JavaScript is required for our website accessibility to work properly. זמיר באזור החיץ בסוריה: לא נאפשר לכוחות עוינים להתבסס | זמן ישראל

זמיר באזור החיץ בסוריה: לא נאפשר לכוחות עוינים להתבסס

הרמטכ״ל רא״ל אייל זמיר באזור החיץ בסוריה. 19 באוגוסט 2026 (צילום: דובר צה״ל)
דובר צה״ל
הרמטכ״ל רא״ל אייל זמיר באזור החיץ בסוריה. 19 באוגוסט 2026

לאחר תקיפת חיל האוויר בבסיס צבאי בסוריה, שלדברי ישראל טורקיה תכננה לפרוס בו כוחות, אמר הרמטכ"ל רב־אלוף אייל זמיר כי צה"ל "לא יאפשר לכוחות עוינים להתבסס לאורך גבולותינו".

זמיר ביקר הבוקר את הכוחות באזור החיץ שבשליטת ישראל בדרום סוריה וקיים הערכת מצב עם קצינים בכירים. "אנחנו רואים את מה שקורה ועוקבים אחר השינויים בחזית הסורית. אנחנו צריכים להיערך אליהם בהתאם", אמר.

לדבריו, "לא נאפשר לכוחות עוינים להתבסס לאורך גבולותינו, ונדע להפעיל את כוחנו באופן מדויק היכן שנדרש ומתי שנדרש".

זמיר הוסיף כי צה"ל "חייב למנוע התפתחות של איומי טרור, ובמקביל למנוע היווצרות של איום צבאי משמעותי לאורך גבולותינו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 19 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.