JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הדרך ליישוב עזה עוברת דרך השקר החדש של סמוטריץ' | זמן ישראל
החזון הכלכלי של שר האוצר לא מחזיק מים

הדרך ליישוב עזה עוברת דרך השקר החדש של סמוטריץ'

שר האוצר מנסה לשכנע שהמשך המלחמה יביא לשקט ולשגשוג, אך ההיסטוריה מלמדת אחרת ● במקום תוכניות כלכליות שיכינו את המשק לאתגרים, סמוטריץ' מקדם חזון מסוכן של שלטון צבאי ברצועת עזה והתיישבות מחודשת, תוך התעלמות מהתפוררות החברה הישראלית ומהאיום האסטרטגי האמיתי – איראן ● פרשנות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בוועדת הכספים של הכנסת, 16 בספטמבר 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בוועדת הכספים של הכנסת, 16 בספטמבר 2024

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מנסה למכור לציבור נרטיב חדש: אם ישראל תשיג את מטרותיה במלחמה ותביס את אויביה, השקט והביטחון ישובו לאזור, יביאו עמם את אמון המשקיעים ויניעו את הצמיחה הכלכלית.

על פניו מדובר בסיפור שנשמע הגיוני, אך בפועל זו סיסמה ריקה מתוכן. הנרטיב הזה, כך נדמה, נועד בעיקר להכין את דעת הקהל להמשך המלחמה, תוך קידום חזון ההתיישבות ברצועת עזה – מטרה מרכזית של סמוטריץ' ותומכיו. ההיסטוריה, לעומת זאת, מספרת סיפור שונה לחלוטין.

ההיסטוריה מוכיחה אחרת

ההיסטוריה מלמדת שמלחמות ממושכות גבו מישראל מחיר כלכלי כבד – ולא תרמו לצמיחה. דוגמה מובהקת לכך היא מלחמת יום הכיפורים. אף שהסתיימה בניצחון שניתן היה למתג כיום כ"ניצחון מוחלט", ישראל נקלעה לאחריה למשבר כלכלי עמוק: אינפלציה דוהרת, גירעון תקציבי גדול, הוצאות ביטחוניות שהגיעו ליותר מרבע מהתקציב ופיחות במטבע.

האם המצב כיום שונה? בהחלט – ולרעתנו. ישראל נכנסה למלחמת יום הכיפורים בתקופה של שגשוג כלכלי, אחת המשמעותיות בתולדותיה. לעומת זאת, ב־2023 הכלכלה הישראלית כבר הייתה במגמת דעיכה מהירה

האם המצב כיום שונה? בהחלט – ולרעתנו. ישראל נכנסה למלחמת יום הכיפורים בתקופה של שגשוג כלכלי, אחת המשמעותיות בתולדותיה. לעומת זאת, ב־2023 הכלכלה הישראלית כבר הייתה במגמת דעיכה מהירה, בעיקר בשל החששות מיישום המהפכה המשפטית. הרזרבות שהותירה ממשלת השינוי בקופת האוצר הלכו ואזלו עד לפרוץ המלחמה, ואחריה הפכו לגירעון משמעותי.

לאחר מלחמת יום הכיפורים, שר האוצר דאז יהושע רבינוביץ יזם שורה של תוכניות כלכליות שנועדו לייצב את המשק. חלקן הצליחו, בעוד אחרות כשלו. הבעיה היא שכיום סמוטריץ' נמנע מליישם אפילו תוכנית או רפורמה אחת שתכין את הכלכלה הישראלית לאתגרים הצפויים לה לאחר המלחמה.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מול תיבות הדואר בקיבוץ ניר עוז. 12 בנובמבר 2024 (צילום: דוברות השר סמוטריץ')
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מול תיבות הדואר בקיבוץ ניר עוז. 12 בנובמבר 2024 (צילום: דוברות השר סמוטריץ')

במקום זאת, הוא נזהר שלא לבצע מהלכים שעלולים להכעיס את שותפותיו בקואליציה, ובכך מסכן את מוכנות המשק לטובת שימור שרידותו הפוליטית.

ניהול חיי הפלסטינים בעזה: מתכון לכישלון כלכלי

סיום המלחמה, כפי שמציג סמוטריץ', כרוך בהשתלטות על שטחים נרחבים ברצועת עזה. בשלב הראשון, השר לוחץ שחלוקת המזון לתושבים תתבצע על ידי הצבא. לאחר שהמהלך יתקבל בציבור, סמוטריץ' מתכנן לעבור לשלב הבא: החלת שלטון צבאי מלא ברצועה וניהול חיי התושבים הפלסטינים באופן ישיר. יעדה הסופי של התוכנית הגדולה הזו הוא התיישבות מחדש ברצועת עזה.

החזון של סמוטריץ' מציב נטל כלכלי כבד מנשוא על ישראל. מדינה שתיאלץ לממן שירותי בריאות, חינוך ותשתיות לכשני מיליון פלסטינים, ולהחזיק באופן קבוע ארבע אוגדות ברצועה בזמן שכבר כעת חסר לה כוח אדם

החזון של סמוטריץ' מציב נטל כלכלי כבד מנשוא על ישראל. מדינה שתיאלץ לממן שירותי בריאות, חינוך ותשתיות לכשני מיליון פלסטינים, ולהחזיק באופן קבוע ארבע אוגדות ברצועה בזמן שכבר כעת חסר לה כוח אדם, תידרדר לבור כלכלי עמוק.

