JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בעלה של פלסטינית טוען: היא מתה לאחר שחייל דחף אותה במהלך פשיטה בצפון הגדה | זמן ישראל

בעלה של פלסטינית טוען: היא מתה לאחר שחייל דחף אותה במהלך פשיטה בצפון הגדה

אישה פלסטינית בת 68 מתה לאחר שחייל הפיל אותה ארצה במהלך פשיטה של צה"ל על הכפר שלה בצפון הגדה המערבית, כך טוען בעלה.

סוכנות הידיעות הרשמית של הרשות הפלסטינית, וואפא (WAFA), מסרה כי סבריה שמאסנה סבלה מאי-ספיקת לב עקב "ההלם והפחד העזים" לאחר שחיילים ניסו להיכנס בכוח לביתה בכפר ג'יוס בסביבות השעה שתיים לפנות בוקר ביום שלישי. על פי הדיווחים, נקבע מותה בבית חולים בקלקיליה.

צה"ל מכחיש כי נכנס לביתה, ואומר כי חיילים שפעלו בסמוך הגיעו לבית כדי להעניק לה טיפול רפואי לאחר שקיבלו התרעה כי היא עברה התקף לב.

אך בשיחה עם רשת "אל-ג'זירה", ואליד שמאסנה אומר שחיילים אכן פשטו על ביתו, וכי מיד לאחר הפשיטה חייל השתמש ברובה שלו כדי לדחוף את סבריה, שראשה הוטח בקיר והיא מתה.

"קמתי כדי להתלבש, אבל הם כבר פרצו את הדלת ונכנסו לחדר שלנו", הוא אומר, ומוסיף כי החיילים המשיכו לחפש בבגדים, במצעים וברהיטים לפני שעזבו.

לאחר מכן יצאה סבריה מהבית כדי לקרוא לבנה, מתוך מחשבה שהחיילים עצרו אותו מביתו של קרוב משפחה בכפר, לדברי הבעל. מדבריו לא ברור אם היא הייתה בחזית ביתם או במיקום אחר.

בעוד סבריה חיפשה את בנה, חייל "דחף אותה עם חלק מהנשק שהיה ברשותו; היא התמוטטה וראשה פגע בקיר", אומר ואליד שמאסנה, ומוסיף כי "כשהיא נפלה, יצא קצף מפיה, והיא לא דיברה".

"באתי והיא הייתה שרועה על הקרקע. אמרתי (לחייל), 'אין בך רחמים או חמלה? האישה מתה'", אומר הבעל.

החייל השיב שאמבולנס יגיע לקחת אותה לבית החולים, והכוחות המשיכו בפעילותם, אומר ואליד שמאסנה.

"יש יום שחור מזה?" הוא שואל בדמעות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 4 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.