JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הקורא בקלפי: אל האולפן בא גדי קטן | זמן ישראל
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

אל האולפן בא גדי קטן

כשלא רצה להשיב על שאלה היפוטתית פשוט סירב להשיב, בלי משחקים ● כשכן רצה להשיב, אמר דברים נחרצים וברורים ● גדי איזנקוט צלח את טבילת האש הראשונה שלו כפוליטיקאי בריאיונות לשלושת הערוצים המרכזיים ● רבים מיהרו לתייג את הכנות שהפגין כטעות של טירון פוליטי - אבל זה רק מעיד על רמת הציניות שפיתחנו כלפי פוליטיקאים ● במקרה של איזנקוט, יש תקווה למשהו אחר

גדי איזנקוט (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
גדי איזנקוט

גדי איזנקוט השיק בסוף השבוע בשלושת ערוצי הטלוויזיה המרכזיים את קמפיין ההצטרפות שלו לפוליטיקה. בניגוד להיסטריית ה"תן לי גנץ" שאיפיינה את כניסתו של מנהיג חוסן לישראל לחיים הציבוריים לפני שלוש שנים וחצי, כשעוד נדמה היה שמערכות בחירות הם עניין רציני ולא אירוע דו-חודשי, איזנקוט בחר להחליק פנימה בלי דרמות מיותרות.

הוא הצטרף למקום השלישי בקונגלומרט של בני גנץ וגדעון סער, שלא זוכה לעדנה בסקרים, והבהיר במפגיע שוב ושוב שהעדיף זאת על פני מספר 2 בתוספת שלל כיבודים שהציע לו מנהיג יש עתיד יאיר לפיד.

גם לראיונות עצמם איזנקוט הגיע בנונשלנט שלא אופייני למקומותינו: עם אילה חסון שיחק סקווש והתראיין במכנסיים קצרים, לעמית סגל ובן כספית אמר בחיוך שהיה לו "חביב" להיות באולפן "פגוש את העיתונות" בפעם הראשונה כמועמד.

אגל זיעה אחד לא ניגר ממצחו. נעלמו החיל והרעדה להם אנו מצפים מהתייצבות ראשונה מול אש עיתונאית צולבת. במקום להרביץ פזצט"א ולתפוס מחסה, איזנקוט היישיר אל מראייניו מבט חסר דאגות. אולי משום כך העיתונאים שראיינו אותו הבינו שסתם חזרה רפטטיבית על שאלות דווקניות ("תשב עם ביבי?") מיותרת הפעם. התוצאה הייתה ראיונות שניתן לצפות בהם עד הסוף בלי להתעצבן.

נעלמו החיל והרעדה להם אנו מצפים מהתייצבות ראשונה מול אש עיתונאית צולבת. איזנקוט היישיר אל מראייניו מבט חסר דאגות. התוצאה הייתה ראיונות שניתן לצפות בהם עד הסוף בלי להתעצבן

בזמן שהכתבים והפרשנים הפוליטיים – חבורה המורכבת ברובה מציניקנים כרוניים המסוגלת לנתח במשך שעות בהתלהבות סוגיות עבות בשר כמו "מי צייץ ראשון ומי דפק את מי: איילת שקד או יועז הנדל" – מנסים להבין על מה הבחירות האלה, איזנקוט החליק פנימה בלאט מהדלת האחורית.

היו זמנים שכניסה של רמטכ"ל אהוד עם אפס סקנדלים וערכיות בלתי מוטלת בספק (הדבר הכי חמור שמצאו עליו, נעבעך, זה שהוא עבד אחרי הפרישה במכון מחקר אקדמי תמורת כ-30 אלף שקל בחודש. ממש סיציליה) היתה נחשבת מפץ גדול, טלטלה במערכת הפוליטית, גיים צ'יינג'ר.

