מליאת הכנסת אישרה הלילה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק מסגרות תקציב המדינה לשנת 2026, המרחיבה משמעותית את ההוצאה הממשלתית והביטחונית בעקבות המלחמה. החוק עבר ברוב של 62 תומכים מול 55 מתנגדים.
עיקרי התקציב שאושר:
- העלאת תקרת הגירעון: שיעור הגירעון הכולל לשנת 2026 יועמד על עד 4.9% מהתוצר, בהתאמה לתחזיות ההכנסות והצמיחה המעודכנות.
- הגדלת ההוצאה הממשלתית: מסגרת ההוצאה המותרת תורחב בכ-32 מיליארד שקלים נוספים. יחד עם תוספות שאושרו קודם לכן, מדובר בגידול כולל של כ-60 מיליארד שקלים (8.8%).
- רזרבה ביטחונית ואזרחית: הממשלה הוסמכה להגדיל את ההוצאה ב-7 מיליארד שקלים נוספים בהתאם להתפתחות והימשכות המערכה. בנוסף, אושרה "רזרבה אזרחית לחירום" בסך 5.8 מיליארד שקלים, המיועדת אך ורק למימון צרכים ביטחוניים ואזרחיים הנובעים במישרין ממבצע "שאגת הארי".

לאחר זעם נרחב על הסירוב לאפשר לבכירים קתולים להתפלל היום בכנסיית הקבר, משטרת ישראל הודיעה הלילה כי הגיעה להסכמה עם הפטריארכיה הלטינית שתאפשר תפילה מצומצמת במקום.
מדוברות המשטרה נמסר:
"משטרת ישראל אישרה מתווה תפילה בכנסיית הקבר, בתיאום עם נציג הפטריארך הלטיני. בהערכת מצב שקיים הערב מפקד מחוז ירושלים ניצב אבשלום פלד יחד עם מפקד מרחב דוד נצ"מ דביר תמים ובתיאום עם נציג הפטריארך הלטיני, מתוך כוונה לאפשר לכלל העדות הנוצריות את חופש הפולחן בכנסיית הקבר, אושר מתווה תפילה מצומצם.
"המשטרה הבהירה כי ההגבלה במקומות הקדושים ללא מרחב מוגן תקני, ובהם כנסיית הקבר, נובעת מהנחיות פיקוד העורף ומתוך דאגה לשלומם של המתפללים.
"יצויין כי גם רחבת הכותל וגם הר הבית סגורים לכניסת מתפללים, וזאת בשל הדאגה לשלום הציבור.
"הטילים האיראנים לא מפלים בין דם לדם, והאיראנים לא מהססים לשגר לעבר מרחבי אוכלוסייה והמקומות הקדושים".
גורם במשטרה אמר לזמן ישראל כי פרטי המתווה יפורסמו בהמשך היום (שני), לאחר שתיערך פגישה עם כלל העדות.
ביום ראשון בבוקר, מנעו שוטרים משני בכירי הכנסייה הקתולית בארץ הקודש – הפטריארך הלטיני הקרדינל פיירבטיסטה פיצבלה וקוסטוס ארץ הקודש האב פרנצ'סקו ילפו – מלהגיע לכנסיית הקבר כדי לקיים מיסה מצומצמת לרגל "יום ראשון של הדקלים".

