JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אמנון פורטוגלי: האמון של שירה אטינג | זמן ישראל

האמון של שירה אטינג

שירה אטינג מתראיינת בתוכנית "60 דקות" של סי-בי-אס, ספטמבר 2023 (צילום: צילום מסך, סי-בי-אס)
צילום מסך, סי-בי-אס
שירה אטינג מתראיינת בתוכנית "60 דקות" של סי-בי-אס, ספטמבר 2023

שירה אטינג היא אולי הדוגמה האולטימטיבית לנשים שהחרדים והימין המיזוגיני, הגזעני, שונאים. היא הדוגמה לאישה שהחרדים והימין המיזוגיני מנסים לדחוף ל"שורות האחרונות באוטובוס" ולהעלים מהספירה הציבורית.

אישה לסבית, נשואה לרופאה ואם לבת בת כשנתיים, רב-סרן במילואים, טייסת מסוקי קרב, בעלת תואר ראשון במתמטיקה ובמדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון, ותואר שני בניהול ושינוי סביבתי מאוניברסיטת אוקספורד.

בתוכנית "60 דקות" של CBS בהנחיית המנחה המנוסה לסלי סטאל, אמרה אטינג:

"אם אתה רוצה שטייסים יוכלו לטוס ולירות טילים לתוך בתים בידיעה שהם עלולים להרוג ילדים, הם חייבים שיהיה להם את הביטחון החזק ביותר באנשים שמקבלים את ההחלטות האלה".

בעקבות דבריה של אטינג ב-CBS, נפתחו עליה שערי הגיהינום של חבורת מכונת הרעל של נתניהו, וגם תגובות שליליות מחלק מהטהרנים בצד השמאלי של המפה. אטינג ספגה מתקפות מחברי כנסת, שרים ופעילי ימין – וגם מהצד השמאלי של המפה, שהיא מנרמלת הרג ילדים.

אטינג לא אמרה שהיא רוצה להפציץ ילדים, היא לא אמרה שצריך להפציץ ילדים, ולא אמרה שזו מטרת ההפצצות של חיל האוויר. היא תיארה עובדה. היא אמרה דברי אמת שקשים לשמיעה. זה לא הפריע לחבורת מכונת הרעל של ביבי ולחלק מהטהרנים בצד השמאלי לצאת נגדה.

בבסיסו של דבר, מדובר על אמון במקבלי ההחלטות שעומדים בראש ההיררכיה האזרחית והפיקודית, שהם פועלים לטובת המדינה, ולא משיקולים זרים. באמון שהם שקלו את השיקולים הרלוונטיים לפני מתן הפקודה, ששקלו את האפשרות שביצועה עלול להרוג אזרחים חפים מפשע ואף ילדים, והחליטו על מתן הפקודה.

בבסיסו של דבר, מדובר על אמון במקבלי ההחלטות שעומדים בראש ההיררכיה האזרחית והפיקודית, שהם פועלים לטובת המדינה, ולא משיקולים זרים

שירה אטינג כנראה לא מכירה את חוקי המשחק בראיונות מסוג זה, ונראה לי שלא הכינה עצמה לריאיון. אילו הייתה חכמה יותר פוליטית, הייתה נמנעת מלומר דברים אלו בצורה שנאמרו. די היה לה לומר שחיילי בצה"ל ובכלל זה טייסים, צריכים להאמין באנשים השולחים אותם למשימות מסוכנות, למשימות בהן הם עלולים לעבור על הדגל השחור של אי חוקיות, וכיום איננו יכולים להאמין בקבוצה שעומדת בראש המדינה.

די היה לה לומר, כפי שהסבירה בעצמה בערוץ 12, אחרי הראיון ב-CBS:

"אנחנו אנשים שיש לנו כלי נשק ביד ואנחנו צריכים לדעת שכשאנחנו מפעילים את הנשק הזה, יש לנו אמון במקבלי ההחלטות. אתה גם לא רוצה לעשות משימות שהן בלתי מוסריות".

ואני אוסיף: אסור לך לבצע פקודות שהדגל השחור של אי חוקיות מתנופף עליהן.

על דוברי מכונת הרעל אין צורך להגיב, ולטהרנים אומר: אף אחד בישראל – להוציא אולי כמה קיצונים בשורות הימין – אינו רוצה להרוג ילדים.

מדובר על אמון במקבלי ההחלטות שעומדים בראש ההיארכיה האזרחית והפיקודית, שהם פועלים לטובת המדינה, ולא משיקולים זרים. מדובר באמון שהם שקלו את השיקולים הרלוונטיים לפני מתן הפקודה, ששקלו את האפשרות שביצועה עלול להרוג אזרחים חפים מפשע ואף ילדים, והחליטו על מתן הפקודה. מדובר באמון שלא מדובר בפקודות שהדגל השחור של אי חוקיות מתנוסס מעליהן.