אלא שבינתיים התרגלנו לשחיקה כה מהירה בתדמית התקשורתית והציבורית של כמעט כל גנרל שקפץ לזירה, עד שהלב נחמץ במחשבה כמה מהר ייקח לאומת הטוויטר להגחיך את איזנקוט, ולעיתונאים לנתח כל אמירה לא מוצלחת שלו כאילו היא קובעת גורלות.

התרגלנו לשחיקה כה מהירה בתדמית של כמעט כל גנרל שקפץ לזירה, עד שהלב נחמץ במחשבה כמה מהר ייקח לאומת הטוויטר להגחיך את איזנקוט

לפעמים הפער בין "יאללה בלגנץ" ל"יו-יו-יונית" הוא קצר כמעט כמו אורכו הממוצע של מושב הכנסת בשנים האחרונות. כמה זמן יקח עד שאופירה וברקוביץ' ידברו אל איזנקוט בבוז כמו לח"כ ממוצע מהשורה השלישית?

איזנקוט לא סתם התלבט "במשך שבועות" (ובעצם לאורך שנים) אם להיכנס למדמנה הפוליטית הישראלית ששואבת לתוך ואקום ארור את רוב גנרליה. הוא ודאי מודע לכך שכמעט אף אחד לא יצא ממש טוב מהמעבר הזה מאז שאהוד ברק סיים את הכהונה הקצרצרה שלו כראש ממשלה לפני 23 שנים. הוא ודאי מודע לפוטנציאל הממכר וההרסני של השיקוי הפוליטי והתקשורתי, שיכול להפוך גם את הנורמטיבי במפקדים לדמות נלעגת בארץ נהדרת.

הוא ודאי למד היטב גם את התקדימים של גבי אשכנזי שנכנס בתור הבטחה גדולה רק בשביל לפרוש כעבור קדנציה; את הקדנציה כשר לביטחון פנים של עומר בר-לב, גיבור ישראל, שהפך מהר מאד למושא הדחקות הלאומי; ואת הכמעט-רמטכ"ל יואב גלנט שהפך ללעג ולשנינה כמעט מהרגע הראשון שלו בפוליטיקה. שלא לדבר על טל רוסו, המפקד המהולל שפקודיו עמדו בתור להללו עם כניסתו לג'ונגל הפוליטי, רק בשביל לראותו בורח משם אחרי ארבעה חודשים בלבד.

הוא ודאי למד היטב גם את התקדימים של גבי אשכנזי שנכנס בתור הבטחה גדולה רק בשביל לפרוש כעבור קדנציה; ואת הקדנציה כשר של עומר בר-לב, גיבור ישראל, שהפך מהר מאד למושא הדחקות הלאומי

בינתיים, איזנקוט צלח את טבילת האש היטב. כשלא רצה להשיב על שאלה היפוטתית פשוט סירב להשיב, בלי משחקים. כשכן רצה להשיב, אמר דברים נחרצים וברורים: לא לראש ממשלה שנשען על מספר מנדטים ספורים, לא לחזרה לגוש קטיף, לא לישיבה עם איתמר בן-גביר, לא לישיבה עם מנהיג פוליטי עומד לדין פלילי ושיש נגדו מכתב אזהרה של ועדת חקירה ממלכתית.

גדעון סער, בני נגץ וגדי איזנקוט בערב השקת המחנה הממלכתי, 14 באוגוסט 2022 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
גדעון סער, בני נגץ וגדי איזנקוט בערב השקת המחנה הממלכתי, 14 באוגוסט 2022 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

גם כשנשאל על ביקורת אישית שחטף, מהאלוף יצחק בריל למשל, ענה קצר ולעניין: "אני מעריך את אלוף בריל, אבל הוא לא מכיר את העובדות". וכשטלי מורנו שאלה אותו אם בנימין נתניהו – שעמו היו לאיזנקוט כשהיה רמטכ"ל יחסים תקינים – חיזר אחריו להצטרף לליכוד, ענה בפשטות: "לא. כנראה בגלל פרשייה כזאת או אחרת" (הכוונה לפרשת אלאור אזריה).

