JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הגר סידס: לא יודעת למה, אבל אכפת לי | זמן ישראל

לא יודעת למה, אבל אכפת לי

מירב בן ארי ואמיר אוחנה בשבת תרבות, צילום מהטוויטר של מירב בן ארי
מירב בן ארי ואמיר אוחנה בשבת תרבות, צילום מהטוויטר של מירב בן ארי

התלבטתי לא מעט איך אני נגשת לטקסט על השנה החדשה. האם זה הולך להיות טקסט נוסף על שנה בלתי נתפסת בחייה של אומה צעירה; מגפה עולמית עם השלכות בריאותיות וכלכליות, מבצע צבאי עם מהומות פנים ארציות והחלפת שלטון הליכוד בראשות נתניהו אחרי למעלה מעשור, או שאני בוחרת לעסוק בסיכום השנה מזווית אחרת לגמרי.

מה שהכריע את הכף היו אירועי השבועיים האחרונים, אשר הביאו אותי לבחור להאיר בזרקור מושג ששכחנו: "ממלכתיות" (או שמא אעז ואכתוב שאיבדנו אותה ולכן אין שימוש במושג).

קו ישיר של אובדן ממלכתיות עובר בין תקרית הטוויטר של חברת הכנסת גלית דיסטל אטבריאן, בה היא לועגת לפגישת ראש הממשלה ונשיא ארצות הברית, דרך הפוליטיזציה של נפילת לוחם המג"ב בראל חדריה שמואלי ז"ל, ועד לסרטונים של תלמידים תולשים את תמונת ראש הממשלה הנוכחי ומשליכים אותה לפח.

קו ישיר של אובדן ממלכתיות עובר בין תקרית הטוויטר של החכ"ית גלית דיסטל אטבריאן, הלועגת לפגישת רה"מ ונשיא ארה"ב, דרך הפוליטיזציה של נפילת בראל שמואלי ז"ל, ועד לסרטוני תלמידים תולשים את תמונת רה"מ

לפני מספר שנים, בשיא הקריירה שלי, כשאני טורפת את תל אביב, מטיילת בעולם ונהנית מהחיים, החלטתי שאני עוברת לגור בארצות הברית והפכתי את זה ליעד ומטרה. קצת פחות משנה מרגע קבלת ההחלטה הגעתי לאטלנטה, ג'ורג'יה, כשאני מחזיקה בוויזת עבודה בשירות המדינה.

אני מודה שבהתחלה ויזת העבודה שלי הייתה אמצעי להשגת המטרה להגיע לארצות הברית. יחד עם זאת, משהו קרה לי תוך כדי התקופה בה גרתי במדינה אחרת, כשאני מסתובבת ברחביה כנציגת משרד התיירות של מדינת ישראל.

זה אולי נשמע פומפוזי, אבל עבורי כל פעם שלבשתי את החליפה והשתתפתי בכנסים או בפגישות במסגרת העבודה, הרגשתי שאני מייצגת כל אחד ואחת מתושבי מדינת ישראל מלבד ממשלת ישראל.

כישראלית המחזיקה במשרה בה עבדתי, נתקלתי באהבת ישראל ושנאת ישראל, באהבת יהודים ובשנאת יהודים, ומהמקום הזה צמחה אכפתיות אדירה ועוצמתית למפעל הזה שנקרא מדינת ישראל ותושביה.

אני לא באמת יודעת להסביר את זה, אני לא הישראלית הראשונה ובטח לא האחרונה שעושה את המהלך הזה ועוברת לחיות במדינה אחרת, אבל בניגוד לישראלים רבים אחרים העיסוק שלי לא אפשר לי באמת להתרחק.

אז כן, לאור הניסיון שלי, אני מודעת לזה שאני מבינה קצת יותר מאזרח ממוצע במדינת ישראל איך המדינה שלנו מתנהלת, ורגישה יותר לאיך המדינה שלנו נראית בחוץ. זה המחיר או העול שאני משלמת ונושאת מתוקף היותי מי שבחרתי להיות כשהחלטתי לקחת את המשרה בארצות הברית בשירות המדינה.

