בתחילה חשבתי שלהעלות צילום שחור לבן של עמוס עוז לציון שנה לפטירתו יהיה הדבר הנכון לעשות. מחווה תרבותית שכזו, נכונה לאיש ולנו ולזמן, כי יש המתגעגעים.
אבל הנה נודע לנו שטוביה אושרי מת.
כלומר, כעת יש לנו סוג של אירוע שניתן להתבונן בו כמעט בזמן אמת: תצלום ישן של אדם שזה עתה הלך לעולמו, או תצלום ישן יותר של אדם שהלך לעולמו לפני שנה. שנה שבמונחי הזמן אינטרנטי היא פרה-היסטוריה.
כלומר, כעת יש לנו סוג של אירוע שניתן להתבונן בו כמעט בזמן אמת: תצלום ישן של אדם שזה עתה הלך לעולמו, או תצלום ישן יותר של אדם שהלך לעולמו לפני שנה. שנה שבמונחי הזמן אינטרנטי היא פרה-היסטוריה
ומהו זמן אמת אינטרנטי? פרק זמן שבו לאירוע מתרחש (או שהתרחש כבר) יש חיים, כלומר סיבה להתייחס אליו, להעלות אותו ברשת, לכתוב עליו, ושעדיין יש בו פוטנציאל לעורר סקרנות. זמן אמת אינטרנטי לא נמדד בשעון בו שניות, דקות, שעות או ימים, אלא בקליקים. וחשבתי שהסתלקותו של אושרי היא אירוע עכשווי הדורש התייחסות.
אז מה היא והיכן היא נקודת המגוז של הקווים המקבילים עוז ואושרי, מלבד זה ששניהם אינם אתנו עוד וששניהם ישבו לצילום מולי, אחד במשכנות שאננים ואחד בכלא רמלה?
כל אחד מהם הוא מה שאדם ברוך הגדיר כ"בול תרבות".
שניהם נעים בקווים מקבילים בהוויה ובזיכרון הקולקטיבי שלנו, מושאים לסקרנות ולראיונות, גיבורי תקשורת, דעתניים, מתראיינים, החשיפה עושה להם טוב, מעבירה אותם מהשדה הטבעי שלהם, ספרות אצל האחד, עסקים אצל השני, אל שדות נוספים.
אז מה והיכן היא נקודת המגוז של הקווים המקבילים עוז ואושרי, מלבד זה ששניהם אינם אתנו עוד וששניהם ישבו לצילום מולי, אחד במשכנות שאננים ואחד בכלא רמלה? כל אחד מהם הוא מה שאדם ברוך הגדיר כ"בול תרבות"
כל אחד הוא מייצג נאמן של המיליה שלו:
אמרת עוז – אמרת הישראלי החדש: דמיון, ספרות , מילים שנבררו, דיבור רב שכבתי ותוכחה, והניסיון שלו להבין ולתאר את נפש האדם.
אמרת אושרי אמרת הישראלי החדש: דמיון, "ספרות זולה", מילים ברורות וקצרות, כי יש תכלס וניסיון שלנו להבין את נפש האדם.
וכאן בצילום, טוביה אושרי יושב מולי על מרפסת של תאו ברמלה, כאילו הוא נופש בחצר צימר, קצת לפני שהוא חותך לעצמו עגבנייה, מלפפון, סוחט לימון, מתבל בסחוג.
איל יצהר הוא צלם שמלווה ומתעד מזה שנים את צדדיה ומרכיביה השונים של ההוייה הישראלית. במהלך השנים עבודותיו התפרסמו ב עיתונים שונים בינהם " מוניטין ", " כותרת ראשית ", רשת שוקן, מוספי "ידיעות אחרונות", עיתונות חוץ, "גלובס" ובתערוכות. והוא אינו אופטימי כלל
ב-18 באפריל 1942 תקף להק של 16 מפציצי B-25 אמריקאים את העיר טוקיו. מן הלהק הזה הופלו שני מפציצים, והשאר הצליחו להגיע באדי הדלק האחרונים שלהם לאזור בשליטה סינית ובו הצילו כוחות סיניים אנטי-אימפריאליים את אנשיו.
