JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הערכות במשטרה: רק כשליש מהנרצחים בחברה הערבית בעלי רקע פלילי | זמן ישראל

הערכות במשטרה: רק כשליש מהנרצחים בחברה הערבית בעלי רקע פלילי

פרסום ראשון המשטרה אינה מפרסמת כמה מקורבנות האלימות בחברה הערבית היו עבריינים ● אולם, ממידע שהגיע לידי זמן ישראל עולה כי כשליש מהקורבנות היו ידועים למשטרה, רובם "חיילים" בארגוני פשיעה ● כרבע היו קרובי משפחה חפים מפשע של עבריינים ● כ־40% היו בעלי חוב בשוק האפור, בעלי עסקים וקרקעות שהעבריינים התערבו בענייניהם, פעילים פוליטיים – ומקרים של רצח נשים

מפגינים נושאים ארונות קבורה במיצג מחאה בתל אביב נגד אוזלת היד של הרשויות בטיפול באלימות בחברה הערבית, 6 באוגוסט 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90
מפגינים נושאים ארונות קבורה במיצג מחאה בתל אביב נגד אוזלת היד של הרשויות בטיפול באלימות בחברה הערבית, 6 באוגוסט 2023

רק כ־35% מהקורבנות שנרצחו השנה בחברה הערבית השתייכו בעצמם לעולם הפשע, רובם כ"חיילים" זוטרים בארגוני הפשיעה. כך עולה מהערכות שהעבירו גורמים בכירים במשטרה לבכיר בשלטון המקומי, שהגיעו לידי זמן ישראל.

כ־25% מהקורבנות, לפי אותן הערכות, היו קרובי משפחה של עבריינים, אך ללא רקע עברייני. החברה הערבית נחלקת למשפחות מורחבות גדולות (חמולות). בחלק מהמשפחות יש עבריינים והן ידועות כ"משפחות פשיעה", אך למעשה, חלק גדול מבני המשפחות הללו חף מפשע. לפעמים העבריינים נוקמים ביריביהם ורוצחים בני משפחה שלהם שאינם מעורבים בפשיעה בעצמם.

כ־40% מהנרצחים, לפי אותן הערכות, לא היו עבריינים ולא קרובים של עבריינים. רובם הסתבכו עם ארגוני הפשיעה בשל חובות שנטלו בשוק האפור, סכסוכי שכנים וסכסוכים עסקיים – שהעבריינים התערבו בהם – ופעילות פוליטית וחברתית שאיימה על העבריינים, או שהם פשוט נקלעו לזירות פשע. למקרי הרצח האלה נוספו גם רציחות של נשים וילדים בידי קרובי משפחה.

המשטרה לא פענחה את מרבית מקרי הרצח בחברה הערבית ואין לה מידע מדויק על המניעים שלהם. אולם, במשטרה יודעים, לרוב, אם לנרצחים היה עבר פלילי, כיוון שהמשטרה עוקבת אחרי ארגוני הפשיעה ומסמנת את הפעילים בהם, שלרובם יש תיקים פליליים.

זירת הרצח באבו סנאן שבה נורו למוות ארבעה בני אדם, 22 באוגוסט 2023 (צילום: שיר טורם/פלאש 90)
זירת הרצח באבו סנאן, שבה נורו למוות ארבעה בני אדם, 22 באוגוסט 2023 (צילום: שיר טורם/פלאש 90)

למשטרה אין מידע מדויק על מניעי הרצח, אבל במשטרה יודעים, לרוב, אם לנרצחים היה עבר פלילי. המידע המשטרתי סותר את הסטיגמה בחברה היהודית, לפיה רוב הנרצחים הערבים היו, כביכול, עבריינים

המידע המשטרתי סותר, באופן חלקי, את הסטיגמה בחברה היהודית, לפיה כל הנרצחים הערבים – או רובם – היו, כביכול, עבריינים – וכי מדובר ב"חיסול חשבונות בין עבריינים".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר אמר בריאיון לערוץ 12 בשבוע שעבר (הריאיון אודות "זכות התנועה" שעורר סערה עולמית): "חלק מהנרצחים בעצמם יצאו לרצוח". כשנשאל מדוע הוא מעודד חלוקת נשק אישי ליהודים בלבד, אמר, "צריך לחלק נשק להגנה עצמית (ואילו) הערבים מפנים נשק אחד נגד השני". ההערכות שהתקבלו מהמשטרה מפריכות, חלקית, את טענותיו של בן גביר.

למעשה, לפי ההערכות המשטרתיות שהגיעו לידינו, גם אם היו נרצחים בחברה הערבית "רק" קורבנות חפים מפשע שאינם קרובי משפחה של עבריינים – כלומר, רק 40% מאלה שנרצחים בפועל – עדיין מספרם היה גדול ממספר הנרצחים בחברה היהודית (גם השנה, אחרי שמספר הנרצחים היהודים זינק גם הוא).

