גדי איזנקוט הוא המועמד המועדף על מצביעי מפלגות גוש השינוי להוביל את המחנה – ומפלגתו ממשיכה להתחזק במספר המנדטים. כך עולה מסקר שערך אתמול (רביעי) יוסי טאטיקה, יועץ פוליטי ובעלי "טאטיקה מחקרים ומדיה", בשיתוף פאנל Adgenda בהנהלת רועי שינדלר.
בסקר נשאלו המשיבים מי היו רוצים לראות עומד בראש מחנה גוש השינוי, מקרב ראשי מפלגות הגוש: גדי איזנקוט (ישר), נפתלי בנט (בנט 2026), יאיר גולן (הדמוקרטים), אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) ויאיר לפיד (יש עתיד). רשימת המועמדים הוצגה למשיבים בסדר רנדומלי משתנה.
מקרב המשיבים שבמקביל גם השיבו כי יצביעו לאחת המפלגות של גוש השינוי, ניכר יתרון משמעותי לאיזנקוט – יתרון גדול אף מזה שהוא מחזיק במספר המנדטים באותו סקר: 40% השיבו כי יעדיפו לראות את הרמטכ"ל לשעבר בראש מחנה גוש השינוי, לעומת כ-30% (17 מנדטים מתוך 57) שבחרו במפלגתו בסקר המנדטים.
בנט, במקום השני, מועדף על ידי 31% מהמשיבים – בדומה לחלקו מסך המנדטים בגוש. גם גולן מקבל תמיכה זהה למדי במספר המנדטים ובהעדפה להנהיג את המחנה, עם 13%.
לעומת זאת, ליברמן מועדף על ידי 14% בלבד – בעוד שמפלגתו זוכה בסקר לעשרה מנדטים (כ-17.5% מסך המנדטים של הגוש), ואילו לפיד מתרסק: רק 4% השיבו כי היו רוצים לראותו בראש המחנה (לעומת כ-10.5% מסך המנדטים של הגוש).
בסקר המנדטים, המגמה של השבועות האחרונים נמשכת – אולם השבוע כחול-לבן נופלת מתחת לאחוז החסימה, מה שמעלה את גוש הקואליציה ל-53 מנדטים לעומת 67 מנדטים לאופוזיציה – כולל 10 מנדטים למפלגות הערביות.
הסקר התקיים ב-25 ו-26 במרץ 2026 והשתתפו בו 500 משיבים יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית היא 4.4%. הסקר פולח לפי גילאים, דת, מגדר ואזור מגורים בישראל.
יוסי טאטיקה הוא הבעלים של טאטיקה תקשורת ושל טאטיקה מחקרים ומדיה בע"מ (נוסדה במרץ 2025). החברה פועלת בשיתוף עם פאנל אג'נדה ומציבה סטנדרטים מקצועיים ותהליכי בקרה לעבודתה. טאטיקה משמש יועץ למגוון לקוחות בתחומים החברתי, העסקי והפוליטי, מנהל משברים ומנהל פרסום, וניהל קמפיינים פוליטיים בימין ובשמאל, בין היתר בליכוד, במפלגת העבודה, בקמפיינים של ארגונים חברתיים ובמאבקים ציבוריים.
רועי שינדלר הוא בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית. הוא משמש כבעלים של פאנל Adgenda, ומומחה לסקרים ולסושיאל מדיה. בעבר כיהן כמנכ"ל מפלגת העבודה, ובעל ניסיון בליווי ארגונים, רשויות מקומיות ואישי ציבור בתחומי המחקר, התקשורת והאסטרטגיה.












































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו