JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר עינת שושן רפאלי: חוסן עורפי מעורר השראה – מדינת ישראל, אוקטובר 2023 | זמן ישראל

חוסן עורפי מעורר השראה – מדינת ישראל, אוקטובר 2023

מתנדבים ישראלים מאכילים חיילים על גבול עזה, 11 באוקטובר 2023 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
אורן בן חקון/פלאש90
מתנדבים ישראלים מאכילים חיילים על גבול עזה, 11 באוקטובר 2023

בימים האחרונים כולנו עדים למלחמת עולם שלישית במדינת ישראל, לשואה של המאה ה-21, למעשים שהשכל הישר לא מסוכל להכיל. המעשים של ארגון המוות, פני הרוע והמפלצת חמאס, במשך שנים השתדל לצייר את עצמו כארגון תמים שפועל למען צדקה ומגייס כספים למען אזרחי עזה המסכנים – התגלו ונחשפו ב-7 באוקטובר 2023, תאריך שייזכר בחברה הישראלית לדיראון עולם.

לא תארנו לעצמנו עד כמה יצור אנושי יכול להפוך לחיית טרף ולטבוח באזרחים ואזרחיות, ילדים וילדות, מבוגרים ומבוגרות, חיילים, מפקדים ומפקדות, פועלים זרים, חיות מחמד וכל דבר שבא ליד שלהם. היום כולם יודעים, מהשמאל ומהימין, מהתומכים ומהמתנגדים שמדובר בחיות טרף מהסוג השפל ביותר, על זה עוד ידובר בספרי ההיסטוריה.

לא תארנו לעצמנו עד כמה יצור אנושי יכול להפוך לחיית טרף ולטבוח באזרחים ואזרחיות, ילדים וילדות, מבוגרים ומבוגרות, חיילים, מפקדים ומפקדות, פועלים זרים, חיות מחמד וכל דבר שבא ליד שלהם

אלימות רצחנית כלפי עמים, קבוצות אתניות שונות ובני אדם פגשנו בהיסטוריה האנושית. ברוב המקרים קראנו על כך מתוך ספרים, עיתונות וסיפורים ושמענו עדויות. אך בחוויה שלי מעולם לא חוויתי אלימות רצחנית כל כך קרוב – כאן ועכשיו, במרחק של 200 ק"מ מהמקום בו אני גרה, אלימות מטורפת שבן אנוש לא מסוגל לעכל.

בתמונות, בסרטונים בקבוצות החברתיות ראיתי ודמיינתי לנגד עיני את הפוגרומים והפרעות ביהודים לאורך ההיסטוריה האנושית, הרשימה ארוכה ואציין רק את חלקה.

  • פרעות הפ-הפ בשנת 1819 כנגד יהודי גרמניה שנמשכו שלושה חודשים, ובסופם מספר הקורבנות לא היה ידוע.
  • פרעות קישינב שנמשכו שלושה ימים בשנת 1903 על רקע הסתה אנטישמית רוסית, שם נרצחו מעל 50 יהודים.
  • פרעות תרפ"ט בהם ערבים פרצו לשכונות יהודיות בירושלים ורצחו מעל 130 יהודים.
  • פרעות עדן שהתרחשו בעקבות החלטת כ"ט בנובמבר בשנת 1947 ונמשכו יומיים, שם נרצחו 82 יהודים.
  • פרעות הפרהוד, פוגרום שנעשה ביהודי בגדאד בחג השבועות, ו' בסיוון–ז' בסיוון תש"א, 1–2 ביוני 1941. במהלך הפרעות נרצחו, לפי הערכות שונות, בין 180 למעל ל-1,000 יהודים, לפחות 2,118 נפצעו, לפחות 242 ילדים היו ליתומים ורכוש רב נבזז.

אירועים נוספים של אלימות כלפי יהודים היו רבים משחר ההיסטוריה, כששיאם בשואת היהודים, רצח שיטתי של 6 מיליון יהודים חפים מכל פשע שנרצחו על ידי מכונת הרשע של הנאצים רק בשל היותם יהודים.

אי אפשר להתעלם גם מאירועי שומר חומות שהתרחשו רק לפני כשנתיים והציגו את התגלמות השנאה כלפי העם היהודי באופן המבזה והקשה ביותר, בתוך רחובות הערים המעורבות בישראל.

