JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לאה ענבל דור: עוזי ברעם - "מעיוותי הפוליטיקה, אני את נפשי הצלתי" | זמן ישראל

עוזי ברעם: "מעיוותי הפוליטיקה - אני את נפשי הצלתי"

ח"כ מפלגת העבודה לשעבר עוזי ברעם, 2018 (צילום: גילי יערי / פלאש90)
גילי יערי / פלאש90
ח"כ מפלגת העבודה לשעבר עוזי ברעם, 2018

הופעת הספר "כי ארצי שינתה פניה" (הוצאת כנרת זמורה, 2024), אוטוביוגרפיה פוליטית של עוזי ברעם (87) היא מאורע של חג. שכן היא מייצגת אקלים נפשי שפוי להפליא, אשר כבר אבד מן הארץ.

לרגעים נדמה לקורא כי עוזי ברעם מביט ממצפה גבוה על זירת-חיים וזירת התגוששות-פוליטית הכפופה לחוקים נמוכים של זיעה חמוצה ובוץ עכרורי והוא כאומר: אמנם אנחנו לא היינו מלאכים, אבל היו לנו גבולות – כאלה הנעדרים מחיינו היום. לכן, כבר מצד הטמפרמנט יש באוטוביוגרפיה משב רוח רענן.

לרגעים נדמה לקורא כי ברעם מביט ממצפה גבוה על זירת-חיים וזירת התגוששות-פוליטית הכפופה לחוקים נמוכים של זיעה חמוצה ובוץ עכרורי, כאומר: אמנם אנחנו לא היינו מלאכים, אבל היו לנו גבולות

אך לא רק זאת: גם מצד עיקרי-האמונה הבסיסיים שבו, שייך הספר אל ספירת-הרוח של שנות חיינו היפות – שנות התגבשות המפעל הציוני מתוך רוח-החלום של תנועת העבודה. שכן הספר מבטא, כמו בקינה, תקופה שאבדה – זו שהיה בה קולה של הסוציאל-דמוקרטיה הזהירה, הנשמרת מפני כול "זבנג וגמרנו" שהוא ומפני משיחיות והפקרות; זו שהיה בה קולו של ההומניזם העדין, היודע לעשות גם מלחמה וגם לשחר את פני השלום וזו שביטאה את קול החתירה לשוויון חברתי וצדק כלכלי. תקופה של חולמי חלומות שברעם הטביע בה חותם.

עטיפת הספר של עוזי ברעם "כי ארצי שינתה את פניה"
עטיפת הספר של עוזי ברעם "כי ארצי שינתה את פניה"

אוטוביוגרפיה פוליטית מרתקת זו נפתחת בכניסתו לעולם הפוליטי בתחילת שנות ה-60 של המאה שעברה, וסופה בפרישתו מהכנסת ב-2001. על ילדותו סיפר בעבר ברומן "אין אהבה בעיר" שפורסם ב-2009. הוא היה מזכ"ל מפלגת העבודה וכיהן מטעמה כחבר כנסת וכשר מוערך בממשלות רבין ופרס. וכול זאת מבלי שבדק תמיד על איזה צד מרוחה כל פרוסה ומבלי לחפש שררה, אלא רק בכוח כשרון המחשבה הפוליטית הנוקבת שלו, עצמאותו, מקוריותו ועמידתו על עקרונותיו; ואלה משכו אליהם אהדה ציבורית רחבה שתורגמה לכוח פוליטי.

הספר מגולל חיים של פוליטיקאי מהחשובים, האהובים והבלתי שגרתיים בפוליטיקאים שהיו כאן. והוא עושה כן בבהירות, בכנות, עם שנינה ואף עם ביקורת עצמית. פוליטיקאי פקוח עין עם דעות ועקרונות ועקשנות, שבעיניו מרצד אותו אור נערי שובב, אותו ניצוץ של עורמה שלא הביאוהו מעולם לידי קנאות; עם שפה זהירה ומדויקת, אירונית וספקנית שנשמרה מפני נוסחאות נדושות; ועם הומור מפוכח שהגן עליו מפני קנאות מזת-קצף.

