JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האיחוד של בנט ולפיד מתחיל לקבל חיים בשטח | זמן ישראל

האיחוד של בנט ולפיד מתחיל לקבל חיים בשטח

האיחוד בין בנט ללפיד מתחיל לקבל צורה גם בשטח: השניים מציגים כימיה, חלוקת עבודה וקמפיין משותף, בעוד בנט מחדד את המסר המרכזי שלו – ניהול במקום כאוס ● אלא שמאחורי האולם המלא והאווירה החמה ברמת השרון, הסקרים עדיין מזכירים עד כמה הדרך להקמת ממשלה ארוכה ● פרשנות

ראשי הממשלה לשעבר נפתלי בנט ויאיר לפיד משתתפים באירוע בחירות ברמת השרון, 20 באוגוסט 2026 (צילום: גיל יערי/פלאש90)
גיל יערי/פלאש90
ראשי הממשלה לשעבר נפתלי בנט ויאיר לפיד משתתפים באירוע בחירות ברמת השרון, 20 באוגוסט 2026

ביום חמישי בערב ברמת השרון פגש יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד קהל ביתי. אולם בית "יד לבנים" היה גדוש מפה לפה, ובמשך דקות ארוכות אי אפשר היה לפתוח את האירוע: עשרות אנשים הסתובבו באולם בחיפוש אחר כיסא שלא נמצא.

עד לפני שנים אחדות, הקהל הרמת־שרוני לא היה אמור להיות קהל הבית של יו"ר מפלגת ביחד, נפתלי בנט. אילו היה מקיים שם חוג בית בקיץ 2022, לקראת הבחירות הקודמות, יש להניח שהיה נתקל בקהל עצבני הרבה יותר. אלא שהזמנים השתנו, ועם החבירה ליש עתיד הפכה רמת השרון למקום מחבק עבורו.

לראשונה מאז ההכרזה על איחוד המפלגות, ישבו בנט ולפיד יחד על במה באירוע פוליטי. יום קודם לכן הציגו השניים תוכנית ביטחונית משותפת; מעתה, כך נדמה, הם גם יוצאים יחד לפגוש את הציבור.

במשך כשעה וחצי הם השיבו לכ־20 שאלות מהקהל, שהגיעו ממגוון רחב של משתתפים – מצעיר בן 18 שעומד לעזוב את הבית ולצאת לשנת שירות ועד אישה כבת 80

בפתח האירוע דיבר לפיד על החברות בין השניים. הוא חזר לרגע אחד מישיבת ממשלה ב־2021, שבה העבירה קואליציית השינוי חוק לשירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות, וסיפר כיצד פרץ בבכי במהלך הישיבה בשל בתו, יעלי. "לצידי ישב ליברמן, לא הטיפוס להעניק חיבוק. ואז קם אליי בנט וחיבק אותי", סיפר לפיד.

לאחר מכן נשא בנט דברים קצרים, והשניים הזמינו את הקהל לשאול שאלות. זה היה שיח פתוח, ללא שאלות שתולות וללא שואלים שהוכנו מראש – תופעה מוכרת שראיתי במו עיניי בלא מעט אירועי בחירות. במשך כשעה וחצי הם השיבו לכ־20 שאלות מהקהל, שהגיעו ממגוון רחב של משתתפים – מצעיר בן 18 שעומד לעזוב את הבית ולצאת לשנת שירות ועד אישה כבת 80.

נפתלי בנט מתייחס ליחסי החוץ של ישראל באירוע בחירות ברמת השרון, 20 באוגוסט 2026 (צילום: טל שניידר)

באופן מפתיע, איש בקהל לא שאל אם וכיצד ישבו בנט ולפיד עם מנסור עבאס אחרי הבחירות. כמעט כל השאלות עסקו בחינוך, בדיור, ביוקר המחיה, בוועדת חקירה ממלכתית וכמובן בביטחון המדינה.

אדם אחד, ששאל על הירידה בסקרים, קיבל מלפיד את התשובה הבאה: "בבחירות מנצח מי שמתעקש. אנחנו לא נבחנים בעליות, אלא בירידות. גדי [איזנקוט] הוא שותף שלנו, ואנחנו רוצים להקים איתו ממשלה. הרעיון של האיחוד ביני לבין בנט היה כדי להדגים לעם ישראל שאפשר לשבת ביחד".

לפיד הוסיף כי מספר המנדטים של מפלגה אינו מעיד בהכרח על יכולתה להקים ממשלה. "הייתי כבר עם 17 מנדטים ונכנסתי לקואליציה בממשלת השינוי, ולאחר מכן עם 24 מנדטים – ואני באופוזיציה. אז אל תתרשמו ממי הכי גדול. זה הכול עניין של הגוש", אמר.

פוליטיקאים תמיד הצטיינו בהסתרת המתרחש מאחורי הקלעים של הקמפיין. אם יש קשיים בין בנט ללפיד, על הבמה ברמת השרון לא נותר להם זכר

פוליטיקאים תמיד הצטיינו בהסתרת המתרחש מאחורי הקלעים של הקמפיין. אם יש קשיים בין בנט ללפיד, על הבמה ברמת השרון לא נותר להם זכר. הכימיה ביניהם הייתה גלויה: פעם האחד ישב על כיסא גבוה והשני ניצב בחזית ושוחח עם הקהל, ופעם התחלפו. היו שם עקיצות הדדיות, צחוק ותנועה מתואמת של צמד שמכיר את הקצב המשותף.

