JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בליץ החקיקה של הקואליציה נועד לבייס, לא לציבור | זמן ישראל
ראש הממשלה בנימין נתניהו בדיון "40 חתימות" במליאת הכנסת, ירושלים, 8 בדצמבר 2025. (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90

בליץ החקיקה של הקואליציה נועד לבייס, לא לציבור

הקואליציה מקדמת שורת חוקים כהצעות פרטיות על רקע הערכה שמושב הכנסת הנוכחי עשוי להיות האחרון ● בתוך העומס בוועדות מקודמות במקביל גם הצעות נפיצות כמו ועדת החקירה הפוליטית וחוק ההשתמטות, בעוד הח"כים מהליכוד חוששים מהמחיר הפוליטי בפריימריז ● כל זה קורה תוך התעלמות מופגנת מעמדת משפחות קורבנות טבח 7 באוקטובר ● פרשנות

השר דודי אמסלם אמר אתמול (רביעי) במליאת הכנסת שבליץ החקיקה של הקואליציה בכנסת מתבצע באמצעות הצעות חוק פרטיות, מאחר שהיועצת המשפטית לממשלה מגבילה את שרי הממשלה ואינה מאפשרת להם לחוקק כראות עיניהם.

לכן, טען אמסלם, הם מדלגים על הנחת הצעות החוק באמצעות הממשלה – הליך המצריך עבודת הכנה במשרדי הממשלה – ומניחים את הצעות החוק כהצעות פרטיות על ידי חברי כנסת, כאשר מאחורי כל הצעת חוק כזו עומד אחד השרים.

הדברים נאמרו במסגרת הדיון שנערך אתמול במליאה על הצעת החוק הפרטית של ח"כ ניסים ואטורי המבקשת לבטל את נבחרת הדירקטורים ולאפשר לשרים למנות מקורבים פוליטיים לתפקידים בחברות הממשלתיות. הצעת החוק עברה קריאה טרומית ברוב של 46 תומכים מול 40 מתנגדים, והועברה לאחר מכן לוועדת חוק, חוקה ומשפט בראשות ח"כ שמחה רוטמן להכנה לקריאה ראשונה.

בעת הזו רבים מהשרים ומהח"כים סבורים שמושב הכנסת הנוכחי עשוי להיות האחרון, וכי יש צורך לעשות רושם על הבוחרים – ולעשות זאת במהירות

השיטה של הקואליציה הנוכחית, לקדם חקיקה באמצעות הצעות חוק פרטיות, אינה נובעת רק מהתנגדויות במשרד המשפטים או בצוותים המקצועיים של משרדי ממשלה אחרים, אלא גם משום שמדובר בהליך מהיר יותר. בעת הזו רבים מהשרים ומהח"כים סבורים שמושב הכנסת הנוכחי עשוי להיות האחרון, וכי יש צורך לעשות רושם על הבוחרים – ולעשות זאת במהירות.

הבעיה של הקואליציה היא הרצון לעשות הכול ברגע האחרון ובבת אחת. העומס בוועדות הכנסת גדול, וחברי הכנסת נדרשים לרוץ מוועדה לוועדה ולטפל בחומרים מגוונים כדי לעמוד בדרישות החקיקה. רק השבוע פורסם כי ח"כ אריה דרעי דרש מראש הממשלה בנימין נתניהו שחברי הכנסת של הליכוד יואילו להופיע בישיבות ועדת חוץ וביטחון, בדיונים על חוק ההשתמטות.

ח"כ דודי אמסלם נואם בכנסת 15 בדצמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ דודי אמסלם נואם בכנסת, 15 בדצמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

חברי הכנסת של הליכוד אינם משתוקקים להשתתף בהצגה הזו, שכן הם עשויים לספוג ביקורת מכ־100 אלף מתפקדי הליכוד בבואם להיבחר בפריימריז.

מי הם אותם ח"כים ליכודניקים "ברי מזל" שנגזר עליהם לפטפט בוועדת חוץ וביטחון בעד השתמטות חרדית מסיבית? חברי הכנסת טלי גוטליב, שלום דנינו, ניסים ואטורי ואופיר כץ – האחרון הוא יו"ר הקואליציה העסוק.

נוסף על כך, ישנם ארבעה ח"כים מהליכוד המשמשים כממלאי מקום, וגם הם בורחים מהזירה. על האירוע מנצח יו"ר הוועדה בועז ביסמוט.

