JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: ישראל עדכנה לפני התקיפה, ממשל טראמפ ביקש מסוריה לנהוג באיפוק | זמן ישראל

דיווח: ישראל עדכנה לפני התקיפה, ממשל טראמפ ביקש מסוריה לנהוג באיפוק

נשיא סוריה אחמד א-שרע במפגש של האיחוד האירופי בניקוסיה, קפריסין, 24 באפריל 2026 (צילום: NICOLAS TUCAT / AFP)
NICOLAS TUCAT / AFP
נשיא סוריה אחמד א-שרע במפגש של האיחוד האירופי בניקוסיה, קפריסין, 24 באפריל 2026

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נמנע הערב מלגנות את התקיפה הישראלית בסוריה. בשיחה עם חדשות 12 אמר טראמפ כי הוא מכיר את פרטי האירוע, אך סירב להביע עמדה ברורה: "תדרכו אותי על זה. אני לא רוצה לדבר על זה".

לפי בכיר אמריקאי, ישראל עדכנה את וושינגטון כי בידיה מודיעין שלפיו טורקיה תכננה להציב מערכות נשק בבסיס חיל האוויר הסורי שהותקף. לדבריו, בממשל סבורים שהמידע הישראלי מדויק.

לפי הדיווח, הפעולות הישראליות עוררו כעס רב בסוריה, אולם ממשל טראמפ ביקש מהממשלה הסורית לנהוג באיפוק, והדגיש בפני הסורים כי יהיה קל יותר לטפל בסוגיה לאחר הבחירות בישראל. 

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 19 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.