JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הדחתו של קינג ביבי: מדוע, וכיצד, הליכוד יכול להיפטר מהמנהיג הוותיק שלו | זמן ישראל
מדוע, וכיצד, הליכוד יכול להיפטר מהמנהיג הוותיק שלו

הדחתו של קינג ביבי

חברי הכנסת של הליכוד עדיין מחויבים בנאמנותם לנתניהו, אבל תוצאות הבחירות עשויות להוביל אותם להפלת המלך ● אחד מהפרשנים מעריך: "הם לא יישארו על הליכוד-טיטאניק"

בנימין נתניהו ויולי אדלשטיין (צילום: Noam Moskowitz/POOL)
Noam Moskowitz/POOL
בנימין נתניהו ויולי אדלשטיין

בהינתן התוצאות הלא משמעיות בבחירות לכנסת בשבוע שעבר, השאלה של זהות חבר הכנסת שיקים את הממשלה יכולה להיות טמונה במשפט הידוע בשם הפרדוקס הסוקראטי: "אני יודע שאני לא יודע כלום".

ישנם מספר תרחישים אפשריים, אבל מומחים רבים סבורים כי הפתרון עם הסיכוי הסביר ביותר לחידת ההיגיון של הרכבת הקואליציה בישראל, הוא ממשלת אחדות רחבה הכוללת את כחול-לבן והליכוד – אבל רק לאחר שחברי הליכוד ייפטרו ממנהיגם הוותיק, ראש הממשלה בנימין נתניהו.

כחול-לבן קוראת כבר זמן רב לממשלת אחדות, אבל מתעקשת כי נתניהו לא יהיה חלק ממנה, בעקבות שלושת התיקים הפליליים הנוגעים לשחיתות, העומדים מולו.

עם זאת, כל חברי הכנסת הבכירים מהליכוד – אפילו גדעון סער, שנתניהו האשים בעבר בתכנון הפיכה נגדו – מתעקשים שהם לא ינטשו את היו"ר שלהם. ומתוך ציפייה למרד אפשרי, נתניהו אף אילץ אותם לחתום על הצהרת נאמנות לפני הבחירות.

בהינתן המבוי הסתום הזה, מספר פרשנים פוליטיים אמרו ביום חמישי כי בסופו של דבר, לאחר שכל האפשרויות האחרות ימוצו, נתניהו ככל הנראה ייאלץ לפרוש – או להיות מודח – על מנת לאפשר הקמה של ממשלת אחדות בלעדיו.

"הוא כבר לא יכול להכתיב את התנאים"

"מבין כל התרחישים האפשריים, התרחיש בו נתניהו הוא ראש הממשלה הוא האפשרות עם הכי פחות סיכויים", אומר מיטשל ברק, סוקר ופרשן פוליטי. "אם הליכוד היו מקבלים 40 מנדטים, הוא אולי היה יכול להכתיב תנאים בממשלה הבאה. אבל הוא קיבל רק 31 מנדטים. הוא כבר לא יכול להכתיב את התנאים".

יתרה מכך, השימוע של נתניהו צפוי להיערך ב-2 באוקטובר, תהליך שצפוי להסתיים עם כתב אישום אחד או שניים, לרבות אפשרות לשוחד, מציין ברק, שעבד עם נתניהו בסוף שנות ה-1990.

התפתחות זו תעודד כמובן את השותפים הקואליציוניים הפוטנציאליים לדחות את נתניהו, וגם יקל על חברי הכנסת מהליכוד לדרוש ממנו לוותר על תפקידו כדי לאפשר הקמה של ממשלת אחדות, כך טוען ברק.

לא שזה עומד להיות קל לאלץ ראש ממשלה לפרוש מתפקידו. המפלגה שלו, לפחות נכון לעכשיו, נראית נאמנה מאוד לנתניהו, שנבחר לראשונה ליו"ר הליכוד ב-1993.

"העובדה היא שכל חברי הכנסת, השרים והיורשים הפוטנציאליים של נתניהו ממפלגת הליכוד, תמכו בו משום שהוא דרש מהם לעשות זאת בנקודה זו", אומר ברק. "כל דבר שאינו נאמנות מוחלטת ייענש במרוץ הבא על הנהגת המפלגה, ובהצבעות לכנסת הבאה".