זה אולי נשמע פומפוזי, אבל עבורי, בכל פעם שלבשתי את החליפה והשתתפתי בכנסים או בפגישות במסגרת עבודתי כנציגת משרד התיירות, הרגשתי שאני מייצגת כל אחד ואחת מתושבי מדינת ישראל, מלבד ממשלת ישראל

דעותיי הפוליטיות ידועות. יחד עם זאת, בכל חמש שנות השליחות שלי לא העליתי על דעתי לבייש את מדינת ישראל וממשלת ישראל. על כן, כשאני רואה התנהלות בלתי הולמת של נבחרי ציבור או שליחי ציבור ואובדן ממלכתיות – אני רגישה לזה מאוד.

במהלך השבוע החולף בחרה חברת הכנסת גלית דיסטל אטבריאן להגחיך את פגישת ראש ממשלת ישראל עם נשיא ארצות הברית וגררה התערבות של חברת טוויטר העולמית באשר לאמינות הסרטון שפרסמה (לפיו ביידן נרדם בעת שבנט נשיא דברים באוזניו).

מלבד העובדה שמדובר באירוע דיפלומטי בעל חשיבות גדולה למדינת ישראל בקנה מידה בינלאומי, במעשיה היא הביכה את כולנו. כן, את כולנו. גם את אלה שאהבו את מה שהיא עשתה. כי מנקודת מבטה הצרה היא בכלל לא מבינה את ההשלכות הדיפלומטיות של מעשה שכזה.

עם התפקיד של נבחר ציבור או שליח ציבור מגיעה מחויבות לממלכתיות שצריכה להיות ברורה מאליה. בדיוק כמו שלי זה היה ברור כשליחה של מדינת ישראל. לא עברתי הכשרה להיות ממלכתית, אלא הבנתי את המעמד בו אני נמצאת ואת כללי המשחק הבינלאומיים ואנחנו כתושבים צריכים לדרוש מנבחרי הציבורי שלנו לעמוד בסטנדרטים הללו.

לא עברתי הכשרה להיות ממלכתית, אלא הבנתי את המעמד בו אני נמצאת ואת כללי המשחק הבינלאומיים. אנחנו כתושבים צריכים לדרוש מנבחרי הציבורי שלנו לעמוד בסטנדרטים הללו

עם הישמע דבר פטירתו של לוחם המג"ב בראל חדריה שמואלי ז"ל, נשמעו קריאות "נקמה" על מותו. פוליטיקאים ופעילי ימין מסוימים החליטו שנכון לעשות שימוש בנפילתו בכדי להמשיך את הדמוניזציה לראש ממשלת ישראל והממשלה הנוכחית.

תמונות, סרטונים ותיאורים משתקים שלא ראינו קודם זרמו לרשתות החברתיות מבית העלמין בעת הלוויה, וכל בר דעת שצופה בהם מבין שמשהו לא תקין מתרחש. עד כדי כך שחבריו של החייל הנופל ביקשו מהנוכחים לחדול אך ללא ההצלחה (לפי תיאורו כתב הארץ ג'וש בריינר שנכח באירוע).

 

בהמשך ישיר לשני האירועים הללו, שנת הלימודים נפתחה וסרטונים של תלמידים תולשים את תמונת ראש הממשלה ומשליכים אותה לאשפה פורסמו ברשתות החברתיות, כשהתלמידים מתגאים במעשה הלא חינוכי.

לראייתי, השבוע האחרון ממחיש את הקשר בין מה שמתחולל בתוך כנסת ישראל, דרך התקשורת כצינור העברת המידע, ועד למצבה של החברה הישראלית כולה. אנשים עושים, אומרים או כותבים מה שבא להם ללא התייחסות להשלכות, ואח"כ פותרים עצמם במין גמגום של "לא שמתי לב" או "לא התכוונתי". וקווי הדמיון לימי כיכר ציון של שנת 1995 זועקים ואין מי שישמע.

