JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בלעדי: הרב מארק שנייר חושף כיצד חיבר לראשונה בין הרצוג וארודאן | זמן ישראל
הרב מארק שנייר (מימין), הנשיא יצחק הרצוג ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בארמון הנשיאותי באנקרה, 9 במרץ 2022 (צילום: באדיבות מארק שנייר)
באדיבות מארק שנייר
הרב מארק שנייר חושף בריאיון בלעדי לזמן ישראל:

"כך נוצר הקשר בין הרצוג וארדואן, שם, במשרדים שלי בבית הכנסת"

הרב מארק שנייר התפרסם במשך השנים כרב הסלבס ואנשי העסקים בהמפטונס, ולאחרונה כמי שיוצא ובא מארמונותיהם של השייח'ים במדינות המפרץ ● אולם השבוע הפתיע כשהופיע גם בארמון הנשיאותי באנקרה, בעת המפגש בין הרצוג וארדואן ● בריאיון לזמן ישראל הוא חושף כיצד יזם את השיחה הראשונה בין הנשיא הטורקי ונשיא ישראל ומה ארע בזמן מעצרם של בני הזוג אוקנין

הרב מארק שנייר, מייסד הקרן להבנה בין-דתית יהודית-מוסלמית, מוכר לציבור בשנים האחרונות כיועצו של מלך בחריין חמד בן עיסא אאל ח'ליפה. ב-15 שנים של פעילות לקירוב בין יהודים למוסלמים, שנייר יוצא ובא מארמונותיהם של מלכי ויורשי העצר של איחוד האמירויות, בחריין, קטאר ומדינות נוספות.

עיתונאים רבים מכירים אותו אישית ואת החיבורים שלו במדינות המפרץ. אולם ביום שלשום (רביעי) בערב, בשעה שהנשיא רג'פ טאיפ ארדואן נפגש עם הנשיא יצחק הרצוג בארמונו באנקרה, שנייר הגיח לפתע גם שם, בבירה הטורקית.

שנייר הסתובב באולם התקשורת, פטפט עם העיתונאים שנכחו במקום ולא סיפק פרטים על הסיבה לנוכחותו שם. למעט אנשי ממשל טורקי, אנשי המשלחת הישראלית, עיתונאים ועשרות מאבטחים ואנשי ביטחון, לא נצפו באירוע מתווכים או אנשי עסקים. על כן, היה זה מפתיע לפגוש שנייר בארמון.

אמש, בשיחה עם זמן ישראל, סיפר שנייר, שעדיין נמצא באיסטנבול, איך התבצע החיבור הטלפוני הראשוני בין הרצוג לארדואן.

הרב מארק שנייר (משמאל) עם הנשיא יצחק הרצוג ורעייתו מיכל באנקרה, 9 במרץ 2022 (צילום: חשבון הטוויטר של מארק שנייר)
הרב מארק שנייר (משמאל) עם הנשיא יצחק הרצוג ורעייתו מיכל באנקרה, 9 במרץ 2022 (צילום: חשבון הטוויטר של מארק שנייר)

כזכור, ב-12 ביולי 2021 התקשר ארדואן לברך את הרצוג על היבחרו לנשיא. הוא התכונן לשיחת הטלפון והיה מוכן עם המידע הפוליטי: הוא ידע כיצד הרצוג השיג רוב מרשים מכל סיעות הכנסת.

ברקע עמדה מלאכה דיפלומטית עדינה, חוצת יבשות. יום קודם לכן, ב-11 ביולי 2021, הגיע השגריר הטורקי בארה"ב חסן מוראט מרג'אן למפגש עם הקהילה היהודית בבית הכנסת "המפטון" בעיר וסטהמפטון-ביץ' במדינת ניו יורק.

זו מסורת מקובלת בקהילות יהודיות, לקיים מפגשים בימי ראשון בבוקר בערי נופש, ומרג'אן הוזמן על ידי שנייר לדבר עם הקהילה היהודית האורתודוקסית (מודרניים) בבית הכנסת בראשו הוא עומד. בית הכנסת נחשב למרכז של ידוענים ואנשי עסקים יהודים בולטים אשר מחזיקים בתי נופש בהמפטונס.

