JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שלישי, 14 ביוני 2022 | זמן ישראל
בנט: "פועלים לנטרל שולחי מחבלים, ואת שולחי שולחיהם"

ישראלים בטורקיה התבקשו לחזור, דיווח על ניסיון חטיפה שנכשל

הסופר א. ב. יהושע הלך לעולמו; הרצוג: "יצירתו תלווה אותנו לדורות" ● ההסתדרות הרפואית הודיעה על שביתה בת יומיים במחאה על תקיפת רופאה בבאר יעקב ● הנשיא ביידן יגיע לישראל בעוד חודש ● יאיר גולן כינה את נתניהו "מחלה ממארת", הליכוד התלוננה במשטרה ● רינאוי־זועבי: אני מקבלת איומים ברצח ממחנה "רק לא ביבי"

ראש הממשלה נפתלי בנט ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: Composite/AP)
Composite/AP
ראש הממשלה נפתלי בנט ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, נשיא לבנון מישל עון יציג היום לשליח האמריקאי עמוס הוכשטיין הצעת פשרה בנושא הגבול הימי עם ישראל, כך טוענים שלושה גורמים לבנונים. לפי ההצעה, לבנון תתעקש על קו גבול 23 פלוס 300 קמ"ר בכיוון דרום כדי שיכלול את שדה קאנא, שבו יש פוטנציאל למציאת גז – אך תזנח את הקו הדרומי יותר.

סגן השר מתן כהנא בשיחה עם תלמידי תיכון באפרת: "אם היה כפתור שמעלים את כל הערבים ושולח אותם ברכבת אקספרס לשווייץ – הייתי לוחץ". את התיעוד פרסם העיתונאי מיכאל שמש מכאן חדשות.

עוד אמר כהנא: "יש תפיסה שאם נחזור לקווי 67' אז יהיה שלום. אני לא מאמין בזה. למה? כי 2000 שנה אנחנו חלמנו, התפללנו, חיכינו להזדמנות, חזרנו למדינה שלנו. אף אחד לא יספר לנו שזה לא שלנו – הכול. אבל לערבים יש סיפור אחר שהם מספרים לעצמם, אנחנו יודעים שהוא קשקוש".

ח"כ אחמד טיבי בעקבות הסרטון שבו נראה סגן השר מתן כהנא אומר שאם היה כפתור שמעלים את הערבים – היה לוחץ עליו: "יש כפתור שיעלים אותך מהממשלה והכנסת. אלחץ עליו בקרוב".

ח"כ יריב לוין מהליכוד מתנה את האופציה להקמת ממשלת ימין חלופית בכנסת הנוכחית עם תקווה חדשה, ימינה והליכוד בביטול ההכרזה על עמיחי שיקלי כח"כ פורש, כך פורסם ב"ישראל היום".

ח"כ עמיחי שיקלי (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ עמיחי שיקלי (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

השר יואל רזבוזוב בגלי צה"ל: "כל שבוע מספידים אותנו ואנחנו קמים וממשיכים לעבוד. חברי הכנסת צריכים לנהוג באחריות, ואם הם לא מסוגלים להצביע עם הקואליציה – שיפנו את מקומם ויתפטרו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 5 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

גורם צבאי: צה"ל עוקב אחר המתרחש ונתון בכוננות גבוהה

איראן תקפה את איחוד האמירויות באמצעות טילים וכטב"מים ● טראמפ: אם איראן תתקוף ספינות אמריקאיות באזור מצר הורמוז היא "תימחק מעל פני האדמה" ● ארצות הברית: שתי ספינות אמריקאיות עברו במצר הורמוז; איראן הכחישה זאת ● סי־אן־אן: מערכת כיפת ברזל יירטה באיחוד האמירויות טיל ששיגרה איראן ● שני חיילים נפצעו בינוני בחילופי אש עם חזבאללה בדרום לבנון

לכל העדכונים עוד 66 עדכונים

דוקטרינת "סופר-ספרטה"

לאורך שנות קיום הממשלה ה-37, בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה אנו  בוחנים את פעולותיה בהתייחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני, על בסיס הצהרות מנהיגי מפלגות, החלטות הממשלה, דיונים בוועדות הכנסת ובמליאת הכנסת.

מה שעולה מהתצפיות שלנו ברור: ממשלה זו וקואליציית המפלגות שהקימה אותה ומתחזקת אותה בכנסת, קידמה את נושא סיפוח שטחי יהודה ושומרון לישראל (לפני ואחרי השבעה באוקטובר) יותר מכל ממשלה אחרת בעשור האחרון.

ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לפוליטיקה ותקשורת במרכז הרב-תחומי, ירושלים ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 819 מילים

גם אם בבחירות יהיה מהפך, הסביבה עלולה להישאר מאחור

חמישה חודשים לבחירות, האלטרנטיבה שמציע הגוש הדמוקרטי־ליברלי לא כוללת בינתיים ח"כים ירוקים ותפיסת עולם סביבתית כמו תנועות מקבילות במערב ● בתנועה הסביבתית ידרשו מבנט, לפיד ואיזנקוט לאייש את הרשימות במועמדים ירוקים, אבל מתקשים להציג שמות אטרקטיביים ● המלחמה הוכיחה שסביבה היא גם ביטחון, אנרגיה וחקלאות, אבל במרכז–שמאל עדיין רואים בה נישה של מחבקי עצים

לכתבה המלאה עוד 1,005 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

העולם לא ייחרב בשל אנשים רעים, אלא בשל העומדים מהצד ולא עושים דבר

לעילוי נשמות ימנו בינימין זלאקה ודסטאו צ'קול הי"ד

יש רגעים בהם חברה נבחנת לא לפי אויביה, אלא לפי תגובתה למה שמתרחש בתוכה; לא לפי עוצמתה הצבאית, אלא לפי מצפונה. ברגעים כאלה, השאלה האמיתית אינה מה עשו הרעים אלא מה עשינו אנחנו.

שרה בריהון היא מחנכת בבית הספר היסודי “ניצנים” בחדרה, בעלת ניסיון של עשרות שנים בהוראה. לאורך השנים הובילה יוזמות חינוכיות מגוונות ותרמה לעיצוב סביבת למידה ערכית, משמעותית ומעשירה. במסגרת פעילותה הבינלאומית, ייצגה את ישראל בארצות הברית ולימדה בבתי ספר מקומיים כיצד ניתן להתמודד עם תופעות של גזענות ואלימות בחברה. היא שיתפה מניסיונה על החברה הישראלית, כעדות לכך שניתן ללמוד ולחיות יחד בשוויון ובכבוד.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 944 מילים ו-1 תגובות

"סולידריות, לא רק במילים"

מוועידת השלום בתל אביב ועד המחסומים בגדה המערבית, מפחד הטילים בישראל ועד הסנקציות על איראן: שלוש נשים – פלסטינית, ישראלית ואיראנית – מתארות מציאות שבה מנהיגים מייצרים מלחמות, והחברה האזרחית מנסה להציב להן גבול

לכתבה המלאה עוד 2,146 מילים

למקרה שפיספסת

ילדי חזבאללה שגדלו על אנימציית "הדוד צאמד" אוחזים היום בנשק

מבצע "חושך נצחי" הוא לא רק שמו של המבצע שמתנהל כרגע בלבנון. הוא מתאר משהו אחר עמוק יותר שלא נוצר בשדה הקרב, אלא משהו שהושרש לפני הרבה שנים בסלון, מול מסך, כשילד בן אחת-עשרה ישב וצפה בסדרת ילדים מצוירת ולא ידע שהוא מגויס לשנוא את ישראל.

שם המבצע "חושך נצחי" מדויק הרבה יותר ממה שמתכנניו התכוונו: כי מה שנשתל בתודעה של ילד בגיל שש, שמונה או אחת-עשרה, לא נמחק בהפסקת אש, לא נעצר בגבול וגם לא נעלם בבגרותו. הרעיון מחכה עד שהילד גדל ומוצא לו את המקום הנכון להתפרץ.

ד"ר רחלי ברץ מרצה וחוקרת באוניברסיטת אריאל ובמרכז האקדמי פרס. לשעבר ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית. עוסקת בנושאים גיאופוליטיים, חוסן קהילתי, משפחתי וחברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני לא חולק לרגע על כך שחזבאללה חלאות, ושהם מבצעים שטיפת מוח לצעירים בלבנון, ושזה גורם לריבוי שנאה שאין איך להילחם בה, והיא תמרר את חיינו לעוד זמן ממושך. אבל יש בעיה: יש מי שמפתחים שנאה... המשך קריאה

