JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום ראשון, 8 במרץ 2026 | זמן ישראל
היום התשיעי למבצע ״שאגת הארי״

רשמית: מוג'תבא חמינאי נבחר למנהיג העליון של איראן

ראש מועצת עראבה נורה, מצבו בינוני ● רס"ל מאהר ח׳טאר נפל בדרום לבנון לצד חייל נוסף ● דיווח: מתיחות בין צבא ארה״ב לישראל עקב תקיפת מתקני הנפט באיראן ● הרמטכ"ל על המלחמה: "זה ייקח עוד זמן רב - וייקח כמה שייקח" ● דיווח: סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר מתכננים להגיע לישראל ביום שלישי ● יועמ"שית משרד המשפטים לבג"ץ: "יש להעביר את חקירת הפצ"רית לפרקליט המדינה, היועמ"שית עדיין בניגוד עניינים"

מוג'תבא חמינאי באוקטובר 2024 (צילום: KHAMENEI.IR / AFP)
KHAMENEI.IR / AFP
מוג'תבא חמינאי באוקטובר 2024
רויטרס
רויטרס, 01:23 עריכה

ממשלו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עקף את הקונגרס האמריקאי תוך שימוש בסמכות חירום, כדי לזרז מכירה של למעלה מ-20,000 פצצות לישראל בשווי של כ-650 מיליון דולר, כך מסרו שני גורמים אמריקאים המעורים בפרטי העסקה ל"רויטרס".

בהצהרה שפורסמה ביום שישי בלילה, משרד החוץ האמריקאי מסר כי שר החוץ של ארה"ב מרקו רוביו קבע כי קיים מצב חירום הדורש מכירה מיידית לישראל, ובכך ויתר על דרישות אישור הקונגרס עבור המכירה.

חבילת הנשק, הכוללת 12,000 גופי פצצות שימוש כללי במשקל של כ-450 ק"ג מדגם BLU-110A/B שישראל ביקשה, מגיעה שבוע לאחר שארצות הברית וישראל פתחו במערכה האווירית המשותפת שלהן נגד איראן, המבצע הצבאי הגדול ביותר של וושינגטון מאז הפלישה לעיראק ב-2003.

"המכירה המוצעת תתרום למדיניות החוץ ולביטחון הלאומי של ארצות הברית", מסר משרד החוץ האמריקאי בהצהרתו, והוסיף כי הקבלן הראשי יהיה חברת Repkon USA, הממוקמת בטקסס.

בשבת סיפק גורם במשרד החוץ פרטים נוספים על העסקה, ואמר כי היא כוללת גם פצצות שימוש כללי במשקל 225 ק"ג מדגם BLU-111, המהוות תיקון לעסקה קודמת. הגורם הוסיף כי ישראל תרכוש תחמושת קריטית נוספת בשווי 298 מיליון דולר באמצעות מכירות מסחריות ישירות.

חבר בית הנבחרים הדמוקרטי גרגורי מיקס אמר כי החלטתו של רוביו להשתמש בסמכות החירום כדי לעקוף את אישור הקונגרס מצביעה על חוסר מוכנות למלחמה באיראן.

"ממשל טראמפ התעקש שוב ושוב שהוא מוכן לחלוטין למלחמה הזו. החיפזון להפעיל סמכות חירום כדי לעקוף את הקונגרס מספר סיפור אחר. זהו מצב חירום שהממשל יצר בעצמו"

"ממשל טראמפ התעקש שוב ושוב שהוא מוכן לחלוטין למלחמה הזו. החיפזון להפעיל סמכות חירום כדי לעקוף את הקונגרס מספר סיפור אחר. זהו מצב חירום שממשל טראמפ יצר בעצמו", אמר מיקס בהצהרה.

ממשל טראמפ ביצע גם בעבר מכירות נשק לישראל תוך דילוג על אישורי הקונגרס, כפי שעשה גם ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן כשהיה בשלטון.