נשאלת השאלה לאן פנינו מועדות ואיך מחזירים לחיים את הממלכתיות, שמקנה לכולנו גבולות גזרה ברורים של מה נכון או לא נכון לומר ואיך לנהוג.

בהיותי אדם אופטימי, אני בוחרת לחתום את המאמר הזה עם סיכוי לשינוי, שבא לידי ביטוי עם הממשלה והקואליציה הנוכחית (והאמינו לי ששתיהן רחוקות מלהיות החלום שלי). ערוצי התקשורת הדיגיטלית של ראש ממשלת ישראל ולשכתו הפכו לערוצים המנגישים מידע, וחדלו להיות קרקע למאבקים פוליטיים עם שימוש בחומרים המקדשים פולחן אישיות של אדם אחד. השיח בין חברי הממשלה והקואליציה, בין אם אנחנו מאמינים להם או לא, מעביר מסר של עבודה משותפת עבור תושבי ישראל.

ערוצי התקשורת הדיגיטלית של ראש ממשלת ישראל ולשכתו הפכו לערוצים המנגישים מידע, וחדלו להיות קרקע למאבקים פוליטיים עם שימוש בחומרים המקדשים פולחן אישיות של אדם אחד

כל שנותר הוא להתמיד בקו הזה בכדי לגמול את יושבי המשכן, התקשורת ותושבי ישראל משיח השינאה וחוסר הממלכתיות, להראות שאפשר לרצות לשאוף לחיות במדינה טובה יותר, ולנסות להעניק עתיד טוב יותר לדורות הקיימים ולאלו שיבואו אחרינו.

שנה טובה.

הגר סידס היא כותבת תוכן ופובליציסטית במגוןן תחומים; אוכל, אופנה, תיירות, אקטואליה ופוליטיקה. הכתיבה מאפשרת לה להעביר את מה שהיא מרגישה וחושבת באופן הטוב ביותר, גם בסוגיות מורכבות יותר כמו רווקות, הגירה, יחסים בינלאומיים ואקטואליה בשילוב סאטירה, הומור וסרקסזם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הגר, אנחנו לא מכירים אבל אני עוקב אחריך הרבה זמן (ימוב, בלוג, טוויטר). תודה שכתבת במילים מה שאני מרגיש כל כך הרבה זמן. מרענן לדעת שיש אנשים שחושבים אותו דבר - לפעמים פשוט זה מייאש. תודה... המשך קריאה

הגר, אנחנו לא מכירים אבל אני עוקב אחריך הרבה זמן (ימוב, בלוג, טוויטר). תודה שכתבת במילים מה שאני מרגיש כל כך הרבה זמן. מרענן לדעת שיש אנשים שחושבים אותו דבר – לפעמים פשוט זה מייאש. תודה לך!

הגר, אנחנו לא מכירים אבל אני עוקב אחריך הרבה זמן (ימוב, בלוג, טוויטר). תודה שכתבת במילים מה שאני מרגיש כל כך הרבה זמן. מרענן לדעת שיש אנשים שחושבים אותו דבר - לפעמים פשוט זה מייאש. תודה... המשך קריאה

הגר, אנחנו לא מכירים אבל אני עוקב אחריך הרבה זמן (ימוב, בלוג, טוויטר). תודה שכתבת במילים מה שאני מרגיש כל כך הרבה זמן. מרענן לדעת שיש אנשים שחושבים אותו דבר – לפעמים פשוט זה מייאש. תודה לך!