מיד בתום המפגש עם חברי הקהילה היהודית, נכנסו שנייר ומרג'אן למשרדי בית הכנסת ושנייר הציע לשגריר הטורקי להרים טלפון משם לנשיא ארדואן. "המפגש עם הקהילה היה נהדר, ואז אמרתי לו, מדוע שלא נתקשר עכשיו לנשיא ארדואן ונציע לו להתקשר לברך את הרצוג על היבחרו לנשיא מדינת ישראל? וכך נוצר הקשר לשיחת הטלפון הראשונה, שם, במשרדים שלי בבית הכנסת".

"אמרתי לו, מדוע שלא נתקשר עכשיו לנשיא ארדואן ונציע לו להתקשר לברך את הרצוג על היבחרו לנשיא מדינת ישראל? וכך נוצר הקשר לשיחת הטלפון הראשונה, שם, במשרדים שלי בבית הכנסת"

שגריר טורקיה בארה"ב חסן מוראט מרג'אן (צילום: Fatih Demirci)
שגריר טורקיה בארה"ב חסן מוראט מרג'אן (צילום: Fatih Demirci)

שנייר פנה לבית הנשיא ובמקביל, מרג'אן והוא שוחחו – מתוך בית הכנסת בהמפטונס – עם הנשיא ארדואן ויצרו שניהם את החיבור בין הנשיאים.

מקורות בירושלים אישרו לזמן ישראל את פרטי הסיפור. "אנחנו רואים ברב מארק שנייר כאחד הדמויות היהודיות המשפיעות ביותר בקרב העולם המוסלמי הרחב", נמסר.

בראיון לזמן ישראל, שנייר מספר על הקשר שלו לשגריר הטורקי בארה"ב עוד קודם לאותו מפגש בהמפטונס.

"קיימנו ארוחת אפטאר (שבירת צום הרמדאן) עם נוצרים, מוסלמים ויהודים בחג הרמדאן ב-2021. למרות הקורונה, הארוחה הזו הייתה פנים אל פנים וזו הייתה הפעם הראשונה שפגשתי את השגריר מרג'אן.

"הוא סיפר לי אז שנשלח על ידי הנשיא ארדואן לוושינגטון עם מנדט לפעול לתיקון יחסי טורקיה והקהילה היהודית אמריקאית, והוא שאל אותי אז 'יש לך אולי הצעות עבורי, איך לשפר את היחסים עם יהודי ארה"ב?'

"אמרתי לו, 'אני אתן לך את התשובה במילה אחת: ישראל. אם תפעלו לתיקון מערכת היחסים שלכם עם ישראל, זה ישפיע על הקהילה היהודית האמריקאית, על הממשל בוושינגטון, על הקונגרס'".

"אמרתי לו, 'אני אתן לך את התשובה במילה אחת: ישראל. אם תפעלו לתיקון מערכת היחסים שלכם עם ישראל, זה ישפיע על הקהילה היהודית האמריקאית, על הממשל בוושינגטון, על הקונגרס'"

השגריר הסביר לך מדוע הממשל הטורקי היה מעוניין בחיזוק היחסים עם הקהילה יהודית אמריקאית?
"זה משהו שכולם רוצים בו. הוא הבין וידע כיצד שיפור היחסים עם הקהילה היהודית יכולים להועיל לטורקיה".

ארוחת אפטאר לכל הדתות שארגן שגריר טורקיה בארה"ב במאי 2021 בנוכחות הרב מארק שנייר

ואז מגיעה שיחת הטלפון בין ארדואן להרצוג.
"נכון. הלכנו למשרדים שלי בבית הכנסת, ובנוכחותי השגריר מרג'אן דיבר עם ארדואן וזה מה שהוביל לכך שארדואן והרצוג שוחחו למחרת. לי יש יחסים טובים עם הצד הישראלי, עם הרצוג, ואני אמרתי 'בואו תתחילו תהליך. בהמשך היו שיחות נוספות, כאשר הנשיא הרצוג איבד את אמו וכאשר ארדואן חלה בקורונה".

הרצוג ושנייר מכירים אחד את השני מגיל 15. בין השנים 1975-1978 הרצוג למד בבית הספר "רמז" באפר איסט סייד במנהטן, בשנים בהן אביו חיים הרצוג שימש כשגריר ישראל באו"ם. ב"רמז", הכיר הרצוג הצעיר את שנייר – ומאז הם נותרו בקשר. שנייר הוכשר לרבנות באוניברסיטת "ישיבה" בניו יורק וב-1990 הקים את בית הכנסת בהמפטונס. במהלך השנים הוא התפרסם כמקושר לשחקנים וכוכבים הוליוודיים ויש מי שמכנים אותו "רב הסלבס".