רק מפציץ אחד מתוך הלהק כולו הצליח לנחות חזרה בוולדיווסטוק שברוסיה. כל יתר המפציצים, נכסים יקרים ללא כל ספק עבור ארה"ב (שבאותה תקופה הרת גורל הייתה זקוקה לכל קלוריה צבאית שברשותה) אבדו, התרסקו וקורקעו לתמיד.
ד"ר דוד וורמסר הוא עמית במכון משגב לביטחון לאומי. לשעבר היועץ של סגן נשיא ארה"ב דיק צ'ייני ושל סגן מזכיר המדינה ג'ון בולטון. שירת במודיעין הצבאי האמריקאי, ופרסם ספר על כישלונות ארה"ב בעיראק. מנהל חקר המזה"ת במכון למדיניות ביטחון בוושינגטון.
ד"ר יאיר אנסבכר הוא עמית במכון משגב לביטחון לאומי. מומחה לתחום הכוחות למבצעים מיוחדים מודרניים. בוגר יחידת מגלן, ויחידת מילואים מיוחדת. יועץ למפקדת העומק ואגף המבצעים בצה"ל, למשטרת ישראל, ולמשרד ראש הממשלה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
פרשנות על פרשנות על פרשנות.
היש בכלל שאלה אם אמריקה לא הייתה מנצחת את יפן גם ללא מבצע דוליטל?
אין דרכים אחרות לרומם את המורל הלאומי?
בהחלט יש חשיבות לרומם מורל לאומי, אך לא בהכרח יש צורך במבצע צבאי התאבדותי, ועובדה שכל הצבא התנגד לתוכנית של הנשיא רוזוולט
"אני לא מצליח לראות כרגע עתיד. הכול חסום. קשה לי לראות את פני הילדים התמימים ולחשוב איזה עתיד אנחנו משאירים להם"
קיבוץ עין השלושה. סטודנט. פונה לאילת
מדינת ישראל והאזור כולו נמצאים עתה בצומת גורלית למדי. זו צומת מהסוג הקריטי ממש, מסדר גודל הנאמר בדברים פרק ל; יט;
"הַעִדֹתִי בָכֶם הַיּוֹם, אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ, בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה, אַתָּה וְזַרְעֶךָ. .. לָשֶׁבֶת עַל-הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהוָה לַאֲבֹתֶיךָ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב, לָתֵת לָהֶם".
ד"ר אלי שי הוא עיתונאי, חוקר, ומרצה. עוסק בחקר הקבלה, השבתאות, והמיסטיקה, וגם בחקר ספרות עברית.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
מבנה הממשלה הנוכחית הוא רע. צריך ואפשר לשפרו ללא דיחוי על ידי החלפת הממשלה. משתתפי הקבינט המלחמה הנוכחי יוכלו להמשיך ולהשתתף בקבינט הביטחוני העתידי, וכך תישמר הרציפות של ניהול המלחמה.
בנימין נתניהו יכול לעשות זאת. אם לא יעשה זאת, אז על בני גנץ להקים ממשלה אחרת, ונתניהו ישתתף בקבינט כמו שאריה דרעי עושה היום. חברי הקואליציה צריכים לדרוש את החלפת הממשלה לאלתר, לטובת המדינה, ולוותר על האינטרסים האישיים והמגזריים שלהם. אזרחי המדינה צריכים לעודד וללחוץ על חברי הקואליציה לפעול בדרך זו.
יהודי אזרח ישראל: הדמוקרטיה חשובה ליהדות, והיהדות חשובה לדמוקרטיה הישראלית. אני מעוניין בתגובה שלך.
"אח שלי פתאום שאל, את חושבת שתחזרו לרעים? עד אותו רגע, מעולם לא היה לי סימן שאלה בנוגע לחיים שלנו בקיבוץ. השתרר שקט. אמרתי, אני לא יודעת"
קיבוץ רעים. נשואה ואם לשלושה. פונתה למלון באילת
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם