JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתוני מעקב של "שלום עכשיו" חושפים: שיא של כל הזמנים באישורי בנייה בהתנחלויות | זמן ישראל
נתוני מעקב של "שלום עכשיו" חושפים:

שיא של כל הזמנים ב-2023 באישורי בנייה בהתנחלויות

פרסום ראשון מתחילת השנה הממשלה הלבינה בגדה 22 מאחזים, יותר מבכל שנה אחרת ● אושרו כ-13 אלף יחידות דיור - יותר מאשר בשנים שלמות ● ההערכה היא שיש זינוק גם בהיקף הבנייה בשטח ● ממידע של "שלום עכשיו" עולה כי הוקמו לפחות חמישה מאחזים חדשים שלא פונו - כפול מהמספר הממוצע

אילוסטרציה: יחידות דיור חדשות הנבנות בהתנחלות מעלה, ינואר 2019 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)
AP Photo/Ariel Schalit
אילוסטרציה: יחידות דיור חדשות הנבנות בהתנחלות מעלה, ינואר 2019

שיא של כל הזמנים באישורי בנייה ביהודה ושומרון וזינוק בהיקף הבנייה בשטחים. כך עולה מנתוני מעקב מעודכנים של ארגון "שלום עכשיו" המתפרסמים כאן לראשונה.

לפי הנתונים, מתחילת 2023 – מאז הקמת הממשלה הנוכחית ומינוי בצלאל סמוטריץ' לשר האחראי על ההתנחלויות במשרד הביטחון, אישרה הממשלה בדיעבד הקמה של 22 התנחלויות בגדה, שעד כה היו מאחזים בלתי-חוקיים.

לפי החוק הישראלי, המאחזים הללו מוגדרים מעתה כהתנחלויות חוקיות (אף כי לפי החוק הבינלאומי הם עדיין לא חוקיים, כמו כל ההתנחלויות).

מדובר בשיא במספר אישורי הממשלה להתנחלויות מאז הסכמי אוסלו, ושיא של כל הזמנים במספר המאחזים ש"הולבנו". וזאת, גם ביחס למספר האישורים בשנים שלמות, למרות שמדובר בשבעה חודשים בלבד.

ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן ומנכ"ל ישיבת חומש שמואל וונדי קובעים מזוזה במבנה קבע בחומש, 29 במאי 2023 (צילום: ישיבת חומש)
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן ומנכ"ל ישיבת חומש שמואל וונדי קובעים מזוזה במבנה קבע בחומש, 29 במאי 2023 (צילום: ישיבת חומש)

על המאחזים שהממשלה אישרה השנה בדיעבד נמנית חומש – ההתנחלות בצפון השומרון שפונתה במסגרת התנתקות והוקמה מחדש כמאחז. הקמת חומש מחדש אושרה בממשלה לאחר ביטול חוק ההתנתקות, ובשבוע שעבר גם בבג"ץ – לאחר שעברה מאדמה בבעלות פלסטינית פרטית לאדמת מדינה.

על המאחזים שהממשלה אישרה השנה בדיעבד נמנית חומש, אשר אושרה בממשלה לאחר ביטול חוק ההתנתקות, ובשבוע שעבר גם בבג"ץ – לאחר שעברה מאדמה בבעלות פלסטינית לאדמת מדינה

מאחז לא-חוקי נוסף שהוכשר השנה הוא אביתר בשומרון, שהוקם ופונה שוב ושוב מאז 2012 והפך לסמל, עד שהוכשר בלחץ כבד של סמוטריץ' והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

ארבעה מהמאחזים שהממשלה אישרה השנה קיבלו גם אישורים תכנוניים לבנייתם (בדיעבד, לאחר שכבר הוקמו בפועל אופן בלתי-חוקי) מהמנהל האזרחי ביו"ש.

על אלה נמנה מאחז פני קדם במדבר יהודה. כפי שנחשף בזמן ישראל, יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, שמחה רוטמן, מתגורר בפני קדם בבית שהוקם באופן בלתי חוקי ובמשך 8 שנים לפחות נמצא תחת צו הריסה.

