JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עצורים עזתים ששוחררו טוענים להתעללות קשה בבתי הכלא בישראל | זמן ישראל
גברים פלסטינים נאספים על ידי צה"ל במחנה ג'באליה, 10 בדצמבר 2023 (צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים, מרשתות חברתיות)
שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים, מרשתות חברתיות
גברים פלסטינים נאספים על ידי צה"ל במחנה ג'באליה, 10 בדצמבר 2023
העצורים לא לקחו חלק בטבח ה-7 באוקטובר ולא הוגש נגדם כתב אישום

עצורים עזתים ששוחררו טוענים להתעללות קשה בבתי הכלא בישראל

עדויות שנאספו לאחר שחרורם של מאות עזתים שנעצרו במהלך הלחימה ושוחררו במסגרת הסכם הפסקת האש חושפות אלימות, תנאים בלתי נסבלים ועינויים פסיכולוגיים בבתי הכלא בישראל ● הם הוחזקו חודשים בבידוד מוחלט, ללא ייצוג משפטי וללא גישה למשפחותיהם – אף שכלל לא הואשמו במעורבות בפעולות טרור

עריכה

על פי תנאי הסכם הפסקת האש עם ארגון חמאס, ישראל שחררה לא רק 250 מחבלים פלסטינים שהורשעו, אלא גם כ-1,700 עזתים שנעצרו על ידי כוחות הביטחון הישראלים בתוך רצועת עזה במהלך הלחימה והוחזקו במעצר.

בניגוד לאסירים שהורשעו, העצורים הללו לא הואשמו בעבירה כלשהי ולא הועמדו לדין, ורובם המכריע הוחזק בבידוד מוחלט בבתי הכלא בישראל במשך חודשים ארוכים.

ישראל טענה כי העצורים היו קשורים ישירות או בעקיפין לארגוני טרור, אך ארגוני זכויות אדם וגופים של האו"ם האשימו את שירותי הביטחון הישראליים בפריסת רשת רחבה בתוך עזה לשם איסוף מודיעין ולמטרות אחרות, וטענו כי רבים מהם אינם קשורים כלל לארגוני טרור.

עצורים ששוחררו מסרו עדויות רבות על התעללות חמורה בבתי הכלא בישראל, כולל מכות, תנאים סניטריים ירודים, מזון לא מספיק ובלתי ראוי, ועינויים פסיכולוגיים.

עצורים ששוחררו מסרו עדויות רבות על התעללות חמורה בבתי הכלא בישראל, כולל מכות, תנאים סניטריים ירודים, מזון לא מספיק ובלתי ראוי, ועינויים פסיכולוגיים

מי הם העצורים?

במהלך המלחמה שפרצה בעקבות הפלישה והטבח שביצע ארגון חמאס ב-7 באוקטובר 2023, עצר צה"ל מספר רב של עזתים תחת מטרייה כללית של חשד למעורבות בפעילות טרור.

עצורים מעזה בבית המעצר בשדה תימן, 14 בפברואר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
עצורים מעזה בבית המעצר בשדה תימן, 14 בפברואר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

עזתים שנעצרו על ידי צה"ל ושב"כ בתוך רצועת עזה הוחזקו לפי חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים משנת 2002, בבתי כלא ובמתקני מעצר בישראל.

לעיתים נעצרו במהלך פעולות צבאיות נגד תשתיות טרור, כולל פשיטות על מוסדות אזרחיים שבהם הייתה נוכחות של חמאס – כגון בתי חולים, בתי ספר ומקלטים למפונים.

דוח של נציבות זכויות האדם של האו"ם שפורסם ביולי 2024 קבע כי עצורים נאספו גם מבנייני מגורים וממחסומים במהלך ניסיונותיהם לנוע ברחבי הרצועה.

במקרה אחד של מעצרים המוניים, הודיע צה"ל ב-1 באפריל 2024 כי עצר "500 חשודים המשתייכים לארגוני טרור" במהלך שבועיים של פעילות סביב בית החולים שיפא שבעיר עזה, וכי החשודים הועברו "להמשך חקירה" על ידי שב"כ והמודיעין הצבאי.

יובל ביטון, לשעבר ראש אגף המודיעין בשירות בתי הסוהר, העריך על סמך ניסיונו כי העצורים "לא היו קשורים ישירות לרצח ישראלים או חיילי צה"ל", ובוודאי לא היו מעורבים במתקפת ה-7 באוקטובר

יובל ביטון, לשעבר ראש אגף המודיעין בשירות בתי הסוהר, העריך על סמך ניסיונו כי העצורים "לא היו קשורים ישירות לרצח ישראלים או חיילי צה"ל", ובוודאי לא היו מעורבים במתקפת ה-7 באוקטובר. "ייתכן שנחשדו בסיוע, באיזושהי פעילות עקיפה, שממנה ניתן היה להפיק מידע", אמר ביטון לזמן ישראל.