לפוסט המלא עוד 901 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 23 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

תושב מודיעין שחבש כיפה עם דגלי ישראל ופלסטין עוכב וכיפתו נגזרה בידי המשטרה

המשטרה בתגובה לעיכוב חובש הכיפה: "לא נחקר ולא נעצר" ● דיווח: "מוג'תבא חמינאי פצוע קשה, סובל מכוויות בפניו שמגבילות את דיבורו" ● טראמפ: "הוריתי לירות ולהשמיד כל סירה שמטילה מוקשים במימי מצר הורמוז" ● סולברג: אם אנו מעוניינים באמון הציבור, אולי מוטב שהממשלה הבאה תכריע בשאלת ועדת החקירה הממלכתית ● שני טכנאים מחיל האוויר מואשמים בריגול עבור איראן

לכל העדכונים עוד 44 עדכונים

כשהעבודה נעלמת - מה יגדיר אותנו בעידן הבינה המלאכותית?

בשבועות האחרונים נדמה כי החשש שהבינה המלאכותית תשבש יותר מדי, מהר מדי – עד כדי השלכות חברתיות עמוקות – חצה רף פסיכולוגי.

פחות ופחות נחשב מיושן לחשוד, שכאשר חלק כה גדול מהפעולות המקצועיות שלנו ניתן לאוטומציה, השוק החופשי לא בהכרח יצליח לייצר מקומות עבודה עבור כל מי שרוצה לעבוד או זקוק להכנסה – כפי שעשה במידה רבה מאז המהפכה התעשייתית.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים
אמיר בן-דוד

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

מי ישיב את הרוח למסייעים - הכתובת על הקיר של החוסן הישראלי

מישהו עוד זוכר את ימי הסגרים של הקורונה? מישהו זוכר את הלילות המתוחים של מבצע "שומר חומות"? נדמה שבעשור האחרון, החברה הישראלית חיה בתוך רצף אינסופי של אירועים מטלטלים. עוד לפני שהספקנו לעבד את הבידוד החברתי של המגיפה או את האיום הרקטי של 2021, הגיע ה-7 באוקטובר והמלחמה בעקבותיו שניפצו את כל מה שחשבנו על ביטחון וחוסן.

בעוד מדינת ישראל מתמקדת בשיקום לוחמיה ונפגעי 7.10, ישנה קהילה שלמה של "מסייעים" – נשות מילואים, צוותים רפואיים, צוות חינוך, צוותי חירום והצלה ואנשי טיפול – המנסים שלא לקרוס, וחלקם אף כבר קרסו תחת עול "הטראומה המשותפת". הנתונים מבהירים: ללא מענה דחוף לאלו שמחזיקים את העורף והחזית, החוסן הלאומי שלנו בסכנה.

קרן מיפנו היא מנחת קבוצות בעמותת משיב הרוח - פסיכולוגית רפואית בכירה, בעלת ניסיון רב בליווי קהילות מסייעות ואנשי טיפול.

אל"ם איל קרביץ הוא מנכ"ל עמותת משיב הרוח - לאחר שנים רבות בשירות הצבאי, מצא את עצמו בשבעה באוקטובר לראשונה במלחמה שלא מתוך תפקיד צבאי, הקים יחד עם דניאל חרמון את עמותת משיב הרוח מתוך הבנה שציבור המסייעים יישחק תחת המשבר.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 953 מילים

למקרה שפיספסת

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

מחלוקה לפדרציה

במשך שנים, רוב הישראלים למדו לקבל שהפרדה מהפלסטינים לא רק רצויה, אלא בסופו של דבר אפשרית. זו הייתה ההנחה מאחורי אוסלו, ההיגיון מאחורי ההתנתקות, וההנחה השקטה מאחורי חלק ניכר מהחשיבה האסטרטגית שלנו.

ה-7 באוקטובר שם קץ לאשליה הזו.

עמנואל שחף הוא חבר מועצה ב"תנועה ישראלית". הוא מהנדס, מנהל, איש מוסד, פעיל פוליטי וחברתי, בעל ניסיון רב תרבותי יוצא דופן, מעוניין במיוחד בחלופות מדיניות ומקדם היום פדרציה בארץ ישראל. חי עם שוש באזור השרון, אבא לשנים וסבא ל-8

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 929 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

לכתבה המלאה עוד 1,342 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.