אלפי פעילי ימין צועדים בשומרון לאביתר, 10 לאפריל 2023 (צילום: שראיה דיאמנט, פלאש 90)
אלפי פעילי ימין צועדים בשומרון לאביתר, 10 לאפריל 2023 (צילום: שראיה דיאמנט, פלאש 90)

עוד נמנים על המאחזים שקיבלו בדיעבד אישורים תכנוניים סופיים מבואות יריחו בבקעת הירדן, נופי נחמיה בשומרון (שבאופן רשמי הוגדר עד כה כ"שכונה ביישוב רחלים" כדי להעניק לו מראית-עין של חוקיות) ו"זית רענן" באזור בנימין (שבאופן רשמי הוגדר עד כה כ"שכונה" בהתנחלות טלמון).

שלושה מאחזים שהממשלה אישרה השנה קיבלו גם אישור להפקדה של תכנית הבנייה (בדיעבד) ברשויות התכנון. על אלה נמנים פלגי מים, "נוף הרים" ו"היובל" בבנימין (שכולם הוגדרו רשמית עד כה כ"שכונות" של ההתנחלות עלי).

עשרה מאחזים שקיבלו אישור ממשלה לקיומם טרם קיבלו אישורים תכנוניים, ולמעשה הם מוגדרים כיום לפי החוק הישראלי כהתנחלויות חוקיות שהבנייה בהם בלתי-חוקית.

עשרה מאחזים שקיבלו אישור ממשלה לקיומם טרם קיבלו אישורים תכנוניים, ולמעשה הם מוגדרים כיום לפי החוק הישראלי כהתנחלויות חוקיות שהבנייה בהם בלתי-חוקית

על אלה נמנים אביגיל בהר חברון; שדה בועז בגוש עציון; בית חוגלה בבקעת הירדן; גבעת הרואה וגבעת הראל בבנימין; שחרית, גבעת ארנון ("גבעה 777") וחוות "מלאכי השלום" בשומרון; עשהאל בהר חברון; ומצפה יהודה (או "גבעת אדומים") במדבר יהודה.

המאחז חוות אביחי בשומרון (צילום: שלום עכשיו)
המאחז חוות אביחי בשומרון (צילום: שלום עכשיו)

עלייה גם במספר המאחזים החדשים

לפי הערכות "שלום עכשיו", חלה השנה גם עלייה בקצב הקמתם של מאחזים לא-חוקיים חדשים. לרשויות אין מידע מסודר על המאחזים, וצה"ל ומשטרת ישראל מפנים את רובם זמן קצר אחרי שהוקמו. גם השנה, רוב המאחזים שהוקמו פונו במהרה.

ועם זאת, לפי מעקב "שלום עכשיו", לפחות חמישה מאחזים שהוקמו בחצי הראשון של השנה (ינואר-יוני) עדיין קיימים.

על אלה נבנים אביתר וחומש, שכאמור כבר אינם מאחזים; וכן המאחז "תקוע ו'"  במדבר יהודה, שמוגדר רשמית כשכונה בהתנחלות הוותיקה תקוע; חוות אביחי, ליד ההתנחלות בית אריה בשומרון; ומאחז בנחל קנה בשומרון, ליד ההתנחלות החרדית עמנואל.

לפי נתוני שלום עכשיו, מאז הסכמי אוסלו ב-1993 הוקמו כ-160 מאחזים שלא פונו. בממוצע, מדובר בכחמישה מאחזים בשנה, כלומר 2-3 בחצי שנה. מספר המאחזים שהוקמו בחצי הראשון של 2023 גדול, איפוא, בהרבה מהממוצע.

עד כה לא התקבלה תגובת המנהל האזרחי ביו"ש לנתונים על הקמת המאחזים.

