JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פרסום ראשון: מגעים עם קונגו לקליטת רבבות עזתים ב"הגירה מרצון" | זמן ישראל
"העולם צריך לתמוך בהגירה ההומניטרית הזו"

מגעים עם קונגו לקליטת רבבות מהגרים עזתים

פרסום ראשון למרות גינוי חריף של משרד החוץ האמריקאי, יוזמת ההגירה מרצון של פלסטינים תושבי עזה הופכת מתחת לפני השטח למדיניות הרשמית והמובילה של הממשלה ● בשבוע שעבר אמר נתניהו בישיבת סיעת הליכוד כי "הבעיה שלנו זה מדינות שמוכנות לקלוט ואנחנו עובדים על זה" ● כעת נודע לזמן ישראל כי המדינה העיקרית עימה מתנהלים כעת מגעים היא קונגו ● ובישראל מקווים שגם סעודיה תסכים לקלוט מאות אלפי עזתים

פלסטינים במחנה הפליטים אל-בורייג' נמלטים בדרך סלאח א-דין לדרום רצועת עזה, 5 בנובמבר 2023 (צילום: AP Photo / Hatem Moussa)
AP Photo / Hatem Moussa
פלסטינים במחנה הפליטים אל-בורייג' נמלטים בדרך סלאח א-דין לדרום רצועת עזה, 5 בנובמבר 2023

מדיניות ההגירה מרצון של תושבי עזה הופכת אט-אט למדיניות המובילה והרשמית בממשלה ובקואליציה. ראש הממשלה בנימין נתניהו נתן את ההכשר, ושרים וחברי כנסת מכל סיעות הקואליציה הולכים בעקבותיו.

כל שרי הציונות הדתית ועוצמה יהודית, בראשם בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, תומכים בתוכנית ההגירה מרצון ומטיפים לה, והיום גם שרים וחברי כנסת בליכוד מחממים את מנוע הטרנספר.

השרה לענייני מודיעין גילה גמליאל אמרה אתמול לזמן ישראל כי "ההגירה מרצון היא התוכנית הטובה והריאלית ביותר ליום שאחרי הלחימה".

ביום שני שעבר הודיע ראש הממשלה נתניהו בישיבת סיעת הליכוד כי הוא פועל להביא להגירה מרצון של תושבים עזתים למדינות אחרות. "הבעיה שלנו זה מדינות שמוכנות לקלוט ואנחנו עובדים על זה", אמר נתניהו. ראש הממשלה הגיב אז לדברי ח"כ דני דנון, שציין בישיבה כי "בעולם כבר דנים באפשרויות של הגירה מרצון".

"הבעיה שלנו זה מדינות שמוכנות לקלוט ואנחנו עובדים על זה", הגיב נתניהו לדברי דני דנון, שציין בישיבה כי "בעולם כבר דנים באפשרויות של הגירה מרצון"

משאית, שעליה תושבים שנמלטו ממרכז רצועת עזה, מגיעה לרפיח, 26 בדצמבר 2023 (צילום: MOHAMMED ABED / AFP)
משאית, שעליה תושבים שנמלטו ממרכז רצועת עזה, מגיעה לרפיח, 26 בדצמבר 2023 (צילום: MOHAMMED ABED / AFP)

אתמול גינה משרד החוץ האמריקאי את האמירות של סמוטריץ' ובן גביר על הגירה מעזה, וכינה אותן "מתסיסות וחסרות אחריות". נתניהו הבהיר בתגובה כי "אמירות מהסוג הזה אינן המדיניות של הממשלה" – למרות ובניגוד לאמירה שלו משבוע שעבר.

בפועל, כולם עובדים במרץ על מימוש הרעיון. לזמן ישראל נודע כי המדינה העיקרית שעימה מתנהלים היום מגעים חשאיים על קליטת רבבות מהגרים מעזה היא קונגו. לדברי גורם בכיר בקבינט המדיני-ביטחוני, "קונגו תהיה מוכנה לקלוט מהגרים, ואנחנו במו"מ עם מדינות נוספות".

המדינה העיקרית שעימה מתנהלים היום מגעים חשאיים על קליטת רבבות מהגרים מעזה היא קונגו. לדברי גורם בכיר בקבינט המדיני-ביטחוני, "קונגו תהיה מוכנה לקלוט מהגרים, ואנחנו במו"מ עם מדינות נוספות"

אתמול (שלישי) התקיים בכנסת כנס על היום שאחרי, אשר יזמה שדולה חדשה בשם "הניצחון הישראלי". השרה גמליאל טענה שם כי "בסיום המלחמה שלטון חמאס יקרוס, אין שלטון מוניציפלי, האוכלוסייה האזרחית תהיה תלויה לחלוטין בסיוע ההומניטרי. לא תהיה תעסוקה ו-60 אחוזים מהשטח החקלאי של עזה יהפכו לאזורי חיץ ביטחוניים".

בדיונים הפנימיים מציגה גמליאל את מפת הרצועה אחרי הלחימה שבה התושבים שיישארו יהיו סגורים מכל הכיוונים, ישראל תנתק קשר מעזה ותרחיב את גבולות הביטחון שלה ללא הכר, תשלוט על ציר פילדלפי ותטיל מצור ימי קבוע בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר.

