JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אוצר המילים של השבוע: הַנָּסִיךְ | זמן ישראל
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
הַנָּסִיךְ 172

טיול קצר בין דפי הספרות, הפסיכולוגיה, המשפט והתאטרון אל נבכי אישיותו הקודרת של יאיר נתניהו, נסיך ירושלים

על מעשי הנסיכים

"הכול דנים את מעשי בני אדם על פי הצלחתם, ובייחוד את מעשי הנסיכים, שאין שופט לשים עליהם את ידו. כל מעשה ממעשיהם נדון על פי סופו. ישקוד אפוא הנסיך על הניצחון וקיום השלטון בידיו, והאמצעים יוחזקו תמיד ראויים לכבוד, והכל ישבחו אותם. כי את לבו של ההמון תופסים תמיד מראה העיניים וההצלחה בעליל".

"על הנסיך ליצור לו, אפילו באופן מלאכותי, מעין זרם מדיני פנימי, המתנגד לו, ואשר עליו יוכל תמיד להטיל את האחריות בעד כל אסון. על ידי כך יוכל תמיד להיות צודק וההמונים יישמעו וייראו".

(מתוך "הנסיך", מסה פוליטית מאת ניקולו מקיאוולי שנכתבה ב-1513. על שמו קרויה התופעה הפסיכולוגית-פוליטית הנקראת "מקיאווליזם")

על השילוש האפל של האישיות

מקיאווליזם הוא אחד משלוש תכונות האישיות – לצד נרקיסיזם ופסיכופתיה – המרכיבים על פי חוקרי האישיות, הפרופסורים לפסיכולוגיה דלורי פאולהאוס וקווין ויליאמס, את "השילוש האפל של האישיות".

פורטרט של ניקולו מקיאוולי מאת סאנטי דה טיטו
פורטרט של ניקולו מקיאוולי מאת סאנטי דה טיטו

אנשים שמקבלים ציונים גבוהים בסולמות המקובלים למדידת השילוש האפל, נוטים לבצע פשעים, לגרום למצוקה חברתית ולשבש פעולות של ארגונים, בעיקר אם הם נמצאים בעמדות השפעה. הם נוטים להתנהל מול העולם בסגנון תקשורת בין-אישית קשוח ומניפולטיבי ולא לגלות אמפתיה למצוקת הזולת. על פי רוב, הם יחזיקו בתפיסת עולם צינית ונטולת חמלה ("אם נדפקת, כנראה שהיית טיפש וזה מגיע לך").

מבחינה מושגית, ההגדרה הקלינית של כל אחת מתכונות האישיות המרכיבות את השילוש האפל היא נפרדת ומובחנת משתי האחרות. עם זאת, ראיות אמפיריות מצביעות על כך שבמקרים רבים, תכונות אלה מופיעות יחד בקרב אנשים המאופיינים בהן.

מקיאווליזם: תכונה ששואבת את שמה מ"הנסיך" של מקיאוולי, מאופיינת במניפולציה וניצול של אחרים, היעדר מוסר, קשיחות, חוסר רגישות וקידום הטובה האישית על חשבון אחרים.

נרקיסיזם: מאופיין בגרנדיוזיות, גאווה, אגואיזם וחוסר אמפתיה.

פסיכופתיה: מאופיינת בהתנהגות אנטי חברתית, חוסר עכבות, אנוכיות, קשיחות נעדרת רגש והיעדר חרטה על פגיעה באחרים.

(מבוסס על מחקרם פורץ הדרך של פאולהאוס וויליאמס "השילוש האפל של האישיות: נרקיסיזם, מקיאווליזם ופסיכופתיה" שפורסם ב"ז'ורנל למחקרי אישיות" ב-2002)

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בדיון בבית המשפט בתביעת לשון הרע שהגישה נגדו סתו שפיר, 29 בנובמבר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בדיון בבית המשפט בתביעת לשון הרע שהגישה נגדו סתו שפיר, 29 בנובמבר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

על שייקספיר ומועדון הפוסיקט

עו"ד אוהד רוזן: השאלה הבאה, האם היה לך שם חדר משלך? חדר פרטי?

העד, מר יאיר נתניהו: כבוד השופט!

עו"ד אוהד רוזן: לא 'כבוד השופט', כן או לא?

העד, מר יאיר נתניהו: הוא צועק עליי ויורק עליי. הוא יכול בבקשה להנמיך את הקול, שישאל מה שהוא רוצה.

השופט, אביים ברקאי: אדוני, היה לך חדר? האם היה לך חדר פרטי במעון ראש הממשלה? זו השאלה.