מאחז חדש בנחל קנה בשומרון, ליד עמנואל, שהוקם ב-2023 (צילום: שלום עכשיו)
מאחז חדש בנחל קנה בשומרון, ליד עמנואל, שהוקם ב-2023 (צילום: שלום עכשיו)

שיא של כל הזמנים באישורי בנייה

לפי המעקב של "שלום עכשיו", השנה ניתנו גם אישורים להקמת בתים בגדה בהיקף שלא היה כמותו.

מועצת התכנון העליונה של המנהל, המאשרת את תוכניות הבנייה ביו"ש, התכנסה ב-2023 שלוש פעמים ואישרה הקמת 12,855 יחידות דיור בגדה, מתוכן 9,805 להפקדה ו-3,500 למתן תוקף (אישור סופי). בנוסף, פורסמו מכרזים לבניית 1,289 יח"ד שכבר אושרו.

בישיבה האחרונה של המועצה, ב-26 ביוני, אושרו כ-5,700 יח"ד, מתוכן 818 יח"ד לתוקף ו-4,915 להפקדה. האישורים ניתנו, בין השאר, לבנייה במעלה אדומים, גבעת זאב, אריאל בית"ר עלית ובהתנחלויות אלקנה, רבבה, כרמל, חרמש, עלי, אדורה, עץ אפרים, מעלה עמוס ואספר.

לפי "שלום עכשיו", בעשור האחרון אושרו בין כ-1,000 לכ-12 אלף יח"ד בשנה. ב-2020 אושרו כ-12 יח"ד, ובשאר השנים – בין 1,000 לכ-8,500 בשנה. כעת, בחצי שנה, נשבר השיא של 2020 כולה.

בעשור האחרון אושרו בין כ-1,000 לכ-12 אלף יח"ד בשנה. ב-2020 אושרו כ-12 יח"ד, ובשאר השנים – בין 1,000 לכ-8,500 בשנה. כעת, בחצי שנה, נשבר השיא של 2020 כולה

ההתנחלות עלי בנפת בנימין בגדה המערבית (צילום: שריה דיאמנט/פלאש90)
ההתנחלות עלי בנפת בנימין בגדה המערבית (צילום: שריה דיאמנט/פלאש90)

במועצת יש"ע מאשרים את המידע של "שלום עכשיו" על זינוק במספר ההיתרים.

יו"ר מועצת יש"ע שלמה נאמן הצהיר בתגובה לישיבה האחרונה:

"בשם כל תושבי יו"ש, אני מודה לממשלת ישראל על המשך פיתוח ההתיישבות הישראלית. במיוחד בימים קשים אלו, זוהי התשובה הציונית הראויה לכל מבקשי רעתנו. נמשיך לעבוד מול השרים וגורמי התיכנון על מנת להמשיך את מלאכת הבנייה".

בשלום עכשיו מעריכים כי השנה חל גם זינוק בהיקף הבנייה בפועל של בתים בהתנחלויות, גם באלה שהוסדרו וגם במאחזים.

לדברי ראש צוות מעקב התנחלויות ב"שלום עכשיו", יוני מזרחי: "כרגע המעמד של סמוטריץ' מאפשר לו לפעול בשטחי C של הגדה בתנאים הכי קרובים לסיפוח דה פאקטו. הוא מצליח לתמרן את פעילות הצבא כרצונו ולפרוס התנחלויות בכל השטח. ככל שיישאר יותר זמן בתפקיד, תיווצר מציאות יותר ויותר בעייתית".

יש קשר, לדעתך, בין הגידול בבנייה ובאישורי הבנייה להסלמת האלימות בשטחים?
"כן. האלימות תמיד הייתה שם, גם מצד חלק מהמתנחלים וגם מצד חלק מהפלסטינים. אלימות המתנחלים תמיד קיבלה רוח גבית מצד חלקים מהימין ומהממשלה. אבל ככל שההתנחלויות מתקרבות ליישובים פלסטיניים, בעיקר המאחזים, החיכוך בין שתי האוכלוסיות גדל ואתו האלימות".

