JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דוח רשות החברות מאשר: חשדות לשחיתות במכרז מבקר הפנים בפארק אריאל שרון | זמן ישראל
רשות החברות מאשרת את ממצאי זמן ישראל:

חשדות לשחיתות במכרז לבחירת מבקר פנים בפארק אריאל שרון

פרסום ראשון יו"ר ועדת הביקורת של פארק אריאל שרון קיימה קשר עם מועמד לתפקיד מבקר הפנים וביקשה מוועדת המכרזים לשנות את תנאי המכרז לטובתו ● כשהיועצת המשפטית התריעה נגד המהלך - היא הוצאה מהדיון ובהמשך פוטרה ● וכשהקשר הפסול התגלה – היו"ר טענה כי "אינה זוכרת את הפרטים" ● דוח רשות החברות מאשר את ממצאי תחקיר זמן ישראל ומדגים כיצד פועלת שחיתות שלטונית

פארק אריאל שרון (צילום: אלבטרוס צילומי אוויר)
אלבטרוס צילומי אוויר
פארק אריאל שרון

דוח בדיקה רשמי של רשות החברות הממשלתית מאשר חשדות לשחיתות סביב הליך מכרזי רגיש בפארק אריאל שרון, וקובע כי במהלך מכרז לבחירתו של מבקר פנים לחברה בשנת 2019, נעשו ניסיונות פסולים להטות את המכרז לטובת אחד המציעים. הפרשה נחשפה בתחקיר זמן ישראל לפני כשנתיים.

הדוח, שנחשף כעת לראשונה בעקבות בקשת חופש מידע של עמותת הצלחה עבור זמן ישראל, מטיל צל כבד על התנהלות חלקים מהדירקטוריון של הפארק.

הדוח מצביע על נציגת ארגוני הסביבה בדירקטוריון, סטלה אבידן, כמי שקיימה במסגרת תפקידה כיו"ר ועדת הביקורת קשר קרוב ותיאום מהלכים לכאורה עם אחד המועמדים לתפקיד מבלי לעדכן את שאר חברי הוועדה, ואף ניסתה להטות את המכרז לטובתו באמצעות שינוי תנאיו לכאורה.

פעילות פארק אריאל שרון שותקה לאורך השנים האחרונות בעקבות שורה של פרשיות שחיתות ותקציביו הוקפאו עד לאחרונה בידי רשות החברות בגלל החשדות הכבדים לאי-סדרים. דוחות בדיקה נוספים של רשות החברות אודות ליקויים בפארק טרם יצאו לאור.

בשנה האחרונה התחלפה הנהלת הפארק, וההנהלה החדשה הבטיחה להעלות את הפארק על מסלול חדש, ולפתוח חלקים נוספים לציבור בחודשים הקרובים.

פארק אריאל שרון (צילום: דרור גרטי/פלאש90)
פארק אריאל שרון (צילום: דרור גרטי/פלאש90)

כאמור, מדובר בתהליכים סביב מינויו של מבקר פנים חדש לחברה לאחר שמבקר הפנים הקודם, עו"ד שמואל רוזנבלום, סיים את תפקידו. רוזנבלום חשף שורה ארוכה של חשדות לשחיתות, סביב מכרזים עקומים, מינויים לא תקינים, בזבוזי כספים, התקשרויות עטורות ניגודי עניינים, הטמנה של פסולת בסוללות המקיפות את הפארק ועוד.

חלק מהגילויים הללו הביאו לחקירות משטרה מסועפות ולתביעות אזרחיות שהגישה הנהלת פארק שרון נגד קבלנים. תביעות אלו הסתיימו לאחרונה בפשרות שנויות במחלוקת, כחלק מהמאמצים להחזיר את הפארק לפעילות סדירה אחרי שנים של שיתוק.

יו"ר ועדת הביקורת ביקשה לשנות את הניקוד

בפרשה המדוברת של מינוי מבקר פנים חדש התכנסה ועדת המכרזים בקיץ 2019 בכדי לדון בבקשות של חברת הדירקטוריון ויו"ר ועדת הביקורת סטלה אבידן לשנות את תנאי הסף של המכרז.

אבידן, הנחשבת פעילת ליכוד, מוזכרת בבג"ץ שהוגש על ידי עמותת "אדם טבע ודין" נגד יו"ר הדירקטוריון אברהם נתן, כמי שקודמה לתפקיד נציגת ארגוני הסביבה בדירקטוריון על חשבון מועמדים מתאימים ממנה.