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והמפכ"ל קובי שבתאי (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והמפכ"ל קובי שבתאי (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

המשטרה אינה מפרסמת כמה מקורבנות האלימות היו חשודים או נאשמים בפלילים. זאת, למעט במקרים הנדירים שבהם הנרצח נשפט, הורשע וריצה בעבר עונש מאסר. על אלה נמנו עלי אבו סלאח מסח'נין, שנרצח השבוע ביריות בכביש 60 ונאסר בעבר בעוון עבירות אמל"ח וחטיפה לסיוע ברצח, והמחבל המשוחרר איברהים לנין אל טורי, שנרצח בדצמבר 2022 בכפר קאסם.

המשטרה אינה מפרסמת כמה מקורבנות האלימות היו חשודים או נאשמים בפלילים, למעט במקרים הנדירים שבהם הנרצח נשפט, הורשע וריצה בעבר עונש מאסר

המשטרה לא ענתה לשאלת זמן ישראל, כמה מהנרצחים היו חשודים, נאשמים ומורשעים בפלילים, ומסרה בתשובה: "לא נוכל לסייע בנושא".

גם בארגון "יוזמות אברהם", שעוקב אחרי הפשיעה בחברה הערבית, מבהירים שהם לא יודעים לאלו מהנרצחים היה רקע פלילי. לדברי ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל משותף בארגון: "המשטרה לא מוסרת לנו את המידע הזה, ואין לנו דרך לדעת אותו".

לחלק מהרשויות המקומיות הערביות יש הערכות משלהן על הרקע של קורבנות הפשיעה, הקרובות למדי להערכות שהתקבלו מהמשטרה.

מנכל עיריית טירה, עבד אלרחמן קשוע ז"ל, שנרצח ביריות (צילום: עיריית טירה)
מנכל עיריית טירה, עבד אלרחמן קשוע ז"ל, שנרצח ביריות (צילום: עיריית טירה)

"ארגוני הפשיעה הפכו את עצמם לבוררים בכוח בסכסוכים בין אנשים נורמטיביים, על קרקעות וענייני עסקים. אם אחד הצדדים לא מעוניין ב'תיווך' הכפוי הזה – רוצחים אותו"

לדברי סגן וממלא מקום ראש עיריית טירה, עו"ד סאמח עיראקי: "30%–40% מאלה שנרצחו בטירה, ולהערכתי גם ביישובים אחרים, הם חיילים בארגוני הפשיעה. 25% הם קרובים חפים מפשע של עבריינים. השאר – אנשים חפים מפשע שהסתבכו עם העבריינים שלא באשמתם.

"בשנים האחרונות ארגוני הפשיעה הפכו את עצמם לבוררים בכוח בסכסוכים בין אנשים נורמטיביים, על קרקעות ועניינים עסקיים. כשהעבריינים שומעים על סכסוך, הם צצים בשטח ומודיעים לצדדים שהם הבוררים.

"אם יש סכסוך קרקעות, ארגון הפשיעה מודיע לצדדים איך הקרקע תתחלק, ולוקח לעצמו חלק. אם אחד הצדדים לא מעוניין ב'תיווך' הזה, או לא מקיים את ה'הסכם' שנכפה עליו – רוצחים אותו. ויש כאלה שפשוט עברו במקרה בזירת ירי. ונשים שנרצחו בידי הבעלים שלהן".

למה, לדעתך, העבריינים מנסים להשליט סדר בוויכוחים בין אזרחים רגילים, ולא המשטרה ובתי המשפט?
"אתה שואל ברצינות? כשבראש המשטרה עומדים בני אדם שחושבים שערבי טוב זה ערבי מת, למה שתתערב בסכסוכי שכנים בין ערבים? למה שתילחם בפשיעה?"

המשטרה בזירת אירוע הירי בכפר כנא שבו נפצעו קשה שישה בני משפחה, 26 באוגוסט 2023 (צילום: פלאש90)
המשטרה בזירת אירוע הירי בכפר כנא שבו נפצעו קשה שישה בני משפחה, 26 באוגוסט 2023 (צילום: פלאש90)

"לפעמים רוצחים דווקא בני משפחה שהם לא ב'ביזנס'. זה קל יותר – וכואב יותר. לפעמים יש סכסוך בין עבריינים משתי משפחות, אלה רוצחים מישהו חף מפשע במשפחה השנייה, ואז רוצחים מישהו כזה אצלם"

לדברי גורם בעירייה בעיר ערבית: "לפעמים העבריינים רוצחים דווקא בני משפחה של אויביהם, שהם בכלל לא ב'ביזנס'. זה קל יותר – וכואב יותר. לפעמים יש סכסוך בין עבריינים משתי משפחות, אלה רוצחים מישהו חף מפשע במשפחה השנייה, ואז אלה רוצחים מישהו כזה אצלם, וכך הלאה".

לעתים, מסעות הנקמה הללו מובילים לירי המוני, שלפחות חלק מהנפגעים בו אינם עבריינים. השבוע, למשל, נכנסו רעולי פנים לאירוע משפחתי בכפר כנא וירו בגבר בן 55 ובארבעת ילדיו. הגבר ובתו בת ה־29 נפצעו קשה.

