JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אם אין קמח, יש קהילה: העתיד של מפרץ חיפה מתחיל בטחנת קמח ישנה | זמן ישראל
מבט על "הטחנה" בקיבוץ שער העמקים (צילום: תמרי גת, מונטז')
תמרי גת, מונטז'
העתיד של מפרץ חיפה מתחיל בטחנת קמח ישנה

אם אין קמח, יש קהילה

טחנת הקמח הישנה בקיבוץ שער העמקים הפכה למרכז תרבותי וקהילתי מעורר השראה; מכלי הדלק של חברת החשמל למרגלות רידינג בת"א יהפכו לחללי תרבות וספורט ● התפיסה שבמקום להרוס מבנים תעשייתיים ישנים מוטב לעשות להם הסבה וחידוש מחלחלת בהדרגה לישראל, והמבחן הגדול יהיה בחיפה, אם וכאשר תמומש התוכנית לפינוי התעשייה מהמפרץ

את טחנת הקמח הישנה בקיבוץ שער העמקים אי אפשר להחמיץ. היא ניצבת מול הכניסה לקיבוץ, גבוהה ומחוספסת למראה, מזכרת מימים שהיו.

שום דבר במראה החיצוני של הטחנה לא מסגיר את מה שפוגשים אחרי שפותחים את הדלת. עולם שלם של פלאות, התפוצצות של יצירתיות שמרכזת סביבה קהילה ומהווה בית לאזור כולו. ולא, החיטה לא גרה כאן יותר.

הטחנה נבנתה ב־1939. עם השנים נוספו לה אגפים ששיוו לה מראה של טירה בלב המרחב הכפרי. הטחנה עבדה עד 2016 אבל הקמח הפסיק להיות ריווחי, המכונות הודממו והטירה התרוקנה. נשאר מבוך אינסופי של אולמות, כוכים, מכונות ומגדלים.

בקיבוץ התלבטו מה לעשות עם הנכס שהפך לנטל, ואז התגבשה חבורה של תושבי הקיבוץ וטבעון הסמוכה שהציעו להפוך את הטחנה הישנה למרחב קהילתי־תרבותי

בקיבוץ התלבטו מה לעשות עם הנכס שהפך לנטל, ואז התגבשה חבורה של תושבי הקיבוץ וטבעון הסמוכה שהציעו להפוך את הטחנה הישנה למרחב קהילתי־תרבותי. היו לבטים והתנגדויות, אבל בסופו של דבר הוקמה עמותה ושלושה שותפים – נמרוד ראובני, שירלי מרום ויונתן לוי – קיבלו על עצמם לשפץ ולהפעיל את המקום, שזכה לשם "The mill" ("הטחנה").  

נמרוד מקבל אותנו בכניסה ולוקח אותנו לסיור בחלל המחודש של הטחנה. במו ידיו וידי חבריו הם הפכו את המבנה הישן למקום מאפשר שמארח יוזמות ורעיונות. הכל מגיע מלמטה, מהקהילה, וחוזר אל הקהילה.

בכל דלת שפתחנו, בכל הסתעפות, קרה משהו: פה כמה שחקני תיאטרון שקועים בחזרות להצגה; שם מוזיקאי עובד על הקלטה באולפן; יש חלל לאימון גופני (קרב מגע, יוגה), יש חדר עם עוגב מדהים שמארח קונצרטים של בכירי נגני העוגבים ויש ויש ויש. ויש גם מגלשה שעוברת בין הקומות שפעם היו מחליקים עליה את שקי הקמח.

החלומות של נמרוד ושות' ממשיכים להתפתח כלפי מעלה: במפלס העליון של התחנה, שכדי להגיע אליו צריך לטפס על גרמי מדרגות צרים ובדרך להבהיל לא מעט יונים, הם מתכננים להתקין צימר. זה כנראה יהיה הצימר הכי מיוחד בישראל. הנוף הנשקף ממרומי הטחנה: עמק יזרעאל פינת הר הכרמל.

אם היו משאירים את המבנה הישן עומד נטוש, כמקובל במקרים רבים בישראל, או חלילה הורסים אותו, זו הייתה החמצה אדירה. מבני תעשייה ישנים שמסיימים את תפקידם יכולים להיות נכס אדריכלי, סביבתי וקהילתי. הפוטנציאל שלהם ענק, צריך רק כישרון ורצון טוב – גם תקציב לא יזיק, אבל בשער העמקים מוכיחים שזה לא תנאי הכרחי – כדי להפוך אותם לפנינה בשירות הקהילה.

