JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן הירוק: ירידה חדה בזיהום האוויר אחרי ל"ג בעומר השנה | זמן ישראל
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

ירידה חדה בזיהום האוויר אחרי ל"ג בעומר השנה

נתוני זיהום האוויר מעידים: ל"ג בעומר כמעט נמחק ממפת החגים באזורים חילוניים ומסורתיים - ואפילו אצל החרדים נרשמה ירידה ● מומחה ישראלי צפה במדויק את קריסת המזח האמריקאי בעזה ● בסנטרל פארק בניו יורק מצאו פתרון להתמודד עם מגשי הפיצה ● ובפארק אריאל שרון ויתרו על חניוני אספלט לטובת חנייה בין העצים

הדלקת ל"ג בעומר במאה שערים, 25 במאי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
הדלקת ל"ג בעומר במאה שערים, 25 במאי 2024

1

בשעת בוקר מוקדמת של יום ראשון, כשעליתי לגג הבניין, האוויר היה צונן מעט ונקי למדי, עד כמה שהאוויר בלב גוש דן יכול להיות נקי. הראות הייתה טובה והכול נראה שגרתי. עוד יום יוצא לדרך, עוד שבוע מתחיל.

רק בשלב הרבה יותר מאוחר של הבוקר, כשהאזנתי לחדשות, נזכרתי שאמש היה ל"ג בעומר.

בעבר אי אפשר היה לפספס את זה: בבוקר שאחרי ליל המדורות, ניחוח השריפה עמד באוויר ופס של פיח נמתח בשולי השמיים. כביסה שלא קופלה מבעוד מועד ספגה את הריחות והחלקיקים העשנים ונשלחה למכונה למקצה שיפורים. גם בשנה שעברה, שבה היקף המדורות היה הצנוע אי פעם, אי אפשר היה להחמיץ את עקבות הל"ג. והשנה – נאדה.

בעבר אי אפשר היה לפספס את זה: בבוקר שאחרי ליל המדורות, ניחוח השריפה עמד באוויר ופס של פיח נמתח בשולי השמיים. כביסה שלא קופלה ספגה את הריחות והחלקיקים העשנים

הנתונים מכ-200 תחנות הניטור של המשרד להגנת הסביבה שפרוסות ברחבי הארץ מלמדים שזו לא רק תחושה סובייקטיבית ולא רק בתל אביב.

מעמד הדלקת מדורת ל"ג בעומר בצפת בנוכחות הרב דוד גרוסמן והרב דוד אליהו, 26 במאי 2024 (צילום: דוד כהן/פלאש90)
מעמד הדלקת מדורת ל"ג בעומר בצפת בנוכחות הרב דוד גרוסמן והרב דוד אליהו, 26 במאי 2024 (צילום: דוד כהן/פלאש90)

האיסור להדליק מדורות בשטחים פתוחים שפורסם על ידי נציב כבאות והצלה; ההפצרות של המשרד להגנת הסביבה להימנע מהדלקת מדורות; ההצטרפות של עיריות רבות לקריאה הזו; השריפות שמתחוללות באדיבות הירי בצפון; וכנראה גם מצב הרוח הכללי בגלל המלחמה – כל אלה חברו לכך שזה היה ל"ג בעומר כמעט וירטואלי.

הקביעה הזו נותרת בתוקף גם אם לוקחים בחשבון את הפיצול, שכן היו כאלה שדחו את המדורה ממוצ"ש לראשון.

אם אשתקד – שבה המדורות היו כאמור צנועות יחסית לעומת העבר – שיא הזיהום (רמלה) עמד על פי 14.1 מלילה רגיל, השנה העלייה הגדולה ביותר לעומת ערב שגרתי הייתה פי 4.4 (שמואל הנביא בירושלים). בתחנות ניטור רבות לא נרשמה כל חריגה לעומת לילה ממוצע.

אם אשתקד – שבה המדורות היו כאמור צנועות יחסית לעומת העבר – שיא הזיהום (רמלה) עמד על פי 14.1 מלילה רגיל, השנה העלייה הגדולה ביותר לעומת ערב שגרתי הייתה פי 4.4 (שמואל הנביא בירושלים)

במרכז ודרום תל אביב, שם בשנה שעברה זיהום האוויר בל"ג בעומר היה גבוה פי 2 מהממוצע, השנה נרשמו נתונים של ערב רגיל לגמרי. גם בריכוזים הצפופים של הציבור החרדי, זיהום האוויר התמתן משמעותית: בלב בני ברק ריכוז החלקיקים ירד מפי 3.2 לעומת לילה רגיל (אשתקד) לפי 1.5 השנה, וליד כביש גהה מפי 4 לפי 1.6. באלעד מפי 2.8 לפי 2.1.

