JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האיחוד האירופי קרא לישראל לבטל את מכרז הבנייה באזור E1 | זמן ישראל

האיחוד האירופי קרא לישראל לבטל את מכרז הבנייה באזור E1

אזור E1, בקרבת מעלה אדומים, 25 באוקטובר 2025 (צילום: Yaniv Nadav/FLASH90)
Yaniv Nadav/FLASH90
אזור E1, בקרבת מעלה אדומים, 25 באוקטובר 2025

שירות החוץ של האיחוד האירופי פרסם הודעה המגנה את פרסום המכרזים לפרויקט ההתנחלות השנוי במחלוקת E1, סמוך לירושלים.

בהודעה נטען שהבנייה המתוכננת "תחלק את הגדה לשניים ותבודד את מזרח ירושלים", ותפגע עוד יותר "בהיתכנותו של פתרון שתי המדינות".

"ההתפתחויות האלה מתרחשות בשעה שהגדה חווה חוסר יציבות נוסף ורמות שיא של אלימות מתנחלים. בהקשר זה, אנו מציינים את כתבי האישום שהגישה לאחרונה התביעה הישראלית נגד כמה ממבצעי האלימות הזו", נמסר בהודעה.

האיחוד האירופי קרא לישראל "לבטל את המכרז, לעצור את תוכניות E1 וכן את כל יתר תוכניות הרחבת ההתנחלויות, ולהבטיח מתן דין וחשבון על אלימות מתנחלים".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 24 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.