JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אדריכל תוכנית השלום של טראמפ מאשים את ממשל ביידן בבלימת הנורמליזציה | זמן ישראל
"ביידן הרחיק את ערב הסעודית, שהייתה מעוניינת להתקדם"

אדריכל תוכנית השלום של טראמפ מאשים את ממשל ביידן בבלימת הנורמליזציה

ג'ייסון גרינבלט, לשעבר השליח המיוחד של ארה"ב למזרח התיכון, אומר בריאיון לזמן ישראל כי ביידן מקשה על הרחבת "הסכמי אברהם" ומעניק בקלות רבה כסף לפלסטינים: "לחלק כספי מיסים אמריקאים כאילו זה ממתקים זה לא טוב – לא לעם הפלסטיני ולא לפיתוח פוטנציאל של שלום בהמשך"

ג'ייסון גרינבלט בירושלים, יוני 2019 (צילום: Krohn/Flash90)
Krohn/Flash90
ג'ייסון גרינבלט בירושלים, יוני 2019

ממשלת ג'ו ביידן שוגה בגישתה למזרח התיכון, כך אומר בכיר לשעבר בבית הלבן של דונלד טראמפ בריאיון לזמן ישראל ברקע הצטרפותו להנהלת מכון מחקר ישראלי.

"הוא הרחיק את יורש העצר של ערב הסעודית – ולא היה טוב במיוחד עם איחוד האמירויות הערביות", אומר ג'ייסון גרינבלט, לשעבר השליח המיוחד של טראמפ למזרח התיכון, שהתמנה בחודש אפריל למנהל בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה.

הגישה של ביידן, הכוללת נזיפות בבעלות בריתה הערביות של ארה"ב בשל ענייני זכויות אדם, מקשה על ישראל לצרף מדינות חדשות ל"הסכמי אברהם", מסביר גרינבלט. "אני חושב שהם תוקעים טריז בינינו ובין המדינות – בעיקר ערב הסעודית – שעשויות להיות מעוניינות להתקדם.

"אנחנו זקוקים למדינות מסביב לעולם, בין אם אנחנו רואים את נושא זכויות האדם עין בעין ובין אם לא. אני לא אומר להתעלם מזה. אני לא אומר לא לעסוק בזה. אבל הרעיון שאנחנו יכולים פשוט לשלול מדינות כי אנחנו לא מסכימים עם היחס שלהן לזכויות אדם או כל דבר אחר – אני חושב שזו גישה לא טובה עבור ארה"ב או כל מדינה אחרת".

ג’ייסון גרינבלט (צילום: by Aharon Krohn/Flash90)
ג'ייסון גרינבלט (צילום: by Aharon Krohn/Flash90)

"הרעיון שאנחנו יכולים פשוט לשלול מדינות כי אנחנו לא מסכימים עם היחס שלהן לזכויות אדם או כל דבר אחר – אני חושב שזו גישה לא טובה עבור ארה"ב או כל מדינה אחרת"

הבית הלבן לא השיב לבקשות תגובה בנוגע לטענותיו של גרינבלט. גרינבלט היה האדריכל של תוכנית השלום של טראמפ למזרח התיכון, שרבים סברו שהיא מוטה לטובת ישראל. הוא שימש כשליח המיוחד של הבית הלבן למשא ומתן בינלאומי, עד שהתפטר באוקטובר 2019.

הוא הצטרף לחברת ההון סיכון הישראלית OurCrowd ב־2020 כדי להתמקד בטיפוח השקעות מצד ערב הסעודית, איחוד האמירויות, קטאר ובחריין. שנתיים מאוחר יותר הוא פרסם את הספר "בדרך אברהם: איך דונלד טראמפ עשה שלום במזרח התיכון – ואיך לעצור את ג'ו ביידן מלבטל אותו", שבו טען כי מדיניות הממשל האמריקאי הנוכחי מאיימת לבטל את ההישגים של הבוס הקודם שלו.