העד, מר יאיר נתניהו: כן.

עו"ד אוהד רוזן: האם שילמת?

העד, מר יאיר נתניהו: למה? למה שאני אשלם?

עו"ד אוהד רוזן: האם שילמת למדינת ישראל תשלום אחר, כלשהו, בעבור השירותים שקיבלת ובכללם מזון, ניקיון, כביסה, עיתונים, טלפוניה, טלוויזיה, אינטרנט?

העד, מר יאיר נתניהו: כמו כל בן של כל ראש ממשלה מבן-גוריון ועד היום וכל נשיא מאז, לא זוכר מי היה הנשיא הראשון, ועד היום, לא שילמתי את הדברים האלה. וכל העשר שנים לא מגיעים לחלקיק אחוז מהשמונה מיליון שקלים שגברת סתיו שפיר גנבה ממשלם המיסים… היא ירדה איתי לפסים אישיים, קיללה אותי, קיללה את אבא שלי, קיללה את המשפחה שלי, קיללה את אח שלי. התחילה לרדת לפסים אישיים על רקע פוסיקט, שלא קשורים לשום דבר לדיון… והיא מצפה ממני, אחרי שהיא יורדת לפסים אישיים, שאני לא אעקוץ חזרה? כמו במשל של שייקספיר, בסוחר מוונציה.

השופט אביים ברקאי: לא הבנתי את האמירה.

העד, מר יאיר נתניהו: אם תדקרו אותנו, אנחנו לא נדמם? ואם תתעללו בנו, אנחנו לא ננקום?

(מתוך פרוטוקול הדיון בבית משפט השלום בתל אביב, ת"א 32745-03-21, סתיו שפיר נ' יאיר נתניהו)

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בדיון בבית המשפט בתביעת לשון הרע שהגישה נגדו סתיו שפיר, 29 בנובמבר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בדיון בבית המשפט בתביעת לשון הרע שהגישה נגדו סתיו שפיר, 29 בנובמבר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

על קרן השפע

אַל תִּתְבַּיֵּשׁ לָשֵׂאת קַרְנַיִם
הֲלֹא מוֹרֶשֶׁת נוֹשָׁנָה הִיא:
אָבִי אָבִיךְ הִתְבָּרֵךְ בָּן,
וְגַם אָבִיךְ הִתְהַלֵּךְ בָּן.
הָה, קֶרֶן שֶׁפַע, קֶרֶן צְבִי
לָעַד אוֹתִי אַל תַּעַזְבִי

(מתוך "כטוב בעיניכם" מאת ויליאם שייקספיר, 1599, תרגום: אברהם עוז) 

על החיים "מכספנו"

"אפילו היה תום לב בפרסומי הנתבע, הרי עדיין לא קמה לו הגנת 'הבעת דעה'. וכי מה היתה אותה דעה שהביע הנתבע? דעה לפיה התובעת חובבת פדופילים, או דעה שהתובעת נזרקה על ידי 'בעליה', או דעה לפיה התובעת חייבת שמונה מיליון שקלים? אלו אינן 'הבעות דעה' אלא ציון עובדות גרידא. ועובדות אלה היה על הנתבע להוכיח".

"הנתבע, שהיה כבן שלושים שנה במועד הרלוונטי לתביעה, מתגורר בבית ראש הממשלה ונהנה מהוצאות הבית, שהתובעת הדגישה שהם 'מכספנו' כלשונה. יודגש שאין כל פסול בכך שאדם מתגורר עם הוריו, בכל גיל שהוא. בכל מקרה – אין זה עניינו של הציבור כיצד הנתבע בוחר לנהל את חייו. הדבר היחיד שאותו יש לבחון הוא האם התובעת נהנית מהגנת 'אמת דיברתי' כאשר היא טוענת שהנתבע נהנה מכספי המדינה – או כלשונה, 'מכספנו'".

"במהלך הדיון והחקירה הנגדית עלה בבירור שהוצאות המחיה השוטפות של הנתבע, הוצאות המגורים, האוכל וכיו"ב, הן מקופת המדינה".