פצצות MK-83 BLU-110A/B עם ראש נפץ במשקל 450 ק"ג (צילום: Rheinmetall)
פצצות MK-83 BLU-110A/B עם ראש נפץ במשקל 450 ק"ג (צילום: Rheinmetall)
רויטרס
רויטרס, 01:26 עריכה

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (סנטקום) הכחיש הלילה כי אנשי צבא אמריקאים נלקחו כבני ערובה או נשבו על ידי איראן.

בפוסט ברשת X כתב מזכיר המועצה העליונה לביטחון של איראן עלי לאריג'אני: "דווח לי כי מספר חיילים אמריקאים נלקחו בשבי".

קפטן טים הוקינס מהצי האמריקאי, דובר פיקוד המרכז של צבא ארה"ב, הגיב: "המשטר האיראני עושה כל שביכולתו כדי להפיץ שקרים ולהונות. זוהי דוגמה ברורה נוספת לכך".

מספר כטב"מים ששוגרו מאיראן תקפו שלושה אזורים שונים בסולימאניה שבחבל הכורדי בצפון עיראק, כך דיווחה התקשורת המקומית. אדם אחד נהרג באחת התקיפות, כך על פי גורם באחת מקבוצות האופוזיציה הכורדיות-איראניות.

שני כטב"מים פגעו בבניין במרכז העיר סולימאניה, אזור המאכלס משרדים ומבני מסחר, לרבות מתחם של האו"ם. בתיעוד חי ששיתפו כלי תקשורת מקומיים נראה בניין עולה באש, ובסרטון אחר נראו מערכות הגנה אווירית המיירטות כטב"מים ממעל.

שלושה כטב"מים נוספים כיוונו לעבר "כוח 70", יחידת פשמרגה של האיחוד הפטריוטי של כורדיסטן, שבראשה עומד באפל טאלבאני, בנו של נשיא עיראק לשעבר ג'לאל טאלבאני ומנהיג פוליטי כורדי בכיר. כטב"ם אחד נפל גם בקרבת נמל התעופה הבינלאומי של סולימאניה. בשלב זה לא דווח על נפגעים.

כטב"מים נפרדים תקפו עמדות של מפלגת קומלה של כורדיסטן האיראנית והרגו אדם אחד, כך לדברי גורם בארגון.

התקיפות מתרחשות בצל עלייה בפעילות כטב"מים המכוונת נגד ערים בחבל הכורדי בצפון עיראק, לרבות יירוטים שאירעו לאחרונה בשמי ארביל.

שרפה באתר תקיפת כטב
שרפה באתר תקיפת כטב"ם בעיר סולימאניה שבצפון-מזרח עיראק, בחבל כורדיסטאן האוטונומי, ב-3 במרץ 2026 (צילום: Shwan MOHAMMED / AFP)
רויטרס
רויטרס, 03:08 עריכה

לפחות ארבעה בני אדם נהרגו בתקיפה של חיל האוויר שפגעה בדירה בבניין מלון רמדה במרכז ביירות, כך מסר משרד הבריאות של לבנון. זוהי התקיפה הראשונה שפוגעת בלב הבירה מאז חידוש הלחימה בצפון בשבוע שעבר.

עשרה בני אדם נוספים נפצעו בתקיפה באזור א-ראושה בביירות, כך מסר משרד הבריאות בהצהרה.

המלון אכלס עקורים שנמלטו מהמלחמה בדרום לבנון ובפרברים הדרומיים של ביירות, וכמה מהם נראו עוזבים את הבניין מחשש לתקיפות אוויריות נוספות.

בשלב זה לא נמסרו פרטים נוספים. לא נמסרה תגובה מיידית מצד ישראל.

צוותי עזרה ראשונה בודקים חדר במלון רמדה שהותקף בתקיפה ישראלית, באזור ראושה שעל חוף הים בביירות, 8 במרץ 2026 (צילום: Ibrahim AMRO / AFP)
צוותי עזרה ראשונה בודקים חדר במלון רמדה שהותקף בתקיפה ישראלית, באזור ראושה שעל חוף הים בביירות, 8 במרץ 2026 (צילום: Ibrahim AMRO / AFP)

תקיפה איראנית פצעה אדם אחד, גרמה נזק לחנויות ופגעה במתקן סמוך לנמל בבחריין.