מי ירוויח בסופו של דבר יותר בפריימריז של הליכוד? ח"כ שפעל למען גיוס שוויוני ונתפס בעיני המתפקדים כלא נאמן מספיק למנהיג? או אלה שישבו מול המצלמה ונאלצו להפגין תמיכה בהשתמטות?

מי ירוויח בסופו של דבר יותר בפריימריז של הליכוד? ח"כ שפעל למען גיוס שוויוני ונתפס בעיני המתפקדים כלא נאמן מספיק למנהיג? או אלה שישבו מול המצלמה ונאלצו להפגין תמיכה בהשתמטות? לא מן הנמנע שבליכוד, גם אלה וגם אלה יצאו מופסדים.

האופוזיציה צריכה להירשם לקורס מריחת הזמן ע"ש נתניהו

כדי שהקואליציה תצליח להתמיד בכל פרטי החקיקה שהונחו על שולחנות הוועדות, יהיה עליה לגלות חריצות רבה: דיונים מרובים מדי שבוע, וכפי שח"כ ביסמוט כבר החל לעשות – חזרה לשולחן דיוני הוועדה בשעות הערב בימי רביעי, לאחר סגירת המליאה.

ח"כ בועז ביסמוט מנהל דיון של ועדת חוץ וביטחון בכנסת, 16 בדצמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ בועז ביסמוט מנהל דיון של ועדת חוץ וביטחון בכנסת, 16 בדצמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

האופוזיציה, מנגד, צריכה לקחת דוגמה מכישורי מריחת הזמן של נתניהו במשפטו הפלילי. אם ח"כ ביסמוט מעוניין לשבת בכל יום רביעי לאחר המליאה עד אמצע הלילה כדי להשלים את חוק ההשתמטות, אין סיבה שהאופוזיציה תשתף פעולה. לכל הפחות על חבריה להירשם לאינסוף נאומים על חוקים לא חשובים, ולוודא שביסמוט לא יצליח לעמוד בלוח הזמנים שלו.

אגב מריחת זמן בבית המשפט, אתמול שבר נתניהו אחד משיאיו כאשר עצר דיון הוכחות לשם שיחת טלפון עם שליח חב"ד וחמו של קורבן הטבח באוסטרליה. זו הייתה שיחה חשובה, אך כזו שניתן היה לקיים בכל שעה אחרת, ולא על חשבון הזמן המועט שנותר לחקירה הנגדית.

נוסח ההצעה שגיבש נתניהו מבזה את המושג "חקירה" ומשפיל את משפחות הקורבנות. כדי להוסיף על המסחרה סביב הנושא הרגיש הזה, סיעת יהדות התורה הודיעה כי לא תתמוך בחקיקה עד להעברת חוק ההשתמטות

אחת מהצעות החוק הפרטיות המטרידות ביותר היא הצעתו של ח"כ אריאל קלנר ל"ועדת חקירה ממלכתית לאומית". גם כאן, המהלך אינו נעשה באמצעות משרדי הממשלה, ואף שמדובר בהצעה שתואמה בדקדקנות עם נתניהו, קלנר מגיש אותה כהצעה פרטית. ההצעה צפויה להגיע ביום ראשון הקרוב לוועדת שרים לחקיקה, ובאחד מימי רביעי הקרובים תועלה להצבעה בקריאה טרומית.

נוסח ההצעה שגיבש נתניהו מבזה את המושג "חקירה" ומשפיל את משפחות קורבנות טבח 7 באוקטובר. כדי להוסיף על המסחרה המזעזעת סביב הנושא הרגיש הזה, סיעת יהדות התורה הודיעה לליכוד שלא תתמוך בחקיקה עד להעברת חוק ההשתמטות.

ח"כ מאיר פרוש משוחח עם תא"ל שי טייב במהלך דיון של ועדת החוץ והביטחון, 14 בדצמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ מאיר פרוש משוחח עם תא"ל שי טייב במהלך דיון של ועדת החוץ והביטחון, 14 בדצמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לפוליטיקאים הציניים הללו לא מזיז דבר מדברי משפחות הקורבנות ומשפחות חללי צה"ל, וכעת מתברר שהם גם מוכנים למכור את ימי המילואים של כולם תמורת חוק ציני שנועד למרוח את החקירה.

הבושה שבמהלך החקיקה הזה עצומה. ממשלה שטוענת בחוצפה כי שופטי בית המשפט העליון מצויים בניגוד עניינים בכל הנוגע להרכבת ועדת החקירה, מתכננת להחליט בעצמה מי ישב בוועדה שאמורה לחקור גם את הדרג המדיני.

