לפני מספר חודשים לקחתי לעצמי תפקיד של נביא. במסגרת זו הזהרתי את הרמטכ"ל החדש אייל זמיר כי ממשלת הבובות תאשים אותו מעתה בכל מחדל צבאי. צדקתי.
בלילה שבין חמישי לששי האחרון אישר הקבינט את התוכנית לכיבוש מלא של הרצועה. זאת למרות התנגדות הרמטכ"ל אייל זמיר. בהודעה של לשכת ראש הממשלה נמסר כי "צה"ל יחל בהיערכות להשתלטות על העיר עזה תוך אספקת סיוע הומניטרי לאוכלוסייה האזרחית מחוץ לאזורי הלחימה".
בלילה שבין חמישי לששי האחרון אישר הקבינט את התוכנית לכיבוש מלא של הרצועה. זאת למרות התנגדות הרמטכ"ל זמיר. בהודעה של לשכת רה"מ נמסר כי צה"ל יחל בהיערכות להשתלטות על העיר עזה
בהודעת הלשכה הוסיפו כי הקבינט אימץ "ברוב קולות" חמישה עקרונות לסיום המלחמה בעזה: פירוק חמאס מנשקו, השבת כל החטופים – החיים והחללים כאחד, פירוז רצועת עזה, שליטה ביטחונית ישראלית ברצועה וקיומו של ממשל אזרחי חלופי שאינו חמאס או הרשות הפלסטינית.
בלשכת בנימין נתניהו גם הדגישו, על רקע המחלוקת המשמעותית מול הרמטכ"ל זמיר, שהתנגד לתוכנית והשמיע את התנגדותו החריפה בדיון בן 10 השעות, כי "רוב מוחלט של שרי הקבינט סברו שהתוכנית החלופית שהוצגה בקבינט לא תשיג את הכרעת חמאס ולא את החזרת החטופים".
שמעתם טוב "רוב מוחלט של שרי הקבינט". רוב מוחלט של בובות על חוט שאין להן מושג וחצי מושג בביטחון ורוצים רק לרצות את ראש הממשלה ולהישאר בכורסאות העור הנוחות.
הרמטכ"ל גם התריע כי "אין מענה הומניטרי למיליון איש" אם תצא לפועל תכנית כיבוש כוללת. לדבריו, הכוחות שחוקים, הכלים הצבאיים זקוקים לטיפול ויש בעיות הומניטריות וסניטריות.
הדברים של הרמטכ"ל, המבוססים על ידע מקצועי וניסיון גדול עוררו תגובות חריפות מצד השרים, ובהם השר איתמר בן גביר, שתקף את הרמטכ"ל: "תפסיק לדבר לתקשורת. רוצים הכרעה. כולנו דואגים לחטופים אבל גם לחיילים וללוחמים שדורשים ניצחון. כל הזמן יש תדרוכים של גורמים בצבא. אתם כפופים לדרג המדיני – תלמדו מהמשטרה איך מצייתים להחלטות הדרג המדיני".
הרמטכ"ל גם התריע כי "אין מענה הומניטרי למיליון איש" אם תצא לפועל תכנית כיבוש כוללת. לדבריו, הכוחות שחוקים, הכלים הצבאיים זקוקים לטיפול ויש בעיות הומניטריות וסניטריות
גם השר השר בצלאל סמוטריץ' הצטרף ואמר כי "חייבים לדבר על ניצחון. אם הולכים לעסקה זמנית זו תבוסה. אסור לעצור באמצע, צריך לגבות מחיר מחמאס, הוא צריך לשלם מחיר על מה שעשה". השר זאב אלקין מתח ביקורת על החלופה שמציע הצבא ואמר כי בפועל מדובר בתכנית ביטחון שוטף, בדומה ליהודה ושומרון: "זו לא מלחמה".
בין חמישי לששי האחרון נעשתה בישראל היסטוריה, כזו שתיזכר לדיראון עולם.
חבורה של אנשים חסרי ידע הכריחו את המפקד העליון של הצבא לעשות משהו שהוא בניגוד לדעתו ובניגוד לדעתם של רוב מי ששירתו אי פעם בצה"ל.
חבורת חסרי הכישורים לא סופרת את חיילי צה"ל. היא כאן כדי לשרת אדם אחד, שאיש כבר לא מצליח להבין בדיוק מה מניע אותו. לא היה בתולדות המדינה מקרה דומה בו פוליטיקאים שהם בובות על חוט, מכריחים א מפקד הצבא לפעול בניגוד לכל היגיון.
