JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אור עקיבא הפכה למוקד החיכוך, והתושבים חוששים מהסלמה במוצ"ש | זמן ישראל
יועז הנדל משוחח עם תומכי נתניהו באור עקיבא (צילום: רועי ריקלין)
רועי ריקלין
"העיפו לי את הטלפון ואז אדם עם דגל ליכוד הראה לי שיש לו אקדח"

אור עקיבא הפכה למוקד החיכוך, והתושבים חוששים מהסלמה במוצ"ש

תושב אור עקיבא שנכח בהפגנה בשבת שעברה ותיעד תקיפת מפגינים מספר שהוא מבוהל מהתנהלות תומכי נתניהו ומפחד שההפגנה הקרובה תתדרדר אף יותר: "אנשים אכולי שנאה והסתה" ● בעקבות האירועים, יועז הנדל הגיע השבוע לעיר כדי לנהל שיח עם התושבים – והתקבל בצעקות: "זרקו עלינו חזיזים, אבל אחרי זמן מה אנשים התאספו והתחילה שיחה. לדבר הזה יש השפעה"

בהפגנות נגד ההפיכה המשפטית במוצאי שבת האחרונה (18 במרץ) ניכר מתח גובר במקומות רבים ברחבי הארץ. באחת הערים – אור עקיבא – הופץ סרטון שצולם מתוך רכב. בסרטון רואים זוג מפגינים סופגים חבטות, יריקות וקללות מתומכי ליכוד המקיפים את הרכב.

בהתחלה המשטרה לא נכחה באירוע, וגם אחרי שהגיעו כמה שוטרים והצליחו להוביל את הרכב של המפגינים מחוץ להתקהלות – ספגו השניים קריאות וחבטות נוספות (לשלדת הרכב) במרחק של עשרות מטרים משם.

משיחות עם מפגינים ומארגני הפגנות עולה הרושם כי אור עקיבא עלולה להיות מוקד לחיכוך גם בימים הקרובים. אור עקיבא היא עיר ליכודית מובהקת. בבחירות לכנסת ה־25, המפלגה של ראש הממשלה השיגה שם 47% מהקולות. במקביל, ש"ס והציונות הדתית השיגו עוד 22%. כלומר, תמיכה ימנית מובהקת של כ־70% מתושבי העיר בת 20 אלף התושבים.

במשך שנים נהג בנימין נתניהו להתייצב לאירועים שונים בעיר, בעיקר לחגיגות המימונה של אחרי הפסח – והיטיב לספר על השכנות הטובה והחברות, כשהוא מצולם לצדו של ראש העיר המיתולוגי יעקב אדרי.

אדרי, שגם היה ח"כ ושר מטעם הליכוד וקדימה, כיהן בראשות העיר במשך 24 שנים, לא ברצף. השבוע הוגש נגדו כתב אישום חמור בחשד ללקיחת שוחד ובעבירות נוספות

אדרי, שגם היה ח"כ ושר מטעם הליכוד וקדימה, כיהן בראשות העיר במשך 24 שנים, לא ברצף. השבוע הוגש נגד אדרי כתב אישום חמור בחשד ללקיחת שוחד ובעבירות נוספות בהיקפים של מאות אלפי שקלים. הוא התפטר מתפקידו וכופר באישומים.

לדברי חלק מהנוכחים בהפגנה במוצאי שבת האחרונה, המארגנים שלה היו תושבי המקום שרצו למחות נגד ההפיכה המשטרית. לאותה קבוצה של מפגינים הצטרפו תושבים מהיישובים הסמוכים, כולל מקיסריה. כאמור, לקראת מוצאי שבת הקרובה, עולה החשש ששוב תהיה באור עקיבא מתיחות רבה.

ס' – תושב האזור שהיה במוצאי השבת האחרונה באור עקיבא – סיפר לזמן ישראל שהוא יצא מבוהל מההפגנה האחרונה. בשל החשש מהתדרדרות לאלימות וגם מכיוון שהוא רוצה להיות זמין לשמור פיזית על העסק המשפחתי שלו – הוא החליט שלא להגיע להפגנה באור עקיבא במוצאי שבת הקרובה.

לדבריו, בהפגנה האחרונה המשטרה לא חצצה בין הצדדים – בין המפגינים נגד הממשלה ובין המפגינים בעד הממשלה – וכך כל מי שנכח במקום חטף קללות והתגרות. הוא בעצמו ראה ילדים זורקים אבנים ואדם נוסף עם דגל ליכוד שמאיים.