חיילי צה"ל אוספים עצורים פלסטינים ברצועת עזה, 7 בדצמבר 2023 (צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
חיילי צה"ל אוספים עצורים פלסטינים ברצועת עזה, 7 בדצמבר 2023 (צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)

תנאי המעצר

נכון לתחילת אוקטובר 2025 הוחזקו במתקנים של שירות בתי הסוהר 2,673 עצורים מסוג זה, אם כי בארגון "המוקד" – המספק סיוע משפטי לעצורים פלסטינים – מעריכים כי ישנם עוד כמה מאות עצורים במתקני מעצר צבאיים אחדים.

העצורים מוחזקים לתקופות של שישה חודשים בהתאם לקבוע בחוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים – תקופות שניתן להאריך, ולעיתים קרובות אכן הוארכו, בהחלטת שופטי בתי המשפט המחוזיים.

העצורים מוחזקים לתקופות של שישה חודשים בהתאם לקבוע בחוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים – תקופות שניתן להאריך, ולעיתים קרובות אכן הוארכו, בהחלטת שופטי בתי המשפט המחוזיים

הארכות אלו ניתנו לאחר דיונים קצרים מאוד, שנערכו עם העצור בווידאו בפני שופט, ואורכם נע בין חמש לעשר דקות בלבד, לפי "המוקד". העצורים לא קיבלו גישה לראיות שהוצגו לשופט על ידי גורמי הביטחון לצורך הצדקת המעצר, ורוב מוחלט של העצורים מעולם לא קיבלו גישה לעורך דין. גם במקרים שבהם הצליחו להשיג ייצוג משפטי, עורכי דינם לא נחשפו לראיות.

בנוסף, הם הוחזקו ללא ביקורי הצלב האדום, לאחר שהממשלה אסרה כמעט מייד לאחר מתקפת ה-7 באוקטובר על ביקורים כאלה עבור כל האסירים והעצורים הפלסטינים.

גם ביקורי משפחה נאסרו על העצורים, והם לא הורשו לקבל שיחות טלפון או מכתבים – למעשה, נותקו כליל מן העולם החיצון.

אסירים ביטחוניים בכלא קציעות לקראת שחרור במסגרת הסכם הפסקת האש, 26 בפברואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
אסירים ביטחוניים בכלא קציעות לקראת שחרור במסגרת הסכם הפסקת האש, 26 בפברואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

במאי 2024, בעקבות לחץ משפטי מארגוני זכויות אדם, הקים צה"ל מנגנון שאפשר לעורכי דין לבקר עצורים. צעד זה אפשר לקרובי העצורים ליצור קשר עם ארגונים כמו "המוקד" ולתאם באמצעותם ביקורי עורכי דין בבתי הכלא.

עם זאת, רק עזתים שידעו על קיומם של "המוקד" או של ארגוני זכויות אדם נוספים המספקים שירותים דומים יכלו לתאם ביקורים כאלה ולגלות היכן מוחזקים יקיריהם.

עם זאת, רק עזתים שידעו על קיומם של "המוקד" או של ארגוני זכויות אדם נוספים המספקים שירותים דומים יכלו לתאם ביקורים כאלה ולגלות היכן מוחזקים יקיריהם

מנכ"לית "המוקד" ג'סיקה מונטל אמרה כי רוב מוחלט של משפחות העצורים כלל לא היו מודעות לקיומם של הארגונים הללו. לדבריה, "המוקד" הצליח לאפשר ביקורי עורכי דין רק ל-50 עצורים, וארגונים אחרים הצליחו להגיע אף הם לבודדים בלבד.

יחס בזמן המעצר

עצורים ששוחררו במהלך המלחמה דיווחו בעקביות כי עברו התעללות חמורה והתעמרות בעת המעצר. תצהירים שנגבו על ידי עורכי הדין של "המוקד" ממספר עצורים שביקרו במהלך כליאתם, ונצפו על ידי זמן ישראל, מגבים את הטענות הללו.

צעיר בן 23, נהג משאית סיוע הומניטרי, סיפר לעורך דין מ"המוקד" בספטמבר 2024 כי נעצר במחסום בעזה באפריל 2024, הוכה, נדרש להודות שהוא פעיל חמאס, ולאחר מכן נשלח למתקן המעצר הצבאי הידוע לשמצה שדה תימן למשך 45 יום לפני שהועבר למתקן המעצר עופר.

