חבר הכנסת גלעד קריב התייחס לטרור היהודי בגדה המערבית ועדכן כי פעילים של מפלגת הדמוקרטים שהגיעו לכפר פלסטיני נצור פונו מהמקום יחד עם התושבים הפלסטינים על ידי הצבא – בעוד שבמתנחלים האלימים לא נגעו למרות שהוצא צו שטח צבאי סגור על המרחב.
"פעם אחר פעם, הצבא משתמש בצווי שטח צבאי סגור כדי לפנות פעילי נוכחות מגינה, ולהעניק חסינות למתנחלים אלימים.
הבוקר הגיעה קבוצה של פעילי הדמוקרטים הצעירים ובני אברהם לסייע לתושבי הכפר אל מיניה. לפני שנה הוקם בסמוך לכפר מאחז בלתי חוקי ומאז הם סובלים ממסכת התנכלויות.
בנובמבר הצבא הוציא שטח צבאי סגור לפינוי יושבי המאחז אבל הפלא ופלא – הם לא פונו.
הבוקר אותו צו שימש לפינוי הפעילים, יחד עם כ-15 מתושבי הכפר. במתנחלים האלימים כמובן לא נגעו.
צווי שטח צבאי סגור הפכו בחודשים האחרונים לכלי בלתי ראוי להסתרה של מעשים שבל יעשו כלפי פלסטינים, לחסימת דרכם של אזרחים ישראלים להשמיע קול ולעמוד נגד עוולות, ולמאוורר אימתני שמעניק רוח גבית לכנופיות הגבעות.
לא נעמוד מנגד. החרפה הזו לא תעשה מכוח השתיקה שלנו. אני קורא לפיקוד מרכז להחזיר לאלתר את תושבי הכפר לבתיהם".
פעם אחר פעם, הצבא משתמש בצווי שטח צבאי סגור כדי לפנות פעילי נוכחות מגינה, ולהעניק חסינות למתנחלים אלימים.
הבוקר הגיעה קבוצה של פעילי הדמוקרטים הצעירים ובני אברהם לסייע לתושבי הכפר אל מיניה. לפני שנה הוקם בסמוך לכפר מאחז בלתי חוקי ומאז הם סובלים ממסכת התנכלויות.
בנובמבר הצבא… pic.twitter.com/HMAGEC37bR
— גלעד קריב (@KarivGilad) August 21, 2026

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו