JavaScript is required for our website accessibility to work properly. צחי הנגבי עיוות את ההיסטוריה כדי להתחמק משאלת היום שאחרי | זמן ישראל

צחי הנגבי עיוות את ההיסטוריה כדי להתחמק משאלת היום שאחרי

ראש המל"ל התפאר כי צה"ל היה קרוב מאוד מלשים יד על סנוואר, אך סילף את ההיסטוריה בדרכו של נתניהו כשטען שגם במלחמה העולם השנייה לא עסקו ביום שאחרי לפני הניצחון על הנאצים ● הטיעון המעגלי מתווסף להודעות התמוהות של נתניהו בשבת, שכבר הכריז על כניסה לרפיח בלי קשר לעסקה ● אולם, רוב הציבור בעד עסקה גם על חשבון רפיח ● פרשנות

ראש המל"ל צחי הנגבי מגיע לדיון במשפט נתניהו, 5 במרץ 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
ראש המל"ל צחי הנגבי מגיע לדיון במשפט נתניהו, 5 במרץ 2024

ראש המל"ל צחי הנגבי סיפק כמה כותרות אתמול (שבת) בריאיון בתוכנית "פגוש את העיתונות". אחת מהן הייתה כי צה"ל היה קרוב מאוד – מרחק של כמה שעות כנראה – מלשים יד על יחיא סנוואר, אך רב המרצחים הצליח לברוח.

האמירה של הנגבי יכולה להסביר את ההצהרות של שר הביטחון יואב גלנט אי שם בסוף דצמבר בסגנון "סנוואר שומע טרקטורים של צה"ל מעליו. בקרוב הוא יפגוש את הרובים שלנו". החודשים שחלפו מאז הבהירו שצה"ל לא הצליח לתפוס את האיש.

כשבעה חודשים מפרוץ המלחמה הקשה ביותר בתולדות המדינה, מטרותיה לא קרובות להגשמה: מיטוט שלטון חמאס, השמדת יכולתו הצבאית והסרת איום הטרור מהרצועה. חיסול סנוואר אומנם לא יפרק את חמאס, אבל זה יהיה שלב משמעותי בדרך לשם.

בחלק אחר בריאיון הנגבי התייחס לסוגיית היום שאחרי המלחמה. לדבריו, במלחמת העולם השנייה לא ציפו מהאמריקאים לבוא עם תוכנית ליום שאחרי הנאצים

בחלק אחר בריאיון הנגבי התייחס לסוגיית היום שאחרי המלחמה, שלא מטופלת על ידי לשכת ראש הממשלה ועל ידי הנגבי עצמו. לדבריו, גם במלחמת העולם השנייה לא ציפו מהאמריקאים לבוא עם תוכנית ליום שאחרי הנאצים, עד לשלב שהנאצים חוסלו לחלוטין.

הדברים של הנגבי לא נכונים מבחינה היסטורית, שכן ראשי מדינות בעלות הברית נפגשו פיזית שבע פעמים בין השנים 1941–1945 כדי לתכנן את המהלכים נגד גרמניה של לאחר המלחמה. הם נועדו, בין השאר, בקזבלנקה, קהיר, טהרן וביאלטה כדי לדון בעתידה של אירופה של אחרי המלחמה.

אבל ככה זה כשהנגבי יושב באולפן ומדקלם מדפי המסרים הלקוחים מהרדידות הרעיונית וההיסטורית של בנימין נתניהו, שלא מתבייש לעוות את העבר. הטקסט של הנגבי נשמע בדיוק כפי שנשמעים הטיעונים המנוסחים על ידי נתניהו.