אני לא חולק לרגע על כך שחזבאללה חלאות, ושהם מבצעים שטיפת מוח לצעירים בלבנון, ושזה גורם לריבוי שנאה שאין איך להילחם בה, והיא תמרר את חיינו לעוד זמן ממושך.
אבל יש בעיה: יש מי שמפתחים שנאה כזו בדיוק לא כי הם צפו בסדרה המצויירת של חזבאללה, אלא בגלל מה שאנחנו עושים. ובאופן קונקרטי: שתיים משלוש הדוגמאות שמובאות בכתבה הן לא המצאה של חזבאללה. הן קורות בשטח.
אחת היא ההריסות. יש נתונים שהתקבלו בבקשת חופש מידע מהמנהל האזרחי. בשנת 2024, האחרונה שעבורה היו נתונים, פלסטינים בשטח C הגישו 1,111 בקשות לאישורי בנייה. המינהל האזרחי אישר 3. במקביל, הוציאו 946 צווי הריסה, וביצעו 862. המספרים האלה חריגים – בשנים קודמות הרסו פחות, באזור של כ-200 עד 400 מבנים בשנה. אבל הפער העצום בין מספר הבקשות למספר האישורים לא חריג, הוא תמיד אחוזים בודדים. אפשר לקרוא לזה "מדיניות שנוייה במחלוקת", אבל השורה התחתונה היא שכשלא מאפשרים לבנות באופן חוקי ואז הורסים את מה שנבנה באופן לא חוקי זה יוצר שנאה כלפינו. לא נעים לראות בית נהרס. אצל המתנחלים כמובן התמונה שונה. בהתנחלויות מאשרים אלפי יחידות דיור חדשות כל שנה.
הדוגמה השנייה היא המעצרים. הרבה מהעימותים בין פלסטינים למתנחלים הם ביוזמה של המתנחלים. בשנים האחרונות הם הצליחו לגרש עשרות קהילות פלסטיניות על ידי התנכלות אלימה. והסיבה המרכזית להצלחה הזו היא שהצבא והמשטרה בצד שלהם. כשפלסטינים מזעיקים משטרה התוצאה השגרתית הוא שהם עצמם נעצרים ואילו המתנחלים שתקפו אותם אפילו לא נחקרים. בתקופה האחרונה, כשמתנחלים התחילו לתקוף גם פעילי שמאל יהודים, זה קורה גם להם. ושוב, כשרואים בעיניים שהמשטרה לצד מי שתוקף אותך, זה לא מפתיע אם מגיעים למסקנה ש"המערכת כולה שייכת ליהודי. תמיד." אני לא אומר שזה מצדיק אלימות וטרור מצידם. אבל זה לא חכם מצידנו לנהוג בצורה שמחזקת תפיסה כזו.
ויש גם את עניין החינוך אצלנו. זו תמימות לחשוב שאצלנו אין שטיפת מוח כנגד ערבים, שאין טיפוח של שנאה כלפיהם שיכולה להתפרץ כפעולות אלימות גם בלי הכוונה ופקודה מלמעלה. "מוות לערבים" היא לא קריאה נדירה. באחד העימותים מתנחל הסביר לפלסטיני במסיק ש"אנחנו בני האל, ואתם הערבים העבדים שלנו".
טיפוח השנאה הוא ללא ספק הדלק של הסכסוך. חשוב להתריע על הפעולות ה"חינוכיות" של חזבאללה ולפעול נגדן. אבל חשוב לא פחות גם לקחת אחריות על מה שאנחנו עצמינו עושים.

לפוסט המלא עוד 858 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

טרופר מסמן לגנץ את הדרך הביתה

בניגוד לאחרים, העזיבה של טרופר מסמנת את התפרקות כחול-לבן ● האדריכל המייסד, שכתב לגנץ את נאומי החזון שהביאו אותו ל-35 מנדטים, מכיר כעת רשמית בכישלון ● בזמן שיו"ר כחול-לבן ממשיך להפריח סיסמאות ריקות על פיוס, חברו הקרוב מאותת לו שהגיע הזמן ללכת הביתה כדי לא לפגוע בגוש ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 654 מילים ו-1 תגובות

היועמ"שית ופרקליט המדינה מוכנים לדבר על הסדר טיעון "ראוי" - כפי שהיו מוכנים תמיד - אבל מסרבים להפוך את בית הנשיא לזירת מיקוח שמטרתה להיטיב עם הנאשם ● הצבת הקווים האדומים מונעת פגיעה בהליך הפלילי הרגיל ומאותתת להרצוג שהגיע הזמן להפסיק להתחמק מביצוע תפקידו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 833 מילים ו-1 תגובות