אלימות רצחנית כלפי עמים, קבוצות אתניות ובני אדם פגשנו בהיסטוריה האנושית. ברוב המקרים קראנו על כך בספרים, בעיתונות בסיפורים ובעדויות. אך בחוויה שלי מעולם לא חוויתי אלימות רצחנית כה קרוב

אחד מאירועי הרצח המחרידים שהאנושות הכירה היה רצח העם בו שבט ההוטו חיסל באופן שיטתי את שבט הטוטסי ברואנדה של אמצע שנות ה-90 במאה הקודמת. ההוטו רצחו וטבחו במעל 800 אלף בני אדם מבני הטוטסי באלימות אכזרית, המזכירה את זאת שאנו עדים לה היום כאן בישראל – בעוטף בשנת 2023.

שם ההוטו רצחו, שרפו, בזזו, אנסו, חטפו, ערפו ראשים ושימשו ככל הנראה כדוגמה אישית לחמאס-דעאש בימינו אנו. ברואנדה העולם שתק ונתן לבני ההוטו לעשות שפטים בטוטסי במשך ארבעה חודשים. אפילו ארצות הברית הדמוקרטית לא התערבה ואף לא רצתה להגדיר את הרצח ברואנדה כרצח עם. אם הייתה מגדירה אותו ככזה היא הייתה צריכה לשלוח סיוע וכוח צבאי, דבר שנמנעה ממנו. לשמחתי היום ארצות הברית מבינה שעליה להתערב ולהגן עלינו, אחרת הפונדמנטליזם הקיצוני המטורף הזה ייגע גם בה.

תושבי העוטף, אלו שמגינים והגנו על כל אחד מאתנו בגופם, חוו את הטראומה של חייהם, רצח המוני ללא אבחנה בתוך המיטות והבתים שאמורים להיות מבצרם. אין מילים לתאר את הזוועות, את החללים, את הגופות בשקיות, את ריח השריפה, המוות, הבתים השרופים והנפש הפצועה והמדממת של הניצולים, הגיבורים והגיבורות שלנו.

לצד הכאב שחודר את חדרי הלב יש אור שבוקע, נבטים של טוב, יש המון מעשי גבורה של אזרחים מעוררי השראה, מעשים שגורמים לצמרמורת של ממש בכל הגוף ומספרים לנו את הסיפור של הישראליות הכל כך מיוחדת שלנו. שממחישים את  המשפט "שבט אחים גם יחד".

לצד הכאב שחודר את חדרי הלב יש אור שבוקע, נבטים של טוב, יש המון מעשי גבורה של אזרחים מעוררי השראה, שגורמים לצמרמורת של ממש בגוף ומספרים לנו את סיפור הישראליות הכה מיוחדת שלנו

בימים אלו נמדד החוסן החברתי והיכולת שלנו כעם להתלכד יחד ולהיות סולידריים ולא בהכרח על ידי ניהול מדיני של מנהיגים, אלא על ידי ניהול של העם. עם ישראל מתגלה שוב בחוסנו, בדיוק כמו בפעמים קודמות והפעם באופן מפואר יותר ביכולת ההתלכדות שלו – "אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד".

כולם נרתמים לעזרה וסיוע, צעירים ומבוגרים, גברים ונשים, מכל המעמדות, העדות, המגזרים ומכל האזורים הגיאוגרפים בישראל למען הנפגעים הרבים שהלב והראש מסרבים להאמין לסבל העצום שעברו, עוברים ויעברו בעתיד.

פעילות אזרחית טהורה למען הקהילה שכוללת: סיוע ועזרה לקשישים, עמידה ארוכה בתורים לתרומת דם למען הפצועים, התגייסות המונית לשורות צה"ל מהארץ ומהעולם, הפגנות תמיכה בישראל ובעולם למען המדינה – הקהילה בדרום – החיילים בחזית והעורף הלוחם, גיוס תרומות למען התושבים לוחמי ולוחמות הדרום ולמען החיילים.ות שלנו, הצעה למתן כופר על ידי מיליונר יהודי (רוברט ברמן) עבור כל חטוף, עמידה בצמתים עם ציוד ואוכל לחיילים בדרכם לפעילות, איסוף המוני של ציוד למען תושבי הדרום והחיילים ועוד ועוד ועוד. כמה זה ממלא את הלב והנשמה! לדעת, שעם ישראל חי למרות ובזכות הכל.