מבחינה זו לא יכול להיות אמון במפקדים כמו עופר וינטר שהיה אז מח"ט גבעתי. וינטר כתב בדף קרבי למפקדי החטיבה ב-2014 ערב מבצע 'צוק איתן':

"ההיסטוריה בחרה בנו להיות בחוד החנית של הלחימה באויב הטרוריסטי 'העזתי', אשר מחרף מנאץ ומגדף, אלוקי מערכות ישראל…ה' אלוקי ישראל היה נא מצליח דרכינו, אשר אנו הולכים ועומדים להלחם למען עמך ישראל כנגד אויב המנאץ שמך".

ממש מלחמת דת.

צריך להודות לווינטר על שלא הוסיף את מה שכתוב בתורה על אויב כזה:

"עַתָּה לֵךְ וְהִכִּיתָה אֶת-עֲמָלֵק, וְהַחֲרַמְתֶּם אֶת-כָּל-אֲשֶׁר-לוֹ, וְלֹא תַחְמֹל, עָלָיו; וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד-אִשָּׁה, מֵעֹלֵל וְעַד-יוֹנֵק, מִשּׁוֹר וְעַד-שֶׂה, מִגָּמָל וְעַד-חֲמוֹר."

שמואל א' פרק ט"ו

מבחינה זו לא יכול להיות אמון בפוליטיקאים כמו סמוטריץ' האומרים בריש גלי ש"את הכפר חווארה צריך למחוק, אני חושב שמדינת ישראל צריכה לעשות את זה". כדאי להזכיר לסמוטריץ' את לידיצ'ה בצ'כיה, את אוראדור בצרפת, את דיסטומו ביוון, שם פעלו ברוח דבריו.

לא יכול להיות אמון בפוליטיקאים האומרים בריש גלי "הזכות שלי, של אשתי ושל הילדים שלי להסתובב ביהודה ושומרון יותר חשובה מזכות התנועה של הערבים. זכות החיים שלי קודמת לזכות התנועה".

לא יכול להיות אמון בפוליטיקאים האומרים בריש גלי "הזכות שלי, של אשתי ושל הילדים שלי להסתובב ביהודה ושומרון יותר חשובה מזכות התנועה של הערבים. זכות החיים שלי קודמת לזכות התנועה".

ולא יכול להיות אמון בממשלה הנוכחית, כאשר הדבר שחסר בה יותר מכל הוא אחריות לגורל המדינה.

צריך רק לראות מי שיושב בקבינט – ראש הממשלה בנימין נתניהו, יואב גלנט, יריב לוין, אלי כהן, איתמר בן גביר, בצלאל סמוטריץ', אבי דיכטר, רון דרמר, ישראל כ"ץ, מירי רגב – כדי להבין שכיום, אי אפשר לסמוך על שיקול הדעת של הקבינט המדיני-ביטחוני, ושכל הוראה שלו צריכה להיבדק האם דגל שחור – בלתי חוקי בעליל – מתנוסס מעליה.

אי אפשר לסמוך על שיקול הדעת של הקבינט המדיני-ביטחוני כיום, וכל הוראה של הקבינט צריכה להיבדק האם דגל שחור – בלתי חוקי בעליל – מתנוסס מעליה

סעיף 125 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955, קובע שחייל לא יישא באחריות פלילית לכך שלא קיים פקודה, אם ברור וגלוי שפקודה שניתנה לו אינה חוקית.
בפרשת כפר קאסם קבע בית המשפט הצבאי את "מבחן הדגל השחור" – אותו מבחן מוסרי-ערכי, המחייב כל חייל להימנע מציות לפקודה שהיא בלתי-חוקית בעליל:

"סימן היכרה של פקודה 'בלתי-חוקית בעליל' – מן הדין שיתנוסס כדגל שחור מעל לפקודה הנתונה, ככתובת אזהרה האומרת: 'אסור!' לא אי-חוקיות פורמלית, נסתרת או נסתרת למחצה, לא אי-חוקיות המתגלה רק לעיני חכמי משפט חשובה כאן, אלא: הפרת חוק גלויה ומובהקת, אי-חוקיות ודאית והכרחית המופיעה על פני הפקודה עצמה, אופי פלילי ברור של הפקודה או של המעשים שהפקודה מצווה לעשותם, אי-חוקיות הדוקרת את העין ומקוממת את הלב, אם העין אינה עיוורת והלב אינו אטום או מושחת – זוהי מידת אי-החוקיות הדרושה כדי לבטל את חובת הציות של חייל ולהטיל עליו את האחריות הפלילית למעשיו".