פוליטיקאי שידע לאהוב וידע גם לתעב – כך למשל את מזכ"לית המפלגה דאז גולדה מאיר, שבגלל השפעתו הרחבה על הצעירים ועמדתו היונית, סירבה להכניסו לכנסת. אבל כאדם שלא ידע לשנוא – ובכך הוא כמעט יחיד בין הפוליטיקאים לדורותיהם.

הספר מגולל פוליטיקאי שידע לאהוב וידע גם לתעב – כך למשל את מזכ"לית המפלגה דאז גולדה מאיר, שבגלל השפעתו הרחבה על הצעירים ועמדתו היונית, סירבה להכניסו לכנסת

ואמנם הוא מזכיר איך ויתר מספר פעמים על התמודדות לראשות מפלגת העבודה, תפקיד שהיה מוליך אותו באופן טבעי לראשות המדינה: "בניגוד לרוב הפוליטיקאים האחרים, לא חיפשתי בפוליטיקה אהבה. לא הייתי מוכן להשתעבד כל יום וכל שעה לתובענות הבלתי פוסקת של הפוליטיקה", כתב, "ולכן, בעניין העיוותים שהפוליטיקה מחוללת בנפשות העושים בה – אני את נפשי הצלתי. את כוח אהבתי שמרתי לתחומים אחרים: למשפחה, ככול שהתאפשר, לסרטי קולנוע, למשחקי כדורגל וכדורסל".

גם במאבק הגדול שהתרחש במפלגת העבודה בין יצחק רבין לשמעון פרס ושהוליד לשנים ארוכות שני מחנות יריבים, ברעם הלך בדרכו: החליט למי הוא נוטה – לפי טובת העניין, המפלגה והמדינה.

הוא לא ביקש לו חסות ולא את אהבת המנהיגים ולא את אהבת הפעילים. לא חיזר אחרי שום אדם. לא ביקש לשאת חן ולהתחבב: "זהו דבר הרסני לכול פוליטיקאי", כתב, "אלא שאני השכלתי לקבל תמיכה רחבה בציבור ואהדה גדולה בתקשורת. שכן, הללו העריכו יושר, ואמונה תמימה בחזון וברעיון". "וככלל", הוא מוסיף וכותב בנימה כנה, "לא הייתי בנוי למשמעת פוליטית. לא זו בלבד שלא קיבלתי תמיכה מהמנהיגות הפוליטית, גם נקלעתי לעימותים כמעט עם כול מנהיג שאיתו עבדתי".

*  *  *

ברעם נולד בשכונת נחלת אחים בירושלים, כבנו הבכור של משה ברעם – ששימש כמזכיר מפא"י ולימים כח"כ וכשר. אביו האשכנזי נולד באזור ווהלין באימפריה הרוסית, ואמו, גרציה, נולדה בחאלב שבסוריה. ברעם, אם כן, גדל בבית שהועיד אותו במידה רבה לדרך חייו.

"לא חיפשתי בפוליטיקה אהבה. לא הייתי מוכן להשתעבד כל יום וכל שעה לתובענות הבלתי פוסקת של הפוליטיקה", כתב, "ולכן, בעניין העיוותים שהפוליטיקה מחוללת בנפשות העושים בה – אני את נפשי הצלתי"

מ"פרשת לבון" הסוערת שפערה קרע מר בין דוד בן גוריון ובין מזכיר ההסתדרות פנחס לבון שבן גוריון הצליח להדיחו – שאב את הידע הגדול שלו על הפרדוקסים שבחיים הפוליטיים: הפרדוקסים שבדרך מן הפרט אל הכלל ומן האידיאה אל מכשירי-ההגשמה, ומן החזון אל כוח השלטון.