אם אפשר להשתמש במבנים הקיימים או בחלקם במקום להקים מבנה חדש מהיסוד זה חיסכון נוסף של חומרי גלם עתירי השפעה על הסביבה כמו בטון או זכוכית

בעולם יש תקדימים, למשל במתחם התעשייה הנושן של אתונה, "טכנופוליס", שם הפכו מכלים תעשייתיים בני יותר ממאה שנה לחללי מופעים, גלריות, פעילויות לילדים וקירות טיפוס.

מראה מהצימר העתידי בראש המגדל של טחנת הקמח בקיבוץ שער העמקים, מאי 2026 (צילום: אביב לביא)
הנוף מהצימר העתידי בראש המגדל של טחנת הקמח בקיבוץ שער העמקים, מאי 2026 (צילום: אביב לביא)

הבשורה הגיעה גם לעיריית תל אביב־יפו, שהציגה לאחרונה תוכנית מרשימה לחידוש חוות המכלים שחברת החשמל פינתה למרגלות רידינג. במשך 40 שנה המכלים שימשו לאחסון דלק. לפי התוכנית של משרד מילבאואר אדריכלים ותמא אדריכלות נוף, המעטפת החיצונית התעשייתית של המכלים תישאר, והחללים הפנימיים ישמשו לפעילויות עירוניות של תרבות, פנאי וספורט.

השטח שמסביב למכלים ייעטף בירוק ויתמלא בשבילי הליכה ורכיבה שיחברו אותו למרחב הנמל וגדות הירקון. התוכנית הוצגה לאחרונה לקהל במסגרת אירועי "בתים מבפנים" והתקבלה בהתלהבות.

הבשורה הגיעה גם לעיריית תל אביב־יפו, שהציגה לאחרונה תוכנית מרשימה לחידוש חוות המכלים שחברת החשמל פינתה למרגלות רידינג

מעבר לערך האדריכלי והקהילתי, להימנעות מהריסת מבנים יש כמובן גם יתרון סביבתי מובהק. פעולת ההרס עצמה גוזלת תועפות אנרגיה ובסיומה נשארים הרים של פסולת כבדה. אם אפשר להשתמש במבנים הקיימים או בחלקם במקום להקים מבנה חדש מהיסוד זה חיסכון נוסף של חומרי גלם עתירי השפעה על הסביבה כמו בטון או זכוכית.

הדמיה של חידוש חוות המכלים ברידינג (צילום: מילבאואר אדריכלים/תמא/רנדר איבולב)
הדמיה של חידוש חוות המכלים ברידינג, תל אביב (צילום: מילבאואר אדריכלים/תמא/רנדר איבולב)

הפרויקטים בשער העמקים ובתל אביב עתירי דמיון, אבל הם רק קדימון לדבר האמיתי: מפרץ חיפה. אם תוכניות הממשלה לפינוי התעשייה הכבדה מהמפרץ יתממשו, כמות המבנים התעשייתיים הייחודיים שיינטשו תהפוך את האזור כולו למגרש משחקים אדריכלי עצום.

אם תוכניות הממשלה לפינוי התעשייה הכבדה ממפרץ חיפה יתממשו, כמות המבנים התעשייתיים הייחודיים שיינטשו תהפוך את האזור כולו למגרש משחקים אדריכלי עצום

השאלה היא אם למקבלי ההחלטות יהיה מספיק שאר רוח כדי לממש את הפוטנציאל הזה, או שכמו שקורה לעיתים קרובות מדי בישראל המערכת תפעל על אוטומט ותשלח את השופלים לשטח את האזור.

זה כבר קרה עם מכל האמוניה המיתולוגי, שראש עיריית חיפה יונה יהב בחר משום מה להתגאות בתמונות שבהן הכלים הכבדים מרסקים אותו. עם קצת יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, המכל שהטיל במשך עשורים את חיתתו על תושבי חיפה היה יכול להפוך למוקד משיכה והנאה עבורם.

הדמיה של חידוש חוות המכלים ברידינג (צילום: מילבאואר אדריכלים/תמא/רנדר איבולב)
הדמיה של חידוש חוות המכלים ברידינג (צילום: מילבאואר אדריכלים/תמא/רנדר איבולב)

בכל הנוגע למפרץ, יש אינדיקציות על מחשבות בכיוון הנכון. בקיץ שעבר ערכה המנהלת לפיתוח מפרץ חיפה (כלומר לפינויו מהתעשייה) שפועלת במשרד ראש הממשלה האקתון שבו שבע קבוצות הציגו הצעות לפיתוח המפרץ ביום שאחרי פינוי המפעלים.