ההערכות מצביעות על עלות נוספת של כ־20 מיליארד שקלים בשנה, סכום שאין למדינה. זאת עוד לפני שמביאים בחשבון את עלויות השיקום של הרצועה ואת המחיר הקטלני בחיי חיילים. בתרחיש כזה, ייתכן שנזדקק ל"כלכלת בעזרת השם" כדי לצאת מזה בשלום.

חמאס הוא לא האיום הקיומי, איראן כן

סמוטריץ' מתאר מציאות שבה חיסול חמאס יביא לביטחון ארוך טווח, שיוביל לשיקום אמון המשקיעים בכלכלה הישראלית. אולם, חמאס – למרות הסבל האדיר שגרם – מעולם לא היווה איום קיומי על ישראל, אפילו כששיחק על מגרש ריק בעוטף ב־7 באוקטובר.

האיום הקיומי האמיתי על ישראל הוא איראן – מדינה שמפתחת נשק גרעיני, מממנת טרור ברחבי האזור, ומצהירה בגלוי על כוונתה להשמיד את ישראל. בחזית זו, ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו וסמוטריץ' נכשלה לחלוטין.

כל עוד איראן ממשיכה להתחמש ולהתקדם לעבר פיתוח גרעין ללא הפרעה, שום ניצחון על חמאס לא ישנה את המצב האסטרטגי, ולא יהפוך את ישראל ל"שווייץ של המזרח התיכון"

כל עוד איראן ממשיכה להתחמש ולהתקדם לעבר פיתוח גרעין ללא הפרעה, שום ניצחון על חמאס לא ישנה את המצב האסטרטגי, ולא יהפוך את ישראל ל"שווייץ של המזרח התיכון".

האיום הפנימי

מלבד האיומים החיצוניים, סמוטריץ' מתעלם מהתפוררות החברה הישראלית – איום שמערער את החוסן הלאומי יותר מכל אויב. רוב הנטל הכלכלי והשירות בצה"ל נופל על כתפי מיעוט באוכלוסייה, בעיקר יהודים חילונים ומסורתיים, שמרגישים מנוצלים ומתוסכלים לנוכח מדיניות כלכלית המעמיקה פערים ומשאירה מגזרים שלמים מחוץ למעגל העבודה והשירות הצבאי.

תמיכתו של סמוטריץ' בהמשך מדיניות מפלה זו רק מעצימה את הקרע החברתי ומחזקת את הסכנה הקיומית מבפנים.

מפגינים חוסמים את איילון במחאה על פיטורי שר הביטחון יואב גלנט, 5 בנובמבר 2024 (צילום: Jack GUEZ / AFP)
מפגינים חוסמים את איילון במחאה על פיטורי שר הביטחון יואב גלנט, 5 בנובמבר 2024 (צילום: Jack GUEZ / AFP)

ההתפוררות החברתית מהווה גם איום כבד על הכלכלה. שום ניצחון, מוחלט או חלקי, לא יוכל לפצות על עזיבת רבים מהשכבה היצרנית של המדינה לחו"ל, על חשש משקיעים מלהשקיע במדינה שסועה, ועל מיליארדי שקלים הנמלטים מהמשק הישראלי החוצה.

ביטחון מביא צמיחה? רק אם הוא אמיתי

בסופו של דבר, טענתו של סמוטריץ' שניצחון יביא ביטחון וביטחון יוביל לצמיחה מתעלמת מהמציאות המורכבת. ביטחון כלכלי וחברתי לא מושגים באמצעות מלחמות בלתי נגמרות ושלטון צבאי, אלא דרך יציבות אזורית, השקעה במעמד הביניים, שוויון בנטל, ושיקום אמון הציבור.

אך כל אלה עומדים בניגוד למטרתו העיקרית של סמוטריץ' – יישוב רצועת עזה. כך שנותר לו רק להמשיך למכור לציבור אשליות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
סמוטריץ האיש שעבד על המערכת הצבאית והתגייס בגיל 27 ושירת כפקידון במשרד צבאי מטרתו הייתה לסיים את לימודיו כעורך דין ומשחק אותה ימני סופר שאחרים יסכנו את חייהם וכמובן שהוא לאאאא הכיצד... המשך קריאה

סמוטריץ האיש שעבד על המערכת הצבאית והתגייס בגיל 27 ושירת כפקידון במשרד צבאי מטרתו הייתה לסיים את לימודיו כעורך דין ומשחק אותה ימני סופר שאחרים יסכנו את חייהם וכמובן שהוא לאאאא הכיצד? וביבי " הימני" אסף אותו לחיקו בגלל המנדטים שלו לממשלתו ובעזרת השם יתברך לפי הסקרים סמוטריצון יעלם מהנוף הפוליטי שלנו אמן כן יהי רצון

לכתבה המלאה עוד 718 מילים ו-4 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 13 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

אווירת סוף קדנציה

כשמושב הקיץ של הכנסת יצא לדרך, לכולם היה ברור שעשרות רבות מתוך 120 הח"כים המכהנים יאבדו את החסינות בקרוב, ועד סוף הקיץ הם ימצאו את התשובה, את פשר הקולות, את כל החלומות ● וגם: מתי יהיו הבחירות? ● המלחמה בצפון נמשכת ● משפט נתניהו חודש. ושוב נקטע ● מותם של כוכבי ה-NBA ● ועוד...

יצחק גולדקנופף מיהדות התורה במליאת הכנסת, 13 במאי 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.