הימים המאתגרים שעוברים עלינו חייבים להיות מאורגנים באופן שבו נפעל בכדי לשמור על שפיות יחסית. מה עלינו לעשות בימים אלו?

  • בואו נדבר על הנורמליות של הפחד והחרדה, נספר את הרגשות שלנו בלי מעצורים.
  • נמדוד ונשקול  את הצפייה בכל אמצעי התקשורת.
  • נשמור על שיגרה יומית ככל שניתן – שעות שינה, עיסוק בעבודות, למידה ככל שניתן.
  • נעשה ספורט.
  • נקשיב למוסיקה שאוהבים.
  • נשנן כמה פעמים ביום: אני יכול להתמודד עם זה! גם זה יעבור!
  • ונשאל את עצמנו: מה אני יכול ללמוד מזה? מה הדברים שאני מודה עליהם? היכן אני יכול להיות משמעותי להתנדב ולתרום?

והכי חשוב נדאג להיות תמיד בפעילות ולא לשקוע בתהומות הכאב והרע.

בימים אלו נמדד החוסן החברתי והיכולת שלנו כעם להתלכד יחד ולהיות סולידריים ולא בהכרח על ידי ניהול מדיני של מנהיגים, אלא על ידי ניהול של העם. עם ישראל מתגלה שוב בחוסנו

זכרו שמאז ומתמיד היו מלחמות ואירועי טראומה ומשבר לחברה הישראלית בכלל ולכל אחד באופן אישי. עלינו לזכור שלא נולדנו אתמול, ונצליח להתגבר ולעבור גם את המשבר הזה.

לחיי העם הזה שכמה טוב שהוא כזה!

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 955 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 20 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: ארצות הברית מוכנה להמתין כמה ימים ל"תשובה הנכונה" מאיראן

בן גביר פרסם סרטון שבו משתתפי המשט כפותים, נלקחים בכוח ומוחזקים כשראשיהם על הקרקע; מספר מדינות, בהן צרפת ואיטליה, זימנו את שגרירי ישראל לבירור ● מפקד חטיבה 401 נפצע קשה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון ● אושרו בקריאה טרומית הצעות של הקואליציה ושל האופוזיציה לפיזור הכנסת ● דיווח: ישראל וארצות הברית תכננו להעמיד את אחמדינז'אד בראשות איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים

ישראל לא איבדה רגש, היא איבדה את היכולת לעצור

ביום העצמאות האחרון ישבתי עם הילדים על הספה, בזמן שבחוץ עוד נשמעו זיקוקים ושירים. הטלפון היה פתוח על החדשות. ואז עלתה הידיעה על הנער שנרצח בפתח תקווה.

אני זוכרת את התחושה הפיזית בבטן. לא רק בגלל הרצח עצמו, שהיה מזעזע, אלא בגלל משהו אחר שהבהיל אותי כמעט באותה מידה: כמה מהר הכול המשיך.

טלי לאופר היא כותבת, אשת תוכן ומנהלת אמנותית במוסדות תרבות ואמנות. עוסקת בתרבות, חברה, חינוך וסיפורים אנושיים ומביאה קול אישי, חד ורגיש המחבר בין יצירה, אנשים ותהליכים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 836 מילים
אמיר בן-דוד

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

מחשבות על אירועי האלימות המזעזעים בחברה הישראלית

לאחרונה נחשפנו כולנו לרצח המזעזע של ימנו בנימין זלקה ז"ל על ידי נערים בפתח תקווה. מי שנחשף לתמונות ראה רצח אכזרי בהשתתפות בני נוער רבים – מראות בלתי נתפסים.

לצערי, מאז אנו עדים למקרי אלימות רבים נוספים של בני נוער. בדיוק בעודי כותב על הרצח בפתח תקווה אני קורא על תלמיד יסודי שהכה עד זוב דם את מנהלת בית הספר בו הוא לומד. 

מתן ראב״ד הוא חבר הנהלה רחבה בארגון מנהיגים ומנהל מקיף ש״י עגנון בנתניה. בעל ותק של 16 שנים במערכת הפורמלית, 7 שנים כמנהל במערכת החינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 704 מילים

למקרה שפיספסת

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.