אחת הקבוצות, שכינתה את עצמה "The Phoenix" ("הפניקס"), הציגה הצעה להתחדשות אזור התעשייה מתוך גישה של "צמיחה מתוך הרס". ההצעה כללה שימור אלמנטים מהמבנים התעשייתיים ההיסטוריים ויצירת סביבה אורבנית מודרנית סביבם ולא על חורבותיהם.

לפני מספר חודשים הגיעו אנשי מנהלת פינוי המפרץ, בראשות המנהל יובל אדמון, לביקור בטחנת הקמח בשער העמקים. צריך רק לקוות שמה שראו שם יהדהד במוקדי קבלת ההחלטות בבוא היום

"הגישה הרווחת כיום תומכת בהריסה כוללת של מקומות נטושים ומבני תעשייה כדי ליצור מבנים מודרניים יותר", כתבו מגישי ההצעה, "הפתרון שלנו הוא לא הריסה כוללת כי אם תהליך מבוקר בו נאתר את המבנים ששווה לנו לשמר לצורך יצירת קיימות עירונית". ההצעה זכתה לצל"ש מטעם המארגנים.

מפרץ חיפה, יולי 2022 (צילום: שיר תורם/פלאש90)
מפרץ חיפה, יולי 2022 (צילום: שיר תורם/פלאש90)

לפני מספר חודשים הגיעו אנשי מנהלת פינוי המפרץ, בראשות המנהל יובל אדמון, לביקור בטחנת הקמח בשער העמקים. צריך רק לקוות שמה שראו שם יהדהד במוקדי קבלת ההחלטות בבוא היום. ולטובת חיפה ותושביה, לא יזיק להחזיק אצבעות שהיום הזה אכן יבוא.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 850 מילים
כל הזמן // יום שני, 1 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

איראן עוצרת את המו"מ עם ארה"ב בעקבות התקיפות הישראליות בלבנון

בג"ץ דחה את העתירות נגד מינוי רומן גופמן לראשות המוסד ברוב של 2:1 ● עומס תנועה ביציאות מהדאחייה לאחר טענת נתניהו כי צה״ל הונחה לתקוף שם ● סמ״ר אדם צרפתי נהרג מפגיעת רחפן נפץ בכפר סמוך לבופור הלילה ● חוק פיזור הכנסת יעלה היום לקריאה ראשונה במליאה ● סמוטריץ' מקדם הטבות מס להתנחלויות בגדה - ללא יישובי הצפון

לכל העדכונים עוד 37 עדכונים

גזענים? אז לכו עד הסוף, למה לא?‎

ממשלה בלי ערבים, מדגישים נציגי הימין המתון (לכאורה מתון), המרכז הדמוקרטי וכמובן נציגי קואליציית הימין הקיצוני, חרדים ומרכז הליכוד המתפרע.

ובכן גזענים יקרים, למה רק ממשלה בלי ערבים? באמת בני גנץ, למה רק בלי מפלגת רע"מ בקואליציה? למה אינך קורא לפטר את כל הרופאים הערבים מבתי החולים? בערך 25% מהכוח הרפואי הם ערבים אזרחי ישראל.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים
אמיר בן-דוד

ממשלת הפקרת הצפון

הממשלה הבטיחה מיגון ולא קיימה. הממשלה הבטיחה פיצויים של מיליארדים שלא הגיעו ליעדם. קריית שמונה הפכה לעיר רפאים. גם מטולה ננטשה. רבים מתושבי הצפון מסתובבים בתחושה שהם הופקרו ושהממשלה אדישה לגורלם ● וגם: הממשלה מסיתה נגד מוסדות המדינה ● נשיא העליון מתריע ● ראש מל"ל חדש ● מפזרים את הכנסת ● ועוד...