הדלקת ל"ג בעומר במאה שערים, 25 במאי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
הדלקת ל"ג בעומר במאה שערים, 25 במאי 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

הפרמטר החשוב ביותר הוא חלקיקים בגודל עד פי 2.5 מיקרון שנוטים להיפלט בזמן שרפה, חודרים את מערכות הנשימה, מתיישבים בתוך הגוף ומחוללים נזקים בריאותיים כבדים.

התחושה הכללית, שכאמור מגובה בנתונים, היא שבקרב הציבור החילוני ואפילו המסורתי ל"ג בעומר כמעט נמחק ממפת החגים. אלה חדשות טובות מבחינה בריאותית, סביבתית ובטיחותית.

גם בחברה החרדית חלה התקדמות השנה, אך אי אפשר להתעלם מכך שהחג עדיין חי ובועט שם – ומוקדם לקבוע האם השיפור השנה נובע ממגמה ברוכה שתימשך בשנים הבאות.

גם בחברה החרדית חלה התקדמות השנה, אך אי אפשר להתעלם מכך שהחג עדיין חי ובועט שם – ומוקדם לקבוע האם השיפור השנה נובע ממגמה ברוכה שתימשך בשנים הבאות

כדאי להציץ בסרטון שקיבלתי מיהודה גנוט, איש עמותת "חרדים לסביבה", שבו נראה מעמד ההדלקה החגיגי בחסידות בויאן בירושלים: אלפי חסידים בכל הגילאים רוקדים ושרים בעוד האדמו"ר מדליק אבוקה קטנה משמן.

ארוע ההדלקה של חסידות בויאן בירושלים, 25 במאי 2024 (וידיאו: קבוצת "זמן אמת" בווטסאפ)

חסידות בויאן, המונה אלפי משפחות, היא החסידות שפותחת את ההדלקה בהר מירון בכל שנה. אדמו"ר החסידות, רבי נחום דב ברייאר, היה מראשוני המנהיגים בחברה החרדית שהוציאו השנה איסור לעלות להר בגלל פיקוח נפש, וכבר ב-10 במאי הודיע כי יתקיים במקום מעמד הדלקה לחסידים בירושלים.

חסידות בויאן לא לבד. ממאה שערים ועד צפת, נצפו השנה מעמדי הדלקה עם עשרות אלפי חרדים המתכנסים בשמחה סביב מה שנראה כמו גחלים למנגל במקרה הטוב. "ההדלקות בשנים האחרונות הצטמצמו והן קטנות ביותר", מאשר גנוט, "אמנם הקהל גדל והתעצם, אבל זיהום האוויר קטן". שהחיינו וקיימנו וגו'.

2

לפני חודש בדיוק, כשהצבא האמריקאי הכניס להילוך גבוה את הקמת המזח בחוף עזה לטובת הכנסת סיוע לרצועה, שוחחתי עם כמה מומחים ואנשי מקצוע. בקבוצות של בעלי עניין התפתח דיון בשאלה אם הקמת המזח תפגע בתנועה הטבעית של החול צפונה – כפי שכבר קרה עם תשתיות מלאכותיות אחרות כמו נמל אשדוד – תהליך שעלולות להיות לו השלכות שליליות על קו החוף הישראלי.

בקבוצות בעלי עניין התפתח דיון בשאלה אם הקמת המזח תפגע בתנועה הטבעית של החול צפונה, תהליך שעלולות להיות לו השלכות שליליות על קו החוף הישראלי

בין המומחים היו דעות לכאן ולכאן, אבל השבוע נזכרתי דווקא מסיבה אחרת בשיחה עם סרג'יו דב רוזן, מהנדס ותיק ועתיר ניסיון שמתמחה בסביבה החופית והימית. רוזן היה סקפטי לגבי עצם יכולתו של המזח לתפקד ולשרוד את משטר הרוחות והגלים של הים התיכון.

עבודות בניית המזח הצף מול עזה, 26 באפריל 2024 (צילום: US Central Command (CENTCOM) / AFP))
עבודות בניית המזח הצף מול עזה, 26 באפריל 2024 (צילום: US Central Command (CENTCOM) / AFP))

"בהתחלה זה אולי עוד יחזיק מעמד אם הים יהיה יחסית שקט", הוא אמר אז, "אבל ביולי-אוגוסט יש כאן מה שאני מכנה 'החורף של הקיץ'. בים התיכון יש גלים גדולים, ואז תהיה להם בעיה קשה".

השבוע הפסימיות של רוזן התגלתה כאופטימית ביחס למציאות: חודש לפני שיא הקיץ, ואחרי שבוע אחד בלבד של פעילות, פירקו משבי הרוח והגלים חלקים מהמזח שבהקמתו הושקעו 320 מיליון דולר. המזח פורק והועבר אחר כבוד לתיקון בנמל אשדוד.