משרד הפנים של בחריין מסר כי שברי טילים נפלו הלילה על כביש במנאמה, פצעו אדם אחד וגרמו נזק למספר חנויות. בעקבות כך, צוותי ההגנה האזרחית אבטחו ופינו את האזורים שנפגעו.

המשרד הוסיף כי איראן כיוונה למתקן סמוך למינא סלמאן, נמל ים במנאמה, שם פועלים כוחות ההגנה האזרחית להשתלט על שריפה שפרצה בעקבות התקיפה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 19 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

קצין בשירות מילואים, רב סרן איתמר ספיר, נהרג בהיתקלות בדרום לבנון

פרסום ראשון: נתניהו הודיע לגורמים ביהדות התורה שהשיג את הרוב הדרוש לחקיקת חוק הפטור ● בג"ץ: עבודתה של ועדת גרוניס "לקתה בחסר", לכן יש מקום לכך שתתכנס שוב כדי לשמוע את אורי אלמקייס ואת הקצין שחקר את הפעלתו ● חברים בקואליציה הסירו את תמיכתם ממועמדות יוסף אלרון לתפקיד מבקר המדינה; מנגד הודיעה יש עתיד על תמיכתה במועמדותו

לכל העדכונים עוד 34 עדכונים

"הגוף בכיתה, הראש עדיין בעזה" - החיים הכפולים של המילואימניקים

"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".

משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.

ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים
אמיר בן-דוד

איראן חותרת לניצחון מוחלט

איך שלא מסתכלים על זה, ההצעה שאיראן העבירה לארה"ב אינה הצעה של מדינה שמרגישה שהיא עם הגב לקיר ועומדת בפני חורבן מוחלט. זו הצעה של מדינה שמשוכנעת שהניצחון נמצא בהישג יד ● וגם: ערוץ 14 מסגיר סודות ● התביעה של קיבוצי העוטף ● יש לך יורש! ● ערב מותח בליגת העל ● ועוד...

ציור קיר אנטי-אמריקאי ואנטי-ישראלי על קיר בטהרן, איראן, ב-10 במאי 2026 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
ATTA KENARE / AFP

מפלגות שוויתרו על "הקול הרוסי"

סקרים שמתפרסמים לאחרונה מראים, כי אילו הבחירות התקיימו היום, נפתלי בנט או גדי איזנקוט היו ככל הנראה מצליחים להקים ממשלה. אך כידוע סקרים  לא תמיד מנבאים את תוצאות האמת: עתידה הפוליטי של ישראל לוט בערפל, בין היתר בגלל המגזר הרוסי.

כיום, המגזר הרוסי שווה כ-18 מנדטים ורק כ-25% מהם תומכים בקואליציה הנוכחית.

אלכס טנצר הוא פעיל חברתי, לשעבר יו"ר ועדת מעקב אחרי ביצוע הבטחות לעולים. יו"ר מטה למען עובדי הקבלן. 7 דו"חות מבקר המדינה התפרסמו בגלל תלונותיו. נבחר בעבר על ידי עיתון כל העיר בירושלים כאיש השנה. 6 פעמים נבחר על ידי המגזר הרוסי כאיש השנה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 571 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

האם יש לדוקו הישראלי עתיד - או אפילו הווה?

תקציר הפרקים הקודמים: בסוף 2025 סער עולם התרבות בעקבות החלטת שר התרבות מיקי זוהר לעצור את המימון לטקס פרסי אופיר ולקדם תחתיו טקס חלופי, "ציוני".

כאשר יוצרים שנבחרו להשתתף בטקס הודיעו שלא יגיעו, השר העלה את גובה האיום: ביטול חוק הקולנוע, עצירת תקציבי הקרנות, ופגיעה בתקציבים שכבר הובטחו.

אלון לוי הוא יוצר ובמאי תיעודי, מנהל קריאטיב, ולעתים במאי אנימציה. הוא בוגר בית הספר "סם שפיגל" בירושלים ובעל תואר שני בVisual Media Anthropology מ-Freie Universität Berlin. הוא יליד טבריה, נשוי, אב לשניים, ומאמין בכוחה של יצירה תיעודית לשנות את העולם (או לפחות את מי שיצר אותה).

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 984 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.