הזירה שבה טיל ששוגר מלבנון לעבר ישראל במהלך הלילה גרם נזק בקריית שמונה, 30 במאי 2026 (צילום: אייל מרגולין/פלאש90)
אייל מרגולין/פלאש90

"אנחנו יוצאים למלחמה על הבית"

החלטת עיריית תל אביב־יפו להקים מקווה בחורשה קטנה ברמת אביב הוצגה כמענה לבקשת התושבים, אבל ועד השכונה טוען כי מעולם לא ביקש זאת ומתנגד למהלך בחריפות ● מאחורי המאבק המקומי מסתתרת חזית רחבה יותר מול חב"ד, הגרעין התורני והניסיון לשנות את צביון השכונה החילונית ● בחב"ד אומרים כי הם חיים עם השכנים בהרמוניה ● עיריית ת"א: "האישור נעשה כדין"

לכתבה המלאה עוד 1,789 מילים ו-1 תגובות

כשעסקינן בבן גביר, לא די בגינוי אמריקאי, נדרשת פעולה

מייק האקבי הוא שגריר נוח מאוד לממשלת בנימין נתניהו. מבחינת עתידה של ישראל כדמוקרטיה ליברלית, האקבי נוח מדי לנתניהו, עד כדי כך שלא פעם נדמה כי קשה להבחין בין עמדותיו לבין עמדות ממשלת הימין הקיצוני בישראל.

החזון של האקבי בסוגיה הפלסטינית עולה בקנה אחד עם זה של השר בצלאל סמוטריץ'. שניהם רוצים במלחמת גוג ומגוג, גם אם הם חלוקים בשאלה איזה משיח יגיע לאחר מכן, ישוע הנוצרי או משיח בן דוד.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 701 מילים ו-1 תגובות

רחפני הנפץ של חזבאללה הפכו לשגרת חיים מצמררת בשלומי

כל תושבי העיירה שפונו באוקטובר 2023 כבר חזרו לביתם, אך המלחמה בצפון רחוקה מסיום ● בין אזעקות, כטב"מים מתאבדים וקרבות בקו העימות, התושבים מנסים לשמור על שגרה בצל סכנה מתמדת

לכתבה המלאה עוד 1,245 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

דרעי מאבד שליטה על השטח ומכריז מלחמה על המדינה

הפוליטיקאי שנחשב פעם לשקול מבין שכישלון חוק הפטור מאיים על מנהיגותו ● בניסיון נואש להסיט את האש, יו"ר ש"ס אימץ את השפה של איתמר בן גביר וקורא למרד פומבי ביועמ"שית ובשלטון החוק ● בגיבוי מלא של שרים בכירים, הקמפיין המסוכן הזה מקרב את ישראל לאנרכיה מסוג חדש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,194 מילים

בזמן שהתעשייה מתמודדת עם משבר חריף בשל התחזקות השקל, נגיד בנק ישראל ממשיך להתבשם מגרפים מחמיאים ● לעומתו, סטנלי פישר קרא את אותה מציאות אחרת לגמרי ● כנגיד, הוא יזם מהלכים נועזים והציל את הייצוא ● זה הרגע של אמיר ירון ללמוד מפישר, לפני שיהיה מאוחר מדי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,514 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

בן גביר עלול להשתמש במשטרה כדי לשבש את חופש הבחירות

פרסום ראשון מכון "זולת" קורא ליועמ"שית לקבוע בדחיפות הנחיות מחמירות שיגבילו את התערבות השר לביטחון לאומי בפעולות המשטרה בתקופת הבחירות ● דוח חדש של המכון מצביע על דפוס מתמשך של פגיעה בחופש הביטוי וההפגנה, אכיפה פוליטית נגד יריבים ומיעוטים, וסיכון ממשי לתקינות הבחירות ולהוגנותן

לכתבה המלאה עוד 788 מילים ו-1 תגובות

פרשנות בין המדים לממ"דים: נתניהו בוחר את התמונה הנוחה

הצפון היה אחד ממעוזי הכוח של הליכוד והקואליציה בבחירות 2022, אבל אחרי חודשים של ירי וחוסר ביטחון, גם שם נוצר ואקום פוליטי ● נתניהו ממשיך להצטלם עם חיילים ולהימנע ממפגש עם התושבים המופגזים, בזמן שבאופוזיציה מזהים את הסדק ● ב־2026, הדרמה לא תהיה רק למי יצביעו תושבי הצפון, אלא כמה מהם בכלל יצליחו להצביע

לכתבה המלאה עוד 797 מילים

מעבר לליטני, מתחת לרף ההכרעה

צה"ל מבקש להגביר את עוצמת התקיפות, את קצב הפעולה ואת עומקה, אך הדרג המדיני מוסיף לבלום אותו ● חשיפת חציית הליטני בידי נתניהו נועדה לשוות למהלך ממד רחב יותר מכפי שיש לו בפועל ● כל עוד חזבאללה משמר את משוואות הירי בחסות איראן, איום הרחפנים ימשיך לשחוק את הישגי ישראל בצפון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים ו-2 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.