JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יעל יחיאלי: הכשרות לנשים זו לא הדרך - הגיע הזמן להכשיר גברים לשוויון מגדרי | זמן ישראל

הכשרות לנשים זו לא הדרך - הגיע הזמן להכשיר גברים לשוויון מגדרי

זלמן שז״ר, גולדה מאיר, דוד בן גוריון וגיורא יוספטל בכנס של העבודה-מפא״י ב-1959 (צילום: הנס פין/לע״מ)
הנס פין/לע״מ
זלמן שז״ר, גולדה מאיר, דוד בן גוריון וגיורא יוספטל בכנס של העבודה-מפא״י ב-1959

לקראת סיום שנת 2022 פרסמו מדד P&S, כי בניגוד למדינות אחרות בהן יש התקדמות לשוויון מגדרי בעמדות המפתח, במדינת ישראל חלה ירידה במספר המנכ"ליות, והיא נמצאת בין 15 המדינות עם הכי פחות מנכ"ליות בתאגידים הגדולים. עוד הוסיפו במדד שבקצב הזה כדי להגיע ל-50% מנכ"ליות בישראל ייקח 111 שנים, האם זה העתיד שנרצה להבטיח לבנות והנכדות שלנו?

בישראל חלה ירידה במספר המנכ"ליות והיא נמצאת בין 15 המדינות עם הכי פחות מנכ"ליות בתאגידים הגדולים. עפ"י מדד P&S, בקצב הזה ייקח 111 שנים להגיע ל-50% מנכ"ליות בישראל

כל זה קורה כאשר לראשונה בישראל מספר חברות הכנסת יורד מ-43 ל-29 ח"כיות. ומספר השרות יורד מ-9 שרות בממשלה הקודמת ל-2 בממשלה הקרובה.

אלו נתונים שישפיעו קשות על כל אישה בישראל, יש לנשים בכנסת פחות נציגות, לאורך ההיסטוריה הפוליטית היחידות שקידמו חקיקה ותקציבים למען שוויון הן נשים. בכנסת הקרובה תהיינה פחות נשים, והמשמעות היא פחות חקיקה ופחות תקציבים לשוויון וזכויות נשים.

לאורך כל ההיסטוריה של מדינת ישראל ניתן למצוא נשים בהובלה הפוליטית והכלכלית. מקימי המדינה ובכללם דוד בן גוריון ראו את ערך השוויון כערך עליון. בשנת 1948, ערב הקמת המדינה, הודיע בן גוריון כי הוא לא מקים ממשלה בלי נשים.

דמיינו מה היה קורה לו בן גוריון היה מתעקש על 50% נשים בממשלה הראשונה. איך הייתה נראית ההיסטוריה של מדינת ישראל עם 50% שרות בממשלה. איך הייתה נראית הכלכלה הישראלית לו בעמדות המפתח היו 50% מנכ"ליות.

בשביל לעשות את השינוי נצטרך להתחיל לדמיין עולם שיש בו 50:50 גברים ונשים בעמדות המפתח. ולאחר שנדמיין את העתיד השוויוני יותר נצטרך לראות מה צריך לקרות כדי לחבר את החזון למציאות. מה אנחנו נצטרך לעשות כדי להבטיח עולם שוויוני יותר לבנות והנכדות שלנו.

אלו נתונים שישפיעו קשות על כל אישה בישראל. יש לנשים בכנסת פחות נציגות, ולאורך ההיסטוריה הפוליטית היחידות שקידמו חקיקה ותקציבים למען שוויון הן נשים

נתונים אלו של ירידה במספר הנשים בעמדות מפתח ומוקדי קבלת ההחלטות בישראל הפוליטי והכלכלי הופך ליותר מפתיע לאור אינפלציית התוכניות בעשור האחרון.

במשרדי הממשלה וכן בחברות הגדולות במשק קמו הכשרות לנשים לתפקידי ניהול, נפתחו קבוצות הנחיה ותוכניות מנטורינג, בתי ספר לפוליטיקאיות, לדירקטוריות, למנכ"ליות. אלפי בוגרות של התוכניות האלו עברו הכשרה, ועדיין הדאטה מראה ירידה.