ברקת מכר לציבור אחיזת עיניים ב־50 מיליון שקל

בסרטון שנע בין הקומי למביך, שר הכלכלה ניר ברקת הציג לציבור איך הוא נלחם ביוקר המחיה ● את הסרטון הוא צילם ברשת קמעונאית מהיקרות בישראל, שהבטיחה להוזיל 100 מוצרים מבוקשים, אך לא הבטיחה שאפשר יהיה למצוא אותם אצלה על המדפים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 633 מילים

זהראן שנאבלה, שעבד בלול בפאתי הכפר קוסרה, לא התעורר מאז התקיפה שארעה בתחילת אפריל ● שמונה אזרחים ישראלים נעצרו מייד לאחר האירוע בחשד לתקיפה והצתה, אך מאז לא חלה כל התקדמות בחקירה ● ראש המועצה לשעבר מזהיר: "אם ימשיכו ללחוץ על התושבים יום אחרי יום – בסוף יהיה כאן פיצוץ"

לכתבה המלאה עוד 1,325 מילים

באילת נחשפה שוב התרבות הפוליטית של הליכוד

הליכוד אומנם לא ארגן רשמית את אירועי הליכודיאדה, אך לפי קביעות קודמות של מבקרי המדינה, הוצאות האירוע אמורות להיזקף למפלגה בחישובי בחירות 2026 ● חשב הכנסת אסר ברגע האחרון על מימון דוכני התעמולה מתקציב הקשר עם הבוחר, אף שהדבר אמור היה להיות מובן מאליו ● לצד תוצאות הדירוג הפנימיות, באירוע שוב נראו מורשעים בפלילים שהגיעו להתחכך בבכירי הליכוד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 627 מילים ו-1 תגובות

החזית הלבנונית מחכה לרגל המדינית המסיימת

צה"ל ממשיך לפעול בלבנון, אך מקפיד על הריסון שנגזר על ישראל על ידי טראמפ ונמנע מתקיפות מצפון לליטני ● עאון חושש לצאת לוושינגטון לפגישה היסטורית עם נתניהו בלי הישג מדיני מובטח, בזמן שחזבאללה מצליח להעמיק את הטריז בין ממשלות לבנון וישראל ● בינתיים ארגון הטרור מנצל יתרון טקטי ברחפני הסיב האופטי, וצה"ל ממשיך לתמרן בלבנון כשהאופק המדיני לוט בערפל ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 671 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים

שש שעות של צפייה בדיון ועדת התכנון הסתיימו בדאגה עמוקה: ככה מתקבלות החלטות שמעצבות את פני הארץ לדורות? ● שר האנרגיה רוצה שנעבור לבשל בחשמל, שר האנרגיה רוצה שנקנה גז בישול בזול. אז מה שר האנרגיה רוצה? ● יום העצמאות הסתיים, ועם ישראל השאיר מאחוריו הרים של אשפה ● וגם: חם במדבר, ולא רק בגלל השמש

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,808 מילים

איחוד האמירויות הולכת ומתרחקת משכנותיה במפרץ

המלחמה באיראן העמיקה את חילוקי הדעות בקרב מדינות המפרץ, וכעת אבו דאבי עוזבת את קרטל הנפט אופ"ק ● חיי הלילה חוזרים למצרים, אך המשבר הכלכלי עדיין בעיצומו ● דגל ישראל בכיתה גרם לסערה במרוקו ● והשבוע ב-2011: חיסול אוסאמה בן לאדן ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,138 מילים

מאוקראינה ועד איראן, הלוויינים של מאסק כבר מזמן לא מספקים רק אינטרנט מסחרי ● מדובר בתשתית אסטרטגית שמעצבת מלחמות, משפיעה על מחאות ומעניקה לחברה פרטית אחת כוח פוליטי וצבאי שמדינות מתקשות להכיל

לכתבה המלאה עוד 2,248 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
מְשִׁילוּת 300

רציתם לקדם שוויון? הנה לכם שוויון: כולנו שווים בפני הסכין. כולנו חיים עכשיו במדינת פחד אלוהים שבה אלימות היא תמיד אופציה קרובה וממשית, והיא אורבת לנו ממש מעבר לפינת הרחוב

לכתבה המלאה עוד 1,297 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.