יועז הנדל משוחח עם תומכי נתניהו באור עקיבא (צילום: רועי ריקלין)
יועז הנדל משוחח עם תושבת אור עקיבא על המהפכה המשפטית (צילום: רועי ריקלין)

ס' התחיל לצלם את ההתרחשות וחטף איומים וצעקות מאחד הצעירים. "הוא העיף לי את היד והטלפון עף. ואז האדם הסמוך אליו, עם דגל הליכוד, כנראה אביו, הראה לי שיש לו אקדח על החגורה"

ס' התחיל לצלם עם הנייד שלו את ההתרחשות, חטף איומים וצעקות מאחד הצעירים, שהיה ככל הנראה בנו של האדם שנשא את דגל הליכוד. "הוא העיף לי את היד והטלפון עף. ואז האדם הסמוך אליו, עם דגל הליכוד, כנראה אביו, הראה לי שיש לו אקדח על החגורה.

"אמרתי לו, 'למה אתה מאיים' – והיו עוד אנשים שהגיעו לחמם את האווירה. בשלב הזה, תפסתי את אימא שלי ואמרתי לה, 'בואי נצא מכאן', כי הרגשנו מאוימים".

מי שהבחין שאור עקיבא הופכת להיות מרכז רגיש במאבק של האזרחים הישראלים זה בזה הוא השר לשעבר יועז הנדל. הנדל מארגן הפגנות של ימנים במוצאי שבתות בירושלים ובגבעת שמואל. באחת ההפגנות שלו נאם ראש שב"כ לשעבר יורם כהן, שאמר כי אם סט החוקים יעברו כפי שהם – ישראל תוגדר כדיקטטורה.

הנדל החליט שהפגנות מוצאי שבת אינן מספיקות וכי יש להביא את השיח, באופן מתון ומכיל, לתוך הריכוזים שבהם מתגוררים ליכודניקים תומכי נתניהו. "אני חושב שבמקומות האלה לא מזיז להם שיטת הסניוריטי, או שיטה אחרת של בחירת שופטים, אלא תחושה כוללת שיש כאן משהו שמפרק את העם", אמר הנדל לזמן ישראל.

"זרקו עלינו שני חזיזים. המשטרה הקיפה אותנו אף שלא תיאמנו את ההגעה שלנו לשם", מספר הנדל. למרות הקושי, הוא משוכנע שלצעד הזה של הגעה לעיר למטרת שיח – ולא למטרת הפגנה – יש ערך

הנדל יצא לאור עקיבא ביום שני עם קבוצה של חיילים במילואים ששירתו איתו בשייטת. הם הגדירו את המהלך כ"מתנחלים בלבבות", בדומה למבצע שניסו לעשות מתנחלים בתקופת ההתנתקות בניסיון לשכנע את הציבור הרחב שההתנתקות מעזה היא טעות (מבצע שכשל, אך העיד על כוונות טובות).

"זרקו עלינו שני חזיזים. המשטרה הקיפה אותנו אף שלא תיאמנו את ההגעה שלנו לשם", מספר הנדל. למרות הקושי, הוא משוכנע שלצעד הזה של הגעה לעיר למטרת שיח – ולא למטרת הפגנה – יש ערך רב. הוא מתכוון להמשיך ולהגיע לריכוזיים ליכודיים נוספים ברחבי הארץ.

"נוצר שם שיח מעניין. אף שהיו גם צעקות. חשוב לבוא ולדבר על כך שלא רוצים לפרק את העם, שהאנשים צריכים להיות אחים. שכל מה שאנחנו מבקשים זה לעצור ולדבר. בהתחלה היו צעקות, אבל אחרי זמן מה אנשים התאספו והתחילה שיחה וישבנו ביחד.

"צריך להבין שבעוד שבשמאל צועקים 'קץ הדמוקרטיה', הימניים חוששים מקץ העם. לשיחות האלה יש השפעה גם על אותם 40 איש שבאו איתי וגם על אותם 60 איש שהתקבצו סביבנו. היינו שם והשפענו על 100 איש, כך אני רואה את זה".

יועז הנדל משוחח עם תומכי נתניהו באור עקיבא (צילום: רועי ריקלין)
יועז הנדל משוחח עם תומכי נתניהו באור עקיבא (צילום: רועי ריקלין)

"אני לא חושב שאני יכול לשכנע אותם בנושא הרפורמה. זו לא המטרה שלי. אני רוצה לדבר על כך שאסור לפרק את העם ושצריך לדבר במקום לקלל"

הנדל רואה את עצמו כנושא אחריות על השיח בצד הימני של המפה. הוא מבקש להראות פנים של ימין מתון, מכיל, אחראי. "דווקא אני, שנכשלתי בבחירות בלהביא מתונים ימניים לקלפיות, אני משוכנע שזה הגשר. אני לא חושב שאני יכול לשכנע אותם בנושא הרפורמה. זו לא המטרה שלי. אני רוצה לדבר על כך שאסור לפרק את העם ושצריך לדבר במקום לקלל".