לעתים, הנרצחים היו דווקא המצליחנים במשפחה היריבה, אלה שהיה להם את הסיכוי הטוב ביותר להיחלץ ממעגל העוני והאלימות. כזה, למשל, היה אנאס אלוחואח בן ה־18 מלוד, שנרצח ב־2021.

הנער היה תלמיד מצטיין בכימיה, נבחר ליו"ר מועצת התלמידים בבית ספרו ונמצא בשלבי קבלה לאוניברסיטה. לא היה לו כל קשר לפשיעה, אבל במשפחתו היו עבריינים, שנמצאו בסכסוך עם עבריינים ממשפחה אחרת, מוסראתי. לדברי מכר של המשפחה: "הוא חוסל דווקא בגלל מה שהיה. זאת הנקמה הכי קשה".

זירת הרצח של אם ושני בניה בטייבה, 1 במאי 2023 (צילום: דוברות המשטרה)
זירת הרצח של אם ושני בניה בטייבה, 1 במאי 2023 (צילום: דוברות המשטרה)

"בערים הערביות תושבים לא יכולים לקבל הלוואות מהבנקים. בלית ברירה, הם פונים לשוק האפור. אם הלווה לא מצליח להחזיר, מאיימים על חייו וחיי המשפחה שלו"

פעיל חברתי בולט במשולש מעריך כי מספר העבריינים בקרב הנרצחים גבוה מעט יותר מאשר בהערכות המשטרה, כיוון שחלק מהעבריינים אינם מוכרים לה. לדבריו: "בהערכה גסה, כמחצית מהנרצחים במשולש הם סייענים אקטיביים או פסיביים של העבריינים. אבל השאר לגמרי חפים מפשע".

גורם בעיריית אום אל־פחם מספר על מניע נוסף לרצח תושבים ללא רקע פלילי – חובות לשוק האפור. לדבריו: "בערים הערביות כמעט אין תוכניות מתאר מאושרות. תושבים לא יכולים לקבל הלוואות מהבנקים כדי לבנות בית למשפחתם על אדמתם הפרטית. בלית ברירה ממש, הם פונים לשוק האפור.

"אם הלווה לא מצליח להחזיר את ההלוואות, העבריינים לוקחים לו אדמה. אם זה לא מספיק, או שהלווה מתנגד, מתחילים לאיים על חייו וחיי המשפחה שלו".

איש ציבור מטמרה שאיתו שוחחנו, סבור שאין דרך לדעת מי מהנרצחים היה עבריין. לדבריו: "אתה פוגש אנשים באירועים חברתיים, ברחוב, בקניות, הם נראים נחמדים וטובים, אבל אתה לא יודע אם אין להם איזה סיפור. ואז פתאום הם נרצחים – ואין לך מושג מה היה הקשר שלהם לעולם התחתון. אם היה".

ראש עיריית שפרעם אורסן יסן (צילום: עיריית שפרעם)
ראש עיריית שפרעם עורסאן <em>יאסין</em> (צילום: עיריית שפרעם)

"אתה פוגש אנשים באירועים חברתיים, ברחוב, בקניות, הם נראים נחמדים וטובים, אבל אתה לא יודע אם אין להם איזה סיפור. ואז פתאום הם נרצחים"

ואילו ראש עיריית שפרעם עורסאן יאסין משוכנע שאיש מקורבנות הפשיעה בעירו לא היה עבריין בעצמו. לדבריו: "הכרתי את כל הנרצחים אצלנו. כולם היו חפים מפשע. חלקם היו קרובים של עבריינים. הגיעו יריבים של העבריין, אמרו לו, 'אם תרגיז אותנו, הלך על המשפחה שלך', וכך עשו".

כיצד אתה מתייחס לדברי השר בן גביר, שאמר ש"חלק מהנרצחים היו בדרך לרצוח בעצמם"?
"דברים שקריים, נבזיים, מכוערים, בושה למדינה. לא ייתכן שהוא נשאר בתפקיד. הציבור הערבי רוצה לחיות, להתפרנס, להיות חלק מהמדינה, לבנות את עתיד ילדיו.

"זאת המדינה שלי – והמשטרה צריכה לדאוג לי בדיוק כמו ליהודי. כחבר מרכז ליכוד, אני אומר: ראש הממשלה נתניהו צריך לעשות חשבון נפש על כל מה שמתרחש בימים האלה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,127 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

פצוע אנוש מפגיעת רחפן נפץ בראש הנקרה, 3 במצב קל

בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● דגל התורה דוחה את הצעת הקואליציה נגד פיזור הכנסת; "שבענו ממעשי סרק שנועדו למרוח זמן ולהסחת הדעת" ● נתניהו העיד במשפט דיבה נגד עיתונאים: מצבי הולך ומשתפר והוא בעשירון העליון של סולם הבריאות

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

למקרה שפיספסת

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.