ראש צוות מעקב התנחלויות בארגון שלום עכשיו, יוני מזרחי (צילום: באדיבות המרואיין)
ראש צוות מעקב התנחלויות בארגון שלום עכשיו, יוני מזרחי (צילום: באדיבות המרואיין)

גורמים במועצת יש"ע מכחישים את טענת "שלום עכשיו" לגבי גידול בנייה בפועל. לדברי גורם במועצה, "בנייה מתקיימת רק לפי אישורי המנהל. מספר האישורים גדל אחרי שהממשלה הקודמת הקפיאה אותם. אבל עד שיש עלייה בבנייה בשטח זה המון זמן. מה שרואים עכשיו בשטח זה אישורים שניתנו לפני שנים".

עד כה לא התקבלה תגובה מלשכת השר סמוטריץ' לידיעה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 900 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 23 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: הפנטגון סבור שייקח עד חצי שנה מסיום המלחמה לפנות את המוקשים ממצר הורמוז

נשיא איראן: קיבלנו בברכה דיאלוג - ארה״ב צבועה ומציבה מכשולים בפני מו״מ אמיתי; טראמפ: ייתכן כי השיחות עם איראן יתחדשו השבוע; בבית הלבן שללו דיווחים על הגבלת הארכת הפסקת האש ל-3 עד 5 ימים ● בן 35 נורה למוות ברכבו בכפר עין אל-אסד ● מתנחל הרג פלסטיני בן 25 בכפר באזור בנימין ● דיווח: לבנון תבקש להאריך את הפסקת האש עם ישראל בחודש

לכל העדכונים עוד 19 עדכונים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

משואה בישראל, דגלי פלסטין בארגנטינה - מחירה של ידידות אמת

הבחירה של השרה מירי רגב בנשיא ארגנטינה חאבייר מיליי להדלקת משואה היא מהלך מדיני מבריק ומוצדק, אך הוא נושא תג מחיר סמוי. כשהדגל שלנו הופך לכלי במלחמות פוליטיות פנימיות בבואנוס איירס, יהודי התפוצות הם אלו שמשלמים את המחיר. הגיע הזמן שנבחרי הציבור יזכרו שביטחון ישראל וביטחון העם היהודי הם שני צדדים של אותו המטבע.

*  *  *

בחירתה של רגב להזמין את מיליי להדליק משואה ביום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל, היא מהלך מדיני ראוי בעיניי. במציאות הבינלאומית המורכבת שבה אנו נמצאים, מיליי הוא הרבה יותר מ"ידיד", הוא בעל ברית אידיאולוגי אמיץ שמתייצב לצדנו במעשים, בהצבעות גורליות ובביקורי הזדהות מרגשים בכותל.

ד"ר רחלי ברץ מרצה וחוקרת באוניברסיטת אריאל ובמרכז האקדמי פרס. לשעבר ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית. עוסקת בנושאים גיאופוליטיים, חוסן קהילתי, משפחתי וחברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 664 מילים

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים

למקרה שפיספסת

זה תלוי בנו - מימוש הזכויות המובטחות במגילת העצמאות

עבור ישראלים רבים, ציון יום העצמאות נע בין זכר השכול לבין המנגל; זה טבעי. עבורי, זוהי הזדמנות גם לתהות כיצד מתממשות בימינו הזכויות המובטחות על ידי מגילת העצמאות.

כאשר אני מעיין במסמך המכונן הזה, עיניי מתעכבות במיוחד בהבטחות לפיהן ישראל "תקיים שוויון זכויו​ת חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין". אני גם מתמקד בקביעה כי המדינה "תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות".

יהודה יעקב כיהן כדיפלומט מקצועי בין 1989-2025. במהלך הקריירה שירת כראש הנציגות הדיפלומטית בבוסטון, יצר שלוש יחידות חדשות – האחרונה למדיניות אימפקט חברתי – וזכה בפרס למצוינות מטעם משרד החוץ על מעורבותו במאבק נגד האיום האיראני. כמו-כן כיהן כחבר בוועד המנהל של שתי עמותות ישראליות העוסקות בקידום שוויון חברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

לכתבה המלאה עוד 1,342 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 925 מילים

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.