בהחלטה חסרת תקדים, הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר הורה על הוצאתו של גדוד שלם מפעילות מבצעית בגדה המערבית, בעקבות תקרית בשבוע שעבר שבה חיילים עיכבו ולכאורה תקפו צוות של רשת סי-אן-אן.
גדוד המילואים 941 "נצח ישראל" של חטיבת מנשה, המורכב ברובו מיוצאי גדוד "נצח יהודה" של חטיבת כפיר, היה אמור לסיים את פעילותו בגדה המערבית בסוף החודש הבא.
עם זאת, בעקבות התקרית עם צוות סי-אן-אם, זמיר הורה להוציא את הגדוד מפעילות מבצעית מוקדם מהמתוכנן, כך לדברי חיילים המשרתים ביחידה.
"ממצאי תחקיר האירוע שאירע בסמוך לתייסיר הוצגו לרמטכ"ל אתמול (ראשון)", נמסר מדובר צה"ל. "לאור ממצאי התחקיר החליט הרמטכ"ל לאמץ את המלצות המפקדים. בהתאם לכך התעסוקה המבצעית אותה מבצע גדוד המילואים תופסק.
"הגדוד יישאר בשירות מילואים ויבצע תהליך לחיזוק היסודות המקצועיים והערכיים. הגדוד ישוב לפעילות בתום התהליך ובהתאם להחלטת אלוף הפיקוד. בהמשך יבוצעו צעדים פיקודיים נוספים".
מצה"ל נמסר עוד כי "פרטים נוספים על אודות כלל ממצאי התחקיר וסיכום הרמטכ"ל יוצגו לציבור בהקדם".
במהלך התקרית ביום חמישי, כתב סי-אן-אן ג'רמי דיימונד אמר כי חייל אחז בצלם שלו באחיזת חנק, בזמן שהכוחות ניסו למנוע מהם לצלם במאחז בלתי חוקי בגדה המערבית.
חיילים ביחידה אף תועדו במצלמה כשהם אומרים שכל הגדה המערבית שייכת ליהודים, וכי הם נוקמים את הריגתו של המתנחל יהודה שרמן, ימים ספורים קודם לכן.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתח ביקורת על החלטת הרמטכ"ל וכתב בטוויטר כי הוא "מגבה" את חיילי הגדוד.
אני מגבה את לוחמי גדוד המילואים 941, גדוד של בוגרי נצח יהודה.
הדחת גדוד שלם של לוחמי מילואים בעקבות כתבה בתקשורת זרה היא טעות חמורה שפוגעת בלוחמים שלנו וביכולת ההרתעה של מדינת ישראל.
אני מצפה מהרמטכ"ל לחזק את הלוחמים ולא להחליש אותם דווקא בתקופה רגישה כל כך ביהודה ושומרון
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) March 29, 2026
בדרמה של הרגע האחרון במליאת הכנסת, רגע לפני אישור תקציב המדינה לשנת 2026, הצליחה הלילה (בין ראשון לשני) הקואליציה להעביר תוספת תקציבית של מאות מיליוני שקלים למוסדות חינוך חרדיים ולפרויקטים ייעודיים.
המהלך אושר לאחר שחברי האופוזיציה התבלבלו והצביעו בטעות בעד ההסתייגויות של הקואליציה.
תרגיל ההסתייגויות והעקיפה המשפטית
הקואליציה הגישה הסתייגויות לתקציב שהיא עצמה אישרה בממשלה. חברי האופוזיציה, שסברו בטעות כי מדובר בהסתייגויות שלהם שנועדו לתקן את התקציב, הצביעו בעדן באופן אוטומטי.
רק כעבור מספר דקות, לאחר שההצבעה עברה בתמיכה של 109 חברי כנסת, הבינו באופוזיציה את ההטעיה ועצרו את ההצבעה האוטומטית.
היקף הכספים שאושרו במחטף נאמד בין 350 ל-800 מיליון שקל. על פי הדיווחים, מדובר בכספים שיועדו למוסדות פטור ולמגזר החרדי, אשר נבלמו קודם לכן על ידי היועצת המשפטית לממשלה.
הייעוץ המשפטי עצר את העברת הכספים על רקע פסיקת בג"ץ שדרשה גיוס שוויוני והיעדר גיוס חרדים לצה"ל. המהלך הלילי עוקף למעשה את משרד האוצר ואת הייעוץ המשפטי.
הייעוץ המשפטי עצר את העברת הכספים על רקע פסיקת בג"ץ שדרשה גיוס שוויוני והיעדר גיוס חרדים לצה"ל. המהלך הלילי עוקף למעשה את משרד האוצר ואת הייעוץ המשפטי
סערה במערכת הפוליטית
המהלך עורר זעם רב באופוזיציה. יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד תקף בחריפות:
"לא היה דבר כזה בתולדות הכנסת. כעת במליאה, הקואליציה הוסיפה ברגע האחרון מאות מיליוני שקלים למפלגות החרדיות מעבר למסגרת התקציב!
מדובר בחבורת גנבים עלובה ומנותקת מהעם, שבוזזת את אזרחי ישראל בזמן שהם במקלטים".
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט כתב:
"ממש גנבים בלילה, הממשלה מבצעת מחטף ומוסיפה עוד מאות מיליוני שקלים לחינוך החרדי המעודד השתמטות. ברגעים אלו, כשלוחמי צה"ל נלחמים בליטני, שרי הממשלה בוזזים את כולנו. הם מתביישים בזה, אז קבעו את זה אחרי חצות, כדי להסתיר את הבושה. את הבושה הזו נמחק בקרוב. את הכול נהפוך, נחזיר, ונתקן".
ואילו יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן צייץ:
"בזמן שטובי בנינו מחרפים את נפשם בחזית, ראש הממשלה מוביל שוד לילי בכנסת.
זוהי יריקה בפרצופם של המילואימניקים, הלוחמים והאזרחים הנושאים בנטל. התרגיל הבזוי הזה, שנועד לקנות הישרדות פוליטית בכסף ציבורי בזמן מלחמה, הוא פשיטת רגל ערכית של ממשלה מנותקת.
הם בוזזים את הקופה הציבורית במחשכים, שודדים את עתידנו, ומוכיחים שוב שהקומבינה של נתניהו קודמת לטובת ישראל".
מנגד, בקואליציה חגגו את ההצלחה ולעגו למחדל של האופוזיציה. השר זאב אלקין כתב ברשת X:
"זה אירוע שאני לא זוכר כדוגמתו שנים רבות. אופוזיציה מתרשלת, לא בודקת על מה הם מצביעים… כ-100 חברי כנסת תמכו בהגדלת תקציב הישיבות".
דובר צה"ל מסר כי בשעה האחרונה חיל האוויר יירט שני כלי טיס בלתי מאוישים ששוגרו מתימן.


















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועם עונש המוות הזה עשינו עוד צעד לכיוון איראן. אגב: כתוב בחוק מי מבצע? ואיך? עם קהל או בלי? או רק משפחה? והם מממנים כמו אצל סדאם? (דווקא רעיון טוב. תחשבו על זה). או אולי לזרוק לתנינים שישמרו על בתי הסוהר כמו שבן גביר רוצה. שמעתי שאצל אידי אמין זה הלך לא רע התנינים האלה. איך ששם צרחו…תענוג.