ערב שנת 2023 זו הזדמנות טובה לעצור ולשאול מדוע תוכניות אלו לא  הביאו אותנו אל המטרה ואולי אפילו עשו את המהלך ההפוך.

גולדה מאיר לא הייתה בשום תוכנית לקידום נשים לפוליטיקה

נחזור רגע ל-1948, בן גוריון מקים ממשלה ומצהיר שחייבות להיות שם נשים. אל הממשלה נכנסת גולדה מאיר, אישה עם רזומה של עשייה. היא השרה היחידה בממשלה לאורך שלושת העשורים הראשונים.

גולדה מאיר לא הייתה בשום תוכנית לקידום נשים לפוליטיקה או עמדת מפתח. היא הגיעה לשם בזכות כישוריה וגם בגלל שאיש אחד בעמדת מפתח – בן גוריון, ראה ערך בממשלה שיש בה נשים.

בן גוריון הצהיר שבממשלה חייבות להיות נשים. גולדה מאיר לא הייתה בשום תכנית לקידום נשים לפוליטיקה או עמדת מפתח. היא הגיעה לשם בזכות כישוריה ובגלל שאיש אחד בעמדת מפתח ראה ערך בממשלה עם נשים

גם במקומות אחרים ניתן לראות, שכאשר מי שנמצא בעמדת המפתח מקבל החלטה לקדם שוויון – השוויון קורה. בשנת 2020 הקים פרופ' אורי סיון, נשיא הטכניון, וועדה לקידום שוויון מגדרי. בפתיחת 2022 הודיעו בטכניון על 7 דיקניות. לדברי פרופ' סיון, "ההישג שבכהונתן של שבע דיקניות בעת ובעונה אחת בולט כשמתחשבים במיעוט היחסי של נשים במקצועות ההנדסה, המדע והמדעים המדויקים בארץ ובעולם. דיקניות אלה יהוו השראה ומודל לחיקוי לצעירות השואפות לקריירה באותם תחומים".

השינוי קורה במקומות שבהם מי שנמצאים בעמדות המפתח מקבלים החלטה כי שוויון מגדרי הוא ערך עבורם ועבור המוסד או החברה אותה הם מנהלים.

במשרדי הממשלה היוצאת כיהנו 13 מנכ"ליות, זה מספר שיא בשנותיה של מדינת ישראל. זה קרה גם כי מי שהובילו את המשרדים ראו את השוויון המגדרי כערך. ראש הממשלה יאיר לפיד מינה לראשונה את נעמה שולץ למנכ"לית משרד ראש הממשלה. היא לא הייתה צריכה הכשרה מיוחדת בשל היותה אישה, אבל נכנסה לתפקיד בגלל ראש ממשלה אחד שקיבל החלטה לקדם שוויון.

הדרך לשוויון מגדרי לא עוברת בהכשרות לנשים, נשים מוכשרות כמו גברים, מי יותר, מי פחות – זה לא קשור למגדר.

הדרך לשוויון עוברת בשותפות בין גברים ונשים לשוויון מגדרי.

הדרך לשוויון מגדרי לא עוברת בהכשרות לנשים, נשים מוכשרות כמו גברים, מי יותר, מי פחות – זה לא קשור למגדר. הדרך לשוויון עוברת בשותפות בין גברים ונשים לשוויון מגדרי

הדרך לשוויון תלויה במי שנמצא בעמדות מפתח. בשנת 2022 במדינת ישראל – בעיקר גברים נמצאים בעמדות מפתח ולכן השינוי יקרה כשהם יהפכו את השוויון המגדרי לערך עליון עבורם, וככה הם יוכלו להבטיח לבנות והנכדות שלהם ושלנו – עתיד טוב יותר.