(מתוך פסק דינו של השופט אביים ברקאי, ת"א 32745-03-21, סתיו שפיר נ' יאיר נתניהו, שפורסם השבוע ובו קבע השופט ברקאי – בין היתר – כי סתיו שפיר דיברה אמת כשכינתה את יאיר נתניהו "גזען", "מטרידן" ו"מתבטל מכספנו", ופסק לה פיצויים של 40 אלף שקלים ובנוסף תשלום הוצאות משפט בסך 30 אלף שקלים)

אבנר, בנימין, שרה ויאיר נתניהו בטיול, 2016 (צילום: Kobi Gideon/GPO)
אבנר, בנימין, שרה ויאיר נתניהו בטיול, 2016 (צילום: Kobi Gideon/GPO)

על הנסיך האומלל

"'המלט' הוא מחזה על אדם צעיר שנאלץ לבחור במוות; במקום שינחל מלכות, שומה עליו לנחול בור קבר. במדינות אירופה של המאה ה-16, מאה שנשתבחה בהגות הרנסנס ותלמודה, נהוג היה להכשיר את הנסיך לתפקידו הרם על ידי תוכנית מסועפת של אימונים גופניים, רוחניים ואינטלקטואליים.

"בגופו וברוחו של יורש העצר היו נתלות ומתרכזות תקוות העם כולו. אופיו עתיד היה לקבוע את רוח הבאות, וסביבו היו מתקבצים בחירי העם ותפארתו.

"זוהי התמונה האידיאלית. מחזהו של שייקספיר הופך את היוצרות. במקום נסיך מאושר, רואים אנו קורבן אומלל של זרע הפורענות שזרעו הוריו. במקום הדרכה רוחנית ואינטלקטואלית, הוא מודרך על ידי הציווי הנורא של רוח אביו המת: 'תרצח!'. במקום חברים, בני לוויה ובני משפחה, יש לו ידיד אמת אחד, מרגלים רבים, אהבה אסורה, אם שחשודה על העריות, ואויב בנפש – רוצח אב, דוד ומלך"

(מתוך המבוא שחיבר פרופ' צבי יגנדורף מהאוניברסיטה העברית לתרגום העברי של "המלט" שראה אור בהוצאת "דביר" ב-1981)

על השחיתות שממיטה קלון על האדם

השחקן האמריקאי אדווין בות' בתפקיד המלט ב-1870 (צילום: J. Gurney & Son, N.Y.)
השחקן האמריקאי אדווין בות' בתפקיד המלט ב-1870 (צילום: J. Gurney & Son, N.Y.)

הַגַּרְגְּרָנוּת הַזֹּאת הִבְאִישָׁה אֶת
רֵיחֵנוּ בְּעֵינֵי כָּל הָעַמִּים.
הֵם מְכַנִּים אוֹתָנוּ שִׁכּוֹרִים
וַחֲזִירִים, וּמְבַזִּים אֶת שְׁמֵנוּ;
וְהַחֶרְפָּה הַזֹּאת אָמְנָם שְׁמָהּ
לָאֵל גַּם אֶת תִּפְאֶרֶת-מַעֲשֵׂינוּ
וּמַשְׁכִּינָה כְּבוֹדֵנוּ לֶעָפָר.
גּוֹרָל כָּזֶה פּוֹקֵד גַּם יְחִידִים
אֲשֶׁר הַטֶּבַע מְנַוֵּל אוֹתָם
בִּפְגָם: אִם יֵשׁ בָּהֶם מוּם-מִלֵּדָה –
וְלֹא בָּם הָאָשָׁם, כִּי אֵין אָדָם
בּוֹחֵר אֶת מוֹלִידוֹ; אִם יֵשׁ בָּהֶם
תְּכוּנָה הַמִּשְׂתָּרַעַת וּמְקַרְקֶרֶת
אֶת חוֹמַת הַהִגָּיוֹן; אוֹ אִם
הֵם מְאַמְּצִים הֶרְגֵּל הַמְּשַׁבֵּשׁ
אָרְחוֹת נִימוּס וְנֹעַם – וּבְכֵן,
הַלָּלוּ שֶׁדָּבַק בָּהֶם הַפָּסוּל,
בְּצַו הַטֶּבַע אוֹ גְּזַר הַגּוֹרָל –
דִּינָם נֶחֱרָץ; וְאִם גַּם נִתְבָּרְכוּ
בְּמַעֲלוֹת-סְגֻלָּה, שֶׁהֵן כְּלֵילוֹת
הַחֵן, הַתֹּם וְהַשְּׁלֵמוּת – הֲרֵי
כָּל אֵלֶּה יִמָּחוּ כְּמֵת מִלֵּב;
כִּי הַמִּגְרַעַת הָאַחַת שֶׁבָּהּ
לָקוּ, הִשְׁחִיתָה כָּל חֶלְקָהּ טוֹבָה.
קֻרְטוֹב שֶׁל רֶשַׁע מְכַלֶּה אֶת כָּל
הַטּוֹב, מֵמִיט קָלוֹן עַל הָאָדָם.

(מונולוג של המלט נסיך דנמרק בתמונה הרביעית של המערכה הראשונה, מתוך "המלט" מאת ויליאם שייקספיר, תרגום לעברית: ט.כרמי, הוצאת "דביר", 1981)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
תענוג של פוסט. ובכל זאת הערה קטנטנה ואקווה שתיתקבל באהבה: ציטטת מהרבה מקומות, ומהתורה לא הבאת ולו פסוק אחד. וזה בסדר, אי אפשר להעריך את התורה בכפייה, וגם אין צורך. אם יש כימיה עם משהו, ... המשך קריאה

תענוג של פוסט. ובכל זאת הערה קטנטנה ואקווה שתיתקבל באהבה: ציטטת מהרבה מקומות, ומהתורה לא הבאת ולו פסוק אחד. וזה בסדר, אי אפשר להעריך את התורה בכפייה, וגם אין צורך. אם יש כימיה עם משהו, משיכה – אז אחלה, אם אין הערכה לתורה ואין איתה כימיה זה בסדר. אבל!!! מי שלא מבין שהספר הזה לא לחינם נקרא ספר הספרים – לא מבין עניין, טיפש או סטיגמטי מסיבות כאלה ואחרות. דרעי וגפני זה לא קשור עם תורת ישראל, גלעד קריב וישראל פריי ובעל הסולם ובנו הרב"ש וכו' – זה יהדות אורגינלית (המצוות זה תוספת, לא עיקר. כוונת הלב היא העיקר: רכישת רצון אלטרואיסטי)

לכתבה המלאה עוד 996 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום שני, 20 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

השיחות בוושינגטון נמשכות: שגרירי ישראל ולבנון ייפגשו ביום חמישי הקרוב

דיווח: שב"כ מסרב למסור לתביעה ולהגנה במשפט נתניהו את חוות הדעת, המתנגדת להגעת ראש הממשלה לאולם, אך יאפשר להם לעיין בה ● מקור איראני בכיר: נותרו פערים מול ארה״ב לגבי הגרעין, תוכנית הטילים אינה נתונה למו״מ; טראמפ אמר כי ישקול את המצור על הורמוז ● נתניהו גינה את המקרה בו חייל שבר פסל של ישו בלבנון והבטיח שינקטו צעדים נגדו

לכל העדכונים עוד 28 עדכונים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

עוד 1,186 מילים

הפסקת האש היא הפסקה. לא אסטרטגיה

הבעיה עם הפסקות אש במזרח התיכון היא שהשם שלהן מטעה. הן נשמעות כמו סוף, אבל בדרך כלל הן רק שם מכובס להפסקה טכנית בין סבב אחד לסבב הבא. גם עכשיו, כל הסימנים מצביעים לא על הסדרה יציבה, אלא על רגיעה שברירית, עמוסת סתירות, פרצות ואינטרסים מנוגדים.

השיחות בין ארה"ב לאיראן הסתיימו בלי הסכם, המחלוקות המהותיות נותרו פתוחות, והפסקת האש עצמה מוגבלת בזמן. במקביל, האמריקאים כבר לא מדברים בשפה של שלום אלא בשפה של "יצירת תנאים" לחידוש מעבר ימי בטוח, כלומר בשפה צבאית, הנדסית ומבצעית. כשצריך לפנות מוקשים כדי להציל את הפסקת האש, כנראה שאין באמת הפסקת אש.

ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 775 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

למקרה שפיספסת

דווקא במצב חירום מתמשך, תקשורת היא לא מותרות אלא תנאי לרלוונטיות

יש רגעים שבהם נדמה שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לשתוק. מלחמה או מצב חירום מתמשך הוא אחד מהם. אבל במציאות של היום, שתיקה היא לא בהכרח הבחירה הבטוחה ביותר, ולעיתים היא דווקא מרחיקה ארגונים מהקהל שלהם.

בתקופות כאלה עולה לעיתים הנטייה להוריד הילוך תקשורתי, לבחון כל מסר בזהירות יתרה, ולנסות לא להפריע לרגע. זה מגיע ממקום מובן, אבל פחות מתאים למציאות שבה אנחנו פועלים. כי בישראל של 2026, מצב חירום הוא כבר לא אירוע נקודתי. זו שגרה.

אביגיל רובינגר היא יועצת תקשורת ואסטרטגיה שמאמינה שכוחם של מילים וערכים אמיתיים יכול לבנות אמון – גם בין אנשים, גם בין מותגים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 527 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

עוד 925 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.