חודש לפני שיא הקיץ, ואחרי שבוע אחד בלבד של פעילות, פירקו משבי הרוח והגלים חלקים מהמזח שבהקמתו הושקעו 320 מיליון דולר. המזח פורק והועבר לתיקון בנמל אשדוד

ההיסטוריה מלאה דוגמאות של צבאות שהובסו על ידי גנרל חורף; האמריקאים הם כנראה הראשונים שהצליחו להסתבך עם גנרל "החורף של הקיץ".

3

מתקן המחזור החדש שהוצב בסנטרל פארק במנהטן זכה באחד האתרים המקומיים לתואר "פתרון לבעיה מאוד ניו יורקית", אבל זה לא לגמרי מדויק: הפתרון אולי בלעדי לניו יורקרים, הבעיה דווקא לא.

פח למחזור אריזות פיצה בסנטרל פארק בניו יורק (צילום: Central Park Conservancy)
פח למחזור אריזות פיצה בסנטרל פארק בניו יורק (צילום: Central Park Conservancy)

מדובר במתקן מחזור ייעודי למגשי הקרטון של הפיצות. מתברר שרבים מבין המבקרים בסנטרל פארק קונים או מזמינים פיצה, ובתום האכילה יש להם בעיה: הפחים הרגילים עגולים וקטנים מכדי להכיל את הקרטון המרובע.

חלק מהמבקרים בפארק מקפלים אותו ואז הפחים נסתמים במהירות, אחרים מניחים את מארזי הקרטון על הפח. בימים עמוסים, מדווחים מהנהלת הפארק, מצטברים באזור הפחים יותר מ-100 מגשים וזה הופך את הסביבה למאוד לא מזמינה.

המתקן החדש תוכנן במיוחד לפי הצורה של מגשי הפיצה, הוא יכול להכיל 50 מגשים ומיועד לשימוש באתרי פיקניק ומסיבות. הוא גם מאפשר לעובדי התחזוקה לפנות את מגשי הקרטון בצורה מרוכזת למתקן מחזור נייר – רווח אסתטי וסביבתי בכרטיס אחד.

המתקן החדש תוכנן במיוחד לפי הצורה של מגשי הפיצה, הוא יכול להכיל 50 מגשים ומיועד לשימוש באתרי פיקניק ומסיבות. הוא גם מאפשר לעובדים לפנות את מגשי הקרטון בצורה מרוכזת למתקן מחזור נייר

4

רוב החניונים הגדולים נראים כמו מדבר אספלט ולוהטים בהתאם. ויש חניונים שנראים כמו בתמונה כאן. קוראים לזה "חניית מטע" – המכוניות חונות בין העצים.

"חניית מטע" – מקומות חנייה בין עצים בפארק אריאל שרון בתל אביב, מאי 2024 (צילום: אביב לביא)
"חניית מטע" – מקומות חנייה בין עצים בפארק אריאל שרון בתל אביב, מאי 2024 (צילום: אביב לביא)

החניון/חורשה שבתמונה ממוקם בכניסה לפארק אריאל שרון. מנכ"ל הפארק דן ליכטמן אומר שזה הרבה יותר זול, משום שאין צורך להשקיע בתועפות של בטון ואספלט. וזה גם הרבה יותר גמיש, כי אם מחר מחליטים לעשות בשטח שימוש אחר, לא צריך לקלף ולפנות שכבות של תשתיות.

המחיר היחיד – מקומות חנייה. כשהעצים תופסים חלק מהשטח, למכוניות נשאר פחות. אבל בתמורה מקבלים צל, אוויר ואווירה. לי זה נשמע כמו עסקה משתלמת.

* * *

ליצירת קשר עם אביב לביא: aviv67@gmail.com

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
זה נראה רעיון מצוין, אבל יש אגרונומים מומחי קיימות ועצים האומרים שהחניה בין העצים מ פעילה לחץ הרסני על שורשי העצים. מהסיבה הזאת נאסרה החנייה בין העצים בוואדי פרדס חנה הנמצא במרכז הישוב.... המשך קריאה

זה נראה רעיון מצוין, אבל יש אגרונומים מומחי קיימות ועצים האומרים שהחניה בין העצים מ פעילה לחץ הרסני על שורשי העצים.
מהסיבה הזאת נאסרה החנייה בין העצים בוואדי פרדס חנה הנמצא במרכז הישוב.

לכתבה המלאה עוד 1,080 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים לפני מצעד הדגלים: מבקרים בעיר העתיקה תקפו תושבים במקום

מבקרים, שהגיעו להשתתף במצעד, תקפו עיתונאים, עוברי אורח ומתנדבים שהגיעו לשמור על הסדר ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 32 עדכונים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

למקרה שפיספסת

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.