פלסטינים עומדים בתור לקבל מזון ברפיח שבדרום רצועת עזה, 20 בדצמבר 2023 (צילום: AP Photo/Hatem Ali)
פלסטינים עומדים בתור לקבל מזון ברפיח שבדרום רצועת עזה, 20 בדצמבר 2023 (צילום: AP Photo/Hatem Ali)

לדברי גמליאל, אסור לתת את הרצועה לידי הרשות הפלסטינית ואסור גם להשאיר את תושבי עזה ברצועה, מכיוון שהם נחשפים לחינוך ולשנאה מתמדת של ישראל ולכן הם רק יחכו להזדמנות הבאה לבצע טבח ביישובים בתוך ישראל.

"הבעיה של עזה היא לא רק בעיה שלנו", אומרת גמליאל. "העולם צריך לתמוך בהגירה ההומניטרית הזו, כי זה הפתרון היחידי שאני מכירה, גם מבחינת התושבים".

"הבעיה של עזה היא לא רק בעיה שלנו", אומרת גמליאל. "העולם צריך לתמוך בהגירה ההומניטרית הזו, כי זה הפתרון היחידי שאני מכירה, גם מבחינת התושבים"

ח"כ דנון הוא אחד מראשי התומכים בתוכנית ההגירה מרצון. אתמול הוא הציג בכנס בכנסת  את תוכנית חמשת השלבים שלו (פירוז, הקמת רצועת ביטחון, נוכחות ישראל במעבר רפיח, הגירה מרצון, מיגור רוח הטרור).

באמצע נובמבר פרסם דנון מאמר ב"וול סטריט ג'ורנל" יחד עם רם בן ברק (יש עתיד), שבו פירטו השניים לראשונה את תוכניתם להגירת הפלסטינים. בסוף התהליך הזה הרצועה עשויה להתרוקן מתושבים עזתים, שייקלטו ברחבי העולם.

אוהלים באזור אל-מאווסי שבהם מתגוררים עקורים פלסטיניים, 1 בינואר 2024 (צילום: AP Photo/Hatem Ali)
אוהלים באזור אל-מאווסי שבהם מתגוררים עקורים פלסטיניים, 1 בינואר 2024 (צילום: AP Photo/Hatem Ali)

אמש אמור היה הקבינט המדיני-בטחוני לדון בסוגית היום שאחרי, ושרי הימין התכוונו לנציג את תוכניותיהם. בשיחות בין השרים עלה גם הרעיון לבקש מסעודיה לקלוט מאות אלפי פלסטינים כמהגרי עבודה.

ערב הסעודית נמצאת בתנופת בנייה אדירה ומעסיקה קרוב לחצי מיליון פועלי בניין ותשתיות שמגיעים בעיקר מהודו, בנגלה דש ומדינות נוספות.

הדיון נדחה בסופו של דבר להיום בעקבות חיסול סלאח אל-עארורי והצורך לקיים ישיבות ביטחוניות דחופות. כפי שזה נראה, הטרנספר מרצון יככב בדיון היום, שיימשך כמה שעות, תחת עיניו הבוחנות מרחוק של הממשלה האמריקאי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 561 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 21 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: ארצות הברית מוכנה להמתין כמה ימים ל"תשובה הנכונה" מאיראן

בן גביר פרסם סרטון שבו משתתפי המשט כפותים, נלקחים בכוח ומוחזקים כשראשיהם על הקרקע; מספר מדינות, בהן צרפת ואיטליה, זימנו את שגרירי ישראל לבירור ● מפקד חטיבה 401 נפצע קשה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון ● אושרו בקריאה טרומית הצעות של הקואליציה ושל האופוזיציה לפיזור הכנסת ● דיווח: ישראל וארצות הברית תכננו להעמיד את אחמדינז'אד בראשות איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים

ישראל לא איבדה רגש, היא איבדה את היכולת לעצור

ביום העצמאות האחרון ישבתי עם הילדים על הספה, בזמן שבחוץ עוד נשמעו זיקוקים ושירים. הטלפון היה פתוח על החדשות. ואז עלתה הידיעה על הנער שנרצח בפתח תקווה.

אני זוכרת את התחושה הפיזית בבטן. לא רק בגלל הרצח עצמו, שהיה מזעזע, אלא בגלל משהו אחר שהבהיל אותי כמעט באותה מידה: כמה מהר הכול המשיך.

טלי לאופר היא כותבת, אשת תוכן ומנהלת אמנותית במוסדות תרבות ואמנות. עוסקת בתרבות, חברה, חינוך וסיפורים אנושיים ומביאה קול אישי, חד ורגיש המחבר בין יצירה, אנשים ותהליכים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 836 מילים
אמיר בן-דוד

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

מחשבות על אירועי האלימות המזעזעים בחברה הישראלית

לאחרונה נחשפנו כולנו לרצח המזעזע של ימנו בנימין זלקה ז"ל על ידי נערים בפתח תקווה. מי שנחשף לתמונות ראה רצח אכזרי בהשתתפות בני נוער רבים – מראות בלתי נתפסים.

לצערי, מאז אנו עדים למקרי אלימות רבים נוספים של בני נוער. בדיוק בעודי כותב על הרצח בפתח תקווה אני קורא על תלמיד יסודי שהכה עד זוב דם את מנהלת בית הספר בו הוא לומד. 

מתן ראב״ד הוא חבר הנהלה רחבה בארגון מנהיגים ומנהל מקיף ש״י עגנון בנתניה. בעל ותק של 16 שנים במערכת הפורמלית, 7 שנים כמנהל במערכת החינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 704 מילים

למקרה שפיספסת

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.