אסירים ביטחוניים בכלא קציעות, פברואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
אסירים ביטחוניים בכלא קציעות, פברואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

לדבריו, נלקח לחדר ה"דיסקו", שם נחשף למוזיקה רועשת מאוד במשך שעה או יותר, ולאחר מכן הובל לחקירה, במהלכה נשאל על עיסוקיו. בהמשך נחקר שוב ונשאל לפרטים על מנהרות חמאס, והוא סיפק מידע על מנהרה אחת שידע על קיומה סמוך לביתו, תוך שהוא מכחיש כל קשר לארגון הטרור.

הצעיר סיפר כי נדבק בסקביאס עקב תנאים סניטריים ירודים – תופעה נפוצה בקרב עצירים עזתים – וכי במשך 20 יום לא הצליח לישון כראוי בשל כך.

עצור נוסף, שגילו לא נמסר, סיפר כי נעצר בביתו שבחאן יונס, ובמהלך המעצר הוכה בראשו ונגרמה לו פציעה עמוקה, ואז נכבל באזיקים, עיניו כוסו, הועלה לאוטובוס והוכה שוב.

הוא נלקח לשדה תימן, שם הוחזק אזוק וכשעיניו מכוסות במשך 96 ימים, כולל בלילות במיטה, ואף בעת הליכתו לשירותים.

עצור סיפר כי נעצר בביתו שבחאן יונס, ובמהלך המעצר הוכה בראשו ונגרמה לו פציעה עמוקה, ואז נכבל באזיקים, עיניו כוסו, הועלה לאוטובוס והוכה שוב. הוא נלקח לשדה תימן, שם הוחזק אזוק וכשעיניו מכוסות במשך 96 ימים

לאחר יותר משלושה חודשים בשדה תימן הועבר לעופר, שם סיפר כי התנאים היו מעט טובים יותר – העצורים היו אזוקים רק בשעות היום ולא כוסו עיניהם. לדבריו, בעופר הותר לעצורים לדבר, בעוד שבשדה תימן נאסר עליהם לדבר כלל.

עצורים פלסטינים בכלא קציעות הסובלים מסקביאס, מרץ 2025 (צילום: באדיבות "רופאים למען זכויות אדם")
עצורים פלסטינים בכלא קציעות הסובלים מסקביאס, מרץ 2025 (צילום: באדיבות "רופאים למען זכויות אדם")

הוא סיפר כי התקשה להתפנות כראוי בשירותים בשל האזיקים, וכי במקלחת ניתנה להם חומר ניקוי לרצפות במקום סבון. הוא גם סיפר לעורך הדין כי לא ידע היכן הוא מוחזק עד שהלה ביקר אותו והודיע לו על כך.

זמן ישראל עיין בתצהירים של 11 עצורים עזתים נוספים שנעצרו, שבהם נמסרו עדויות דומות של התעללות והתעמרות.

שירות בתי הסוהר וצה"ל הכחישו שוב ושוב כי פגעו או התעללו בעצורים הפלסטינים. אלא שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, האחראי על שירות בתי הסוהר ומדיניותו, התרברב לא פעם בתנאים הקשים שהטיל על אסירים ועצורים פלסטינים.

שב"ס וצה"ל הכחישו שוב ושוב כי פגעו או התעללו בעצורים הפלסטינים. אלא שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התרברב לא פעם בתנאים הקשים שהטיל על אסירים ועצורים פלסטינים

בפברואר השנה הורשע חייל מילואים של צה"ל בתקיפת עצורים באגרופים ובנשקו בעוד הם אזוקים וכשעיניהם מכוסות בשדה תימן. חמישה חיילי מילואים נוספים הועמדו באותו חודש לדין באשמת התעללות חמורה בעצור פלסטיני נוסף, גם כן בשדה תימן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,067 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 31 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

בג"ץ הורה ללוין לכנס בהקדם האפשרי את הוועדה לבחירת שופטים

ההחלטה התקבלה אחרי ששר המשפטים נמנע במשך שנה וחצי מלכנס את הוועדה; לוין: "השופטים יצרו במו ידיהם משבר חוקתי" ● נתניהו: נשיב את הביטחון לתושבי צפון הארץ, אבל "זה ייקח עוד זמן" ● מערך הייעוץ המשפטי לממשלה הודיע על התנגדותו למינוי דרורית שטיינמץ, המקורבת לנתניהו, למנכ"לית משרדו ● כ"ץ: "צה"ל יישאר בבופור כחלק מאזור הביטחון בלבנון"

לכל העדכונים עוד 29 עדכונים

עוגה וחבל - כך סמלים אלימים הופכים לשיח שגרתי ולנורמה לאומית

בשנים האחרונות איתמר בן גביר מנסה לעצב לעצמו זהות ציבורית חדשה, מרוסנת יותר לכאורה, כזו שמבקשת להתרחק מהשורשים הכהניסטיים שמיוחסים לו.

