JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יעקב צלאל: לא לממשלת אחדות תחת נתניהו והליכוד | זמן ישראל

לא לממשלת אחדות תחת נתניהו והליכוד

בני גנץ ויאיר לפיד במליאת הכנסת, 20 בפברואר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
בני גנץ ויאיר לפיד במליאת הכנסת, 20 בפברואר 2023

ממשלת אחדות תחת בנימין נתניהו היא תרגיל פריקת אחריות. על יאיר לפיד, בני גנץ ללכד כוחות, להפוך לסיעה הגדולה בכנסת, לדרוש ראשות הממשלה.

הרמטכ"ל, ראש אמ"ן צריכים לסיים את תפקידיהם.

ללפיד וגנץ, מובילי שתי מפלגות האופוזיציה הגדולות ביותר, אסור להיכנס לממשלתו של בנימין נתניהו, שידיה טובלות בדם אלפי ישראלים. אסור עליהם להיכנס לממשלה בראשות הליכוד, שכל חבריה התגלו בשנים האחרונות כחדלי אישים, מחריבי הדמוקרטיה, הורסי ישראל.

ללפיד וגנץ אסור להיכנס לממשלתו של בנימין נתניהו, שידיה טובלות בדם אלפי ישראלים. אסור עליהם להיכנס לממשלה בראשות הליכוד, שכל חבריה התגלו בשנים האחרונות כחדלי אישים, מחריבי הדמוקרטיה, הורסי ישראל

במידת הצורך הם יכולים להעניק לממשלה ולצבא תמיכה חיצונית. ממילא הם לא הולכים לעשות את הדבר הטבעי ביותר, הגשת הצעת אי אמון בממשלה השבוע, כאשר הכנסת אמורה לחדש את פעילותה.

המנגנונים הצבאיים והאזרחיים יכולים לפעול מספיק טוב גם ללא לפיד וגנץ, שרק ייתנו הכשר לנתניהו, ויצילו את הקריירה הפוליטית שלו, תוך כדי הטלת ישראל לכאוס גדול עוד יותר.

נתניהו, בתמרונים פוליטיים, שקרים, שימוש בערוץ 14, בישראל היום ובשופרות בערוצי התקשורת השונים, ידאג שרכיבי "מכונת הרעל" שלו ימררו מדי יום את חיי שותפיו לממשלת האחדות, ידאג שיטילו עליהם את האחריות לטבח מאות אזרחים ישראליים, ואת האחריות לעסקת חילופי שבויים גדולה עם החמאס. אם במלחמת יום הכיפורים לא הוקמה ממשלת אחדות, אין סיבה להקימה גם הפעם.

הסערה הרי צפויה להגיע ולטלטל את נתניהו וממשלתו לבירא עמיקתא כאשר הגבולות יירגעו. יש לקוות שעוד קודם לכן, כשמאות המשפחות שיקיריהן ויקירותיהן נהרגו, עשרות האלפים שיקיריהן ויקירותיהן נפצעו, והאלפים שיקירותיהן ויקיריהן מוחזקים בשבי החמאס – יצאו לרחובות כדי לפחות להחזיר את החטופים בחיים.

המנגנונים הצבאיים והאזרחיים יכולים לפעול מספיק טוב גם ללא לפיד וגנץ, שרק ייתנו הכשר לנתניהו, ויצילו את הקריירה הפוליטית שלו, תוך כדי הטלת ישראל לכאוס גדול עוד יותר

נתניהו, אגב, כבר החל לבצר את כוחו, כאשר מינה את גל הירש, איש הליכוד, לממונה על נושא החטופים והנעדרים. הוא גם לא ימהר להחליף קצינים בכירים, שנמצאים היום באותה סירה טובעת ביחד עימו.

איחוד כוחות

על לפיד וגנץ לאחד כוחות, להפוך לסיעה אחת, שתהיה הסיעה הגדולה בכנסת (שגם בה יהיו שתולים ימניים דוגמת גדעון סער ואחרים). בתוקף זה עליהם לדרוש את ראשות הממשלה וסילוקן מהממשלה של מפלגות הימין הקיצוני וביטול ההסכמים והכספים הקואליציוניים שהובטחו והוענקו לחרדים. הליכוד, ששריו וח"כיו הוכיחו בחודשים האחרונים את אפסותם, יורחק לספסלים האחוריים.