כמה בכירים מהמפרץ שעבדו מקרוב עם גרינבלט כדי להכשיר את הקרקע לקראת "הסכמי אברהם" תמכו בספר. שגריר בחריין בוושינגטון, שייח' עבדאללה אל־ח'ליפה אמר כי גרינבלט "ניגש להשיג שלום בין האומות הערביות לישראל בהתלהבות, בתשוקה ובכנות".

"אף שלג'ייסון ולי יש השקפות שונות בנושאים מסוימים, בכלל זאת הדרך הטובה ביותר להסדר שלום צודק עבור העם הפלסטיני, יש לנו מכנה משותף בתשוקה שלנו לעזור להפוך את העולם למקום טוב יותר", אמר שר החוץ של קטאר מוחמד בן עבד אל־רחמן אל־ת'אני. לקטאר אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מסתובב להושיט עט לראש הממשלה בנימין נתניהו, בבית הלבן בוושינגטון, 25 במרץ 2019, לאחר החתימה על הכרה רשמית בריבונותה של ישראל על רמת הגולן. משמאל: יועצו של הנשיא ג’ארד קושנר, השליח המיוחד למזרח התיכון ג’ייסון גרינבלט, שגריר ארצות הברית בישראל דיוויד פרידמן, שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר ומזכיר המדינה מייק פמפאו. 25 במרץ 2019 (צילום: AP Photo/Susan Walsh)
נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הלבן בוושינגטון, 25 במרץ 2019. משמאל: ג'ארד קושנר, ג'ייסון גרינבלט, דיוויד פרידמן, רון דרמר ומייק פמפאו (צילום: AP Photo/Susan Walsh)

זהירות במפרץ

בשל המרחק בין הבית הלבן לסעודים, גרינבלט לא אופטימי לגבי האפשרות שריאד תנרמל את היחסים עם ישראל בזמן הקרוב. "אני חושב שערב הסעודית עסוקה בעניינים שלה", הוא אומר.

בשל המרחק בין הבית הלבן לסעודים, גרינבלט לא אופטימי לגבי האפשרות שריאד תנרמל את היחסים עם ישראל בזמן הקרוב. "אני חושב שערב הסעודית עסוקה בעניינים שלה"

"כמות הפרויקטים והשינויים החברתיים והאחרים בערב הסעודית היא בלתי תיאמן. אני חוזר לשם לעתים די קרובות, ובכל ביקור אני מופתע. אז אף ש'הסכמי אברהם' יהיו נחמדים בשביל הממלכה, אני לא חושב שזה בעדיפות גבוהה אצלם".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לכונן קשרים דיפלומטיים עם הסעודים, ואפילו אמר שיוכל להשיג זאת בתוך שנה. אף על פי שגורמים סעודים מביעים עניין בהסכם כזה בשיחות פרטיות בשנים האחרונות, הסיכויים לנרמול היחסים עם ישראל עדיין לא ברורים.

ריאד הציגה לארה"ב דרישות נרחבות כתנאי מקדים עבור הנורמליזציה עם ישראל הכוללות שיפור משמעותי ביחסים הבילטרליים, בייחוד בנושא הערבויות הביטחוניות.

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן מקבל את פניו של נשיא ארצות הברית ג’ו ביידן בעת ביקור בריאד, בירת ערב הסעודית, 15 ביולי 2022 (צילום: Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace via AP, File)
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן מקבל את פניו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בריאד, ערב הסעודית, 15 ביולי 2022 (צילום: Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace via AP, File)

מדיניותה של ממשלת נתניהו, שכבר זכתה לגינויים חריפים מצד הסעודים על היחס כלפי הפלסטינים, עוררה הסתייגויות לגבי נרמול היחסים הן בארמון והן ברחוב, אבל לדברי כמה משקיפים, מוחמד בן סלמאן, השליט של המדינה בפועל, עדיין פתוח להשגת הסכם עד סוף השנה.