אלא שההכחשה הזו מתקיימת לצד זיכרון ציבורי עיקש, בין היתר של העובדה שבביתו נתלתה עד למערכת הבחירות האחרונה תמונתו של ברוך גולדשטיין הרוצח, דמות שהפכה לסמל קיצוני של אלימות וגזענות.

פרופ' לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. חוקר ומפרסם בתחום היעוץ הארגוני ויועץ לחברות ולמנהלים/ת. אזרח מודאג, בזוגיות ואב לשני בנים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 788 מילים

בזמן שהתעשייה מתמודדת עם משבר חריף בשל התחזקות השקל, נגיד בנק ישראל ממשיך להתבשם מגרפים מחמיאים ● לעומתו, סטנלי פישר קרא את אותה מציאות אחרת לגמרי ● כנגיד, הוא יזם מהלכים נועזים והציל את הייצוא ● זה הרגע של אמיר ירון ללמוד מפישר, לפני שיהיה מאוחר מדי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,514 מילים

בחירות 2026 - בסימן עם ״רודף שלום״ וגט כריתות ל״סופר ספרטה״

התנ"ך הביא לעולם ערכים יהודיים ואוניברסליים של "רודף שלום" ו"צדק צדק תרדוף". העולם המודרני גדל על הספר המונומנטלי של לב טולסטוי "מלחמה ושלום". מדינת ישראל קמה על שילוב בין ביטחון ושלום; בין המגל והחרב. אין האחד מבלי השני.

לאחר זוועות מלחמת העולם השנייה הוקם האו"ם ותוכנית מרשל לשיקום גרמניה. שילוב מנצח בין ניצחון צבאי להסדרה מדינית ולשגשוג. במלחמת העצמאות הוקם צה"ל כצבא הגנה על מדינת ישראל. לכן, בשבעה באוקטובר היה הכרח במלחמת מגן עוצמתית אל מול טבח חמאס של אותו יום. לכן, יש חשיבות לפירוק כוח חזבאללה והנשק הגרעיני, הטילים והטרור של איראן.

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 854 מילים

בן גביר עלול להשתמש במשטרה כדי לשבש את חופש הבחירות

פרסום ראשון מכון "זולת" קורא ליועמ"שית לקבוע בדחיפות הנחיות מחמירות שיגבילו את התערבות השר לביטחון לאומי בפעולות המשטרה בתקופת הבחירות ● דוח חדש של המכון מצביע על דפוס מתמשך של פגיעה בחופש הביטוי וההפגנה, אכיפה פוליטית נגד יריבים ומיעוטים, וסיכון ממשי לתקינות הבחירות ולהוגנותן

לכתבה המלאה עוד 788 מילים

למקרה שפיספסת

מי ששולט במצר שולט בגז

בשנת 1453, כשמוחמד השני כבש את קונסטנטינופול, הוא לא עשה זאת מאהבה לחומותיה של הקיסרות הביזנטית. הוא עשה זאת בגלל המצר. מי ששולט בבוספורוס שולט בנתיב המחבר בין הים השחור לים התיכון, בין אסיה לאירופה, בין מי שמייצר לבין מי שצורך.

הסולטנים העות'מאניים לא היו צריכים להיות חזקים מכולם. הם פשוט ישבו על הנקודה שדרכה עבר הכול, גבו מחיר ובנו ממנה אימפריה. הכוח לא היה בסחורה עצמה, אלא ביכולת להחליט מי יעבור, מתי, ובאיזה מחיר.

ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 637 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פרשנות בין המדים לממ"דים: נתניהו בוחר את התמונה הנוחה

הצפון היה אחד ממעוזי הכוח של הליכוד והקואליציה בבחירות 2022, אבל אחרי חודשים של ירי וחוסר ביטחון, גם שם נוצר ואקום פוליטי ● נתניהו ממשיך להצטלם עם חיילים ולהימנע ממפגש עם התושבים המופגזים, בזמן שבאופוזיציה מזהים את הסדק ● ב־2026, הדרמה לא תהיה רק למי יצביעו תושבי הצפון, אלא כמה מהם בכלל יצליחו להצביע

לכתבה המלאה עוד 797 מילים

תגובות אחרונות

מעבר לליטני, מתחת לרף ההכרעה

צה"ל מבקש להגביר את עוצמת התקיפות, את קצב הפעולה ואת עומקה, אך הדרג המדיני מוסיף לבלום אותו ● חשיפת חציית הליטני בידי נתניהו נועדה לשוות למהלך ממד רחב יותר מכפי שיש לו בפועל ● כל עוד חזבאללה משמר את משוואות הירי בחסות איראן, איום הרחפנים ימשיך לשחוק את הישגי ישראל בצפון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים ו-1 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-2 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.