בשלב מסוים דיבר בנט על "כוח, כסף, כבוד" ואמר: כסף אין בפוליטיקה, כבוד קשה לקבל, וכוח? "איזה כוח? אני עושה מה שהלל אומר לי". הכוונה הייתה להלל קוברינסקי, האופרטור הפוליטי של יאיר לפיד זה 15 שנה, שנכח גם הוא באולם. לא כולם בקהל ידעו מיהו הלל, אבל היה באמירה הזאת רגע של גילוי לב מצד בנט: את האופרציה הפוליטית מפעיל הצוות הבכיר של לפיד.

יאיר לפיד מתייחס להחמצות בתחום המדיני באירוע בחירות ברמת השרון, 20 באוגוסט 2026 (צילום: טל שניידר)

למרות הירידה בסקרים והחששות שעלו לפני כמה חודשים כי לפיד יתקרב לאזור אחוז החסימה, יש עתיד היא עדיין אחת המפלגות בעלות האחיזה החזקה ביותר בשטח, ודאי בפרברי תל אביב, בערי החוף ובאזור השרון.

בשבועות האחרונים נדמה שבנט מצא את הקול שלו בקמפיין. אחד הנושאים שמטרידים את הציבור הישראלי, על פי הסקרים, הוא הבלגן השורר כמעט בכל תחום של השירות לאזרח. ההשבתה בנתב"ג ביום חמישי נפלה לידיו כחומר קמפיין מזוקק.

בנט מיהר להגיע לנמל התעופה, מלווה במומחית התחבורה של מפלגתו, המנכ"לית לשעבר קרן טרנר, וגם באירוע ברמת השרון חזר אל התמונות משם. "הייתי הבוקר בנתב"ג. זה מדינת עולם שלישי. נראה כמו בנגלדש", אמר.

"יש לי קונספט חדש בשבילכם", אמר ביום חמישי. "משהו שלא ידעתם שאפשרי. והקונספט הזה, בניהול תקין, יהיה שאני אשבץ שרים שמתאימים לתפקידים שלהם"

הדימוי של מדינה שאיש אינו מנהל הוא אחת מנקודות התורפה של הליכוד, ובה בעת אחת מנקודות החוזק של המחנה שמנגד. מבין מפלגות האופוזיציה, בנט הוא שרוכב בעוצמה הרבה ביותר על סוגיית הניהול. עד כה הוא הצליח להטמיע בציבור את המסר שלפיו ידע לנהל טוב יותר כשכיהן כראש ממשלה, ויידע לנהל טוב יותר גם בעתיד.

"יש לי קונספט חדש בשבילכם", אמר ביום חמישי. "משהו שלא ידעתם שאפשרי. והקונספט הזה, בניהול תקין, יהיה שאני אשבץ שרים שמתאימים לתפקידים שלהם. אני יודע שחשבתם שזה כבר לא אפשרי, והתרגלתם שממנים לתפקיד את האדם הכי לא מתאים, אבל אני דווקא אבחר אנשים שיודעים לעבוד".

הקהל צחק, אבל היה זה צחוק עם טעם מר. אחרי ארבע שנים של כאוס כמעט בכל תחום, גם הבטחה בסיסית למנות אנשים מתאימים נשמעת לפתע כמו רעיון מהפכני; אולי אפילו כמו הבטחה שקשה להאמין לה.

בניגוד לחיבוק החם שקיבל מהקהל ברמת השרון, בשטח נצמד בנט לקונספט ההפוך. אפשר לכנות זאת "סיורי קו עימות". הוא מגיע לפרלמנטים מקומיים ולמפגשים עם הציבור ומתעמת ישירות עם הטענות נגדו. במפגשים – שמצולמים ומועלים לאחר מכן לרשתות החברתיות שלו – הוא מזמין את המשתתפים להטיח בו את הביקורת הקשה ביותר – ואז משיב להם, לעיתים באריכות.

ברמת השרון אמר בנט לקהל כי הוא מודע לכך שהיה גרוע בבחירת האנשים לרשימתו לכנסת. לדבריו, הוא למד מהטעות, ולכן הפעם קיים תהליכי מיון ממושכים יותר.

ברמת השרון אמר בנט לקהל כי הוא מודע לכך שהיה גרוע בבחירת האנשים לרשימתו לכנסת. לדבריו, הוא למד מהטעות, ולכן הפעם קיים תהליכי מיון ממושכים יותר

באותה הזדמנות הוא בחר גם להחמיא ללפיד ואמר כי על הקושי שלו עצמו לבחור אנשים מפצה מפלגת יש עתיד: "הרשימה הכי מקצועית, עם הח"כים הכי טובים בכנסת. אני יודע שיש ספורט ציבורי להיכנס באופוזיציה. אבל הם לחמו בשוחות. הם שמרו על הבית ומגיעה להם תודה ענקית".

נפתלי בנט מתייחס לאלימות המתנחלים בשטחים באירוע בחירות ברמת השרון, 20 באוגוסט 2026 (צילום: טל שניידר)

רבים מאותם חברי כנסת של לפיד ישבו בקהל והקשיבו בהנאה. היו שם ולדימיר בליאק, קארין אלהרר, נאור שירי, דבורה ביטון ועדי עזוז. הדברים ודאי נעמו לאוזניהם, אבל כמה מהם יחזרו לכנסת הבאה? על פי הסקרים כיום, לא רבים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 991 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 23 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.