מדיניותה של ממשלת נתניהו, שכבר זכתה לגינויים חריפים מצד הסעודים על היחס כלפי הפלסטינים, עוררה הסתייגויות לגבי נרמול היחסים הן בארמון והן ברחוב, אבל לדברי כמה משקיפים, השליט עדיין פתוח להשגת הסכם

"הוא ללא ספק מנהיג אמיץ ויצירתי – והוא עשוי לעשות את זה, אבל אני לא חושב שזה בראש רשימת הדברים שהסעודים צריכים להשלים או רוצים להשלים בשנה הקרובה", מסביר גרינבלט.

יש גם סימנים לקונפליקט מתון ביחסים בין ישראל למדינות המפרץ שהכירו בה – לא מתקיימים ביקורים בדרג גבוה בשום כיוון, ושתי המפרציות – בייחוד איחוד האמירויות – שבו וגינו בגלוי את מנהיגיה ומדיניותה של ישראל תחת הממשלה החדשה.

שגרירי בעלות הברית של ישראל במפרציות נעדרו מארוחת אפטאר שאירח משרד החוץ באפריל כדי להעביר מסר לירושלים. הנתונים גם מצביעים על מגמה מדאיגה שאי־אפשר לטעות בה – ככל שחולף הזמן, "הסכמי אברהם" נעשים פחות פופולריים ברחובות של בעלות בריתה החדשות של ישראל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מקבל הזמנה לוועידת האקלים שתתקיים בדובאי משגריר איחוד האמירויות בישראל מוחמד מחמוד אל-חאג’ה, 22 במאי 2023 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו מקבל הזמנה לוועידת בדובאי משגריר איחוד האמירויות בישראל מוחמד מחמוד אל־חאג'ה, 22 במאי 2023 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)

"אני חושב שאיחוד האמירויות נוקטת גישה זהירה יותר לעסקים", מסביר גרינבלט. "לישראלים יש גישה שונה, בוא נקרא לזה נלהבת, והם חושבים שהכול זריז ומהיר וקל. אני חושב שהישראלים הבינו שזה ידרוש יותר זמן, בנייה של יחסים, בנייה של אמון, לפני שהדברים האלה יתגשמו – גם אם יש הרבה עסקים שממשיכים לגדול.

הנתונים גם מצביעים על מגמה מדאיגה שאי־אפשר לטעות בה – ככל שחולף הזמן, "הסכמי אברהם" נעשים פחות פופולריים ברחובות של בעלות בריתה של ישראל

"לאמירתים פשוט יש תרבות שונה באופן שבו הם ניגשים לדברים האלה". למרות המחסור הבולט ביוזמות רמות דרג במסגרת "הסכמי אברהם", גרינבלט עדיין אופטימי באשר למגמות הכלליות.

"יש הבדל בין דיפלומטיה פומבית, הזדמנויות צילום – דברים כמו 'פורום הנגב', שהם מאוד נחמדים ומעניינים ומועילים – ובין הדברים שקורים בשטח על בסיס יום־יומי במונחים של תיירות, הזדמנויות עסקיות, יחסי ידידות ותרבות שמתפתחים".

חלוקת כספים

גרינבלט טוען כי ביידן עשה כמה דברים נכונים בגישתו לפלסטינים. "אני שמח לראות שממשל ביידן לא מאמין שזה הזמן לדחוף מאמצים לשלום עם הפלסטינים", הוא אומר. "אני מסכים איתו לחלוטין לגבי זה. אז אני לא חושב שההשקפות הישנות חוזרות במובן הזה".

נשיא ארה”ב ג’ו ביידן עם ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) ברמאללה, 15 ביולי 2022 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עם יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס ברמאללה, 15 ביולי 2022 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)

עם זאת, עורך הדין מתח ביקורת על החלטת ממשל ביידן לחדש את המימון לרשות הפלסטינית. אחרי שדונלד טראמפ עצר את רוב המימון האמריקאי, ביידן הקצה כמעט 100 מיליון דולר לפלסטינים כמה שבועות לאחר שנכנס לתפקיד.