סטלה אבידן (צילום: טל שניידר)
סטלה אבידן (צילום: טל שניידר)

האם ניסה דירקטוריון הפארק למנות מבקר נוח יותר מרוזנבלום, כזה שיסור למרותם ואולי יעלים עין ממעשים מסוימים? עיון בפרוטוקול הדיון בהחלט רמז לכך. לתדהמת חלק מהנוכחים בדיון, אבידן ביקשה לשנות את חלוקת הניקוד אחרי שכבר פורסמה חוברת המכרז המעודכנת, ובסמוך מאוד לסיום קבלת ההצעות. פעולה כזאת פוגמת בטוהר המכרז ובשוויוניות שלו.

בפרוטוקול החסוי של הדיון שנחשף בזמנו על ידי זמן ישראל מתריעה עו"ד מיכל זילכה, היועצת המשפטית של הארגון, בפני הנוכחים כי "חברי דירקטוריון אינם רשאים על פי החוק להיות מעורבים בהליך המכרז בשל החשש כי מעורבות זו תפגע בשיקול הדעת העצמאי של חברי הוועדה".

לאחר שהבהירה את התנגדותה העקרונית, חשפה זילכה כי בקשות התיקון של אבידן תואמות באופן חשוד לתנאי הסף של מתמודד אחר. "קיים דמיון בין חלק מהערותיה לאלו של המציע הפוטנציאלי, באופן המעורר חשד לכאורה לקיומו של קשר ביניהם, ואשר עלול להטות את הכף לטובתו.

"מעיון בהערות שהתקבלו מיתר המציעים אין כלל דמיון לבקשת יו"ר ועדת ביקורת", מעירה היועצת המשפטית בזמן אמת, וחלק מחברי ועדת המכרזים מסכימים עם זילכה שההליך נראה מזוהם.

"האם השאלות של יו"ר ועדת הביקורת סטלה אבידן מעידים על קשר עם אחד המציעים?" שואל המשפטן פרופ' עומר דקל שנכח בדיון, ומשיב: "אכן קיים דמיון חשוד בין חלק מהשאלות לבין חלק מהבקשות של אחד המציעים".

פרופ' עומר דקל (צילום: אורן נגי, ויקיפדיה)
פרופ' עומר דקל (צילום: אורן נגי, ויקיפדיה)

הוועדה החליטה אז ברוב קולות לדחות את השינויים המוצעים, וציינה כי קיים "דמיון מטריד" בין הצעות יו"ר ועדת הביקורת, לבין הבהרות המציע המדובר. בעקבות הדחייה, נבחר מועמד אחר לתפקיד.

דוח רשות החברות בחן בקפדנות את ההתרחשויות סביב המכרז וקריאה בו מהווה מעין שיטוט מודרך בסמטאות השחיתות הציבורית וניסיונות הטיוח שלה, שלב אחר שלב.

הדוח קובע כי אבידן אכן עמדה בקשר פסול עם המועמד, אשר שימש באותם ימים כמבקר פנים זמני של הארגון, ניסתה לכאורה להטות את המכרז לטובתו, ואז אף ניסתה להסתיר התנהלות זאת מהבודקים של רשות החברות. "במהלך הראיון שהתקיים עמה, נמנעה (אבידן) מהצגת הדברים כהווייתם, ועל פי רוב השיבה כי אינה זוכרת", נכתב בדוח.

הדוח קובע כי אבידן אכן עמדה בקשר פסול עם המועמד, אשר שימש באותם ימים כמבקר פנים זמני של הארגון, ניסתה לכאורה להטות את המכרז לטובתו, ואז אף ניסתה להסתיר התנהלות זאת מבודקי רשות החברות

הדוח אף מצא סתירות בין גרסתה של אבידן לבין גרסתו של המועמד לטובתו פעלה.

מהדוח עולה כי שוב ושוב נשאלה אבידן לגבי עיתוי, תוכן ואופי השיחות וההתכתבות בינה לבין המועמד סביב המכרז, וסביב בקשותיו לשינוי הדרישות במכרז, ושוב ושוב היא השיבה באופן מעורפל כי "אינה זוכרת" או "אינה יודעת". כך לגבי חלוקת הניקוד בין המועמדים, כך לגבי תנאי הסף, ועוד.

כאשר הבודקים מטעם רשות החברות ביקשו מאבידן להעביר לידיהם מכתב שקיבלה מאותו מועמד, המשמש כמבקר פנים זמני ועומד עמה בקשר, היא הבטיחה להעבירו, אך חזרה בה מאוחר יותר, "באופן תמוה, יש לומר", נכתב בדוח.

מבט לעבר תל אביב מפארק אריאל שרון (צילום: יצחק הררי/פלאש90)
מבט לעבר תל אביב מפארק אריאל שרון (צילום: יצחק הררי/פלאש90)

דוח רשות החברות מוצא כי אבידן אכן ביקשה מוועדת המכרזים לשנות את המכרז באופן שהערותיה ישולבו בו, וכי קיים מתאם בין הצעותיה לבין בקשותיו של המתמודד אשר לו ניסתה לסייע.

"חמור מכך, חלק מהותי מהערותיה הופיעו למעשה במכתב שאלות ההבהרה שנשלח על ידי מבקר הפנים הזמני לוועדת המכרזים… אף שכך, יו"ר ועדת הביקורת (אבידן) לא מסרה לחברי ועדת הביקורת בשום שלב משלבי הדיון, כי המבקר הפנימי הזמני העביר לידיה את מכתב ההבהרות שמסר לוועדת המכרזים, וכן לא מסרה להם כי הייתה לה שיחות עמו בעניין זה". (הדגשים במקור).

מחברי הדוח מבהירים שהמעשה הפסול כמעט שהצליח:

"עלול היה להיווצר מצב בו חברי הוועדה היו מקבלים את דרישותיה… מבלי לדעת שבכך הם מעניקים יתרון לא הוגן לאותו מציע…(אשר היה) מקבל ניקוד גבוה יותר, ככל שמכרז חלופי ברוח הערותיה של יו"ר ועדת ביקורת היה מתפרסם". (הדגשים במקור).

מחברי הדוח מציינים כי "ענין זה שהוא חמור כשלעצמו, נעשה חמור שבעתיים" כאשר בודקים את ההתאמה בין ההערות של אבידן לבין הערות המועמד, ומגלים שלפחות חלק מהן דומות זו לזו.

היועצת המשפטית הוצאה מהדיון, ואז פוטרה

אברהם נתן
אברהם נתן

מחברי הדוח גם לא חוסכים ביקורתם מיו"ר הדירקטוריון אברהם נתן, אשר הוזמן בידי אבידן לישיבה המדוברת שבה נעשה ניסיון להטות את המכרז.

נתן, איש ליכוד ותיק, הוזכר בעבר באופן לא-מחמיא בפסקי הדין של שתי פרשיות שחיתות מרכזיות: הולילנד (נקבע כי לא אמר אמת בעדותו) ורשות המיסים (הפעיל קשריו ברשות כדי להביא לקדם את גיסו באופן פסול).

נגד מינויו של נתן לראש הדירקטוריון בפארק שרון הוגשו שתי עתירות לבג"ץ של עמותת "אדם טבע ודין", אך הן נדחו.

גם כאן, היועצת המשפטית של החברה התריעה כי זימונו של נתן פסול, והדגישה בפני הנוכחים כי על פי הנחיות רשות החברות, יו"ר הדירקטוריון מנוע מלהשתתף בדיון. למרות האזהרה, נתן ואבידן סירבו לבקשה, ובשלב מסוים דווקא היועצת המשפטית היא זו שהוצאה מהדיון לדרישתה של אבידן, על אף שנוכחותה בהליך נדרשת. כך נכתב בדוח:

"לאחר מספר פעמים בהם היועצת המשפטית יצאה ושבה, עיקרו ורוב רובו של הדיון שעניינו היה בעל היבטים משפטיים מובהקים וחייב קבלת עמדה משפטית, התנהל ללא נוכחות היועצת המשפטית". (ההדגשות במקור).

בסופו של יום, כפי שהדוח מציין, ההליך הפסול לא צלח, עקב הסתייגויות שונות שהביעו חברי הוועדה, והדוח מסכם:

"לא רק שיו"ר ועדת הביקורת אבידן לא נהגה בזהירות מתבקשת אלא שפעולותיה מעלות חשש שהיא פעלה בניגוד עניינים…חובת האמונים שהיא חבה לחברה חייב אותם לדווח לחברי ועדת הביקורת על המסמך שהגיע לידיה ועל תוכנו, אך היא נמנעה ממתן גילוי נאות אודות דבר הקשר שנוצר והמסמך שקיבלה ובכך נפל פגם חמור במעשיה. דברים אלה חמורים שבעתיים שעה שמדובר ביו"ר ועדת ביקורת, שתפקידה לפקח ולבקר את פעילותם של המוסדות ואורגנים בחברה". (דגשים במקור).

בתגובה לטענות שהעלה זמן ישראל בעת פרסום התחקיר, הכחישה אבידן כי ביקשה לשנות תנאי סף במכרז המבקר באופן המעלה "דמיון מטריד" – כפי שהדברים הוגדרו – בין הצעותיה לבין הצעות מבקר הפנים הזמני ומסרה: "זאת טענה שקרית, הפרוטוקול לא אותנטי. באף שלב לא ביקשתי שינוי בתנאי הסף".