היום שאחרי לעולם לא יגיע כי ישראל לא מצליחה לחסל את חמאס – ובמקומות שבהם כבר כביכול ישראל "חיסלה" את חמאס, הוא שב וצץ ונכנס לתוך הוואקום השלטוני

ההסבר שסיפק הנגבי הוא שאף כוח ואף מדינה לא תסכים להתמודד עם עזה כל עוד יש שאריות של חמאס בשליטה שם. והינה, כך חזרנו למעגל הקסמים שלעולם לא יהיה לו סוף. כל עוד אין אלטרנטיבה שלטונית בעזה, חמאס נכנס לוואקום וחוזר לפעילות בצפון הרצועה, במרכזה ובדרום ולכן חייבים קודם כל לחסל אותו כדי שיהיה מי שיסכים ליטול שם את המושכות.

אולם, היום הזה לעולם לא יגיע כי ישראל לא מצליחה לחסל את חמאס – ובמקומות שבהם כבר כביכול ישראל "חיסלה" את חמאס, הוא שב וצץ ונכנס לתוך הוואקום השלטוני. המראיינים – עמית סגל ובן כספית – לא ממש הקשו על הנגבי בסוגיה הזו, למרבה הצער.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי ומזכיר הממשלה יוסי פוקס בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני בלשכת ראש הממשלה בירושלים, 28 במרץ 2024 (צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי ומזכיר הממשלה יוסי פוקס בישיבת הקבינט המדיני־ביטחוני בלשכת ראש הממשלה בירושלים, 28 במרץ 2024 (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

השניים נתנו לו לזרום עם ההשוואה המופרכת למלחמת העולם השנייה ולא עימתו אותו עם מה שאמור היה להיות האיום המרכזי על שלטון חמאס – גופים אלטרנטיביים שיתחילו לשלוט בחלוקת המזון, בשיפוץ, בשיקום, ובהפעלת מערכות החינוך והבריאות.

באשר לאבסורד שבהודעות "הגורם המדיני" – הלא הוא נתניהו – במהלך יום שבת, עיקר הביקורת המופנית כיום כלפי נתניהו מתמקדת בכך שבעת הרגישה ביותר של המשא והמתן הוא מפרסם הודעות מוכוונות בייס, לפיהן הוא יכנס לרפיח גם אם תהיה עסקה.

גם אם נתניהו מתכוון לבצע פעולה ברפיח, למה הוא חייב להצהיר על כך ברגע זה? לא עדיף לשתוק עד שהחטופים יחזרו הביתה?

נתניהו במו ידיו עשוי להרוס את ההזדמנות שכן הוא מעביר מסר ישיר לסנוואר שאין לו טעם להתקדם עם מדינת ישראל. גם אם נתניהו מתכוון לבצע פעולה ברפיח, למה הוא חייב להצהיר על כך ברגע זה? לא עדיף לשתוק עד שהחטופים יחזרו הביתה?

ולמה נתניהו מתחבא מאחורי "גורם מדיני" במהלך השבת? הרי לפני יומיים הוא פרסם הודעה זהה בשמו המלא בציוץ ב־X (טוויטר לשעבר). הנגבי ניסה להסביר במילותיו שלו: "אנחנו לא מתעסקים במילים, אלא במעשים. המעשה של רפיח נועד לחזק את הסיכוי לעסקה. זה המנוף היחיד המרכזי שיש לנו להפעלת לחץ כי מדובר בטריטוריה שעדיין מוחזקת על ידי חמאס".

כלומר, לפי הנגבי, נתניהו חוזר ומצהיר על פעולה ברפיח כדי לגרום לחמאס לחשוש מכניסת ישראל לשם ובכך לדחוק את הארגון לפינה. לפי גישה זו, חמאס הלחוץ יהיה חייב לחתום על עסקה כדי למנוע מצה"ל כניסה לרפיח. יש כאן כל כך הרבה טיעונים מעגליים עד שמקבלים סחרחורת. הרי נתניהו הכריז שיכנס לרפיח גם אם תהיה עסקה, אחרי ההפוגה לכאורה.