ישראל כ
ישראל כ"ץ, בנימין נתניהו, משה כחלון וגלעד ארדן בכנסת ב-30 באפריל 2019 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)

הדברים ישתנו, עם זאת, אם ראש הממשלה ייכשל בהקמת קואליציה, בין אם לפני או אחרי ניסיון כושל מצדו של גנץ, כך צופה ברק. "הם גיבו אותו אחרי הבחירות האחרונות; הם נשארו איתו אפילו אחרי שפיזר את הכנסת. אבל הם לא יישארו על הליכוד-טיטאניק".

אם נתניהו לא יצליח לרבע את המעגל איכשהו ולהשיג רוב, הוא עשוי לבחור להתפטר, ככל הנראה במסגרת עסקה עם היועץ המשפטי לממשלה או פרקליטות המדינה כדי להפחית את חומרת האישומים המשפטיים נגדו, אומר ברק. ביום חמישי, דובר של ראש הממשלה הכחיש נמרצות דיווחים על כך שנתניהו ישאף לעסקת טיעון.

"הם גיבו אותו אחרי הבחירות באפריל. הם נשארו איתו אפילו אחרי שפיזר את הכנסת. אבל הם לא יישארו על הליכוד-טיטאניק"

אבל אם הוא לא יעשה זאת בעצמו, המפלגה שלו עשוי להחליט לאלץ אותו לצאת, הוסיף ברק. "ככל הנראה יהיה צורך במרכז הליכוד למהלך שכזה, אבל אם כל חברי הכנסת יסכימו על מנהיג חדש, בהחלט יש דרך לכך".

על פי חוקי העזר של הליכוד, מנהיג התנועה הוא המועמד לראשות הממשלה. אבל מרכז המפלגה יכול פשוט לשנות את התקנות שלו על מנת להסתגל למצב החדש.

לחלופין, קבוצה של ליכודניקים יכולה להתנתק ממפלגת האם וליצור מפלגה עצמאית משלהם, עם יו"ר משלה.

"אף אחד לא רוצה להיות מייקל הזלטיין"

בניגוד לעבודה, הנפטרת ממנהיגיה בתדירות גבוהה, הליכוד תמיד היה נאמן מאוד למנהיג שלו, מציין אסף שפירא, מומחה למפלגות פוליטיות ישראליות. "כמובן שישנה אי שביעות רצון במהלך השנים, אבל בהיסטוריה של הליכוד היו רק שלושה מנהיגים מלבד נתניהו: מנחם בגין, יצחק שמיר ואריאל שרון. כולם עזבו. אף אחד מהם לא הודח".

אבל אם וכאשר מצב הרוח ישתנה, ישנן מספר אפשרויות באשר להדחתו, על פי שפירא. המפלגה יכולה לקרוא לפריימריז מהירים לבחירת יו"ר חדש.

אם הדבר יהיה בלתי אפשרי, מסיבות לוגיסטיות או משפטיות, נציגי המפלגה יכולים לבקש מהנשיא ראובן ריבלין להטיל על חבר כנסת אחר מהליכוד לנסות ולהקים קואליציה. פעולה שכזו עשויה להיות הפרה של תקנות הליכוד, אבל זו לא הבעיה של הנשיא, אומר שפירא.

"חיים כץ, העומד בראש מרכז הליכוד, יכול לשנות בקלות יחסית את התקנות של המפלגה", מוסיף שפירא, המוביל את תכנית הרפורמה הפוליטית במכון הישראלי לדמוקרטיה.

חיים כץ (צילום: Miriam Alster/FLASh90)
חיים כץ (צילום: Miriam Alster/FLASh90)

כץ, העומד בפני בעיות משפטיות משלו ועשוי להרגיש שאין לו הרבה להפסיד מבחינה פוליטית, "מחזיק בהרבה כוח, והדברים לא תמיד נעשים בהתאם לחוקים", אומר שפירא.

הנאמנות הנוכחית של הליכוד לנתניהו עשויה להתמסמס במהירות ברגע שהאפשרות של בחירות נוספות תהפוך לסבירה, אם נתניהו וגנץ לא יצליחו לבנות קואליציה. זמן קצר לפני פיזור הכנסת פעם נוספת, הליכוד עשוי לשקול הדחה, לפי שפירא.

חוק יסוד: הממשלה מציין כי אם שני מועמדים התבקשו, ניסו ונכשלו לבנות קואליציה, השלישי יכול לנסות את מזלו אם 61 חברי כנסת ביקשו זאת בכתב. זה יכול להיות כל חבר כנסת ולא חייב להיות יו"ר של מפלגה.

