JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שישי, 14 בינואר 2022 | זמן ישראל

דיווח: בפרקליטות מעריכים – נתניהו יסכים לעסקת טיעון

מחירי הדירות ממשיכים לזנק: בתוך שנה התייקרות של 10.6% ● שקד: מעריכה שמפברואר 2023 לא נצטרך יותר ויזה לארה"ב ● אלרעי פרייס נגד שרת החינוך: "היא לא מודעת למה שקורה בתוך בתי הספר" ● מנכ"ל משרד הבריאות: "אם נראה שהמספרים יעלו במהירות – ניאלץ להמליץ על סגר" ● גנץ ולפיד הודיעו רשמית: ועדת חקירה לפרשת הצוללות תעלה לאישור הממשלה בראשון

אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו ב-2015 (צילום: Gali Tibbon/Pool Photo via AP)
Gali Tibbon/Pool Photo via AP
אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו ב-2015

בהארץ מפרסמים ציטוטים מתוך "הנמר הישראלי" הספר שנתניהו כתב על כהונתו במשרד האוצר ושמעולם לא יצא לאור בהוצאת ידיעות אחרונות.

בין השאר נכתב שם:

השחיתות כמוה כסרטן הצומח במחשכים. היא מעוותת תחרות, פוגעת במורל של האזרחים ומרפה את ידיהם, מפני שהיא משדרת שהדרך להתקדמות חומרית אינה מותנית במאמץ ובכישרון אלא במתן שוחד. בישראל, מפעפעת השחיתות ממקור אחד – ריכוז הכוח. במשך שנים רוכז כוח כלכלי עצום בידי הממשלה, ההסתדרות והמפלגות. הרפורמות שיישמנו העבירו עוצמה כלכלית זו אל השווקים והיו נוגדן לשחיתות… לפני מאה שנה הזהיר הלורד אקטון מפני כוחה המשחית של עוצמה אבסולוטית. הדרך למנוע השחתה במערכת הפוליטית היא ביזור או צמצום העוצמה הכלכלית שבידי הממשלה".

בצלאל סמוטריץ' ממשיך לפנטז על "תיקון הטעות של בן גוריון" קרי, טראנספר.

כשנתיים וחצי לאחר שסלומון טקה נהרג כתוצאה מירי של קצין משטרה צפויה משפחתו של הנער לקבל פיצוי על סך מיליון ו-800 אלף שקלים במסגרת פשרה עם המשטרה – כך מדווחים ב-ynet.

ההסדר נמצא כעת בחתימות אחרונות וצפוי לעבור בשבועות הקרובים לאישור משרד האוצר.

המאבק בהתפשטות אומיקרון: הפרופ' גליה רהב מתנגדת בגל"צ לקיצור הבידוד ל-5 ימים. לדבריה, "מצאו שאחרי 7 ימים רק 6% מפרישים את הנגיף, אז זה היה ניהול סיכונים הגיוני. לקצר ל-5 ימים – אני ממש לא בטוחה. צריך לקבל את הנתונים לגבי כמה האדם מדבק אחרי פרק זמן כזה".

במשרד הבריאות מאשימים את שרת החינוך יפעת שאשא ביטון בכישלון מבצע החיסונים במוסדות החינוך. במעריב מביאים גורמים שטוענים כי "במקום לקבל רוח גבית למבצע, מהרגע הראשון היא עשתה הכל כדי שניכשל, לא סייעה ולא רתמה את המנהלים לנושא".

גורמים בצמרת משרד החינוך אמרו כי בזמן שמשרד הבריאות היה אחראי על החיסונים בבתי הספר, סופקו פחות מ־60 ניידות חיסון ל־5,000 בתי ספר, וכי זהו מספר קטן בהרבה מכפי שהיה צריך כדי לחסן מסה גדולה של תלמידים, ולכן המבצע נכשל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 21 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.