מתקן שעשועים בפארק אריאל שרון. סגור למבקרים (צילום: אבנר הופשטיין)
מתקן שעשועים בפארק אריאל שרון. סגור למבקרים (צילום: אבנר הופשטיין)

כעת, כאמור, מקבלות הטענות אישור רשמי של הגוף המופקד על פארק שרון. אולם בכך הסאגה אינה מסתמנת. כמה חודשים אחרי פרסום תחקירי זמן ישראל, פוטרה דווקא היועצת המשפטית זילכה, אותה יועצת משפטית שניסתה לעצור את המהלכים המושחתים בחברה.

לפני פיטוריה התלוננה זילכה באוזני מקורביה על רדיפה מתמשכת מצד ההנהלה והדירקטוריון, איומים לפגוע במעמדה וניסיונות להטיל בה דופי במטרה לגרום לה להתפטר מתפקידה.

לפני פיטוריה התלוננה זילכה באוזני מקורביה על רדיפה מתמשכת מצד ההנהלה והדירקטוריון, איומים לפגוע במעמדה וניסיונות להטיל בה דופי במטרה לגרום לה להתפטר מתפקידה

בתגובה לפיטוריה טען אז יו"ר הפארק נתן כי "היועצת המשפטית הייתה שותפה מלאה להליכי המכרזים בפארק, ולא התריעה עד עתה על אי תקינות של מכרז זה או אחר".

אולם כפי שנחשף בזמן ישראל, זילכה דווקא כן התריעה בזמן אמת, עוד במהלך הדיון עצמו, ואף ניסתה להילחם בהליך הפסול. כעת גם דברים אלה מקבלים אישור גם בדוח הבדיקה של רשות החברות.

תגובות

סטלה אבידן מסרה בתגובה: "הנני פעילה חברתית, הפועלת מזה יותר משלושה עשורים למען הציבור בשורה של תפקידים אותם ביצעתי על הצד הטוב ביותר ומעולם לא דבק בי רבב.

"לצערי, במקרה נשוא פנייתך נפלתי קורבן למאבק על עקרונות, יושרה ואמינות של החברה ושל נושאי תפקידים בחברה ודווקא אני, כמי שמאבק בשחיתות הוא נר לרגליה, נפגעת על לא עוול בכפה.

"ולעצם העניין: ברצוני להדגיש, כי לא פעלתי בניגוד עניינים. לא היה לי ואין לי שום קשר עם מבקר הפנים, שהעמיד עצמו למכרז, מלבד שיחות מקצועיות. ראוי לציין כי בסופו של דבר, הוא לא נבחר במכרז החדש.

"אי ההבנה שנוצרה היא טכנית, כאשר במועד התייחסותי למכרז, שאלות ההבהרה כבר פורסמו באתר החברה לידיעת כלל הציבור.

"על אף האמור לעיל, מתוך תחושת אחריות כנושאת משרה זו, התפטרתי ביוזמתי מתפקידי כיו"ר ועדת ביקורת ומאוחר יותר כחברת הועדה".

מפארק אריאל שרון נמסר בתגובה: "מדובר על אירוע שהתרחש לפני מספר שנים. הדירקטורית המדוברת סיימה את תפקידה בחברה. הפארק פועל בשקיפות וממתין למינוי דירקטור שישי (שימונה ככל הנראה באוגוסט) ואין לבעלי התפקידים המכהנים בפארק כל נגיעה לענייני העבר.

"כידוע, לפני כשנה וחצי מונה דן ליכטמן למנכ"ל הפארק והוא פועל נמרצות להמשך פיתוח הפארק. פארק אריאל שרון נמצא בהליך פיתוח מואץ בתקופה זו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
בעבר, כשהייתי בעלים של חברת שמירה וניקיון, השתתפתי במכרזים של עיריות וכו': השחיתות נמצאת בכל מקום, ברור שגם שם, ברור שגם הייתי חלק מהמשחק, מבין משהו בשוחד, בלתת ובלקבל אותו. אולי היום ה... המשך קריאה

בעבר, כשהייתי בעלים של חברת שמירה וניקיון, השתתפתי במכרזים של עיריות וכו': השחיתות נמצאת בכל מקום, ברור שגם שם, ברור שגם הייתי חלק מהמשחק, מבין משהו בשוחד, בלתת ובלקבל אותו. אולי היום השתניתי, הלוואי – אך זה לא מעניין, מה שחשוב – שינוי תודעת האנושות לכסף ישנה הכל מהיסוד ולטובה, הקפיטליזם זה השורש לכל הרע וצריך להיגמל ממנו בתהליך הדרגתי ותוך שיתוף פעולה של כל מדינות העולם. התעייפתי, תגובה ארוכה…

לכתבה המלאה עוד 1,501 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 13 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.