לפרקים הזכיר איזנקוט בסגנונו התקשורתי את רבין המנוח: תשובות קצרות וענייניות, ומעט מאוד התחמקות או ניסיון להתחכם. כשאילה חסון הטיחה בו שהוא מצויד בסט כוונות טובות ולא בהכרח בהשקפת עולם הוא לא התבלבל וענה בחיוך "אני בא מכוונות טובות". הוא לא יוותר בקלות על התדמית הנקייה שרכש, אבל גם לא ייתפס מגמגם תשובות מתחמקות ורב-משמעיות כמו ראש מפלגתו.

כשאילה חסון הטיחה בו שהוא מצויד בסט כוונות טובות ולא בהכרח בהשקפת עולם הוא לא התבלבל וענה בחיוך "אני בא מכוונות טובות". הוא לא יוותר בקלות על התדמית הנקייה שרכש

מבין שלושת הראיונות, המשוחרר ביותר היה זה של אילה חסון ברשת 13, שיצאה אל השטח במקום להיצמד לאולפן. חבל רק שבחזרה לאולפן, הפאנל סביב חסון – גדעון לוי, נועם פתחי ורועי עידן – הפגין בורות ושטחיות והרס לה את ההישג. זה בסדר להיות בעד נתניהו, אבל לפעמים כדאי להגיד משהו מקורי, ולא סתם למחזר.

מבול יועצי התקשורת המפולפלים באולפנים גם מקשה על התייחסות רצינית לאפשרות (ולו הקלושה) שאיזנקוט יכול להחזיר לזירה תרבות פוליטית אחרת, יותר ישירה ופחות ממוחזרת.

היועץ ברק סרי טען בחום שתשובתו של איזנקוט כי לא יסכים להקמת ממשלה ללא תמיכה ציבורית רחבה בראשה היא "תשובה של טירון פוליטי, של מישהו שעוד לא מבין את כללי המשחק, שלא הסבירו לו שצריך לדלג על שאלות כאלה שלא יקליטו אותך ולא ירדפו אותך".

הגישה הזאת מבטאת חשש סימבולי של שבט היועצים האסטרטגיים, שהתרגלו שמועמדים צריכים ללעוס את המסרים החבוטים שהם מנסחים עבורם, במקום לומר לציבור את האמת. אם איזנקוט לא יקשיב להם – אולי בכל זאת יש כאן תקווה למשהו אחר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 900 מילים
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: ארה"ב תודיע על הארכת הפסקת האש בין ישראל ללבנון

סמ"ר נגב דגן, בן 20 מדקל, נפל בדרום לבנון מפגיעת פצמ"ר ● דיווח: הרמטכ"ל זמיר ביקר באיחוד האמירויות במהלך המלחמה עם איראן ● בשל הכישלון באיתור איינהורן, השוהה בסרביה: התיק נגד יועצי נתניהו על הטרדת העד שלמה פילבר צפוי להיסגר ● בג"ץ הקפיא את החלטות הממשלה בעניין מועצת הרשות השנייה ● הונדורס הכריזה על משמרות המהפכה וחמאס כארגוני טרור

לכל העדכונים עוד 16 עדכונים

ברית אזורית חדשה או הימור מסוכן? מאחורי הקלעים של “הברית המשושה”

יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.

סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.

רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 739 מילים

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים
אמיר בן-דוד

קץ האשליה של ההייטק חסר הגבולות

דמיינו את התרחיש הבא: יזם ישראלי בעל קשרים בינלאומיים מפתח בתל אביב מערכת בינה מלאכותית מתקדמת, ואז, ברגע שהטכנולוגיה מגיעה לבשלות, הוא מעביר אותה לקטאר.

"הטכנולוגיה הזו שלנו", יכולה המדינה להכריז, ולעצור את היציאה של היזם ולבטל את העסקה. השאלה היא, האם יש לישראל עמדת מדיניות מבוססת דיון ציבורי מעמיק מספיק כדי לעשות זאת.

ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים

למקרה שפיספסת

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.