מאחר שהאופוזיציה אינה מוכנה לשתף פעולה עם ועדה מגוחכת שכזו, מתווה החוק אפשרות ליו"ר הכנסת אוחנה – אדם שהוכרז כאחראי אישית לאסון מירון – להחליט על מינוי חברים נוספים מטעמו

מאחר שהאופוזיציה אינה מוכנה לשתף פעולה עם ועדה מגוחכת שכזו, מתווה החוק אפשרות ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה – אדם שהוכרז כאחראי אישית לאסון מירון ושנקבע כי אינו יכול לכהן בעתיד כשר לביטחון פנים – להחליט על מינוי חברים נוספים מטעמו.

כל אדם בישראל שיסכים להשתתף באירוע הזה יבזה את עצמו, את המדינה ואת הקורבנות הישראלים. מכל מקום, הדרך לחקיקה המבזה הזו עוד רצופה מהמורות, וההערכה היא שנתניהו החל לדחוף את המהלך בעיקר כדי להגיע מוכן עם תשובה לבג"ץ ועדת החקירה, שאמור להישמע בראשית ינואר 2026.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 821 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 20 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צה״ל: משבר כוח האדם מחמיר, מספר המשתמטים צפוי להגיע ל-80 עד 90 אלף

דיווח: ישראל וארה״ב תכננו להציב את אחמיניג׳אד בראש שלטון חדש באיראן; הנשיא לשעבר עודכן על התוכנית והסכים למהלך, אך נעשה חשדן לאחר שנפצע בתקיפה ישראלית על ביתו בטהרן, ומאז לא נראה בציבור ● הסנאט האמריקאי קידם החלטה להגבלת סמכויות טראמפ לנהל מלחמה נגד איראן ● דיווח: רומן גופמן זומן להעיד בפני ועדת גרוניס ● פרופסור דניאל הרשקוביץ פרש מהמרוץ לתפקיד מבקר המדינה

לכל העדכונים עוד 11 עדכונים

חינוך בישראל - נתונים ופערים

ב-28 באוקטובר 2025 יצאה הודעת דוברות של משרד החינוך ובה נתונים אופטימיים על נתוני הבגרויות בשנת הלימודים תשפ"ד.

ההודעה שיבחה את השיפור בנתוני הבגרויות של שנת הלימודים תשפ"ד, הן ביחס לשנה הקודמת לה והן ביחס לשנים קודמות. להלן אבדוק מספר היגדים מתוך ההודעה – עם נתונים מוצלבים ממקורות אחרים.

ד"ר חנה דויד היא יועצת לילדים מחוננים ולבני משפחותיהם. למדה לתואר ראשון במתמטיקה-פיזיקה ובספרות עברית באוניברסיטה העברית, ולתואר שני ב-Jewish Theological Seminary בניו יורק. הדוקטורט שלה הוא בפסיכולוגיה חינוכית – עם התמחות במחוננות (מקצועות משנה: הוראת המתמטיקה וחינוך), מאוניברסיטת מינכן. סיפוריה הראשונים נדפסו ב"מעריב לנוער" (מגיל 15) ועד כה פרסמה 20 ספרים ולמעלה מ-300 מאמרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,120 מילים

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

לא יהירות אלא הטיות - למה מערכות מחמיצות התרעות

החמצת התרעות אינה נובעת בהכרח מזלזול או מחוסר מקצועיות, אלא לעיתים ממגבלות חשיבה אנושיות, הפועלות דווקא בתוך מערכות מקצועיות ומנוסות. 

 *  *  *

בימים האחרונים פורסם, כי כבר בשנת 2025 הוכנה במערכת הביטחון עבודה מקצועית שעסקה באיום רחפני הנפץ, לרבות רחפנים מונחים באמצעות סיב אופטי, ובהפקת לקחים מן המלחמה באוקראינה.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 852 מילים ו-1 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

למקרה שפיספסת

"הגוף בכיתה, הראש עדיין בעזה" - החיים הכפולים של המילואימניקים

"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".

משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.

ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הצדק עמך בקשר לכך שאיזנקוט שוגה האשליות כאשר הוא מכוון למאוכזבי ליכוד. עם זאת, תמוהה בעיני קביעתם שנאמנות מצביעי נתניהו מבוססת על אידיאולוגיה. ברשותך, איזו אידיאולוגיה מייצג נתניהו?
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.