זו אינה רק הוראה משפטית, נכתב עוד, "בשביל צה"ל והמדינה כולה זהו צורך ביטחוני עליון".

"כי מהי עליונות רוחנית זו שלנו על אויבינו הסובבים אותנו, שבזכותה קיימת מדינתנו: לא רק רוח ההקרבה של חיילינו, לא כושרנו הטכני בלבד, אלא גם – ואולי בעיקר – רמתה המוסרית של המדינה, של צבאה ושל כל אזרחיה. התנהגות מוסרית אלמנטרית אינה ניתנת לחלוקה. זלזול בזכויות היסוד של האזרח הערבי סופה להביא להידרדרות מוסרית כללית".

בנושא זה אני ממליץ לראות את הפרק הראשון של הסרט המעולה 'האחת', על הפלת המטוס הלובי מעל שמי סיני ב-1973.

אירוע הפלת המטוס האזרחי הלובי

שבעה חודשים לפני מלחמת יום כיפור, ב-21 בפברואר 1973, טיסה 114 של ליבייאן אירליינס נקלעה לסופת חול כבדה. מטוס הנוסעים שאמור היה לנחות בקהיר לא מצא את דרכו ונסחף מזרחה לכיוון סיני.

בקרת חיל האוויר בישראל זיהתה את החדירה, בלי לדעת שמדובר במטוס נוסעים אזרחי. שני מטוסי פנטום ישראליים בהובלת יפתח זמר מפקד טייסת 201, יצאו לקראת המטוס בכוונה ליירטו. הם מצאו את המטוס הלובי וזיהו שזה מטוס אזרחי.

יפתח זמר שיחזר: "עכשיו אני נכנס מאוד קרוב ויושב הכי קרוב שאתה יכול לשבת לפני שאתה מתנגש בטייס, ואנחנו רואים אחד את השני".

בשלב זה המטוס הלובי לא מסוכן וכבר לא יהיה מסוכן. מה עושים?

"פעם או פעמיים אומרים לי תפיל אותו, תפיל אותו. ואני אומר חכו, חכו, חכו, לא…יש לי תחושת בטן שאני לא יודע להסביר אותה, כי אין לי שום סיבה הגיונית למה לא, ואני יורה שניים שלושה צרורות בתותח, לא עליו – ישר קדימה".

"פעם או פעמיים אומרים לי תפיל אותו, תפיל אותו. ואני אומר חכו, חכו, חכו, לא…יש לי תחושת בטן שאני לא יודע להסביר אותה, כי אין לי שום סיבה הגיונית למה לא"

עכשיו אחרי איזה סטקטו, הפסקה, אומרים להם [לטייסים הישראליים] "תפילו אותו".

יפתח זמר: "אני בין לתמרן ובין להגיד [לשאול] למספר 2 מה לעשות? כל הזמן חושב: דגל שחור או לא דגל שחור, בלתי חוקי בעליל או לא בלתי חוקי בעליל. זו הוראה ישירה של מוטי הוד מפקד החיל, זה ללא ספק. ואני כל הזמן עסוק בהתלבטות האם הספק שלי הוא מספיק חזק בשביל להתגבר על פקודה ברורה לגמרי של מפקד החיל?

"ואני, מה אתם רוצים ממנו [ מהמטוס הלובי], הוא הלך לאיבוד, ואני אומר ניסיון אחרון אולי הוא לא. ואז אני יורה, כי אני עדיין איש המערכת ואני מקבל את הפקודות אפילו שאני לא אוהב אותן ואני עושה מה שמפקד החיל אומר".

ואת המאמר של זאב רז "חיים גורי שלי":

מלחמת לבנון הראשונה. שעת ערב. חיים גורי מצלצל, מוטרד. שמע על פגיעה בחפים מפשע… גם במלחמה, מפקד חיל האוויר אינו מוותר על מפגשים פנים אל פנים עם מפקדי הכנפות ומפקדי הטייסות. ברמת־דוד הוא [חיים גורי] פוגש את מפקד הכנף, הרצל בודינגר, לימים מפקד החיל.

אנו משמיעים לו הקלטה טרייה של שיחה בין טייס לכוח קרקעי .

חיים מצית את מקטרתו ומאזין דוּמָם.

זה היה יום קודם. הכוח שנע צפונה על חוף לבנון טעה בניווט ונכנס למחנה הפליטים ראשידייה הסמוך לצור. אש תופת נורתה עליו מכל עבר והוא קרא לעזרה.