אחת מהפעולות הראשונות שעל הממשלה החדשה יהיה לעשות הוא למנות מפקדים חדשים לצבא. עד כמה שהרמטכ"ל וראש אמ"ן הם קצינים מוכשרים, היום, אחרי הכישלון המודיעיני והמבצעי הקולוסליים, הם הפכו לבובות, קצינים חסרי סמכות כלפי פקודיהם. עליהם לפנות את תפקידיהם בהקדם האפשרי. אותו דבר אמור גם, בראש ובראשונה, בראש הממשלה.

(ראש הממשלה הבא מן הראוי שיהיה גדי אייזנקוט, לרמטכ"ל יש למנות את האלוף במיל' יאיר גולן).

על לפיד וגנץ לאחד כוחות לסיעה אחת, שתהיה הסיעה הגדולה בכנסת. בתוקף זה עליהם לדרוש את ראשות הממשלה וסילוקן מהממשלה של מפלגות הימין הקיצוני וביטול ההסכמים והכספים הקואליציוניים לחרדים

ועדת חקירה בשידור חי

אם אחרי מלחמת יום הכיפורים נדרשה ועדת חקירה לחשיפת המחדלים, הרי שהפעם מחדלי הצבא נחשפו בשידורים החיים של החמאס. ועדת חקירה ממלכתית תהיה חיונית לבירור עובדות והסקת מסקנות. אולם מסקנות ראשוניות, כמו אלה שפרסמה ועדת אגרנט באפריל 74', אין כל קושי להסיק ממה שראו העיניים ביומיים האחרונים ברשתות החברתיות (הרשתות הרשמיות בישראל לא העזו לשדר זאת בשידור חי). קריסה טוטאלית של המערך הצבאי הישראלי מול רצועת עזה, אסון שלא היה כדוגמתו ב-75 שנות המדינה.

הקריסה הזאת היא באחריות מפקדי הצבא וראש הממשלה.

אסור להשאיר אותם בתפקידיהם שעה אחת נוספת. בימים הקרובים עתיד להתפתח באזור עימות משמעותי, שיתכן וישתק את המדינה; אסור שנתניהו יעמוד בראש המדינה בשעה הגורלית הזאת.

יעקב צלאל הוא עיתונאי

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ממשלת אחדות / ד"ר אברהם בן עזרא +×+×+×+×+×+ אם לשלול את הקמתה של ממשלת אחדות - הטעם לכך צריך להיות ענייני, והוא, כי הצמד המכונה "הארוך והחלול" לא יכול, לא מסוגל, לא כשיר לתרום מאומה לממ... המשך קריאה

ממשלת אחדות / ד"ר אברהם בן עזרא
+×+×+×+×+×+
אם לשלול את הקמתה של ממשלת אחדות – הטעם לכך צריך להיות ענייני, והוא, כי הצמד המכונה "הארוך והחלול" לא יכול, לא מסוגל, לא כשיר לתרום מאומה לממשלה, והכללתו בממשלה הינה רק מטעמי מוראל העם והצבא.
אחרי הצמד ישנם אזרחים רבים שבחרו בהם. בין אם הבחירה מושכלת ובין אם היא "בחירה שלילית" (במובן שבחרו שלחת ראש הממשלה ולא חיוב גנץ או לפיד) – אין להתעלם ממסה של ציבור הבוחרים.
לכן, בזמן חירום, עדיף (לא הכרחי) כי הצמד יצטרף לממשלה רחבה.
נשאלת השאלה, ומה הם יעשו בתוכה?
התשובה היא, רצוי שכלום.
עדיפות ראשונה היא שלא ייכללו בקבינט הביטחוני ולא תהיה להם אפשרות השפעה על המהלכים.
אפשרות שניהם היא שתהיה להם זכות דיבור, ואז הם ייצרו הפרעה במידת-מה אך הפרעה כזו בטלה בשישים אל מול התמורה המוראלית.
לפיד וגנץ, שניהם כבר הוכיחו לכל מי שהיה בספק את הרמה האינטלקטואלית שלהם, והיא למרבה הצער במפלס הרצפה.
אעפ"כ, מאחוריהם ציבור בוחרים שצריך להתחשב בו, לפחות למראית עין.

לפוסט המלא עוד 556 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 29 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.