הרצוג ושנייר מכירים אחד את השני מגיל 15. בין השנים 1975-1978 הרצוג למד באפר איסט סייד במנהטן, בשנים בהן אביו שימש כשגריר ישראל באו"ם. בבית הספר הכיר הרצוג הצעיר את שנייר – ומאז הם נותרו בקשר

בין שיחת הטלפון הראשונה ההיא ביולי 2021 לשיחות הטלפון האחרות, פרץ גם המשבר סביב מעצרם של בני הזוג אוקנין. במקרה הזה, גורמים רבים פעלו מאחורי הקלעים: הדיפלומטית הבכירה אירית ליליאן מטעם משרד החוץ, בכירים במוסד, יועצו של הנשיא ארדואן איברהים קאלין וגם שנייר.

כאשר נודע דבר מעצרם, שנייר מספר שהרים טלפון לשגריר הטורקי בוושינגטון. "אמרתי לו, כל מה שהשגנו עד עכשיו יתפוצץ לנו וזה למרות שלא צריכה להיות בעיה (עם בני הזוג). זה מגוחך. והוא עשה טלפונים. כולם פעלו כדי לגרום לדבר הזה להיעלם. אפשר היה להרגיש את זה גם מהצד הטורקי".

הזוג אוקנין במטוס לפני ההמראה עם אנשי משרד החוץ, רינה דג'רסי-דביר, ראש החטיבה הקונסולרית וחיים לוי, ראש חטיבת משאבי אנוש פנים, 18 בנובמבר 2021 (צילום: משרד החוץ)
הזוג אוקנין במטוס לפני ההמראה עם אנשי משרד החוץ, רינה דג'רסי-דביר, ראש החטיבה הקונסולרית וחיים לוי, ראש חטיבת משאבי אנוש פנים, 18 בנובמבר 2021 (צילום: משרד החוץ)

שלשום (רביעי) בערב, שנייר הוזמן על ידי הצד הטורקי להיות אורח כבוד בארוחת הערב החגיגית לכבוד הרצוג בארמון הנשיאות באנקרה. עוד השבוע הוא נפגש עם שגריר ארה"ב בטורקיה ג'ף פלייק (לשעבר סנטור רפובליקאי ממדינת אריזונה) וגם ממנו קיבל הכרה ותודות על החיבורים.

אחרי מפגש הנשיאים באנקרה, שנייר בדרכו חזרה לוושינגטון. בימים הקרובים, שגרירות טורקיה בוושינגטון תערוך סעודה חגיגית עם ראשי הארגונים היהודיים כדי לציין את הצלחת הפגישה בין ארדואן להרצוג. השגריר מרג'אן פנה גם לשגריר ישראל בוושינגטון מייק הרצוג, אחיו של הנשיא, כדי שישתתף באירוע (אך לא ידוע אם הוא אכן יהיה שם או לא).

ולסיום, פרט אנקדוטלי מעניין: במהלך הפגישות באנקרה, ניסינו לברר אם זו הייתה הפעם הראשונה שהרצוג וארדואן פגשו אחד את השני פנים אל פנים?

ובכן, חיטוטים בארכיונים ובפרוטוקולים של ביקורי בכירים גילו לנו שבשנת 2005, כאשר ארדואן נחת בישראל לראשונה לפגישה עם ראש הממשלה דאז אריאל שרון, שר השיכון והבינוי יצחק הרצוג נשלח מטעם הממשלה לקבל את פניו בשדה התעופה. ארדואן לא דובר אנגלית ולחיצת הידיים בשדה התעופה הייתה קצרה ולא משמעותית.

השבוע באנקרה, הרצוג הזכיר לארדואן את הפגישה הזו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 956 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים לפני מצעד הדגלים: מבקרים בעיר העתיקה התעמתו עם תושבים במקום

בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● דגל התורה דוחה את הצעת הקואליציה נגד פיזור הכנסת; "שבענו ממעשי סרק שנועדו למרוח זמן ולהסחת הדעת" ● נתניהו העיד במשפט דיבה נגד עיתונאים: מצבי הולך ומשתפר והוא בעשירון העליון של סולם הבריאות

לכל העדכונים עוד 31 עדכונים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

למקרה שפיספסת

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.