צה"ל הודיע רשמית כי עצמותיו של רס"ל יהודה יקותיאל כץ, לוחם שריון שנפל בקרב סולטאן יעקוב במלחמת לבנון הראשונה והוגדר נעדר מאז 11 ביוני 1982, אותרו והושבו לישראל.
במבצע מיוחד של צה"ל והמוסד, השבנו הביתה את עצמותיו של לוחם השריון, רס"ל יהודה יקותיאל כץ ז"ל, שנפל בקרב בסולטן יעקב ביוני 1982 במלחמת לבנון הראשונה.
לפני כשבע שנים השבנו לקבר ישראל את רס"ל זכריה באומל ז"ל, במאי 2025 השבנו את רס"ל צביקה פלדמן ז"ל, ולרגע לא פסקנו מלפעול להשבתו של… pic.twitter.com/84qZnP8ijJ
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) August 18, 2026
לפי הודעת הצבא, המבצע הובל בידי אגף המודיעין, בשיתוף המוסד. לאחר הגעת השרידים לישראל נערך הליך זיהוי במרכז לזיהוי חללים של הרבנות הצבאית, בשיתוף חיל הרפואה ומשטרת ישראל, והם זוהו כעצמותיו של כץ.
קרב סולטאן יעקוב התרחש בבקעת הלבנון בין צה"ל לצבא סוריה וגבה את חייהם של 21 חיילים ישראלים. כץ נעדר מהקרב לצד רס"ל זכריה באומל ורס"ל צביקה פלדמן. שרידיו של באומל הושבו לישראל ב־2019, בסיוע רוסי, ושרידיו של פלדמן הושבו במבצע של המוסד במאי 2025.
בצה"ל מסרו כי השבתו של כץ התאפשרה בזכות מודיעין מדויק ומאמצי מחקר, איסוף ופעילות מבצעית שנמשכו יותר מארבעה עשורים. הוריו של כץ, שרה ויוסף, לא זכו לקבל את הבשורה.
הרמטכ"ל אייל זמיר אמר כי השבת כץ, "החלל האחרון מקרב סולטאן יעקוב", היא רגע משמעותי לצה"ל ולמדינה. "עשרות שנים חלפו, אך חובתנו כלפי נופלינו לא השתנתה – לא נשאיר מאחור אף אחד מאנשינו", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו