מהלב, בושה שהיא קרובת משפחה של היראה.

לכתבה המלאה עוד 782 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

פצוע אנוש מפגיעת רחפן נפץ בראש הנקרה, 3 במצב קל

בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● דגל התורה דוחה את הצעת הקואליציה נגד פיזור הכנסת; "שבענו ממעשי סרק שנועדו למרוח זמן ולהסחת הדעת" ● נתניהו העיד במשפט דיבה נגד עיתונאים: מצבי הולך ומשתפר והוא בעשירון העליון של סולם הבריאות

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

למקרה שפיספסת

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.