חוץ מהאבדות הצפויות לצה"ל, ישראל הופכת להיות כמו דרום אפריקה בתקופת שלטון האפרטהייד, מדינה שאזרחית לא רצויים בשום מדינה נאורה בעולם ושגם מדינות ידידות מטילות עליה סנקציות.
וכאן אני חוזר על עצתי בפנייתי לרמטכ"ל – נכון שלא מצפים מרמטכ"ל לפרוש בעת מלחמה, אבל גם לא מצפים מממשלה לקבל החלטות אידיוטיות ומנוגדות כל הגיון.
הרי מובן שהחבורה הזו לא תהסס להטיל את הרמטכ"ל את האשמה לכישלון המהלך – וברור שהמהלך ייכשל.
אז הקדם תרופה למכה והתפטר.
חבורת אנשים חסרי ידע הכריחו את המפקד העליון של הצבא לפעול בניגוד לדעתו. הרי מובן שהחבורה הזו לא תהסס להטיל את הרמטכ"ל את האשמה לכישלון המהלך – וברור שהמהלך ייכשל. אז הקדם תרופה למכה
אבל הבעיה אינה רק של הרמטכ"ל. הבעיה היא של כל אזרח שפוי בישראל. מול עיניו של כל אחד מאתנו ישראל נכנסת לבוץ עמוק וסמיך שמאיים לבלוע כל דבר טוב במדינת ישראל.
זה מצב הזוי אבל זה בדיוק מה שקורה כאשר המדינה מנוהלת על ידי חבורה כזו של אנשים חסרי כישורים, ידע ויכולת.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולא, אל תתפטר.
קח איתך את דן גולדפוס, שאמר: אתם צריכים להיות ראויים לנו. אל תזמינו פגישה, אתם תמתינו עד בוש. תעלו למעלה לאקוואריום (אם מישהו ימנע את כניסתכם, שניכם יודעים מה עושים עם אוגדת טנקים) ובלי אומר ודברים, תניחו על שולחנו אקדח טעון (רצוי, למען הצדק הפואטי, שזה יהיה הברטה 7.65 מיום 4.11.95). צאו מהאקווריום, נעלו אותו מאחוריכם וזרקו את המפתח. שחררו את אנשי הלישכה, תפסו מחסה והמתינו ליריה הגואלת.
סעו משם לנווה אילן, עלו לשידור, הכריזו על פיזור קרקס הפרעושים ועל תאריך בחירות בהקדם. זה יספיק בינתיים.
אני סבור שאתה טועה , כל אדם בשירות הציבורי שיש לו חוט שידרה אמונה שהחוק הוא המצפן ויש לו ערכים בסיסיים , אסור לו להתפטר . החלטת הממשלה היא תרגיל עלוב של נתניהו לרצות את השמוטריץ ( "יש דבר גדול בדרך ולכן איני מתפטר אמר השמוטריץ ) ונתניהו כבר עשה פניית פרסה להחלטת הממשלה עלק . לא יצא מזה כלום . אם זמיר מתפטר הזיני חובב משיחים יתפוס מקומו והנהן דברי הבל בשם הנאמנות לדיקטטור
והחבורה הזו היא נציגה אותנטית של העם הזה. המדינה הזו. פה אנחנו חיים. וכך זה גם יימשך. ולכל מי שלא יודע את זה, לכל מי שעדיין לא שם לב שזה המצב, לכל מי שחושב עדיין ש'גנבו לנו את המדינה', אומר: בוקר טוב אליהו.
תוכניתו של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור, הצורר, הבוגד (פרשות קטארגייט והצוללות) ורוצח החטופים ביבים שקרניהו מתקדמת מעל למשוער: הדיקטטורה כבר פה כדי להישאר, לא יהיו יותר בחירות לכנסת אלא שלטון נצח של ביבים שקרניהו עד יומו האחרון, המתנגדים-הפיונים מסולקים בזה אחר זה – אין שום חשיבות לזהותו של הרמטכ"ל או כל פיון אחר משום שרק מבחן הנאמנות לדיקטטור ביבים שקרניהו קובע. וראו נאום הנאמנות של ביבים שקרניהו שבפברואר האחרון היכה בתדהמה את שרי ממשלת השואה הזדון וההפקרה, כפי שחשף אז בן כספית, והיום הפך כבר לנורמה. וש"תישרף המדינה" כנבואת צרעת המשוגעת שהגשימה את עצמה.