לכן, בניסיון להימנע מבחירות חדשות, כחול-לבן (ובאופן פוטנציאלי מפלגות אחרות) עשויה להסכים עם קבוצה של חברי מפלגת הליכוד על ממשלת אחדות בה גנץ וחבר כנסת של הליכוד שעדיין לא יודעים מיהו, יהיו ראשי ממשלה ברוטציה.

כמובן שלא יהיה קל למצוא ליכודניק שיבגוד בנתניהו בפנים, משום שמהלך שכזה, גם אם יוסבר לליכוד בתור עניין של מצב חירום לאומי, עשוי למתג את המורד העתידי בתור בוגד, אומר ג'ונתן ריינהולד, חוקר פוליטי באוניברסיטת בר-אילן.

"אף אחד לא רוצה להיות מייקל הזלטיין", הוא אומר, ביחס לפוליטיקאי הבריטי שהתמודד מול מרגרט תאצ'ר ב-1990 על הנהגת המפלגה השמרנית. הזלטיין התחיל שרשרת התרחשויות שהורידו את אשת הברזל מתפקידה לאחר 11 שנים, אך הוא הפסיד במרוץ על הנהגת המפלגה לג'ון מייג'ור.

מייקל הזלטיין, מימין, לצד מרגרט ת'אצר ב-1983 (צילום: AP Photo/Press Association)
מייקל הזלטיין, מימין, לצד מרגרט ת'אצר ב-1983 (צילום: AP Photo/Press Association)

גם אם רבים מהליכוד לא מחבבים את נתניהו בשיחות פרטיות, והיו רוצים לראות אותו פורש לביתו, התמודדות ציבורית על החלפתו בתפקיד עשויה לסבך את העתיד של המורד במרוץ להנהגת המפלגה, אומר ריינהולד.

לכן, "אף אחד לא עומד לעשות משהו עד שזה ברור לחלוטין שנתניהו לא יכול להקים ממשלה", הוא אומר. "אבל ברגע שזה מתברר שאין ממשלה, שאפילו כחול-לבן לא מצליחים להשיג רוב – מה שצפוי בשלב מסוים – דעת הציבור תיצור לחץ על נתניהו לפרוש".

מרד בליכוד נגד נתניהו הופך במקרה כזה ל"תרחיש הסביר ביותר", אומר ריינהולד. הליכודניק שיתחיל בקריאה לסילוקו של נתניהו יהיה מישהו שאינו קרוב במיוחד או מחבב את ראש הממשלה, וזה שגם לא שואף לעמדת ההנהגה בליכוד, הוא אומר.

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, אשר על פי השמועות רוצה להחליף את ריבלין בתור נשיא בעוד שנתיים, עשוי להיות דוגמה לגורם בכיר בליכוד שמתאים לפרופיל, אומרים הפרשנים.

"אבל נתניהו הוא הפוליטיקאי המיומן ביותר בהיסטוריה ישראל", מוסיף ריינהולד. "הוא לא עומד לתת לזה לקרות בקלות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הליכוד צריך שפיון חייל מהשורות האחרונות שיתחיל לתקוף את ביבי בפראות. איזה נחשון חדש אשר יצא בהכרזות שישרפו אותו במרכז אבל יאפשרו לצמפיון שלו לגלגל מהלך של החלפה. הוא כבר יקבל את הפיצוי ... המשך קריאה

הליכוד צריך שפיון חייל מהשורות האחרונות שיתחיל לתקוף את ביבי בפראות. איזה נחשון חדש אשר יצא בהכרזות שישרפו אותו במרכז אבל יאפשרו לצמפיון שלו לגלגל מהלך של החלפה. הוא כבר יקבל את הפיצוי בתפקיד. אף אחד לא רואה בליכוד את משחקי הכס?

לכתבה המלאה עוד 1,015 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

החרדים איימו לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית לטבח - הליכוד הצביע בעד חוק המעונות

מועצת אוקטובר: טרגדיה של עם הפכה לספין מגעיל ● צה״ל מאשר: ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד עודה חוסל ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● לפיד: כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית יאיר גולן: החרדים יהיו בחוץ, זו התחייבות ● לבקשתו של ראש הממשלה בוטל יום עדותו במשפטו

לכל העדכונים עוד 19 עדכונים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

תגובות אחרונות

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.