רביעיית כפירים חמושה בפצצות הוזנקה לסייע לו. המוביל היה מפקד הטייסת, סא"ל דני סחף, בן קיבוץ מעגן מיכאל…דני יצר קשר עם הכוח, שדרש ממנו "ללכת על ראשידייה".

סחף, נאמן להנחיותיו של מפקד החיל ולרוח אותה ספג מאז ענד את כנפי הטיסה, ביקש מהכוח "מטרה מוגדרת שממנה יורים עליכם". מטרה כזאת לא קיבל ולכן נמנע מלתקוף. דו־שיח של חֵרשים נמשך בין הכחול לירוק עד שאזל הדלק במיכליהם של מטוסי הכפיר.

לאחר שנחתו הניח מפקד הטייסת את הקלטת השיחה על שולחנו של מפקד הכנף: "אני מבקש שתגיד לי אם נהגתי נכון".

נדלק ויכוח לוהט. "הדם שלנו לא כחול! הוא אדום בדיוק כמו של הירוקים!" זעק מישהו שהיה כנראה נוהג אחרת באותו מצב. הרצל סיכם את הוויכוח כשהוא נותן, כצפוי, גיבוי מלא למפקד טייסת הכפירים.

ג'ורי מכבה את המקטרת ומתיישב לצידי בצסנה.

"אם אלה הוויכוחים ביניכם, נרגעתי".

אמנון פורטוגלי הוא חוקר תאגידים, ניאוליברליזם ואנרגיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
תגובת דני סחף הארוע היה מעל צור. הוראת קצין הסיוע האוירי המצוות לכוח הקרקעי הייתה "אין לי מטרה בשבילך, יש הנחייה מהדרג הכי גבוה למחוק את העיר מעל האדמה, רד על מה שאתה רוצה" הוא פשוט לא ... המשך קריאה

תגובת דני סחף
הארוע היה מעל צור. הוראת קצין הסיוע האוירי המצוות לכוח הקרקעי הייתה "אין לי מטרה בשבילך, יש הנחייה מהדרג הכי גבוה למחוק את העיר מעל האדמה, רד על מה שאתה רוצה" הוא פשוט לא היה מסוגל להנחות אותי ובמצב זה אני פשוט לא יכולתי לסייע לכח.

לפוסט המלא עוד 1,445 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 20 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: ארצות הברית מוכנה להמתין כמה ימים ל"תשובה הנכונה" מאיראן

בן גביר פרסם סרטון שבו משתתפי המשט כפותים, נלקחים בכוח ומוחזקים כשראשיהם על הקרקע; מספר מדינות, בהן צרפת ואיטליה, זימנו את שגרירי ישראל לבירור ● מפקד חטיבה 401 נפצע קשה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון ● אושרו בקריאה טרומית הצעות של הקואליציה ושל האופוזיציה לפיזור הכנסת ● דיווח: ישראל וארצות הברית תכננו להעמיד את אחמדינז'אד בראשות איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים

ישראל לא איבדה רגש, היא איבדה את היכולת לעצור

ביום העצמאות האחרון ישבתי עם הילדים על הספה, בזמן שבחוץ עוד נשמעו זיקוקים ושירים. הטלפון היה פתוח על החדשות. ואז עלתה הידיעה על הנער שנרצח בפתח תקווה.

אני זוכרת את התחושה הפיזית בבטן. לא רק בגלל הרצח עצמו, שהיה מזעזע, אלא בגלל משהו אחר שהבהיל אותי כמעט באותה מידה: כמה מהר הכול המשיך.

טלי לאופר היא כותבת, אשת תוכן ומנהלת אמנותית במוסדות תרבות ואמנות. עוסקת בתרבות, חברה, חינוך וסיפורים אנושיים ומביאה קול אישי, חד ורגיש המחבר בין יצירה, אנשים ותהליכים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 836 מילים
אמיר בן-דוד

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

מחשבות על אירועי האלימות המזעזעים בחברה הישראלית

לאחרונה נחשפנו כולנו לרצח המזעזע של ימנו בנימין זלקה ז"ל על ידי נערים בפתח תקווה. מי שנחשף לתמונות ראה רצח אכזרי בהשתתפות בני נוער רבים – מראות בלתי נתפסים.

לצערי, מאז אנו עדים למקרי אלימות רבים נוספים של בני נוער. בדיוק בעודי כותב על הרצח בפתח תקווה אני קורא על תלמיד יסודי שהכה עד זוב דם את מנהלת בית הספר בו הוא לומד. 

מתן ראב״ד הוא חבר הנהלה רחבה בארגון מנהיגים ומנהל מקיף ש״י עגנון בנתניה. בעל ותק של 16 שנים במערכת הפורמלית, 7 שנים כמנהל במערכת החינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 704 מילים

למקרה שפיספסת

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.