יעל יחיאלי, מייסדת מיזם 5050 מבית מרכזים לצדק חברתי, המקדם שותפות ושוויון מגדרי. אקטיביסטית ירושלמית. מרצה ומנחה לקידום שוויון מגדרי בחברות וארגונים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 697 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 26 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: מסתמן שארה"ב תתמוך בתגובה ישראלית לשיגורי הכטב"מים: "זה לא ממשל ביידן"

נתניהו: הוריתי לצה"ל "להעצים את הפעולה" נגד חזבאללה על רקע העלייה במתקפות הכטב"מים ● ראש מועצת שלומי הזהיר את התושבים: "המלחמה תתעצם הלילה" ● דובר צה״ל על הרשתות שמשמשות להגנה מפני כטב"מים: "אין מחסור בציוד" ● לשכת נתניהו טוענת: הגיע לבית החולים הדסה עין כרם לצורך "טיפול שיניים" ● דיווח באיראן: נפתחה מחדש הגישה לאינטרנט

לכל העדכונים עוד 55 עדכונים

כבר לא מעוררים דחייה?

בשנת 2007 פורסם ספר המבוסס על מחקר באוניברסיטה העברית, אשר עסק בשאלה איך ייתכן שאחרי כמעט ארבעים שנות שלטון ישראליות ביהודה, שומרון ועזה – כמעט שאין דיווחים על אונס כנגד פלסטיניות. אחד הפתרונות שהוצגו בעבודה זו הוא שחיילים מתייגים פלסטיניות כמגעילות וכנחותות ולכן הם נמנעים מלאנוס אותן.

חלפו עשרים שנים מאז והתמונה השתנתה. לאחרונה פרסם בניו יורק טיימס העיתונאי המעוטר ניקולס קריסטוף טור דעה תחת הכותרת "The silence that meets the rape of Palestinians".

פרופ' מיכאל (מיקי) ארליך נשוי ואב לשלושה, תושב ירושלים, יליד צ'ילה. מלמד במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בגיאוגרפיה היסטורית של המזרח התיכון בימי הביניים, תוך התמקדות בתחומים: אסלום ושיערוב, עיור, הגירות, עליות לרגל, צלבנים ועוד. פעיל בתחומי חברה, סביבה והסברה. אוהב לטייל בארץ ובחו"ל, מוסיקה וקולנוע.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כן. מאמרים כאלה נכתבו גם אחרי רצח שירין אבו עקלא, עד שלא הייתה ברירה אלא להודות שחייל דודבן רצח אותה. מאמרים כאלה נכתבו אחרי הטבח בפרמדיקים ברפיח, עד שהתגלה הקבר הגדול שבו קברו את הפרמד... המשך קריאה

כן. מאמרים כאלה נכתבו גם אחרי רצח שירין אבו עקלא, עד שלא הייתה ברירה אלא להודות שחייל דודבן רצח אותה. מאמרים כאלה נכתבו אחרי הטבח בפרמדיקים ברפיח, עד שהתגלה הקבר הגדול שבו קברו את הפרמדיקים עם האמבולנסים שלהם.
אבל בכל זאת יש דבר אחד מצויין במאמר הזה: הוא מסביר בצורה מאד מדוייקת איך עבדה הכחשת השואה.

לפוסט המלא עוד 888 מילים ו-1 תגובות

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

גיוס חרדים וערבים - מתווה תכליתי בר-השגה

אציג כאן עמדה מעט מורכבת בסוגיית גיוס חרדים וערבים ואשתדל לפשט אותה ככל הניתן. ברמת הרצוי – מוטב שכל אזרחי ישראל יתגייסו לשירות צבאי משמעותי או לשירות אזרחי מקביל וזהה באורכו. ראשית מתבקש דיוק לגבי שתי נקודות שמסבירות את ההיגיון מאחורי הטענה – מדוע הרצוי הוא גיוס של כולם?

1

ד"ר לאוניד (ליאון) גרשוביץ הוא תושב שלומי. בעל תואר PhD מאוניברסיטת ת"א, מתמחה בתולדות יהודי ברית המועצות. בוגר תכנית "רביבים" באוניברסיטה העברית. במשך שנים שימש במגוון תפקידים במערך החינוך, בהם מורה ורכז תחומי דעת, תנ"ך והיסטוריה, מחנך בתיכון ומנהל תיכון. כעת מנחה באקדמיה ומרצה במכינות קדם-צבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 648 מילים ו-1 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-2 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

תגובות אחרונות

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.