כשהוא מתאר דברים אלה, וגם את דמותו של בן גוריון, נשמע בדבריו איזה טון אירוני, ספקני, מפוכח, כמעט אנרכיסטי: השלטון אליו הכול מתאווים נשקף כמשחק של קטנוניות, יצרים וכוחניות.

אחרי מהפך 1977 נבחר ברעם לכנסת – הישר לספסלי האופוזיציה, כשהוא לוקח על עצמו תפקיד של אופוזיציונר. זה שדעותיו המדיניות יוניות, הלוחם בכול כוחו נגד מנחם בגין והליכוד.

באופן נדיר, בתחכום נועז, מספסלי האופוזיציה הוביל לבחירתם של יצחק נבון לנשיאות המדינה, ואחריו של חיים הרצוג. הישגים אלה הושיבוהו, בניגוד לעמדתו של שמעון פרס ראש ממשלת הרוטציה, על כיסא מזכ"ל מפלגת העבודה. שם יכול היה להכניס רפורמה שאופייה פתוח ודמוקרטי. ב-1992 ראש הממשלה דאז יצחק רבין מינה אותו שר תיירות בממשלתו. ושם הציב יעדים אסטרטגיים המקרינים על עולם התיירות עד היום.

בתקופה זו, בשיא הקריירה שלו, ידע אבל נורא. רעייתו רותי, אם שלושת ילדיו, נפטרה מסרטן וידידו יצחק רבין נרצח. בפברואר 2001, אחרי 23 שנה, ברעם פרש ביוזמתו מהכנסת, והוא בן 64, והפך לפובליציסט חד-תער.

הוא כותב: "פרשתי מהפוליטיקה תוך שאט נפש ומתוך דאגה עמוקה. יכולתי כבר להבחין בסימני האזהרה, אבל הבנתי שאין בכוחי לעמוד מול הגל הנורא, העכור והזוועתי שהתרגש עלינו".

הוא כותב: "פרשתי מהפוליטיקה תוך שאט נפש ומתוך דאגה עמוקה. יכולתי כבר להבחין בסימני האזהרה, אבל הבנתי שאין בכוחי לעמוד מול הגל הנורא, העכור והזוועתי שהתרגש עלינו"

"אף-על-פי-כן", מוסיף ברעם, "אני נאחז בתקווה שתיקון כן אפשרי. זה כבר לא בידי. הותשתי. זו ידיעה קשה".

לאה ענבל דור היא סופרת ("טיפות שהן ים", "שוליה נודד") ועיתונאית. כותבת מאמרי דעה לצד ביקורות ספרים "בתרבות וספרות" ב"הארץ" ב"ידיעות אחרונות" ו"בעיתון 77". בין מייסדי השבועון "כותרת ראשית" לצד נחום ברנע ותום שגב ובהמשך במוסף "הארץ" ובמוסף השבת של "ידיעות אחרונות". כיהנה בעבר כחברה ב"מועצה לתרבות ואמנות" של משרד התרבות, והיום חברה בהנהלת התזמורת הקאמרית. נולדה באלוני אבא, ומתגוררת כעת ברמת גן. משפטנית בהשכלתה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ביקורת מדויקת עד חוט השערה האחרון. הספר זוכה לציון מעולה ועוזי כאדם ומנהיג בישראל אחרת זוכה להיות ברשימה יחודית של אנשים ישרי דרך, שהאינטרס האישי והפוליטי לא זניח אבל לא חזות הכל ואינו ... המשך קריאה

ביקורת מדויקת עד חוט השערה האחרון. הספר זוכה לציון מעולה ועוזי כאדם ומנהיג בישראל אחרת זוכה להיות ברשימה יחודית של אנשים ישרי דרך, שהאינטרס האישי והפוליטי לא זניח אבל לא חזות הכל ואינו משחית את האדם או התהליך.

לפוסט המלא עוד 894 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,259 מילים

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.