כך או כך, בלשכת ראש הממשלה בוודאי עוקבים אחר השיח הציבורי והסקרים האחרונים שמראים שהציבור הפסיק להאמין לנתניהו בנושא "הניצחון המוחלט", ששיעור הולך וגדל בציבור הישראלי – כולל תומכי ליכוד – רוצים בחירות מידיות ושרבים מוכנים ללכת על סיום המלחמה באופן מוחלט (ללא רפיח) בתמורה לשחרור כל החטופים.

ביום שישי האחרון, בסקר שהתפרסם בעיתון מעריב, 54% מהישראלים השיבו שחשוב יותר בעת הזו לבצע עסקה להשבת החטופים מאשר להיכנס לפעולה צבאית משמעותית ברפיח

בהתאמה, סקר שהתפרסם על ידי נדב פרי במסגרת הפודקאסט שלו ונערך על ידי מכון "מדגם", גילה ש־60% מהציבור היהודי לא מאמין שניתן להגיע ל"ניצחון מוחלט". בפברואר 2024, כאשר נשאלה אותה השאלה, 52% האמינו שניצחון מוחלט אפשרי.

בסקר נוסף של ערוץ 12 שהתפרסם ב־30 באפריל, 54% מהמשיבים היו מעוניינים בבחירות מידיות. ביום שישי האחרון, בסקר שהתפרסם בעיתון מעריב, 54% מהישראלים השיבו שחשוב יותר בעת הזו לבצע עסקה להשבת החטופים מאשר להיכנס לפעולה צבאית משמעותית ברפיח.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
היגיע הזמן שמראיינים בתקשורת ישאלו שאלות רלוואנטיות. אין דיון על "היום שאחרי" מכיוון שהשאלה כבר הוכרעה. ביום שאחרי ישראל תשלוט/ תכבוש את רצועת עזה ויוקמו התנחלויות. חמאס עדיין נכס ולכן ... המשך קריאה

היגיע הזמן שמראיינים בתקשורת ישאלו שאלות רלוואנטיות. אין דיון על "היום שאחרי" מכיוון שהשאלה כבר הוכרעה. ביום שאחרי ישראל תשלוט/ תכבוש את רצועת עזה ויוקמו התנחלויות. חמאס עדיין נכס ולכן אין כוונה לחסל אותו אלא להחזיק תחת שליטה. גם אם מאורעות ה- 7 לאוקטובר יחזרו זה בסך הכל חבלי משיח אותם מקבלים באהבה. הבונוס הוא שמי שמשלם את המחיר לא מבין את גודל השעה – ביאת המשיח.

לכתבה המלאה עוד 766 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: הרמטכ"ל זמיר ביקר באיחוד האמירויות במהלך המלחמה עם איראן

סמ"ר נגב דגן, בן 20 מדקל, נפל בדרום לבנון מפגיעת פצמ"ר ● בשל הכישלון באיתור איינהורן: התיק נגד יועצי נתניהו על הטרדת העד שלמה פילבר צפוי להיסגר ● בג"ץ הוציא צו שמקפיא את החלטות הממשלה בעניין מועצת הרשות השנייה ● טראמפ על איראן: "פתרנו הרבה בעיות שאנשים אחרים לא היו מצליחים לפתור"

לכל העדכונים עוד 12 עדכונים

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים

קץ האשליה של ההייטק חסר הגבולות

דמיינו את התרחיש הבא: יזם ישראלי בעל קשרים בינלאומיים מפתח בתל אביב מערכת בינה מלאכותית מתקדמת, ואז, ברגע שהטכנולוגיה מגיעה לבשלות, הוא מעביר אותה לקטאר.

"הטכנולוגיה הזו שלנו", יכולה המדינה להכריז, ולעצור את היציאה של היזם ולבטל את העסקה. השאלה היא, האם יש לישראל עמדת מדיניות מבוססת דיון ציבורי מעמיק מספיק כדי לעשות זאת.

ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים
אמיר בן-דוד

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

למקרה שפיספסת

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.