ס' פחות בטוח שיש אפשרות להידברות באור עקיבא. הוא מספר שלפני שנתיים וחצי במהלך עשרת ימי מבצע "שומר חומות", ציבור גדול מאוד מהאזור רדף אחרי כמה ערבים עוברי אורח בהתקפה שכמעט ולא זכתה לסיקור תקשורתי. זה קרה בצומת בנימינה. ס' היה עד למרדף וביחד עם עוד כמה בעלי עסקים הוא החביא שני צעירים ערבים במחסן אחורי של העסק.

"התקשורת לא סיקרה את האירוע הזה, המשטרה הגיבה באופן איטי. השטח הופקר. אני רואה את הקשר בין האלימות של 'שומר חומות' לבין האלימות באור עקיבא בשבת האחרונה. אני חושב שמדובר באותם אנשים, באותה אווירה, אותו לבוש, אותו האופן שבו הם הקיפו את הרכב ואיימו.

"זה לא אנשים שהם מפגינים בעד הרפורמה, אלא אנשים אכולי שנאה והסתה". לדברי ס', באור עקיבא יש אלימות. "זו עיר שראש העירייה שלה התפטר כי הואשם בקבלת שוחד של מאות אלפי שקלים. העיר לא מתפקדת ברמה המוניציפלית. האוכלוסייה אינה סבלנית – וזו התוצאה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני כותב לחבר אבירם פוליטי, אתה מעדיף לגור בסוכה ולאכול חרובים ולקבל את נצראללה או את איראן כבעל הבית החדש כאן רק כדי להרגיש שהכנסת לנו, כמו שאתם מכנים אותנו בזלזול ה"אליטה", אצבע בעין?... המשך קריאה

אני כותב לחבר אבירם פוליטי, אתה מעדיף לגור בסוכה ולאכול חרובים ולקבל את נצראללה או את איראן כבעל הבית החדש כאן רק כדי להרגיש שהכנסת לנו, כמו שאתם מכנים אותנו בזלזול ה"אליטה", אצבע בעין? לאן זה יביא אותך? את כולנו? תבין, לא משנים מציאות בכח. זה לא סתם ש75 שנים אין כאן חוקה, אי אפשר לכפות עלינו שינוי משטר עם אקדח לרקה. עוצרים, מושיבים מומחים מכל הצדדים, ורק כשמגיעים להסכמה רחבה עושים שינוי. זאת המשמעות של דמוקרטיה מערבית, להבדיל מדמוקרטיה עממית (צפון קוריאה, סין, ובעבר מדינות ברית ורשה). אם אינך יכול לקבל את מה שכתבתי כאן ועל בסיס זה לקיים הידברות, כנראה שנגזר עלינו להיאבק. מקוה שלא.

טל שניידר תועמלנית פח אשפה באתר פח אשפה מטעם....משתמשת פעם אחת בצירוף המלים "הפיכה משפטית" ופעם אחת במלים "הפיכה משטרית" בעוד שהמושג הנכון הוא "הרפורמה המשפטית". אז יועז הנדל באמלאור עק... המשך קריאה

טל שניידר תועמלנית פח אשפה באתר פח אשפה מטעם….משתמשת פעם אחת בצירוף המלים "הפיכה משפטית" ופעם אחת במלים "הפיכה משטרית" בעוד שהמושג הנכון הוא "הרפורמה המשפטית".
אז יועז הנדל באמלאור עקיבא כי התושבים לדבריו לא מתעניינים בהרכב בית המשפט העליון, הם הרי מצביעים אוטומטית לליכוד, חסרי תבונה שכמוהם, בבונים אוכלי בננות…..
אז יועז, קח את ההתנשאות ואת הפטרוניזם ותעשה עבודה על עצמך. באור עקיבא לא מעוניינים לא בך ולא בדעותיך. עובדה שסילקנו אותך מהכנסת.

עוד 960 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

צה"ל: נערכים להתגברות הירי לצפון; אין שינוי בהנחיות

בצוהריים הופעלו לראשונה מאז הכרזת האש בלבנון אזעקות באזור צפת, ראש פינה ויישובים באזור. הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה, ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 5 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.