גרינבלט אומר כי הבית הלבן "מחלק כסף כאילו זה ממתקים". "לחלק כספי מיסים אמריקאים כאילו זה ממתקים לפלסטינים זה לא טוב – לא לעם הפלסטיני ולא לפיתוח שום צורה של פוטנציאל לשלום בהמשך הדרך", הוא טוען.

העוזר לשעבר של טראמפ שיבח באופן חלקי גם את יושב ראש הרשות הפלסטינית. "אני חושב שעמוק בפנים הוא כנראה רוצה סוג מסוים של שלום – אבל אני חושב שאין לו את הכוח לעשות את זה"

העוזר לשעבר של טראמפ שיבח באופן חלקי גם את מחמוד עבאס, יושב ראש הרשות הפלסטינית. "אני חושב שעמוק בפנים הוא כנראה רוצה סוג מסוים של שלום. אולי זה לא השלום שישראל תסכים לו, אבל אני חושב שאין לו את האומץ או הכוח – זאת אולי המילה הכי טובה – שיאפשרו לו לעשות את זה".

גרינבלט אומר שאחת הסיבות שכתב את הספר היא לטעון כנגד תפיסות "חסרות שחר בנוגע לישראל ולפלסטינים הרווחות בוושינגטון. כשהתחלתי לעבוד בבית הלבן, היו אנשים, רובם דיפלומטים וגורמי ממשל אחרים מרחבי העולם, שהייתה להם השקפה מאוד ספציפית לגבי הסכסוך הישראלי–פלסטיני והסכסוך הישראלי–ערבי", הוא מספר.

ג’ייסון גרינבלט (צילום: Charles Sykes/Invision/AP)
ג'ייסון גרינבלט (צילום: Charles Sykes/Invision/AP)

"הם היו באים למשרד שלי ומסבירים את ההשקפות שלהם, והתברר שהרבה מההשקפות האלה חסרות שחר. אז רציתי לחלוק את מה שלמדנו – למה עשינו את מה שעשינו ומי אנחנו".

למרות דעתו הלא חיובית על הרשות הפלסטינית, הוא מקווה שיקום דור חדש של הנהגה פלסטינית ברגע שעבאס ייצא מהתמונה. "אני חושב שייקח זמן עד שהקולות שלהם יישמעו, ויכול להיות שיש רבים מהם", הוא אומר. "יכול להיות שהם מהווים רוב דומם".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הסכמי אברהם לא יתקדמו מילימטר תחת הממשלה הנוכחית. הסעודים פשוט משתוקקים להתקרב לישראל של סמוטריץ בן גביר ונתניהו. הם מתים על היחס שלהם לפלסטינאים, מתים על שר אוצר ששמח להצית את חווארה ... המשך קריאה

הסכמי אברהם לא יתקדמו מילימטר תחת הממשלה הנוכחית.
הסעודים פשוט משתוקקים להתקרב לישראל של סמוטריץ בן גביר ונתניהו. הם מתים על היחס שלהם לפלסטינאים, מתים על שר אוצר ששמח להצית את חווארה או שר משטרה שמבקש להתעלל באסירים הפלסטינאים… שלא לדבר על מה שיהיה כאן אם וכאשר הרשות תתמוטט (או שעבאס הקשיש ילך לעולמו).
אז כן, הסכמי אברהם לא יתקדמו מילימטר תחת הממשלה הנוכחית.

לכתבה המלאה עוד 1,128 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים לפני מצעד הדגלים: מבקרים בעיר העתיקה תקפו תושבים במקום

מבקרים, שהגיעו להשתתף במצעד, תקפו עיתונאים, עוברי אורח ומתנדבים שהגיעו לשמור על הסדר ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 31 עדכונים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

למקרה שפיספסת

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.